2010/03/12

Tobias Hysén: Flavio är bättre - men jag gör fler mål!

INIFRÅN BLÅVITT. Matchen på senaste Cypernlägret blev helt meningslös ur en spelmässig synvinkel. Detta med tanke på planens usla kvalitet, den var minst sagt regntung. Det lägret började bra men slutade ju i fullständigt sekret. Jag har nog aldrig varit med om att ha tråkigare väder på ett så kallat "varmt" ställe förut. Därför kändes det som om vi var lite försiktiga i början av supercupmatchen senast och det får vi helt enkelt inte vara.

I hela andra halvlek skickade AIK bort bollen så långt de bara orkade, men tyvärr var vi var väldigt tafatta framåt så det blev ju inga målchanser åt något håll egentligen. Samtidigt var vi bättre i den här matchen än någon av matcherna mot dem i fjol, förutom kanske första halvlek på hemmaplan då.

Vi går alltid för seger, men Kalmar borta i premiären är en svår match. Det beror helt på hur matchen utvecklar sig, för att kunna säga om vi kan åka hem och vara nöjda med en poäng, men på förhand är jag aldrig nöjd med att bara få med oss en pinne. Det ska bli seger i Kalmar.

En nyckel till framgång 2010 är att vi måste våga spela mer som vi gör hemma - även på bortaplan. Vi kan föra matcher på bortaplan också, men vågar inte alltid göra det. Där kan vi förbättra oss. En utmaning är attmotståndarna inte spelar lika defensivt och försiktigt på sina egna arenor, men jag tror att vi är såpass bra att i många bortamatcher handlar det "bara" om att våga trycka upp laget i banan och våga ligga på dem, precis som vi gör hemma på Ullevi. Där måste vi försöka spela oss upp en bit längre i planen - före det att vi slår bollen i djupled.

Sedan finns det självklart även matcher där vi måste spela smartare och kanske grisa lite mer.
Paradoxalt tycker man väl att det skulle bli mer ytor för mig när motståndarlaget vågar sig längre upp i banan, men samtidigt har jag varit mycket bättre hemma än på bortaplan. Fast det är väl inte så konstigt med tanke på att hemmamatcherna är något jag längtar efter på ett sätt så att man fan går under ibland. Själv gnuggar jag på vettni, jag slog personliga rekord i gymmet på testerna.

Det har varit mycket snack om att jag varit proffsaktuell i vinter i medierna och vad ska man säga egentligen? "Experterna vet alltid bäst". Kommer det ett bra bud så betyder det att Blåvitt får riktigt bra med pengar och om det dessutom låter intressant för mig så varför inte, men det är definitivt inget jag springer runt och tänker på.

Att det skulle kunna trilla in ett väldigt bra bud är väl något man får ha med i beräkningarna som professionell fotbollsspelare, det hade jag med i beräkningarna även i vintras. Men inget hände och därför tänker jag inte så mycket på den här saken - förrän det eventuellt skulle dyka upp något konkret.

Min skada känner jag inte någonting av längre. Nu när jag kan spela utan mitt specialskydd så innebär det att jag kan röra mig fritt, det kunde jag inte innan. Men när jag drabbas av en skada så känner jag ett behov av att vara mer noggrann med allt. Känningar kommer lättare nu när man trots allt blivit lite äldre. Jag har alltid skrattat åt sådant innan i min karriär, men det är fan sant, haha.

Pärlan ja, det kommer bli bra. Han har ju aldrig spelat "tia" innan och nu i matcherna försäsongen har han både lirat som det och som innermittfältare så det är inte lätt att få någon rytm i det hela. Men han lär sig hela tiden och han är smart spelare, dessutom en jävel på att ta ner bollar och bra även på hövvet - så han kommer passa perfekt där. Om det nu e han som ska spela, hehe...

Sedan jag bloggade senast har det blivit nya vändor med landslaget. Att lyckas i landslaget vill jag göra mest för att hjälpa Sveriges landslag, så att det gå bra. Allt annat är en bonus. För mig handlar det mest om att jag vill spela in mig på riktigt och vara med när allvaret börjar till hösten. Landslaget är man alltid med som en bonus på att det går bra i klubblaget. Så ser jag det. Jag har visserligen fått regelbundna inhopp i blågult nu och känner själv att jag höjt mig en nivå i det spelet, men jag är fortfarande en bit ifrån att bli helt ordinarie. Men med fler matcher och fortsatt bra form så hoppas jag nå dit också. Hamrén är han skön på det sättet att han är väldigt spontan och väldigt tydlig i sina instruktioner.

Ja, hur tänker jag kring Zlatans vara eller inte vara i landslaget? Jag är nog en av dem som längtar mest på hans comeback, trots att jag konkurrerar om platserna med honom. Orsaken? Jo, jag vill ju spela EM och ju bättre lag vi ställer på banan, ju större är chansen. Sedan har jag ju faktiskt fått vara med även när han är med i truppen så jag vill absolut att han ska komma tillbaka!

Tillbaka till Allsvenskan då, ska vi se på målsättningen mer i detalj så vill jag vinna hela skiten. Det är det enda för mig. Kommer vi fyra så fine, det är i alla fall en Europaplats. Vi är i gruppen eniga om att "topp fyra" är en bra målsättning med tanke på just Europaplatserna, det är något vi alltid ska ha med oss. Men jag kan säga som så här: kommer vi fyra så är fan inte jag nöjd, det ska alla ha jävligt klart för sig.

Konkurrensen då, det är klart att vi spelare kikar lite på den. AIK var precis så bra som jag trodde, inte mer eller mindre. De är stabila och bra bakåt och effektiva framåt, lite som i fjol. Sedan har de tappat en del bra spelare, men det syns nog inte förrän det börjar bli skador och avstängningar för dem. Men de har Flavio, som i mina ögon är den bäste spelaren i hela serien, oavsett vad man tycker om honom och AIK. Flavio är nog en bättre spelare än mig, men jag ska nog kunna pilla in lite fler mål honom. Hur? På samma sätt som i fjol, springa fort och skjuta hårt.

Elfsborg verkar starka som vanligt, Häcken verkar oförskämt bra och Kalmar hamnar nog högt upp. Underskattningskänslan mot Häcken är nog ur bilden efter deras starka försäsong. De har gjort det svårare för sig själva på grund av de resultaten, men samtidigt är det kul att det går så bra för BK Häcken - det behövs ett topplag till i Göteborg! Gais är alltid Gais i matcherna mot oss, det spelar ingen roll om de så ligger sist, det blir tufft i derbymatcherna. Men när jag tänker på tabellmässiga topplag känns det mer som att Gais får kämpa om överlevnad i år. Men de borde klara sig kvar till slut, de har en del bra spelare.

Vad fan händer annars då? Sebastian Eriksson har just fått körkort och kör nu runt i världens största bil, ha ha. Wiklander gick och kallade Faltsetas för Fachekas, så det heter han ju givetvis nu. Annars är det väl det mest så att vi hetsar varandra till hårdare och hårdare straff på grisen" före träningarna. Nu handlar det om att smätta till losern på näsan, en poppis bestraffning som gör jävelusiskt ont. På det senaste utlandslägret spelade jag och Stiller Whist mot Sella och Risp och fick apmycke stryk, haha.

Till sist måste jag nämna Football Manager-spelandet med Blåvitt: sex SM-guld, fyra cup-guld och fem raka tredjeplatser i CL-gruppspelet, så jag e rätt nöjd med hur det ser ut.

Tills nästa gång, nu kör vi!

Med kamratliga hälsningar

41 kommentarer:

  1. UNDERBART TOBBE !

    SvaraRadera
  2. Härliga tobbe!

    SvaraRadera
  3. Kungligt! Kungligt! Du är ikon, och kommer det ett utlandserbjudande. Ta Det! Du förtjänar det å de grövsta. Se bara till att Mild får mycket pengar till nya spelare ;)
    Sen så är det obligatoriskt att du kommer tillbaka till Blåvitt och avslutar eftr två pengastinna och succé-artade säsonger i Liverpool! Då blir farsan stolt...

    Snart skiner Poseidon!

    SvaraRadera
  4. Tobbe, angående Football Manager med Blåvitt. Mitt facit:
    3 Ligasegrar
    2 Cupguld
    3 Supercuper
    3 i CL-grupp
    2 i CL grupp och ut i kvarten mot Juventus
    också nu senast, 1 i CL-grupp och torsk i semi mot Chelsea.
    Hyfsat resultat måste jag säga... =)

    SvaraRadera
  5. JAG ÄLSKAR DIG TOBBE!

    SvaraRadera
  6. Så här i elfte timmen, med premiärnerverna som kittlar i magen, är det bara läge att brista ut i en gammal klassiker:

    VI ÄR BLÅVITT, BÄST I SVERIGE!

    Kör så det ryker, Tobbe och Blåvitt! =)

    SvaraRadera
  7. glenn FOR PRESIDENT2010-03-12 22:20

    riktigt skön läsning!!

    SvaraRadera
  8. krossa kalmar

    SvaraRadera
  9. krossa kalmar

    SvaraRadera
  10. Du är bäst Tobbe! Hoppas du sätter nåt mål imorn

    SvaraRadera
  11. Tack Tobbe är alltid roligt att läsa dina inlägg.
    När du stänker i ditt andra mål imorgon så tänk på vem som skrev det först ;)

    SvaraRadera
  12. Härligt skrivet Tobbe!

    SvaraRadera
  13. Fy fan alltså. Baraben har inlett det här året på ett så jävla starkt sätt att jag är i chock. Kanonbra Kanal Glenn Studios från träningsmatcherna, en helt outstanding rapportering från Cypern, segern i Stora Bloggpriset, underbara analyser, hyllningar av andra medier och tidningen Journalistens krönikor och nu ett utsökt inlägg från skyttekungen i Allsvenskan. Hur fan ska ni kunna bli bättre under 2010? Wow! Ett stort jävla tack till alla som jobbar på olika sätt med Baraben.com, ni gör livet så mycket goare för oss som älskar Blåvitt!

    SvaraRadera
  14. Tobbe min favoritgöteborgare! Tack för detta och kör så det ryker 2010, PS du är bättre än Flavio, inget snack

    SvaraRadera
  15. Underbart. du har vart saknad!!!

    SvaraRadera
  16. Härligt Tobbe, skön analys. Tror precis som du, men glöm inte Malmö. De blir farliga i år. Sätt ett par mot Kalmar. Framåt blåvitt gör ett mål!!

    SvaraRadera
  17. Du kanske inte är bättre än Flavio på planen, men vid sidan av den är du oerhört mycket bättre. Hoppas du vet det.

    SvaraRadera
  18. Alla Älskar Tobias Hysén!

    SvaraRadera
  19. På mitt senaste Blåvittlir på FM så blev Tobbe listad som legend, före bl.a Gud. Då var det å andra sidan en EC-final och en andra plats i CL-gruppen med i beräkningarna...

    SvaraRadera
  20. Ge järnet nu i imorrn Tobbe, hetsa de andra i laget också !!!!

    SvaraRadera
  21. Underbart, Tobbe!

    SvaraRadera
  22. Jonatan Bergman2010-03-13 01:22

    Jag och min polare sitter just nu och lanar Football Manager, och eftersom han var feg nog att välja IFK (som är överlägsna utan att behöva värva en spelare ens) kontrade jag med att vara Malmö och köpa in ett helt nytt lag.

    Det som är roligt är att han i sin frustration av en underpresterande Tobias Hysén (2 mål på 17 matcher) reade ut dig till Molde för 8 Miljoner. :-)

    PS. Du är mycket bättre än Flavio. DS.

    SvaraRadera
  23. Hysen!
    har inte mycket till övers för IFK men du ger ett oerhört professionellt intryck. lycka till och se till att bli såld redan till sommaren.

    SvaraRadera
  24. Men för fan Tobbe, var det något att skryta om. 12 raka sm-guld( av 13säsonger) 1 seger i Eurocupen.
    3 åttondelsfinaler i CL
    1 semi i EL
    2 kvartsf. i EL
    5 svenska cuper
    10 supercuper

    Det jävligaste är att när grabben var 11 år så vann han CL med blåvitt många år i rad och jag har fortfarande inte lyckats med det.

    Men å andra sidan skulle jag inte göra 18 mål i division 8 reservserie ens. Sänk kalmar Tobbe!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  25. Gott att läsa Tobbe. Hoppas ni får rejält med stöd nere i Kalmar idag. Vi syns på hemmapremiären. Framåt Blåvitt gör ett mål...

    SvaraRadera
  26. Haha. Många sköna meriter på FM.. Har bara spelat 6 säsonger, ser nu att jag har att jobba på saker.. Fint challenge accepted..
    MVH Tobbe..
    Ps. Tack alla ni som läser och kommenterar det betyder att det e roligt att fortsätta blogga.. Ds.

    SvaraRadera
  27. Alltid lika gött att surfa in på baraben.com och se att du har skrivit ett nytt blogginlägg. Du är kung tobbe! Se till att sänka Kalmar idag så vi får serieledningen från start till slut! FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  28. adoptera mig tobbe!

    SvaraRadera
  29. Jag undrar en sak, Tobbe. Får du skriva efter eget omdöme, eller läser Håkan igenom först, så att du/ni inte råkar avslöja nåt som bör vara hemligt?

    Håkan är ju tystnaden och politiskt korrekta svar personifierad.

    SvaraRadera
  30. Majornas/ Håkan Mild eller någon annan läser inte igenom Tobias texter, han har eget omdöme som är mer än gott.

    SvaraRadera
  31. Själv väljer jag Tobbe framför Flavio 11 gånger av 10.

    Nu tar vi Kalmar!!!

    SvaraRadera
  32. Eller så förhandlar du fram ett fett kontrakt med BLÅVITT.. Vinner nått Europa GULD och jobbar som tränare här hemma efter karriären...

    allaeanglar//

    SvaraRadera
  33. Skitbra tobbe. Det enda jag vill är att du förlänger kontraktet. Det skickar bra signaler till dom yngre spelarna.

    SvaraRadera
  34. Skön läsning!

    Jag tog mig an Åtvid i en upplaga av Championship Manager och vann CL...

    SvaraRadera
  35. Rösta på Tobbe till årets Göteborgare 2010 säger jag bara!:)

    SvaraRadera
  36. tobbe du ær kung! jag ælskar att du behandlar blåvitt med respekt. vilket inte alla gør i dessa tider dær allt bara handlar om pengar

    SvaraRadera
  37. tobbe du ær kung! jag ælskar att du behandlar blåvitt med respekt. vilket inte alla gør i dessa tider dær allt bara handlar om pengar

    SvaraRadera
  38. GÖTT TOBBE!

    SvaraRadera
  39. Jag älskar dig!

    SvaraRadera
  40. Angående Football Manager: 10 GULD i allsvenskan,
    8 cupguld,
    9 supercupguld,
    CL gruppspel samtliga säsonger, med en kvartsfinal plats som bäst, åkte ut emot Barcelona på straffar.
    Sist men absolut inte minst, Tobbe som coach i laget. Världklass!!!
    Ganska nöjd med detta facit. =)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.