2010/03/07

Ett vinnande lag igen

ANALYS. I förra årets supercupfinal blev vi bestulna på en frispark och Kalmar kunde kontra in matchens enda mål i slutminuterna. Bittert när det hände, men ingen grämer sig väl för den förlusten längre. Liknande omständigheter som i går, men den gången på Fredriksskans var känslan efteråt ändå att vi lika gärna kunde vunnit. Blåvitts två senaste matcher på Råsunda har inte varit usla insatser, men ett bestående intryck är att laget känts slaget på förhand. Det får inte bli en vana, oavsett plats och motstånd.

Jag är övertygad om att känslan kommer vara en annan mot Kalmar på lördag, även om vi har två raka bortaförluster även där ... Nej, inställningen blir nog inga problem, en intressantare frågeställning är vilka förändringar tränarna kan/vågar göra i uttagning och uppställning. Här är några frågor som väcktes under gårdagens drabbning:
  • Är Bjarnason fortfarande bästa alternativet på vänsterkanten? Igår verkade han göra allt annat än hålla bredden, och det går inte fort i djupled.
  • Har 4-2-3-1 definitivt bytts ut mot 4-1-4-1 eller kommer det att variera? Utan två defensiva centrala som täcker upp bakom vår "nummer tio" blir hans roll otydlig. Ska Pär vara i linje med (i det här fallet) Thomas eller i hälarna på Tobbe?
  • Hur given är Olsson "i maskinrummet"? Det är inte första gången man dömt ut honom som för långsam. och han brukar ju komma igen och göra stormatcher när det som bäst behövs. Fortsatt förtroende kan säkert löna sig på sikt, men om Faltsetas redan nu är mogen för större uppgifter så vore det högintressant att starta med honom.
  • Vår offensiva bänk är fortfarande tunn av kända skäl, men vad hindrade tränarna från att kasta in exempelvis Sana i kvitteringsjakten?
Kanske borde man bara luta sig tillbaka och låta allt detta visa sig med tiden. Men tänk, för någon vecka sedan gällde det bara träningsmatcher - nu blir startelvan högvilt, och spekulationer något av det mest stimulerande man kan ägna sig åt! Tanken att snart få se Blåvitt som ett vinnande lag igen är starkare än tvivlen.

26 kommentarer:

  1. Elmar trivs bättre på mitten. Men jag tror inte man kommer våga sätta in t ex Sana eller Falsetas från start på Kalmar. Som det såg ut igår behöver något förendras. Våga tästa Falsetas han var en av få som var bra igår.

    SvaraRadera
  2. Två raka bortaförluster mot Kalmar?

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte vi körde med 4-1-2-2-1 igår. Ist för 4-2-3-1.

    Spelar med vi med Olsson mot Kalmar vinner vi inte!!

    SvaraRadera
  4. Vill gärna se Faltsetas lite mer. Jag vill ha in mer spelskicklighet på mittfältet och inte en brunkare så att säga. Och nog känns det som att han kan vara en sådan?

    Känns som vi helt saknar en plan B och det gör mig orolig. När vi blir pressade söker vi djupledsboll på Hysén alldeles för ofta något ajk vet om och har lärt sig att hantera. Sen när de backade hem i andra kunde vi inte hota på något sätt egentligen.

    Jag hade gärna sett en rokad på de offensiva spelarna när spelet går i stå. Vad hade hänt om Pär fått gå fram, Hysén ut på kanten och Elmar in i mitt?

    Matchen i sig betyder egentligen ingenting men man blir lite oroad av spelet.. hoppas att den har funkat som en rejäl väckarklocka och att kalmar kommer få betala nästa helg.

    SvaraRadera
  5. Håller med, men jag tycker att man kunde sätta Pårlan på bänken och ta in faltsetas från start. Elmar håller jag fullkomligt med om att han måste lära sig hålla bredd för annars måste Hjalmar komma där och det orkar han inte.

    SvaraRadera
  6. 10:44 - Om man räknar AS och Supercupen ifjol.

    SvaraRadera
  7. Anonym 10.52:
    Falsetas på mittfältet är ingen spelskicklig lirare, om vi byter ut honom mot någon byter vi han mot Olsson som har bäst speluppfattning i laget så där får du raka motsatsen dessvärre.

    SvaraRadera
  8. Sana har gjort sig förtjänt av att få lite minuter!! blev riktigt förbannad igår när dom vägra släppa lös honom, viss han kanske inte är redo för 90 min ännu men sista 30 borde han fått.....

    SvaraRadera
  9. Starta med Sana på kanten och in med Elmar samt Falsetas och använd T.O /Pär som sub.

    SvaraRadera
  10. Hoppa Higab Hopp2010-03-07 11:43

    "Nej, inställningen blir nog inga problem"

    Säg så här: Kan man inte ladda inför en final mot största rivalen så ser jag inte hur man skall kunna ladda till en bortamatch mot Kalmar?

    Vissa kommer att säga: Nu är de laddade eftersom de förlorade!
    Skall det krävas en förlust för att Blåvitt skall ha bra inställning?

    Nä, skärpning i alla led. Och nej Blåvitt spelade inte bra i andra halvlek som vissa säger. Vart är målen?

    SvaraRadera
  11. känner ingen större oro. tror vi får en tuff match borta mot kff men vinner med 1-0 eller 2-1 sen kommer det att rulla på...är dock VÄLLDIGT tveksam till att 4-2-3-1 inte längre verkar vara det vi spelar...med gurra och förhoppningsviss sebban i laget mot kff så känns det för mig givet att vi ska spela så...alex känns ju också som given inhoppare på deras possitioner...att vi inte gör mål i en match är ingen fara, det är dock inte bra att vi åter torskar mot ajk...men tror även att det kommer att ändras när vi möter dom hemma i maj

    SvaraRadera
  12. Jag missasde mestadelen av första halvlek så jag har inte full koll. Jag tyckte dock att det såg rätt bra ut för att vara så tidigt på året. Vad som måste bättras på är inläggen som var usla. Ett tag så skickades det in inlägg på inlägg.. men alla var för låga. Tänk på att det spelades på en usel plan och ändå så var vi spel mässigt överlägsna. Aik gjorde det fega "smarta" och försvarade ledningen. Jag är klart positiv innför fortsättningen.. längtar så enormt mycket mot 22 mars.. snart skiner poseidon

    SvaraRadera
  13. IFK kan inte slå AIK när dom har spelare som Bojan och Flavio. Spelare som snackar och skrämmer livet av våra gubbar. Så enkelt är det.

    SvaraRadera
  14. Det enda negativa med 4-2-3-1 är att det blir lite för stort mellanrum mellan de två defensiva och den offensiva mittfältaren ibland, men det spelar ingen roll för i gårdagens 4-1-4-1 var det OCEANER mellan TO och Pärlan i första halvlek. Så tillbaka till 4-2-3-1 nu, tack!

    Vad det gäller kommetaren om att Elmar måste lära sig att ta bredd för annars måste Hjalmar komma där och det orkar han inte: Blåvitt har ett stentufft försäsongsprogram, själkvklart orkar Hjalle. Men varför han inte kom på överlapp igår förstår jag inte, nu när vi äntligen har en västerfotad back som slår grymma inlägg. På slutet såg det riktigt bra ut, men ska det behöva ta 80 minuter innan han fattar att han måste komma upp? Låt Hjalle gå på skola hos Adam!

    SvaraRadera
  15. SLUTA MISSHANDLA SANA!!
    SPELTID!! I nästa match.

    SvaraRadera
  16. @Hoppa Higab Hopp: "Inställning" är kanske fel ord, det saknades ju inte kampvilja igår. Det jag var ute efter är att det verkar som att laget hamnat i mentalt underläge gentem9t AIK.

    SvaraRadera
  17. Jag kan inte annat än att lyfta på hatten för bojan och flavio och resten av gnagets gäng. Det är ju bara att konstatera att dom mentalt ÄGER våra helylle blåvitt grabbar just nu. Så enkelt är det.

    Deras attityd är kanske inte den mest korrekta men dom vinner ju matcher. Fyra raka nu! Det kanske är läge för STEREO att styra upp en psykolog? För värre kan det ju knappast bli. Eller vänta. Det kan det ju. Kan ju bli sex raka förluster efter den här sesongen. Och vad skall vi skylla på då? Stora stygga kaxiga bojan? Give me a bräjk!

    In med Mild!

    SvaraRadera
  18. Hoppa Higab Hopp2010-03-07 16:33

    @Mattias Agnesund
    Mentalt underläge, minst sagt.

    Och det jag menade är det känns som om ursäkter börjar ta slut.
    Dåligt gräs, konstgräs, kallt, skador, AJK, astma, gula kort, vind och vatten och fan och hans moster.
    Trött på alla bortförklaringar. Om motståndarna kan klara av det så måste vi.
    Allt behöver inte var optimalt hela tiden. Känns som om vi kommer att ha ett reält borta-spöke iår med.

    SvaraRadera
  19. spela med faltsetas han var bra igår tycker jacob va bra men spela med pär

    SvaraRadera
  20. bojan och flavio är töntar asso lått dom inte trycka ner oss hade vi haft pontus hade det varit en annan stämning andra halvleken igår spela vi bra men bli inte arga å klagga och sånt utan bara skit i supercupen det är ingen stor sak nu tar vi guld i stället
    kan vi inte sluta vara så deprimerade vi låtter nästan som bajen va fan dom jävla råtenrna kommer få stryck snart det är bara en tidsfråga

    EVIGT TROGEN IFK GÖTEBORGARE

    SvaraRadera
  21. När är bärken tillbaka. alla skriker efter sana, men bärkroth är två klasser bättre!

    SvaraRadera
  22. in med seb, vår nya mild!

    SvaraRadera
  23. Tveksam till att inställningen är fel. Känns mer som mentalkollaps när det väl gäller.
    I vårt fort GU i sista matchen så skulle vi bara "knyta ihop säcken" i sista halvlek för året.
    Den halvleken som betyder mest av allt.
    Mentalkollaps och ni vet resten i historien.
    Tror att GU även i år kommer att vara vårt fortmen ett reält bortaspöke kommer vi att ha.

    SvaraRadera
  24. Bärken kan inte jämföras med Sana! jo i fart och kraft, men på alla andra plan vilket vi fotbollsspelare vet är många är han ljus år från Sana....

    Älska IFK!

    SvaraRadera
  25. Faltsetas från start, no question.

    Gnaget är oslagbara för oss för närvarande, bara att gilla läget. Vi får hoppas att dom tappar poäng mot andra lag under säsongen.

    SvaraRadera
  26. sluta grina era jävla as , ni förtjänade det riktigt riktigt mycket.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.