2010/03/17

BaraBen avslöjar: Mikael Viklas nya uppgift

LÄKTARNYHETER. Nu till helgen lagom inför hemmapremiären kommer Blåvitt att presentera lite trevliga nyheter rörande hemmamatchernas kringarrangemang.

BaraBen.com erfar att en av dessa nyheter kommer bli att vår eminente speaker Mikael Vikla kommer att ropa ut nummer och förnamn när Blåvitt gjort mål. Sedan blir det upp till publiken att vråla målskyttens efternamn. Vi tycker detta upplägg är ett riktigt bra initiativ som kommer höja trycket ännu mer på arenan när det blivit mål, om det är möjligt.

Se detta fina exempel från Bundesliga:

78 kommentarer:

  1. Kommer gå åt skogen. "ALEXANDER.... FASETA...FATSESA... eh va fan heter han nu igen..."

    SvaraRadera
  2. Ett annat problem kan ju vara att högtalarna är så dåliga så att vi inte hör ett ord av vad som sägs :-) Det kanske är åtgärdat dock?
    Annars bra initiativ.

    /Tomas

    SvaraRadera
  3. På tal om ingenting. Ni lättmjölksupportrar måste vara de mest okunniga bonläpparna som någonsin existerat. Grym kampanj med att få hem Risp. Ni har ju inget behov av defensiva spelare. Ert lag är till 80 % backar. Massa pengar i ett svart hål.

    SvaraRadera
  4. Får hoppas Lund börjar producera lite framåt, känns som att hans efternamn passar bäst för den här grejen.

    SvaraRadera
  5. mmmm Bra upplägg på typ ishockey eller någon annan idiotsport helt utan själ. Lite som blåvitt alltså, så Ja varför inte.

    SvaraRadera
  6. Stick härifrån din gajsar pajsare. Detta lär bli skitfett.
    Ni är bara avundsjuka för ni har så lite publik att sånt inte skulle fungera.

    SvaraRadera
  7. WILLIAM ... Acxakte? ..Ajaschte?

    Är faktiskt lite kluven. Inte med ovanstående som argument, utan för att det helt enkelt känns lite jippo över det. Lite hockey.
    Men det är klart, jag var emot Joel Alme också, och se så fel jag hade.

    SvaraRadera
  8. 17/3/10 11:48: 80% backar? Ändå gör vi flest mål i allsvenskan! Får jag gissa att du håller på ett lag som blev av med era två bästa backar i vinter?? Avundsjukan på att vi har spelare med hjärta som vill återvända till klubben lyser igenom...

    SvaraRadera
  9. Folk verkar inte ha så långt minne/vara rätt unga för detta har vi faktiskt sysslat med förr i tiden med. På Gamla Ullevi var det alltid så att klacken skrek målskyttarnas efternamn högt som i helvete när speakern ropade dem. Då tystnade dock inte speakern medvetet, som de tänker göra nu. Sedan körde vi även någon säsong där man försökte implementera detta på alla spelare vid spelarpresentationen - vilket blev långrandigt och slopades.

    Anonym 11:48/ Risp kom som bosman och har en väldigt låg lön, han till och med sa "jag kan i princip spela gratis i Blåvitt" inför kontraktsförhandlingen. Du kanske borde göra din hemläxa lite bättre nästa gång? Stjärna.

    SvaraRadera
  10. Kommer bli mäktigt. Spec när tobbe gör mål :) "IFK GÖTEBORG TAR LEDNINGEN I DEN 18E MATCHMINUTEN, MÅLSKYTT. NUMMER 7. HAN HETER TOBIAS"...."HYSEEEEEEEN!!!!!!!!!!"

    SvaraRadera
  11. vad gör man om 2 spelare har samma förnamn?

    SvaraRadera
  12. Känns som alla i publiken liksom ville och försökte vråla efternamn redan förr året så detta känns klockrent.

    SvaraRadera
  13. Säger inte att blåvitt är dåliga. Håkan Mild och Roger har gjort det jävligt bra. Menar att ni behöver spelare som kan lösa upp knutar när ni möter bättre lag. Som typ Aik. Det har ju varit evident i dem matcherna att ni saknar kreativitet. Fantasin och magin skall Selakvic och den nye islänningen stå för. Tror helt enkelt inte det räcker och tror det hade varit bättre att gasta efter sådana spelare istället för fler backar. För där har ni det jävligt välbeställt, det är väl snarare ytterbackar ni behöver med tanke på era skador. Och när Hysen sticker kommer avsaknaden av kreativa spelare bli ännu mer kännbar, då räcker det inte med långa bollar på glen.

    Det där gratissnacket tror jag att någon med lite vett i huvudet tar med en nypa salt. Tycker det är jäkligt lågt av Risp att syssla med sådan populism. Alla fotbollsspelare är horor, visst kan han tänka sig spela utan en fet sign on, men det är väl snarare för att hans karriär går åt helvete och han behöver ha en klubb att träna med. Om han älskade klubben så mycket varför stannade han inte istället för att gå till en turkiskt b-klubb.

    Själlösa eller inte. Jag står fast vid att idén är jävligt B-ig och inte hör hemma på en fotbollsarena. Känns jävligt mycket amerikansk fotboll, NBA och hockey. För mycket jippo och jävligt plastigt. Och jävligt osmakligt att ens ta upp det till diskussion. Fast det är klart alla har olika referenspunkter till vad fotboll skall vara.

    SvaraRadera
  14. Har ni märkt det grymt roliga avslutet av klippet där speakern säger "danke" och publiken svarar "bitte", klart roligt grepp!

    SvaraRadera
  15. Jo det hade verkligen vart helt bisarrt roligt om Vikla avslutat med "Danke schöön" och alla vrålar bitte!

    SvaraRadera
  16. Anonym 12:19/ Dina insikter känns lite kajko då Risp tackade nej till erbjudanden från både Djurgården och Malmö för att han ville står för det han sagt - så länge Blåvitt vill ha honom går han inte till något annat lag i Sverige. Enligt uppgift tog löneförhandlingen mellan honom och Mild cirka 10 minuter, hur många andra spelare tror du det är så för?

    Du kallar alla spelare horor och säger att han till till en "turkisk b-klubb", återigen visar du på okunskap. Turkiska ligan är inte bara ett utan flera snäpp vassare än Allsvenskan och i det läget slogs han om att etablera sig i A-landslaget. Dessutom var det inte brögäng han spelade i, utan stabila klubbar.

    Sedan är det ju ett väldigt märkligt resonemang att vi inte borde förstärka vår försvarslinje för att du tycker att vår offensiv inte är lika bred. Men tror du att vi inte fyller på med fler spelare? Tror du inte våra skadade forwards (Robin Söder och Bärkroth) kommer tillbaka? Tror du inte vi har möjlighet att agera under sommarens transferfönster? Lika lite som man blir svagare framåt av att förstärka bakåt så är saker huggna i sten, det rör på sig hela tiden i en fotbollsförening.

    "Det är snarare ytterbackar vi behöver med tanke på våra skador" säger du och verkar inte ha koll alls, vår finne som kan spela till vänster är tillbaka inom kort och Adam Johansson som var landslagsmässig före sin skada gör comeback i U21-laget idag, då har vi två alternativ på varje ytterbacksplats - medan vi i sken av två allvarliga skador på backar egentligen inte har några mittbacksalternativ. Hur man på ett seriöst vis kan protestera mot värvningen av Risp gör mig konfunderad, men det förklaras av att din insyn i Blåvitts verksamhet inte är speciellt god.

    SvaraRadera
  17. Ah, Bundesliga. Fotbollselitism och supporterkultur i en symbios som får det att vattnas i munnen. Vilken jävla arena sen också...

    Anyway. Det här tjatet (från en gnagare?) om att vi har många backar och slösar pengar på Risp. Han har inte bara sagt att han är beredd att spela gratis, utan även bekräftat att det avtal han har (på 6 månader) innebär en mycket, mycket låg lön. Men han hoppas på förlägning. I och med att Ragnar kan dra när som helst och Dyrestams knäskada är det med andra ord drömavtal från Blåvitts sida, den typ av avtal man bara får med spelare som verkligen älsklar klubben.

    Nej, den kritiken verkar mynna ur frustration över 2 miljonersfiaskot Eguren. 14 matcher, 2 miljoner. Hittills har han spelat upp 300.000 utan att producera någonting. Grattis.

    SvaraRadera
  18. Helt rätt,,tycker man ska göra samma sak vid matchstart!!

    SvaraRadera
  19. Ok VideoVixen jag ger mig. Ni är bäst och Risp tackade nej till Barcelona för att han hade så stort blåvitt hjärta. Lycka till i år och hoppas greppet med att skrika efternamn blir en succe. Varför inte byta namn till Ifk Indians när ni ändå är på gång. Tack..... paus... så mycket. Kanonkul helt enkelt!

    SvaraRadera
  20. anonym 12:37/ Kan inte du vara "äkta Gaisare" på en parkbänk som resten av dina vänner, i stället för att sitta på Seven Elevens datorer? Så, ut i friska luften med dig nu.

    SvaraRadera
  21. Anonym 12:45. Kan jag väl eftersom du ber så snällt.

    SvaraRadera
  22. men för fan de e ju våra supportras ansvar att kunna spelarnamnen som atashkade hur svårt kan de vara? Faltsetas? Kan du inte namnen? se till att lära dej dom då! inga problem vi ska ju för fan kunna namnen på vara spelare, vi har ju inga afrikanska spelare i truppen, inte än i alla fall...

    SvaraRadera
  23. Vi skall inte ha för många organiserade "spektakel" på våra matcher. Stämningen på matcherna skall skötas av publiken själva, tycker jag.

    SvaraRadera
  24. - I den 50:e matchminuten ökar Blåvitt på till tre - noll genom målskytt, nummer 14, Hjalmarrrr...

    - JONSON!!!!


    Fan, det kommer ju bli hur jävla coolt som helst! Och vilket genomslag för vår finfina supporterinverkan! Gött e de!

    SvaraRadera
  25. Håller helt med anonym 12:57. Det var min första tanke när folk satte igång om det oerhört simpla namnet FALT SE TAS [Falt-see-tass] ;) an la bli lite mer komplicerat vid många stavelser. Ataschkadeh är ett av dom. Dessutom hörde jag i senaste Cypern-intervjun med denne att han själv uttalade sitt namn [ataschKADEEE], för att illustrera. Men som tur är gör han nog iaf inga mål, i år iaf. Inte för att verka pessimistisk dock. Bara realistisk.

    SvaraRadera
  26. Nja, det är roligt att det är en utvecklad kultur i Tyskland, men jag tycker inte vi ska ta efter, låt de ha sin och vi våran egen.
    Allt är inte värt att ta efter, det räcker med inmarschsång just nu. Vore kul att "uppfinna" nåt eget istället.
    Annars blir det allt för corny.

    SvaraRadera
  27. Anonym 12:45:

    Att börja ironisera och fjanta dig på det där viset kommer inte att göra dig klokare. Lär dig istället av läxan videovixen bjöd på. Så kan du komma tillbaka starkare nästa gång. För dina argument var verkligen skitusla.

    Kreativa spelare i Blåvitt: Bärken, Tobbe, Elmar´, Sella, William, Sana, SÖDER. Visst dom är på kanterna med det är så vi spelar och det gäller att tro på sin idé.

    SvaraRadera
  28. Ett sista inlägg, kan inte hålla mig.

    Ser att det verkar finnas en rädsla i att ni inte riktigt klarar av uttalen i eran fräcka satsning. Det kan vara svårt med alla exotiska namn som vimlar i IFKs kontinentala trupp.

    Varför inte i samband med årskorten lägga till ett komvux paket för att läsa upp högstadie svenska. Kan inte det vara något?

    SvaraRadera
  29. http://www.youtube.com/watch?v=VTCgOLmhu5M

    Såhär borde våran spelar-presentation se ut!

    SvaraRadera
  30. Anonym 13:07
    1.
    Det är gais och ajk som är de lågutbildade i detta landet. Det vet alla. ALLA.

    2.
    Komvuxpaket, högstadiesvenska. De har något gemensamt.... hmm.. ..vad kan det vara? DE SKALL INTE SÄRSKRIVAS! IDIOT!

    3.
    Det hade varit ett brott mot samhället om inte gays och ajk går och skaffar sig egna BRA forum som de kan hänga på. Fast det förstås. Man kanake måste ha en UTBILDNING för att kunna webbdesigna ett forum.

    SvaraRadera
  31. anonym 13:02:

    Blåvitts speaker kommer knappast köra hela den tyska stilen som i videoexemplet utan göra precis som innan genom ropa ut tex: "I matchminut 25, 1-0 till IFK Göteborg genom nummer 7 TOBIAS..." och sen kommer och lär de flesta vråla efternamn spontant.

    Jag tycker detta känns klockrent och lär inte kännas ostigt när man väl är där på GU och vi tagit ledningen inför en välfylld arena. Är ju ingen stor förändring att snacka om egentligen.

    SvaraRadera
  32. Carlito. Point taken. Skall inte störa debatten kring er supporterkultur mer. Reagerade bara på den event-anda i supporterskapet som ni tycks gå igång på. Tyckte det var roligt och göra sig lite lustig över den, det var inte mer än så. Lycka till i år, ni har en förbaskat bra grund att stå på. Står ändå fast vid att ni är beroende av hysen och kanske behöver lite annourlunda spelartyper för att ta nästa steg i utvecklingen.

    SvaraRadera
  33. 17/3/10 12:59

    Det är ju precis det du tycker och säger som nu kommer hända framöver!

    SvaraRadera
  34. Men om vi ligger under med 3-0 och reducerar i 88:e minuten kommer det kanske att kännas lite sådär...jag är skeptisk...

    SvaraRadera
  35. Låter som en riktigt bra idé. Bara det inte blir överdrivet. Det räcker med en gång. Vi körde ju det redan förra året...

    SvaraRadera
  36. "KÔM IGEN ALLIHÔPA! ÄLVFSBÔRJ!"

    SvaraRadera
  37. Nej, nej nej, helvete också! Detta vill inte jag. Fan också. Elistersiegrej i hockey det här. "Mål av nummer 21, Jörgen..." "Jönsson!!!". Fan jag gillar det inte. Töntigt är ordet.

    SvaraRadera
  38. Tycker inte om det alls, känns väldigt mycket handboll enligt mig.

    SvaraRadera
  39. Jag tycker att namnköret känns jävligt mycket Färjestad...




    ...och vi som dessutom gnällde (med all rätt) på FC Gothia Grön när de hockeytutade med sina tomflaskor under hymnen hemma förra året.

    SvaraRadera
  40. Detta är absolut inte bestämt från IFK sida.
    IFK Göteborg och vi på Supporterklubben har haft en dialog om det här under hösten, då vi bestämde att vi skulle vänta till årets säsong innan något sådant här infördes.

    Vi har tagit upp dialogen i år igen, men inget är bestämt.

    SvaraRadera
  41. Tomas, SÄ

    Desto bättre att detta kan få ventileras här då.

    Bara det inte blir en höna av en fjäder...

    Jag tycker som jag skrev ovan att det kändes som alla i publiken liksom ville och försökte vråla efternamn redan förra året så detta känns klockrent är min åsikt.

    Detta initiativ skall knappast jämföras med Ellos speaker som tvingar folk starta ramsor.

    SvaraRadera
  42. Seppo Vaihela2010-03-17 14:27

    Tomas, SÄ/ Du bör nog kolla med Kamratgården igen. Det inte bara är bestämt utan skall köras från och med måndag och det kommer bli så jävla mäktigt när 17 112 skriker "Hyséééééén" som svar på speakerns: Tobias. Sedan att anonyma spammar negg här, det har de gjort sedan sidan började - det gör de oavsett vad för nyheter eller förslag som kommer. Det gjorde de högljutt under förra året när "Heja Blåvitt" slopades som inmarschlåt. Änglarna kan inte vara så fega och konservativa att man backar varje gång någon ifrågasätter det man gör...

    SvaraRadera
  43. MrG/ Det är som alltid ett fåtal som skriver massa skit anonymt, vad det än gäller. På läktarna kommer svaret - om folk sjunger med, så kör på. Vill inte folk sjunga med och det är tyst - slopa detta efter några matcher. Läktarna måste alltid ge svaret på sånt här.

    SvaraRadera
  44. Men då hoppas jag man bar kör med det vid kvittering och ledning och inte be publiken ropa efternamnet tre jäkla gånger som i filmen från Munchen. Men det kanske blir bra det här, det lär visa sig..

    SvaraRadera
  45. Seppo: Vi var absolut inte fega när vi stod bakom Snart Skiner Poseidon.

    ... och ja, jag har haft kontakt med Kamratgården, jag har haft kontakt med den som bestämmer i frågan och ja, ingenting är bestämt.

    MrG: Jag är med dig, bra att frågan kommer upp. Dessutom håller jag med dig att detta inte kan jämföras med Elfsborg skrikande speaker.

    SvaraRadera
  46. Härligt vi hade ju det i slutet av 90 talet, togs väl bort i samband med att vi hade långås lunden som anfallare?

    SvaraRadera
  47. Det är inte utan att man får lite läskiga vibbar när tusentals tyskar svarar i kör på en gapande röst sådär. Tur att inte målskytten hette Stig i förnamn.

    SvaraRadera
  48. Tomas, SÄ mfl.

    Gott höra.

    SvaraRadera
  49. Ja hade de hetat Stig så hade väl vissa mongon tyckt det var jättekul.

    SvaraRadera
  50. Seppo Vaihela2010-03-17 14:48

    Jag bestämmer på Kamratgården. Du har inte varit i kontakt med mig.

    Gällande "Snart skiner Poseidon" var ni ju i princip sist ut av alla med stöd till det - sååååå skryt inte med detta.

    För övrigt är förslaget helt lysande.

    SvaraRadera
  51. Var på bayern münchens match i lördags och längtade till gamla ullevi men detta var det ända positiva som jag tyckte skulle vara grymt att ha på gamla. Så när jag såg detta inlägg blev jag väldigt glad, det ända problemet är om William slår igenom :P

    SvaraRadera
  52. Tobbes farsa2010-03-17 14:58

    Jag vill höra 17000 skrika min pöjks namn eller den i laget som gör mål!

    SvaraRadera
  53. Är detta ett tidigt aprilskämt?

    SvaraRadera
  54. WILLIAAAM! Azxfsetsdfsd

    SvaraRadera
  55. Jag gillar det inte. Tycker alltid det känns så där när man ska svara på något speakern säger...
    Förövrigt så blir det inte så grymt tryck runt om i alla hockeyhallar som redan kör det,

    Det spontana jublet och klappandet som ökar när Viklas säger målskytten föredrar jag även framför klippet från Munchen

    SvaraRadera
  56. HIF började med detta i år också, premiären i söndags var rätt komiskt, med fyra markus och tre erik och några som bytt nummer i vinter blev det grymt kul.. tystnad, osäkerhet och fel :)

    Fast går nog bättre för er som inte har flera med samma förnamn..

    SvaraRadera
  57. Jag tycker det är klockrent. Och som Videovixen säger: Publiken bestämmer, om det inte funkar plockas det såklart bort.

    SvaraRadera
  58. Många jönsar som skriver ner denna fina idé. Alla som var på en hyfsat livad sektion förra säsongen vet att en stor del av publiken redan gapade med speakern på efternamnet, nu görs det riktigt mäktigt.

    Att ni relaterar det till hockey eller amerikansk fotboll är helfel eftersom initiativet kommer från supportrar och som sagt redan görs spontant.

    Det blir nog lite synd om William, där kanske det skall göras omvänt, speakern säger hanses efternamn och publiken förnamnet hehe....Faltsetas gissar jag inte kommer vädra nätet så ofta så det för lösa sig.

    SvaraRadera
  59. Jag tycker att det är en bra idé, jag tror spelarna taggar till betydligt mer av att höra 10000 - 18000 vråla ut ens namn istället för en speaker.

    SvaraRadera
  60. Berndt, är man en jöns bara för att man vill diskutera i vilken riktning ens förening är på väg att gå. Att man går på fotboll just för att man vill gå på fotboll och inte nåt jäkla event, inte nån hjärndöd hockeymatch. Det finns liksom ingen utrymme för diskussion i den här sosseföreningen överhuvudtaget. Alla skall blint lyssna på kallet från högre ort, det liknar ju för fan kina.

    SvaraRadera
  61. Alla som var på våra hemmamatcher förra året VET att man redan gjorde detta på vissa läktare. L3 och L4 har under hela år 2009 skrikit ut Hysens och alla andra målgörares namn samtidigt som speakern. Nu kommer det bli ännu mäktigare då speakern håller tyst. Förändringar är inte alltid till det sämre...se bara på vår inmarchsång.

    SvaraRadera
  62. jobbigt bara att alla heter Glenn i göteborg

    SvaraRadera
  63. tycker det verkar bra löjligt det här..

    SvaraRadera
  64. MrG: Glömmer aldrig när Gerrit försökte sig på detta i Partillebohallen =)

    Eller om det var Gunde.

    Resultatet blev däremot inte riktigt samma som i den tyska handbollen/fotbollen.

    /Sirlando

    SvaraRadera
  65. Helvetes jävlar vilken arena i klippet!

    SvaraRadera
  66. Fan vilken katastrof. Är ju sånt här skit man helt vill ha bort från läktaren/arenan. Mot den moderna fotbollen... Detta är ju rena pajasfasonerna

    SvaraRadera
  67. Har aldrig gillat det där. Att vi kan spelarnas namn är väl inte någon bedrift som vinner på att visas upp. Men okej, "Hysén" är jag gärna med och vrålar, hur många gånger som helst.

    SvaraRadera
  68. Bra att sånt här uppmärksammas i tid så vi hinner stoppa skiten innan det blir verklighet.

    Det här kommer inte bli annat än pinsamt. Speakern är ju redan överambitiös i allt han gör.


    AVBRYT!!!

    SvaraRadera
  69. Mot den moderna fotbollen

    SvaraRadera
  70. stoppa skiten Mot den moderna fotbollen

    SvaraRadera
  71. En otroligt dålig ide.

    SvaraRadera
  72. Anonym 17:40: Det är ju ett supporterinitiativ om det inte framgått redan.

    Med det i åtanke förvånas jag över reaktionerna här, det finns väl hundra saker som är mer pajasaktiga och "mot den moderna fotbollen" t.ex. brölande reklam, företag som utser bäste spelare, dyra och undermåliga kioskprodukter, säkerhetstänket med en läktarvärd som snokar över din kropp medelst handkraft, KIA:s t-shirttifo med mera.

    Konstigt att detta initiativ bespottas, är ju knappast någon enorm förändring.

    SvaraRadera
  73. Ja lägg ner och kom på nåt bättre. Varför inte hitlerhälsning som i Lazio? (obs sarkasm).

    SvaraRadera
  74. Grymt bra förslag! Det kommer bara ytterligare spä på den fantastiska atmosfären på Gamla!

    "William Atcho..."

    "PROSIT!!!"

    SvaraRadera
  75. Mot den moderna fotbollen

    SvaraRadera
  76. Låter som ett dåligt förslag. För mycket jippo

    SvaraRadera
  77. NEEEEEEJ! Förfan vad cheesy det är. Har alltid uppskattat att detta inte förekommit vid blåvitts matcher. Det är ju ingen hockeymatch!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.