2010/03/09

Du sviker IFK Göteborg

FÖRENINGSDEMOKRATI. I går var det årsmöte för IFK Göteborg. Nähä, du var inte där? Nej, du var inte ensam om den saken. 96 procent av medlemmarna dök inte upp. Föreningen IFK Göteborg har nämligen drygt 5 600 medlemmar och till gårdagens årsmöte behagade drygt 230 stycken att komma. Det motsvarar ungefär 4 procent av föreningens medlemmar - vilket inte kan ses som något annat än en fullständig katastrof. Det är ett svek mot sin egen förening.

Sammansättningen av IFK Göteborgs årsmöte såg i går ut ungefär som det brukar göra. Den enda gången följande mix har rubbats under min tid som blåvit var under skatteskandalen - då många upprörda och nyfikna själar sökte sig dit: 80 procent pensionärer, 10 procent föreningsanställda och 10 procent "yngre" människor. När jag går på Gamla Ullevi så ser jag en majoritet av "unga" människor, jag ser massvis av kvinnor, jag ser familjer och unga par, tonåringar som tuffa unga grabbar. Men på årsmötet ser jag en bänkrad av medlemmar i en klackgruppering, Supporterklubben Änglarnas styrelseledamöter, ett gäng BaraBen-skribenter och ett fåtal till som är under 50 års ålder. Övriga 200 är i pensionsåldern, de har fått inpräntat från "folkhemmet" att man ska gå på dessa demokratiska möten en gång om året. Jag tror till och med - om jag ska generalisera lite - att det enbart är ett fåtal av dem går på alla, ens hemma-, matcherna. Det känns inte som en fullgod eller värdig representation från supportrarnas sida gentemot sin egen förening och dess högsta beslutande organ.

Men det kanske inte alla känner till? Att årsmötet faktiskt är IFK Göteborgs högsta beslutande organ. Med det menas att den demokratiska församling som finns på årsmötet beslutar vilken styrelse och ordförande IFK Göteborg bör ha och röstar för eller mot olika förslag om ändringar i exempelvis föreningens stadgar och grundläggande riktning. Här ger vi helt enkelt som medlemmar vårt mandat till IFK Göteborgs högst ställda ledning - styrelsen. Eller säger ifrån, om det behovet skulle uppstå.

IFK Göteborgs styrelse under 2009.

Det finns väldigt många supportrar som ständigt och jämt har åsikter om allt möjligt som Blåvitt sysslar med. Det kan vara allt från kritik kring arenabygget, arenaavtalet, formuleringar och utformning av hemsidan, av det ekonomiska läget eller av valet att inte spela derbyn på Nya Ullevi. Den stora majoriteten av dessa kritiker är dessutom unga, som uttrycker sig genom internet, forum, debatter i diskussionstrådar, bloggar och inte minst Facebook eller Twitter.

Men när det kommer till att bli medlemmar i den förening de säger sig vilja påverka - eller behaga att gå på årsmötet, där vi medlemmar faktiskt bestämmer vilken riktning föreningen skall ta under det kommande året, så är det väldigt väldigt dåligt med både intresse och engagemang. Det finns alltid förklaringar till varför en person inte kan gå, allt från att vara sjuk, jobbar till att man tvunget ska passa barnen den kvällen. Men att över 90 procent, i går 96 procent, av medlemmarna i IFK Göteborg har sådana förklaringar varje gång det är dags för årsmöte, tyder snarare på ett väldigt svalt engagemang från många håll och kanter.

Årsmötet är dock på sitt sätt en skurk i dramat, för dess nuvarande uppbyggnad lockar inte alls till deltagande eller aktivt engagemang. Valberedningen med Gunnar Larsson (hedersordförande och tidigare ordförande i Blåvitt) lägger fram sina förslag och sedan röstar samtliga i lokalen jakande till desamma. Egentligen vet vi ingenting alls om vad styrelsens ledamöter och ordförande vill göra med Blåvitt, vad de har för ambitioner för det kommande året och hur de vill vidareutveckla föreningen, produkten och varumärket IFK Göteborg. Det får vi reda på ett år senare, när ordföranden åter får ordet för att sammanfatta det år som har gått.

Min dröm är att varje kandidat till styrelsen i IFK Göteborg - i god tid före årsmötet - skall motivera offentligt vad hans eller hennes ambition med styrelseplatsen är och vilka som är kandidatens styrkor. Det skulle göra att medlemmarna ökade sitt intresse för styrelsens arbete och att styrelsen själva skulle få mer bearbetbara krav på att arbeta i en på förhand uttalad riktning under pågående verksamhetsår.

Den långa och långsamma kommunikationsvägen som ännu finns kvar är de facto en enorm svaghet i den nya värld vi lever i. I dag är unga människor vana med att i princip få direkt respons på sina funderingar, att se matcher live och tidningsartiklar medan matcherna fortfarande pågår. Kommunikationsvägarna blir då blixtrande snabba och otåligheten som finns hos medlemmen, hos konsumenten, minskar för varje passerad dag.

Här måste glappet tätas igen.

Dels måste unga medlemmar i IFK Göteborg faktiskt börja bry sig om att delta i föreningens demokratiska process. Dels måste IFK Göteborg faktiskt börja bry sig om att dess unga fans blir medlemmar och sedan engagerar sig i föreningens demokratiska process. För ju färre det är som befinner sig på årsmötet - ju svagare blir det mandat som ges till föreningens styrelse under det kommande verksamhetsåret.

Bloggaren Erling och jag diskuterade kort den här frågan på gårdagens årsmöte. Där kom vi överens om att BaraBen.com under 2010 tänker föra en kampanj för att få in fler medlemmar till föreningen och för att öka deltagandet på årsmötet 2011. Det är hög tid att fler blåvita faktiskt slutar ägna sig åt anonymt gnäll vid dataskärmarna och stiger in på föreningens mest viktiga tillställning för att på egen hand vara med och stärka det ni säger er stödja så passionerat - Blåvitt.

Drömmen vore att i alla fall 25 procent av föreningens medlemmar infann sig på årsmötet 2011 - vilket skulle ge ett rungande starkt mandat till den ledning som då väljs. Det borde inte bara ligga i styrelsens egna intresse - utan även medlemmarnas. Lokalen skulle förmodligen få bytas ut till en större sal, men utan drömmar kan inte föreningen utvecklas. Hur skall vi någonsin med förtroende från våra läsare kunna ställa frågan "var är ambitionerna" om vi inte själva siktar mot stjärnorna?

För den som har varit på plats och sagt det han eller hon tycker, lagt sin demokratiska röst för dem du vill stötta och säger dig älska, den personen är delaktig i det som sker inom IFK Göteborg på ett bokstavligt sätt. På ett sätt som den anonyme kommentatorn på internet eller på sofflocket aldrig kan bli. På ett sätt som den som inte ens är medlem i Blåvitt verkligen inte kan bli.

Men den som skiter i att gå på årsmötet - men sedan ändå ägnar resten av året åt att gnälla på föreningens ledning eller färdriktning - är precis lika oseriös och egocentrisk som den som stannar hemma på valdagen i höst och ändå tänker ägna de kommande fyra åren åt att gnälla på hur folk röstade i själva valet. Jag har bara en fråga: Varför gör du inget åt saken?

Ställ dig upp från sofflocket och delta i demokratin.
Ställ dig upp och stärk föreningen IFK Göteborg.

54 kommentarer:

  1. fy fan vad bra sagt. finns inget mer ihåligt och "sten i glashus" än de som sitter och skriker avgå på internet men skiter i att bli medlemmar eller gå på årsmötet. så jävla sant.

    SvaraRadera
  2. Nu är jag i och för sig en av dem med "men jag var tungen att..." förklaring till att jag inte var där igår, MEEEEN: så jävla bra text frankie! sjukt viktigt att alla deltar och att vi ställer krav inte bara med snack utan med vår röst. kolla på Gais och Öis som nästan förvandlades till FC Gothia för att ingen riktigt brydde sig om vad styrelserna i de föreningarna sysslade med...

    SvaraRadera
  3. Finns ju inget självändamål i att gå på ett årsmöte. Ska jag gå på ett årsmöte så måste det finns punkter där man kan förändra. Det har inte presenterats några sådana radikala förändringar sedan årsmötet efter skattehärvan. Då var jag där, men när det är lika slentrian som vanligt så finner jag ingen mening med att gå. Och jag förbehåller mig rätten att kalla mig precis lika mycket IFKare som de som besökte Burgården igår.

    SvaraRadera
  4. Hur många procent (läs: promille) går på moderaternas/sossarnas/folkpartiet etc.etc.s möten?

    aktiv medlem eller passiv.. vem bryr sig?

    SvaraRadera
  5. Vad snusar alla göteborgare nu?

    Göteborgs rape!

    SvaraRadera
  6. Medlem 22152010-03-09 17:50

    anonym 17:21/ Men förbehåller du dig rätten att gnälla och gny utan att bry dig om att gå dit? Tycker du att du legitimt kan säga att styrelsen gör ett dåligt jobb när det "krävs"? I så fall är du ju en hycklare av stora mått.

    SvaraRadera
  7. En följdfråga (alternativt proaktivfråga) i det hela skulle även kunna vara hur många (läsare, tyckare, kunnare, tjötare, kommenterare etc.) som faktiskt ÄR medlemmar?

    Jag har dock inget att skylla på att jag inte var på mötet igår. Dåligt av mig. Helt enkelt.

    SvaraRadera
  8. Så oväntat att folk ska ta åt sig och skriva "vem bryr sig" i kommentarerna. ja, UPPENBARLIGEN inte du eftersom du skiter i att delta på årsmötet. idiot.

    SvaraRadera
  9. Anonym 17:21/ Nej, det är inget självändamål att som det skriv i texten ge ett starkt mandat till styrelsen att arbeta med. Ju fler som ställer sig på deras sida ju stabilare står vår ledning uppbackad av sina medlemmar. Det är knappast något "självändamål" utan det viktigaste vi har då det är de som sedan aktivt tar besluten i vår förening under året...

    SvaraRadera
  10. Jag var där, såg väl fem baraben-skribenter på plats. Det innebär faktiskt att Frankie kritiserar sina egna gubbar rätt hårt med den här texten, värt att ta i beaktande.

    SvaraRadera
  11. Jag vet ingenting om hur man sköter en förening, jag är inte speciellt bra på ekonomi (alltså, jag kan räkna, men kan inget om avgifter, avdrag osv.)

    Med detta sagt, jag bryr mig. Jag håller koll på vilka punkter som tas upp på mötet, och jag har åsikter om saker och ting. Men faktum är att jag är inte kvalificerad att ta beslut i många av frågorna, och till skillnad mot vissa andra (säger inget om blåvita, utan om folk i allmänhet) så har jag tillräckligt med självinsikt att inse att jag inte kan ha en åsikt grundad på egen kunskap eller erfarenhet.

    Ta till exempel frågan om Janne Plånbok.

    Vissa säger att han satte oss i skiten, och bör därför betala.

    Vissa säger att han bara försökte hjälpa Blåvitt, det var MP som var boven i dramat.

    Vissa säger att vi inte har något att tjäna på att driva ärendet mot Janne, då det kommer ta sån pass tid och kosta så pass mycket att vi inte tjänar något på det.

    Jag vet inte vad som är korrekt, och därför tänker jag inte heller uttala mig i frågan.

    Jag kan ha mina åsikter men tänker inte riskera att eventuellt lägga en avgörande röst i en fråga jag inte är insatt i.

    Och helt ärligt, så har jag inte tid att sätta mig in i alla frågorna. Jag har fan knappt tid att gå på matcherna.

    För i slutändan är det så här.
    Att rösta (både allmänt och på blåvitts årsmöten) är inte en rättighet.
    Det är inte heller ett privilegium eller skyldighet. Det är ett ansvar. Det är den som röstars ansvar att veta vad han/hon röstar på. Känner man inte att man gör det är det bättre att inte rösta alls i min mening.

    SvaraRadera
  12. Vem är det som gnäller?. På pensinärer, på dom många kanske majoriteten av dessa 5600 medlemmar som bor långt utanför Göteborg...
    Jo Frankie.

    SvaraRadera
  13. Hade det inte varit en mycket bättre idé att skriva om det här innan mötet ägt rum för att få folk att komma på mötet istället för att i efterhand beklaga sig över att så få dök upp.

    SvaraRadera
  14. Härligt Frankie! (o Erling)
    Räkna med mig (Medlem sedan 1986) och har aldrig varit på ett årsmöte ännu!

    SvaraRadera
  15. Upplever det som att det är rubriken som ger upphov till onödiga diskussioner. Utmärkt att argumentera i sak, men mycket av det går ju förlorat om man upplevs tala ur ett von oben-perspektiv. Vi har så mycket mer att vinna på att förena oss, vilket ju artikeln i övrigt handlar om. Känns som det finns många besuttna i föreningstoppen som gärna har det lugnt och skönt - därav intresset att behålla det som det är. Någon aktiv kampanj för att värva medlemmar ser vi ju knappast till menar jag.

    SvaraRadera
  16. Pihlbaouge/ På dig låter det ju som om bara experter ska få delta, var i ligger då demokratin? Ska enbart experter få rösta i valen och vem ska utnämna vilka dessa experter är som har "kompetens" att rösta? Låter som diktaturvurmaren i dig visar upp sig...

    SvaraRadera
  17. Gers/ Den som bara läser rubriken bör nog inte kommentera här heller, för då har han/hon ingen som helst koll på vad det är som diskuteras.

    Sedan är det väl precis en aktiv kampanj som blogginlägget indikerar borde komma (och ska?) från supporterhåll, vilket kan sätta press på Blåvitt...

    SvaraRadera
  18. vad röker alla i göteborg just nu?

    John silver!

    SvaraRadera
  19. Anonym 9/3/10 18:17

    Vi åkte 40 mil för att vara med på årsmötet...

    SvaraRadera
  20. Lemmy/ Det är helt korrekt, exempelvis skulle en liknande grej kunna kuppas igenom på Blåvitts årsmöte om inte många riktiga medlemmar tar plats där. Ju färre det är som bryr sig om att gå dit - ju större är risken att styrelsemedlemmar eller motioner "kuppas" igenom. Nu kuppades inte FC Gothia igenom, men de styrelser som tog fram beslutet var framröstade av en minoritet av medlemmarna i respektive föreningar.

    Anonym 17:21/ Det går inte att se på förhand vad som kommer ske på ett årsmöte, alltså är din poäng om att man bara skall gå dit om det är något som är "intressant" som presenteras på årsmötet direkt felaktig. Exempelvis så är det fullt möjligt för årsmötets församling att avsätta en nuvarande/föreslagen styrelseledamot - föreslå en annan kandidat på plats - och sedan rösta in den i styrelsen. För att ta ett exempel. Sedan finns även möjligheten att lämna in motioner till årsmötet, vilka behandlas under en punkt som heter ungefär just "Inkomna motioner" och det kan man inte se på förhand i verksamhetsberättelsen om det innehåller något eller ej.

    Pihlbaouge/ Du lämnar ju ditt ansvar därhän med det resonemanget. Då det skall vara något man gör utav kompetens, som du anser, så bör du ställa dig frågan om alla de som besöker årsmötet besitter denna fiktiva kompetens för att ta beslut i de olika frågorna? För de flesta som deltar i en aktiv demokratisk process har inte godkänts av någon kunskapspanel, utan är enbart medlemmar från olika platser och samhällsklasser som bryr sig om Blåvitt. Att säga att du inte har möjlighet att ta det ansvar som en röst innebär, blir som att säga att ett politiskt val är för svårt och därmed bör överlämnas åt insatta sakproffs. Det lämnar kvar en teknokrati som inte är någon demokrati.

    Anonym 17:56/ Naturligtvis är det så. Det handlar inte om grupperingar inom den blåvita rörelsen, det handlar om att enbart en promille av de yngre supportrarna tar sitt ansvar att bli medlemmar i den förening de säger sig älska och de facto deltar i den traditionsenliga process vi har för att välja vår ledning och andra viktiga frågor för dagen.

    Anonym 18:17/ Du tror alltså att majoriteten av Blåvitts medlemmar bor utanför Göteborgsområdet? Ja, då kanske du tror att majoriteten av besökarna på Ullevi gör det med? I vilket fall, du har fel på bägge dina spekulationer. En stor STOR majoritet bor i Göteborgsregionen.

    Anonym 18:21/ Nej, för jag tycker inte att folk ska gå ur skuld eller ur uppmaning - de bör gå för att de vill. Vi hade flera informationsbulletiner på BaraBen.com om att årsmötet kom, men den känslomässigt bundna texten kommer medvetet efteråt som lite av en tankeställare för vissa som älskar att klaga men aldrig gör något åt sakerna de klagar på...

    Gers/ Alla rörelser börjar någonstans. Ingenting förhindrar dig och mig från att försöka engagera de vi når ut till att aktivera oss. Sedan kan man som någon annan sa fråga sig om den som enbart fokuserar på en rubrik ens bör delta i debatten om sakinnehållet, men det är väl en annan femma.

    SvaraRadera
  21. nu fick jag dåligt sammvete, så nästa år kommer jag ... troligen inte.

    SvaraRadera
  22. mattias/ Du kanske ska lära dig att stava till samvete före du kommenterar.

    SvaraRadera
  23. IFK Göteborg - Nästan mästare

    SvaraRadera
  24. @ 9/3/10 17:53

    Läsförståelse = 0 ??. Idioten är nog du själv.

    SvaraRadera
  25. Ännu en råtta inne på baraben... tragiskt. :(

    SvaraRadera
  26. de unga tuffa tonårsgrabbarna får inte vara uppe så sent ;)

    SvaraRadera
  27. Hur kommer det sig att man inte har fått information om detta? Ja jag är medlem.

    SvaraRadera
  28. Anonym 18.51 och Frankie//
    Jag är mycket medveten om att världen inte är så bra som jag vill att den ska vara. Och troligtvis inte så bra som ni vill att den ska vara heller.

    Det jag vill ha sagt är att om alla medlemmar faktiskt gick på årsmötet och gjorde sina röster hörda så hade "demokratin" gjort parodi på sig själv.

    Större delen av mötet hade gått åt till att diskutera så triviala frågor som att våra nya tröjor är fula eller att vi borde värva Messi.

    För det är trotts allt så att alla på denna jord är inte seriösa människor.

    I övrigt kan man ställa sig den här frågan. Om vi är en demokratisk förening, så måste det ju vara upp till var och en att välja utnyttja sin röst eller inte göra det, utan att behöva höra att man sviker Blåvitt.

    Jag kan ge er min förklaring till varför jag inte gick på mötet. Jag är jävligt nöjd med hur min förening sköts just nu och har inga planer på att arbeta för att ändra det.

    Sist kan sägas, och det är bara min personliga åsikt. Folk är dumma, folk är lättlurade, folk är korrupta, folk är egoister och folk är lata. Att tro att dessa människor tar beslut som ligger i Blåvitts bästa intresse är naivt. Det jag vänder mig emot här är alltså inte att folk som känner sig engagerade går på möten, utan att man uppmanar och smutskastar de som inte känner sig tillräckligt engagerade för att gå på möten.

    SvaraRadera
  29. Länktips: www.foreningsdemokrati.se

    SvaraRadera
  30. Jag hadde varit där om jag inte haft 45mil till Kamratgården

    SvaraRadera
  31. Frankie...
    Vissa har jobb att sköta och kan inte springa på årsmöten till höger och vänster...
    Men visst på tok för få närvarande. Dags att ha årsmöten på fredagar ochbjuda på bärs?

    SvaraRadera
  32. Micke T/ Springa på årsmöten till höger och vänster?

    EN GÅNG OM ÅRET, EN KVÄLL.

    Till höger och vänster? ja, tjena.

    SvaraRadera
  33. Stod i GP och på hemsidan bland annat

    Såg att Young Fellows var där och till och med under själva årsmötet. Framtiden ser bra ut

    SvaraRadera
  34. slentrian som vanligt så finner jag ingen mening med att gå

    SvaraRadera
  35. slentrian som vanligt så finner jag ingen mening med att gå

    SvaraRadera
  36. I en demokrati borde var man få välja huruvida man vill medverka på årsmötet eller inte. Rösträtt och rätt till medverkan på årsmötet är en rättighet, inte en skyldighet. Jag hade kunnat skriva hur många förklaringar som helst till varför jag inte dök upp i måndags, men jag behöver inte försvara mig. Och din titel är pinsam Frankie. Att insinuera att man sviker IFK, när man stå där på matcher, köper souvenirer, är en av 900 på en svinkall januarimatch mot Qviding, har årskort, och lägger ner oerhört mycket tid på IFK bara för att man inte gick på årsmötet, ja det är tamejf-n idioti.

    Nu tycker jag att du i regel är en väldigt duktig bloggare, men detta var ett övertramp på just föreningsDEMOKRATIN!

    SvaraRadera
  37. Stolpe ribba kryss2010-03-10 08:51

    Jag är ingen föreningsmänniska, tvärtom avskyr jag allt det där. Alltså, jag avskyr att engagera mig i det men är väldigt glad åt att andra tycker det är kul alternativt viktigt.
    Jag vill bara se IFK Göteborg spela fotboll.
    Å andra sidan skulle det aldrig falla mig in att gnälla heller. Jag både gläds och lider med mitt lag, men för mig är fotboll underhållning. Bara underhållning.

    Men, som sagt, det är toppen att ni engagerade själar finns och jag är uppriktigt tacksam för det. Tack!

    SvaraRadera
  38. Det är väl inte det minsta odemokratiskt att inte vilja delta i ett val. Inte heller är väl Philbaoge's resonemang om att överlåta valen till folk med mer kunskap speciellt konstig. Det sker dagligen i Sverige, det är det vi har olika departement för t.ex. Det är inte Schweiz vi lever i.. lyckligtvis.

    SvaraRadera
  39. Jävligt bra att ni kommer driva kampanj för mer medlemmar. Det ser jag fram emot!

    SvaraRadera
  40. Löjligt. De flesta är ju medlemmar för att stödja Blåvitt, och har varken tid, insikt eller kunskap för att komma och "tycka till" på ett vettigt sätt på ett årsmöte.

    Vilket jag tycker är bra. Ska 5000 pers, varav många troligtvis högst marginellt insatta i den faktiska verksamheten på klubben utanför planen, komma och säga sin åsikt?

    Tycker du även att vi inför varje match ska rösta fram startelvan istället för att låta Stefan och Jonas göra det? Det är faktiskt egentligen rimligare...

    5000 pers i en och samma lokal som ska fatta gemensamma beslut. Tjena.

    SvaraRadera
  41. Det är så urborta korkat med argumentet "jag har ingen koll", men skaffa dig koll då. Om man inte läser på vad partierna står för så är det klart man inte vet vad man sympatiserar med i ett riksdagsval heller. Men i en demokrati är det ju medborgarnas ansvar att delta, för att inte demokratin skall urvattnas och i förlängningen hotas. Så jävla löjligt att folk ska känna sig förnärmade och riktigt töntigt när folk säger att de vet för lite för att rösta fram vår styrelse etc. LÄS PÅ DÅ FÖR FAN. Men det är ju inget viktigt det handlar om, eller? Bara IFK Göteborgs framtid. Uppenbarligen inte så många som bryr sig om den...

    SvaraRadera
  42. Så är det när det inte finns så många som bryr sig särskilt mycket om fotboll. Medlemmar prioriterade hockey, det gjorde jag och mina polare.

    SvaraRadera
  43. Tror du själv besvarar på din fråga. Hade man haft, säg 3 kandidater att rösta på, hade det nog dykt upp en jävla massa.

    SvaraRadera
  44. Jag är ledsen Pihlbaoge, jag försökte läsa vad du skrivit men jag somnade. Nu är chefen arg för att jag sitter och sover vid min dator. Kan du försöka skriva lite kortare och intressantare i dina kommentarer nästa gång? Hälsar min chef.

    SvaraRadera
  45. Det är brudens fel!

    SvaraRadera
  46. Inlägget + Frankies kommentar 19:14 borde ju puntkera den märkliga debatten som förekommer här. Han har helt rätt, bra skrivit och bra ambition för framtiden.

    SvaraRadera
  47. Jag var där. Bra skrivit Frankie. jag är alltid på årsmötena.

    SvaraRadera
  48. Kolla medlemms arkiven frankie.
    Hela sveriges lag.. eller.

    SvaraRadera
  49. frankie!

    den mest paternalistiska text jag läst sedan katekesen.

    din ton är ohövlig och dina argument fullständigt bottenlösa i det att du inte någonstans i texten gör åtskillnad på folkrörelsernas - och därmed föreningsdemokratins - högtidsålder, och på det ultramodernistiska samhälle som idag klämmer medborgaren mellan en oändling mängd måsten.

    min vän som inte var där trots att han älskar blåvitt lika mycket som vi andra, gjorde just denna dag följande:

    1) jobbade övertid under en penalistisk chef

    2) lämnade och hämtade två ungar

    3) var på simskolan så kidsen inte ska behöva drunkna när dom firar sm-guldet i fontänen

    4) handlade åt sin skruttiga gamla mormor som inte kan gå

    5) satt i möte med mig (kl 23.00) och hans brorsa kring hur han bror skulle kunna ta anställning på min arbetsplats eftersom han förlorade sitt förra i den sk "krisen"

    tack frankie - det är säkert många som saknat en auktoritär fadersfigur, och nu är du äntligen här!

    // MY GOD

    SvaraRadera
  50. Det är väl inte konstigt. Dom flesta ifkare bor ju i typ kungsbacka, kungälv eller stenungsund Och det är ändå bara dom som bor någorlunda närma. Skall väl mer än ett årsmöte till för att dessa skall lyfta sina feta arslen från soffan och be sina partners om lov att få åka in till stan och gå på ett på möte. Det är helt enkelt inte viktigt för dom flesta i denna skara. (vilket dom i och för sig har rätt i).

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.