2010/03/06

Bojans passningsfusk i klass med Kim:s "stolpfusk"

SUPERCUPEN. Här tar Bojan frisparken som leder fram till AIK:s 1-0 seger över Blåvitt i dagens supercupfinal. Eftersom Bojan efter matchen högt och vilt kraxade om att han inte stjäl mark framåt i banan med att slå bollen drygt fem meter från korrekt plats - så kan följande röda och gröna pilar visa varför vi blåvita reagerar.

Röd pil = Den passningsväg Bojan får mot en framrusande Flavio när han snor åt sig fem meter i sidled för att slå frisparken. Här kan han slå en rak boll i linje med den löpning som Flavio tar, vilket gör att bollen når fram och anfallaren kan göra mål.

Grön pil = Den passningsväg Bojan skulle fått om han tog frisparken på korrekt plats i banan. Här skulle en rak passning mot Flavios löpväg leda till att blåvit försvarare kan bryta den enkelt. För att få fram sin passning till anfallare skulle frisparksläggaren antigen tvingats slå bollen längre ut mot hörnet av straffområdet - vilket försvårar avsevärt för anfallaren - eller slå en fenomenal skruvad passning, vilket få allsvenska spelare har kompetens att göra.

Därmed blir det lite löjligt när Bojan Djordic vägrar att uttala sig om "frisparksfusket" som han är skyldig till, speciellt i sken av allt AIK-gnäll vi fick höra om Kim Christensens så kallade stolpfusk. Då var minsann inte resonemanget att "vadå, domaren godkände det så det finns inget att diskutera" från vare sig Bojan eller övriga AIK. Då var det fusk, buhu och snyftande samtal till mamma kvällspressen som stod högst på agendan.

Bojan försöker klättra på Aftonbladets lista över de största stjärnorna i Allsvenskan, där rankas dramaqueens högt. Annars hade han stått rakryggad och erkänt: "Visst, jag snodde åt mig fem meter, men nu valde domaren att tillåta det - så skyll inte på mig". I stället rusar han ur studion i direktsändning som en liten barnrumpa.

Men blöjan kanske behövde bytas?

87 kommentarer:

  1. Jävla gnäll på den frisparken!!!
    OK, den var kanske inte någon meter hit eller meter dit.
    Kanske skulle Hysén haft straff hit eller dit.

    Hade vi gjort mål på det så hade vi inte gnällt!

    Blåvitt förlorade för att de var Hjalmar allihopa.
    Har inget med domaren att göra.
    Strömbergsson var lika dålig åt alla håll.

    SvaraRadera
  2. va det inte offside oxo?

    SvaraRadera
  3. Jo.
    Först en filmning.
    Sen frispark från helt fel plats.
    Och det luktade jävlar mig offside också.

    Solklart fusk rätt igenom.

    SvaraRadera
  4. Offisde är jag mera tveksam till än om frisparken slogs rätt eller fel.

    Har inte sätt någon repris där man ser om det är offside eller inte.

    Däremot en repris där Hjalmar gör en Hjalmar.

    SvaraRadera
  5. bojan är än tönt, idag gjorde han dessutom klart för alla som inte redan visste det att han är en tönt...finns ingen i hela allsvenskan som jag ogillar så mycket som tönt bojan... hoppas att han får det jävligt tufft när han kommer till oss nästa gång...vore kul om han åter en gång trampar lite snett framför oss och tvingas byta skadad... då ska här skrattas igen... nog om tönten...tror ändå att vi kommer en bra bit framför solna i år

    SvaraRadera
  6. Haha, Blåvitt är det nya grin-Bajen! Gratulera trippelmästarna istället och sätt därmed er själva i respekt.

    SvaraRadera
  7. Bojan är en idiot, det vet vi, men tycker inte vi skall haka upp oss på frisparken.

    AIK är bra bakåt, det var synd att de fick ett ledningsmål. I övrigt tycker jag att de var riktigt dåliga, tror att de kommer hamna på undre halvan i år, där de hör hemma.

    SvaraRadera
  8. Är grin-blåvitt nya grin-bajen?
    Bojan lyckas ju precis med vad han vill med er änglar i sitt provokativa beteende. Det är riktigt underhållande att se.

    Tredje segern och tredje titeln mot samma rival. En sån trippel kan inte ens mesta mästarna mäta sig med.

    Skål!

    SvaraRadera
  9. Ja det var fusk så till vida att det inte var enligt regelboken. Isf fuskar alla lag i varje match så att gnälla om detta är bara löjligt.
    Ang. Bojan, så är han en jävla barnunge som inte kan föra en normal konversation och inte tål att ifrågasättas. Dock så gjorde han en målpass idag, mer än va samtliga blåvita spelare lyckades med.
    Nu tycker jag att vi som håller på blåvitt skall lägga denna bakom oss och fokusera på allsvenska premiären istället. Framåt!

    SvaraRadera
  10. Vi skall sluta gnälla som kärringar. Flavio gör en bra prestation, okey Bojan fifflar lite men domaren godkänner men vad som är viktigare. Matchen varar i 90 minuter och Blåvitt gör inget mål så då vinner AIK. Ta förlusten och vinn nästa gång

    Blåvitt för alltid.

    SvaraRadera
  11. Försöker glömma det som hänt de senaste timmarna.
    Men för mycker från november dyker upp.

    Kommer att bli bättre framåt veckan när det börjar dra ihop sig att åka till Kalmar.
    Just nu tänker jag bara mardröm om nästa lördag.
    Den får inte bli en förlust.

    SvaraRadera
  12. bojan har inte mycket i skallen han

    SvaraRadera
  13. Vad är det för Jävla svin som försvara ajkarna??? Det här är en Blåvitblogg, här är Blåvit husgudarna. Jog on.. förhelvete ni andra.

    SvaraRadera
  14. Vill Bojan bara ha uppmärksamhet eller är han så underbart korkad som det verkar.Oerhört fjolligt beteende.I övrigt var väl matchen som väntat,vi borde rullat in någon boll tycker jag nog.Lite orolig för om gajsarn kommer att visa sig vara värd kulorn aeller inte.

    För övrigt tycker jag nog allra sämst om Flavio.Nån form av könsord ligger närmast till hands när pratar om honom.
    Snart skiner poseidon igen

    SvaraRadera
  15. Jävla tjöt om den där trippeln. Är det redan klart att dom vinner svenska cupen och allsvenskan iår? För inte har dom vunnit tre titlar 2009 och kommer inte heller göra 2010 :)

    SvaraRadera
  16. Matski Hanski2010-03-06 19:14

    Har aldrig sett en sån dålig vinnare!!!, va fan e han förbannad på? Det va ju ett uppenbart fel , men det blev godkänt, livet går vidare men att bete sig som Bojan gör är ju rent av sjukt. ADHD nån?

    SvaraRadera
  17. Förövrigt kan man ju be svff förklara hur man försökte ta ut ett högre pris på borta läktaren. En läktare fanns, priserna skulle ligga på 140. I biljettkassan frågar de om man vill ha den övre för 225... alla biljetter ledde till samma läktare. AIK har fan INGA pengar

    SvaraRadera
  18. det ENDA bojan är bra på det är att öppna käften

    SvaraRadera
  19. Svälj det. Ingenting mot att fiffla med skatter.

    SvaraRadera
  20. Vad har det med dagens Blåvitt att göra, de som hade med det att göra är antingen dömda eller friade gnagarjävel!!!

    SvaraRadera
  21. frankie, dina reportage och bilder är fantastiska. Det är skönt att vi har någon kille som kan visa för världen hur fel aik gjorde medan vi andra sitter o bankar huvudet i väggen :) tack frankie. tagga nu allihopa, vi ska krossa detta år!

    SvaraRadera
  22. bara dåliga förlorare skyller på domarmisstag, vi säger bara 1-0, 2-1, -20 & 1-0 till Svenska TRIPPELMästarna AIK, sen kan ni snacka om domartabbar bäst fan ni vill, när vann ni ens en match mot oss med AIK-fansen på plats sist, jo i oktober -07 bmen det var ju mer eller mindre läggmatch så vi får gå tillbaka till hösten 2004 då ni vann på ett självmål.... en riktig seger mot oss har ni inte tagit på 7 år... det avslöjar en hel del... buga er för mästarna i alla svenska turneringar =)

    SvaraRadera
  23. Nä, nu läger vi det här bakom oss och blir med ödmjuka. Det kanske inte blir så lätt och enkelt i år- som många verkar tro. Anfallspelet var under all kritik idag. Blir vi bättre där, ja då kan det nog bli bra det här.

    SvaraRadera
  24. Till "anonym" 19:10

    Att konstatera att bojan gjorde fel men att domaren godkänt målet är inte att försvara AIK. Det är att acceptera verkligheten en verklighet som dessutom innefattar det att blåvitt inte lyckades göra mål.
    Att gnälla och gny över det som är passerat är inte värdigt blåvita hjältar. Det är i framtiden historien skapas. Framåt blåvitt

    SvaraRadera
  25. Till AIK:aren: Vi vann faktiskt hemma 2008 med 2-0.

    SvaraRadera
  26. Missade tyvärr dagens match.
    Men om bojan tog ett par meter hit eller dit... spelar ingen roll. Visst det var fel som bara f-n men kolla in herrar Lund och Hjalmar vid våra inkast. Många meter där varje gång.
    Frågan som vi alla blåvita borde ställa oss är: varför har vi det senaste året haft så svårt att vinna riktiga matcher mot kvalificerat motstånd: TRE raka finaler mot AIK!
    Matcherna mot Israelerna, Basel.
    Så lägg ner skiten om bojan och allt annat på en låg nivå.
    Koncentrera vår energi på varför detta börjar bli en fars....

    SvaraRadera
  27. Gnagarsvin:

    Vadå trippel? Har ni redan vunnit årets Allsvenska + cupen? Rena Gaismatten ju. Här i Sverige spelas säsongen vår-höst, om ni missat det.

    SvaraRadera
  28. Som vanligt dåliga förlorare

    SvaraRadera
  29. Blåvitt förlorade

    SvaraRadera
  30. Gratulera trippelmästarna istället och sätt därmed er själva i respekt.

    SvaraRadera
  31. Vad är det för jävla byten!!! Vi har Sana på bänken som har varit riktigt bra under vintern och startade tom. i Cypern.... Nu var visserligen Alex och JJ bra men va fan!!!
    Ibland är dom så jävla fega!

    SvaraRadera
  32. 2torsk10 = Ifk. Ni fortsätter på inslagen väg. Den är bra. Det gillas. Återigen;
    Domaren godkände frisparksläget = inget fusk. Att jämföra med ett fusk som var uppenbart men ändå tänkt att lura grundförutsättningar och domare är PINSAMT!

    3 gånger. 3 vinster. 3 titlar.

    SvaraRadera
  33. PGA BaraBen så trodde jag att IFK va bäst. Vi skulle vinna med minst 3 mål.
    Alla ni som rapporterat från träningar och träningsmatcher, AVGÅ! f-n va bitter jag är att ha bildat en uppfattning om IFK genom er!
    f-n f-n f-n!
    1: vi är inte bättre ute i den stora världen.
    2: Vi har dragit på oss ett AIK spöke.

    Skärpning BB, rapportera om vilken nivå vi ligger på och överdriv inte.

    Pffffff

    SvaraRadera
  34. Fyra AIK-vinster på fyra försök. Ni är våra slagpåsar, härligt!

    SvaraRadera
  35. Ju mer jag ser reprisen på målet desto mer ser jag att det är offside. Men är det jag eller min rom o cola som ser fel?

    SvaraRadera
  36. Jag är så fruktansvärt trött på AIK och allt som hör det laget till. Jag kan inte skriva ut i ord om hur mycket jag hatar allt som har med svart och gult att göra. Att bara se spelarna med de blå och vita änglarna gör att det svider i mina ögon.

    Jag hoppas att ifk rycker upp sig och lyckas bevisa för andra än oss supportrar hur bra de är!

    SvaraRadera
  37. "Planen idag passade göteborg klart bättre, den är värdelös för avancerat kortpassningsspel som AIK brukar"-vilket jävla skitsnack! Semper Fidelis Blåvitt!!!

    SvaraRadera
  38. nu får ju fan spelarna ta och visa lite jävla ryggrad! aik är på många sätt våran största rival som vi har torskat mot nu FYRA GÅNGER I RAD! det spelar ingen roll att många verkar tycka supercupen är en pajastillställning. en titelmatch är en titelmatch. spelar man i blåvita färger så bör man förstå hur mycket det betyder för fansen att VINNA mot aik! allt annat är oacceptabelt!

    jag efterlyser lite jävla hjärta! gå ut och kapa den där jävla bojan i stället för att springa runt och klaga på domaren som ett upprört dagisbarn (tänker framförallt på sella efter frisparksmålet)!

    och hur kan man överhuvudtaget klaga på domaren efter att ha spelat så jävla dåligt! kan man inte slå en tvåmeterspassning eller se till att stå rätt i boxen så tycker jag man ska vara jävligt passiv i sina uttalanden om andras insats.

    hoppas detta fungerar som en liten veckarklocka för spelarna efter allt snack om "nästa mästarna." om dom sen fortfarande inte förstår att allt annat än VINST mot aik inte är acceptabelt, ja, då får väl baraben skapa någon typ av upplysningskampanj då. typ "DÄRFÖR ÄR DET INTE ACCEPTABELT ATT FÖRLORA FYRA GÅNGER I RAD MOT AIK!"

    vi är alltså gnagets favoritmotståndare. hur fan blev det så?

    heja blåvitt för fan!

    SvaraRadera
  39. Om vi alla skulle se om dagens match så är jag säker på att knappast någon frispark lades från exakt rätt ställe, så sluta att gnälla nu, AIK vann och det räcker med det!

    Håller med om att Bojan var löjlig i studion efter matchen, rena snorunge mentaliteten...

    /Gnagarn i Götet

    SvaraRadera
  40. Fyra raka säger väl allt.
    Skyller ni inte på de ena så är de nåt annat.
    snacka i stället om ifks fula stämplingar. Gång på gång. Djävla skitlag, långa bollar på Bengt.
    Hysén har väl aldrig gjort mål på AIk, inte ens på straff.

    SvaraRadera
  41. För övrigt; borde man inte klaga på kalle svenssons ingripande, eller brist på ingripande kanske, snarare än att ödsla tid på en domare. Jag menar, vad sysslar han med?

    Först missar han markeringen på flavio, sen hinner han i kapp honom, bara för att i nästa sekvens dra en "rundpall" i luften. Ser ju inte så lovande ut om man säger så...

    Bra värvning där, blåvitt!

    SvaraRadera
  42. Frankie: Känns det inte ganska genant efter att ha skrivit den texten se andra IFK Göteborg-supportrars kommentarer här? Att vanliga nordkoreanska bortförklaringar inte funkar? Du kanske ska fundera på det, kamrat.

    SvaraRadera
  43. Dra inte för tunga växlar av det här gott folk, såklart inte bra att förlora gång på gång mot Solna, men säsongen har inte börjat på riktigt än och att förlora med 0-1 mot regerande mästarna borta är ju ingen praktskandal ändå.

    Om man dessutom ser till hur spelet och gubbarna såg ut så känns det som sagt att AIK har mer att bekymra sig för än oss.

    Bojan måste va lite ur balans också va? Han var ju sur redan i pausintervjun. Kanske bara är en grej han kör med dock...

    SvaraRadera
  44. Var en av de få men tappra på matchen (våra träningsmatcher drar ju mer folk!!).

    Styvt att se AIK vinna, särskilt på en muppig situation med en konsekvent urballad domare. Glömmer aldrig hur han sänder en AIK:are av planen eftersom han tidigare "skadat" sig. Detta var långt efter situationen och spelaren var på benen - "men regelboken säger ju att..." Spelavbrottet blev än längre för att hans hans uppfattning av rättvisa skulle råda.

    Synd att matchen avgjordes på en av många situationer med dålig domarpåverkan och inte ett spelmål.

    Vad hade de förutom målet??

    Vi var inte bra, AIK var sämre.

    Hatar inte ens AIK, men de står verkligen för motsatsen till allt jag älskar och tycker är gott.

    Det är så skönt att en dag som denna kunna säga "Vi är Blåvitt" och lägga matchen bakom sig.

    SvaraRadera
  45. På denna länk (http://www.youtube.com/watch?v=2kIkS1_Q3Uc) ca 2 minuter och 25 sekunder in, gör Sverige 2-0 på Bulgarien i bronsmatchen från VM94. Det Brolin gör i klippet är fullt jämförbart med det Bojan Djordjic gjorde idag på Råsunda, i mina ögon. Man kanske borde fråga Håkan Mild om vad han tyckte om frisparken, eller vad tycker ni?

    Jag orkar inte med bitterheten, helt enkelt. Hade IFK varit bättre än AIK hade jag sagt det rätt ut, men er bästa chans var nicken från Pavey. Vad finns det för mig att säga då? Onödigt att gnälla om en frispark som är helt i linje med regelboken och som domaren dessutom godkänner. Att förlora fyra gånger i rad mot AIK och sedan fortsätta snacka, a la Gustav Svensson, att man är bättre...är det inte lite ovärdigt IFK? Ni är bättre än så.

    SvaraRadera
  46. Här har ni anledningen bakom Bojans beteende också, som även någon som Patrick Ekwall lyckades lista ut utan att anstränga sig alltför mycket:

    "När jag och Bojan språkade vid efteråt i spelargången så rådde det inget tvivel om det, han hade INGET emot frågan…det fanns annat i den studion som han retade sig på och inget hade röd jacka."

    Bojan, Ekwall, och alla vi andra förstår att situationen är klurig. Det Bojan irriterar sig på är snarare Svenssons sandlådebeteende och gnäll om att alla är emot IFK, att IFK är mycket bättre än AIK trots fyra raka förluster varav tre var sådana som visar att AIK är mästare och IFK är förlorare. Det är inte situationen eller frågan som irriterar Bojan.

    SvaraRadera
  47. Jag hatar Bojan
    vaddå täppa igen käften på experter
    Han behöver vård de apfejset

    Sen den där flavio med hålla för näsan o simma . AMEN vaddå provocera
    Stick o brinn gnagarsvin
    Vinna 5 ggr i år mot Blåvitt
    Ja men ät då mycket gröt för fan om ni ska göra detta

    BLÅVITT ÄGDE andra halvlek ska va glada ni klara er undan,.
    Sen ska ni ge fan i att sätta fötter i ansiktet på Hysse, era jävla drägg

    GO BLÅVITT

    SvaraRadera
  48. Visst domaren gör en jätte tabbe. Bojan är en jävla barnrumpa. Flavio kanske var offside men skit i det! Vi är blåvitt! Vi är och kommer föralltid vara bäst i Sverige! Skulle inte spela någon roll om detta så var en Champions Leag final! Vi vet, media vet, AIK vet att vi är Mesta Mästarna från Göteborg och ska förbli det!!!

    Blåvitt 4-ever!!!

    SvaraRadera
  49. vem fan är bojan?

    SvaraRadera
  50. skillnaden på bojan och SUPERKIM är 4.7 meter. Max 30 cm på kims stolpe

    SvaraRadera
  51. AIK vinner varenda match mot ert skitlag, både på plan och på gatan, så gå hem och knulla Ada och Beda nu, jävla feskerövar!!!!

    Hahahahaha!

    SvaraRadera
  52. Herregud.. Orka gnälla såhär mycket över en cupmatch som verkligen INGEN bryr sig om och som inte gäller ett skit. Detta var en träningsmatch. ingenting annat. Hur mycket brydde sig vi IFK supportrar att vi vann förra året? inte så mycket va?

    Att sen bojan är en pajas är en annan sak. Han kan stå i studion, hålla huvudet högt och säga: "Japp, jag la den fem meter åt sidan men domaren godkände det."
    Han har inte gjort något fel. Det är ju domaren som godkänner målet. och att han lägger bollen där han gör. Enkelt va?

    SvaraRadera
  53. Bojan... Har alltid verkligen vart sämst på fotboll, råttfansen vill inte erkänna det bah för de gillar han utanför planen där han kan hetsa å bete sig som han ska ha så stort aik "hjärta" som möjligt.

    Drog från eftersnacket förut,,, gurra skratta bara åt det å det gjorde jag med. Lämna fotbollen för gott också är du snäll bojan.

    SvaraRadera
  54. Bojan du e en sån jävla luffare,,DU kommer få det tufft på gamla!!

    SvaraRadera
  55. Vi vann inte förra året, det gjorde Kalmar...

    Asså, klart man är besviken när man torskat mot ###, men vi hade ju ett spel med en jävla potential. Om det inte varit fucking finbulavinter på Råttsunda så hade kanske spelet sett annorlunda ut. Nu får vi vara nöjda med att presspelet fungerar tokhögt i banan, att Hjalmar är en kung, att det bara saknas lite tajming i sista tredjedelen, att spelet ser jävligt bra ut och att vi vet att det bara kommer bli bättre. Jag är inte orolig, vi plockar sm-guld nummer 19 i år!

    ###, däremot, har jävligt mycket att fundera på. Förutom ett par kontringar så hade de ju ingenting att komma med.

    SvaraRadera
  56. Jisses gott folk...

    Man måste kunna få diskutera ett domslut utan att folk antar att man tar bort sitt egna lags usla prestation. Blåvitt var dåliga idag, det var gnaget också.

    gnaget vann på ett felaktigt dömt mål, inget snack. bojan fuskade inte, bojan försökte aldrig dölja det han gjorde. Att filma är att fuska, då försöker du lura till dig en fördel, genom att hoppas att domaren ser situationen som någonting annat än den egentligen var. Här var det väldigt tydligt, och domaren borde dömt bort det och lagt bollen till rätta. Hur motiverar ni som påstår att det var rätt beslut det? Bollen studsar på en blåvit fram till bojan som tar chansen. Är det rimligt, tycker ni, att vid dömda frisparkar på offensiv planhalva, att motståndarlaget snabbt måste springa och täcka luckor dit bollen råkade studsa? Eller hur hade ni tänkt er att det någonsin skulle vara möjligt att försvara sig mot en sådan här aktion?

    Jag kommer alltid vara förbannad när blåvitt förlorar, och måste ha rätt att ventilera åsikter utan att folk börjar tjöta om "gnäll" och "gny"

    Dessutom i en sådan här situation, ska tilläggas, att gnaget inte gör någon kanon match och slår oss med 3-0. Vi pratar alltså inte om 1 utav målen som var fel. Enligt mig var detta felaktiga domslut det enda som skilde lagen åt idag. Det är inget jag kommer "gnälla" eller "gny" om, för visst sånt händer. Jag tänker dock konstatera att så var matchen, och trots att felaktigheter händer, måste jag få poängtera dom, och hoppas att dom inte inträffar igen.

    Angående Gustav och bojan, så håller jag helt med Gustav. Han FÅR en FRÅGA om just den situatioen, och förklarar att han tycker den var felaktigt dömd. Han får alltså INTE en FRÅGA om ur han såg på matchen, och förklarar bort den med målet. Lär er skilja på saker, sätt svaren i perspektiv till frågorna, och sluta ta saker ur sitt sammanhang för att passa era argument, in short: sluta läsa aftonbladet.

    Att bojan brukar vara lite kaxig och självsäker och säga vad han tycker gillar jag, men det här... Du är ingen barnunge bojan, du har betalt för att svara på frågor, hur jäkla tråkiga dom än må vara från ekwall och gänget. Dom som betalar din lön vill ha något tillbaka, dom vill höra dig prata om vad som hände under matchen och inte se dig grina ut ur studion. Du har redan världens bästa jobb, sluta tycka synd om dig själv!

    SvaraRadera
  57. Vem är egentligen han den där Bojan? Är det måntro samma person som Bo-Jan, ni vet han som hade så mycket hjärta och gick till AIK trots att United ville ge han ett A-lagskontrakt?

    I övrigt är det inte så mycket att orda om matchen, vi spelar på bortaplan, är det klart bättre laget enligt hela Sverige - med undantag alla aikare - och förlorar med 1-0 på vad som är en situation som självklart inte ens ska godkännas. I alla fall klart och tydligt enligt regelboken, men den är väl oväsentlig, Strömbergsson?

    SvaraRadera
  58. Glenn-Göte Borggen2010-03-07 07:21

    tycker det är ok om inte bollen ligger på exakt rätt ställe när det är frispark,om man inte vinner fördel av det, i detta fall så hade han slagit bollen rakt på blåvita spelare om bollen legat på rätt ställe,nu skaffade sig blöjan en grym lucka och en jättelucka att passa i, men igentligen är allt domarens fel i detta fall, fattar inte att han inte blåste av,

    SvaraRadera
  59. Gnälll. Det skapades ju inte en målchans värd namnet. AIK åt ju upp oss så fort vi kom över halva plan. Vi hade ju ingenting. Vad var strategin? Att spela 0-0 och hoppas att vinna på straffar?

    SvaraRadera
  60. Inte domarens fel!
    Hade vi gjort mål så, så hade vi faan inte gnällt.

    Det som var fel var att Blåvitt var urusla, genomruttna och Hjalmar klass på de flesta.

    Det laget som var på plan igår var det ett guldlag?
    Knappast.

    OK, vi får tillbaka skadade spelare hit och dit men faktum kvarstår. Det var det bästa laget som vi kunde få fram just nu. Pinsamt dåligt.

    SvaraRadera
  61. Vilket gnäll! Ni kan verkligen inte ta en förlust. Fatta att domarens beslut är en del av sporten.

    SvaraRadera
  62. Krönikören verkar uppenbarligen ha kraftiga problem med verklighetsperspektivet.

    En lite smäre jämförelse: titta på matchen igen, ett tag in i andra halvlek så får ifk frispark. Fråga: hur långt ifrån frisparkssituationen slås frisparken?
    Eller nä förlåt, jag glömde det är ju inte samma sak när ifk gör det.............

    Till er som har en IQ över en fryst fiskpinne: Ni vet hur genialisk Bojans frispark är eller hur :)

    SvaraRadera
  63. Ragnar fick väl gult kort för att han hade lagt bollen 5 m bort från där han borde lagt den och då var det ändå på defensiv planhalva och inte lika avgörande, eller har jag sett fel?

    SvaraRadera
  64. Dubbelmästare2010-03-07 10:39

    Fick vi bara möta er i varje match skulle titeln vara säkrad.

    Lid.

    SvaraRadera
  65. Offside, filmning, otillbörlig bollplacering och det vete fan om inte Falvio sköt med vänstern också :-)

    SvaraRadera
  66. Jag skäms verkligen över att vara gnagare. Först har vi mage att klaga på IFK Stolpfusk, sen spöar vi er fullständigt x 2 i Allsvenskan och t.o.m gör så att IFK Stolpfusk får sin första förlust på hemmaplan. Inte nog med det, vi spöar skiten ur er i Cupfinalen och också. Det slutar inte där; våra killar i FB totalt kör över ert berömda huligangäng i november. Som om inte det vore nog så sänker vi er i "Supercupen" och har dessutom mage att kommentera grin-Stefan när han står och gråter.
    Sicken lirare. Ni måste verkligen vara stolta över era gringossar.

    SvaraRadera
  67. Haha, årets skämt, IFK FUSK anklagar ett annat lag för FUSK!

    Fuska på Fuskeborg!

    SvaraRadera
  68. Man kan förstå att IFK Göteborgs hängivna fans är sura på AIK. AIKs trippel ställer ju IFK Göteborgs prestation i skymundan. IFK Göteborg tog ju silvertrippeln förra säsongen!

    Vad gäller frisparken från igår. Att fälla AIKarn är ju fusk i sig. Det är ju därför IFK bestraffas genom att AIK får en frispark. Lite lågt då att gny om att AIK fuskar...

    SvaraRadera
  69. Patetiskt gnäll.

    SvaraRadera
  70. ALLA HETER GNÄLL I GÖTEBORG

    SvaraRadera
  71. Anonym 11:25

    Haha, vem fan tror du bryr sig om "fb" och motsvarande pajashattar. Är du över tjugo år har du nog betydande större saker att oroa dig över än vilket "huligangäng" som vinner sina patetiska slagsmål. Tillbaks i verkligheten så har vi spelat 3 av 4 matcher på er hemmaplan varav vi igår var bättre än er. Vi är ett bättre lag än er i år, och det kommer också visa sig, var så säker

    Sålna kommer förmodligen även detta året stå för allsvenskans tråkigaste fotboll och vinna 18 av 20 vinster med 1-0 och ta sig fram med hjälp av domarmarginaler - precis i ordning med förra året, men tillskillnad från er är vi ett topplag som som även nästa år, och året därpå kommer kriga om guld. Och med tanke på hur er förening sköts ekonomiskt så skulle jag ställt mig tveksam till hur länge till ni ens klarar elitlicensen

    SvaraRadera
  72. Bojan den jäveln, han är fan överst på min hatlista, om någon bara kunde kapa hans ben skulle mitt liv vara underbart ;)

    SvaraRadera
  73. Gårdagens insats var bedrövlig både från IFK och AIK. De senare gjorde mål och sjönk sedan ner till kompakt försvarsspel för att försvåra IFK´s koncentrerade långbollsspel (se intervju med Stahre). De lyckades och segrade. Punkt.

    Ang Erik Lunds uttalande om felplacerad frispark; 10 meter fel? Med den omdömesförmågan är det inte konstigt att han blir bortgjord av Mutumba gång efter annan. Ta sen en titt på hur många meter han själv plockar på sig vid varje inkast.

    Ang Selacovics, Svenssons och div änglars uttalanden om att IFK visar att de är det bättre laget; vad fan är det för uppblåst självgodhet? 4 Raka förluster mot trippeltitlarnas AIK talar sitt tydliga språk.
    I somras hade IFK en halvlek. I nov likaså. I cupfinalen blev de fullständigt uppätna och igår hade de ytterligare en halvlek. Men de förlorar ju varje jävla gång, och fotboll handlar om att vinna. Bäst i Sverige just nu är AIK - ta det bara.

    SvaraRadera
  74. Anonym 13:53

    IFK var det bättre laget igår över tiden - bortsett 20 minuter i första halvlek - även om inget av lagen var speciellt bra. Att du tycker dom som anser det är uppblåsta är ju tragiskt. Sen att vi har spelat 3 av fyra matcher på Råsunda kanske du ska väga in i resonemanget, ja på Ullevi hade vi varsin halvlek

    Sen är det så jävla patetiskt att ni försvarar domarens domslut, det står klart och tydligt i reglerna att du inte får flytta bollen vid frispark - om det inte handlar om max någon meter - och detta görs framför snoken på Strömbergsson som tidigare har gett gult kort för en snarlik sak. Ja grattis ni vann, situationen som ledde till målet var likväl felaktig

    SvaraRadera
  75. Dubbelmästare2010-03-07 15:21

    Klart att Bojan tröttnar på att för fjärde gången i rad lyssna på gnälliga bönders bortförklaringar.

    ifk-Nästan Mästarna!

    SvaraRadera
  76. Ingen har försvarat domarens beslut, han gjorde en miss (en av många den matchen) och så är det. Bollen studsar till bojan som slår den direkt, (mkt likt Mild mot bulgarien 94) han försöker inte dölja ngt regelbrott och ingen i AIK skulle ha gnällt om domaren blåst igen för att lägga bollen till rätta. Nu blev det någon blandning av fördel-av boll och frispark trots avblåsning vilket givetvis är en domartabbe - men i första hand så har hela situationen att göra med ett AIK-anfall under fart där Eguren tas ner på fel sätt och där Bojan vill få igång spelet innan försvaret hinner ställa upp. Resten är en fin prestation av Flavios som leker bort den blåvita backlinjen (där jonsson vinkar för offside precis lika tafatt som när Obolo hann före och satte 1-0 i cupfinalen).

    Att AIK sen (enligt Stahre) väljer att sjunka ner med backlinjen och göra det svårare för blåvitts långa bollar på bengt-strategi är snarare taktiskt än dåligt spelat. Hur många gånger fick ni avslut inifrån boxen under andra, två gånger? och närmast mål var Paveys nick - bra jobbat.

    Faktum kvarstår. AIK har 4 raka och är trippelmästare. Har det någon gång hänt nästa(n) mästarna?

    SvaraRadera
  77. 16:10: Givetvis är det domaren som skall kritiseras, beslutet är felaktigt. Men trippelmästare? Hur räknar du då? Att räkna ihop saker från olika säsonger slutar sällan lyckligt, återkom med två titlar i november så kan du kalla AIK för det.

    SvaraRadera
  78. Va e de för "trippel" alla råttorna yrar om? Det är väl en ny säsong i år elle?

    SvaraRadera
  79. Inte mycket att gnälla om egentligen. Aik har vart bättre än oss när det gäller, tyvärr. Som nån ovan skrev så tog vi silver trippeln 09 men i år kör vi på mer än någonsin. Framåt IFK !

    SvaraRadera
  80. Jaha fjärde raka segern mot erat skit lag!!!!! STOLTA AIK!!!

    SvaraRadera
  81. STOLT gnagare2010-03-07 18:47

    Fiskrensarjävlar ni kan bara hålla käften för det första så kan jag verkligen inte kalla det bojan gör för fusk, titta på vad eran målvakt gjorde varje match istället! Visst bojan slår den ca 4 meter ifrån men och ? Det var bara åt sidan och INTE 4 meter längre fram! Ni gnäller bara för att det blev mål och ni förlorade. Ni är så jävla pinsamma ni som är från gÖtebrg och som alltid åker hem i sorg!

    SvaraRadera
  82. Underbart att se skattesmitaren och glappkäften stå och grina som en liten flicka. Igen.

    http://www.youtube.com/watch?v=HsRxKB9o9Io

    SvaraRadera
  83. Är det inte dags för AIK att ta en svängom i superettan snart? Man e ju redan trött på Stahre och hans högstadiemobbarlook. Bara det faktum att AIK har allsvenskans överlägset fulaste (rent utseendemässigt alltså) spelartrupp borde räcka för tvångsnedflyttning.

    SvaraRadera
  84. Vi skulle ha fått en straff, och frisparken är mycket att gnälla om, för när Göteborg sedan slog en snabb så blåstes det av, inkonsekvent! Dessutom vinner han i både vinkel och framförallt tid att slå bollen på det ställe han står!

    SvaraRadera
  85. "Här är vi från Solnas borg, kungar nu av gÖteboRg, ingen ängel som vi ser flyger nånsin mer"

    SvaraRadera
  86. haha ni är ju bara pinsamma, hur många frisparkar och inlägg slås inte som denna? Och istället för att gnälla som spelarna borde dom gjort sitt jobb (kalle svensson) som gav målet till flavio i stort sett.
    Forza gnaget!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.