2010/03/14

Sälj Hysén!

MATCHTANKAR/LAGANALYS. Hur upprörda blev ni över rubriken kära läsare? Lugn, läs igenom texten först.

Att Tobias Hysén ska ha femman i Feldgraus femma är det inget snack om, det finns heller inga tvivel om vem som skulle pryda förstasidan på tidningarna eller vem i Blåvitt som skulle intervjuas efter matchen igår. Att Tobias Hysén är i sjukligt bra form och att han är allsvenskans bästa spelare råder det inga som helst tvivel om.

MEN. Att media och hela fotbollssverige går ut och menar på att Tobbe skjuter oss till serieledning fram tills sommarens transferfönster öppnas, blir då köpt och efter det dalar Blåvitt och där också chansen på guld 2010 kan jag inte med att läsa. Visst fan skulle han saknas, visst fan levererar han mål. Men han är inte den enda anfallaren vi har i truppen.

Har hela Sverige glömt bort vem Bärkroth är? Pojken som fullkomligt stal showen från Pontus Wernbloom när han i Pontus avtackningsmatch tryckte in två galanta mål efter ett helt fantastiskt passningsspel med Sella? Eller vad sägs om Robin Söder, minns ni honom? Killen som fintade bort allt vad motstånd hette i Allsvenskan och i U21 var en av Sveriges bästa spelare? Tobias Hysén är viktigt, men han är inte den enda. Blåvitt har aldrig lagt hoppet i en mans händer, Blåvitt är en lagmaskin där alla spelare är en kugge till vinst. Vi spelar inte i grönsvarta tröjor och lägger matcherna i en ensam brasilianares händer.

Försvinner Tobbe i sommar kommer jag att sakna honom, visst fan kommer det att tåras i var enda öga på gamla ullevi, han är värd en plats ute i Europa och även en plats i Sveriges landslag. Men vi kommer inte stå tomhänta med huvudet i sanden, för vi har bra spelare bakom, till skillnad från förra året eller början av den här säsongen så börjar de skadade komma tillbaka och vi har en bredare trupp än vi har haft på väldigt länge, jag tror inte att varken Söder eller Bärkroth har gjort sina sista mål.

Får vi ha Tobbe kvar, då känns det nästan lite för lätt.

Nu fick jag skriva av mig lite, skönt. Det här betyder ju såklart inte att jag inte älskar att vi har en Tobias Hysén, och att jag helst av allt vill vara självisk behålla honom i Blåvitt och skriva livstidskontrakt med honom. Men vill Tobbe ut i Europa så är jag inte rädd, han förtjänar det, och jag vet att vi har ett helt lag som klarar det här med eller utan en Tobias Hysén i helt löjligt bra form.

En liten hälsning till Danmarks landslag – ni får låna Kim, bara ni lämnar tillbaka honom. FY FAN vad grym han är.

Vi har inte bara allsvenskans bästa anfallare, vi har även allsvenskans bästa målvakt, allsvenskans bästa tränare, allsvenskans bästa sportchef, allsvenskans bästa supportrar och allsvenskans bästa lag.

48 kommentarer:

  1. Hade inte Hysén varit med i går så är det väldigt osäkert om vi hade vunnit. Ta ner hybrisen lite, vi har vunnit 1/30 av Allsvenskan. Kanske. Det är aldrig lätt att vinna en serie, trots att spelarmaterialet ser mycket bra ut.

    SvaraRadera
  2. från söder till norr2010-03-14 14:15

    bärkroth gjorde väll bara ett mål mot landskorna & spelade fram ett ? =)

    SvaraRadera
  3. Sälj Ida till tv4.

    SvaraRadera
  4. Varför ska det alltid vara så självklart att vi ska sälja de spelare som är bäst.. Om vi någon gång i framtiden ska ha en chans att komma ut i Europa så måste väl ambitionen vara att ha kvar de bästa spelarna till varje pris istället för att sälja dem för att få en hög pengar..? Pengar enbart kommer aldrig göra att vi når ut i Europa, det är bra spelare som gör det...!

    SvaraRadera
  5. Åh herregud finns bara en Hysen
    och utan han blir det otroligt svårt han är en klass för sig helt enkelt utan Hysen inget Guld till gbg !!!

    SvaraRadera
  6. Denna texten va ju bara för grym asså!

    SvaraRadera
  7. Sorry Ida, men det här visar att du inte kan så mycket om fotboll. Att du ens jämför Bärkroth och Hysén just nu. Visst Bärkroth har riktigt bra egenskaper, men han vet inte hur han ska använda de, måste verkligen utveckla sin spelförståelse.

    SvaraRadera
  8. Kan hålla med delvis om Hysén. Det handlar om vad han själv vill.
    Vill han ut i Europa så är han värd det.
    Men sluta skriv upp laget så. Hur fan kan man skriva att Söder var bäst i u21 när han gör ett inhopp och blir vänsterback efter skadan.

    SvaraRadera
  9. Enligt expressen så släpper Blåvitt Hysen för 20 mille. Låter billigt värre för en sådan spelare. Dessutom när han kostade ca 20 mille att köpa hem från England.

    //Daniel

    SvaraRadera
  10. Vi kan säkert vinna Allsvenskan utan Hysén, men det blir tufft. Men om vi ska ut i Europa måste vi ha en klass spelare som Hysén. Så får man inte glömma att Hysén är inte bara viktig på planen utan även utanför planen också.

    SvaraRadera
  11. SÄLJA HYSÈN! E DU GO ELLER?

    SvaraRadera
  12. Frankie, håller du med om Idas "analys" att Tobbe inte är en jätteförlust i sommar? Hmm. Var det vad du sa igår? Hmmm. Inte riktigt va? Våga säga ifrån!!!

    SvaraRadera
  13. Om man säljer Hysén kommer vi säkert att klara av att stå som vinnare i allsvenskan ändå , men varför chansa ? men vårat mål är väll att klara oss bra ute i europa? rätta mej om jag har fel...

    SvaraRadera
  14. Hybris är ordet. Inget eget spel alls utan bara omställningar. Vår högerback håller endast superettanklass. Tur vi har Christensen, iaf några månader till.

    SvaraRadera
  15. Ah, läskunnigheten hos fotbollssupportar.

    Håller helt med Ida. Men varför chansa?

    SvaraRadera
  16. visst fan...

    SvaraRadera
  17. Från Paddingtons i går kväll:

    BaraBen-Frankie: Går Tobbe utomlands så lär nog Blåvitt få det svårt med guldet.
    Glenn Hysén: Tobbe? Vem är det?

    Hahaha, jag höll på att skita på mig så mkt jag garvade...

    SvaraRadera
  18. Kanske man ska se det så som att Hysen gör sig bäst i Blåvitt, där är han kung

    Risken finns att han inte gör sig vid en eventuell försäljning, och då vore det klippt

    Nej men Hysse har säkert sitt hjärta där han presterar bäst

    GO blåvitt

    SvaraRadera
  19. Nu håller det på att spåra ur lite va? Det går inte att jämföra Tobbe och Bärken i nuläget.

    SvaraRadera
  20. Så jävla pinsamma ni är i chatten. Läs på lite om fotboll - sedan kan ni uttala er.

    Hysén är inte våran viktigaste spelare, Robin Söder skulle göra ett lika bra jobb ifall han skulle få öva på positionen.

    SvaraRadera
  21. Anonym sa...
    Frankie, håller du med om Idas "analys" att Tobbe inte är en jätteförlust i sommar? Hmm. Var det vad du sa igår? Hmmm. Inte riktigt va? Våga säga ifrån!!!

    14/3/10 14:52


    Alla får väl tycka vad de vill, Ida eller någon annan?

    SvaraRadera
  22. Hej vänner,

    Textens mening är inte att jag vill att vi säljer Tobbe (även om rubriken säger så - så var det mest för att tända lite panik i er), jag vill som sagt helst behålla honom föralltid.

    Men sanningen gör ont, han är allsvenskans bästa spelare och lär vara het på marknaden när transferfönstret öppnas.

    Jag säger ingenstans att Bärken eller Söder är bättre än hysén, absolut inte - Tobbe är som sagt bäst. Men de två pojkarna är långt ifrån värdelösa ersättare.

    Hybris eller inte, men Blåvitt dör inte om Tobbe lämnar laget. Vill han, tycker jag att han förtjänar en andra chans ute i de större ligorna.

    Så ta nu ett djupt andetag upprörda kommenterare och njut av gårdagens vinst.

    SvaraRadera
  23. Ehhh, glömde du Pär Ericsson?! Hans bästa position är ju onekligen ensam spets. Då kan Elmar flytta in centralt.

    SvaraRadera
  24. Söder var väl ändå inte bland de bästa i U21-landslaget? Han fick väl bara göra lite inhopp. Lite väl blåvita ögon ibland kanske.

    SvaraRadera
  25. sälj ida på spotten

    SvaraRadera
  26. Ja, vi kan nog briljera i Europa som vi en gång har gjort med argument om att sälja våran bästa spelare för han är för bra för oss. GREAT!

    SvaraRadera
  27. Aj, Aj... Känns inte helt genomtänk det här. Bjärken och Söder går inte ens att jämföra med Tobbe. Tobbe sitter inte bara på bra självförtroende och grym målform. Han står just nu lite för det som är blåvitt...
    Dessutom En spelar som står kvar på planen efter slutsignal med halsduk och njuter.
    En spelare som ofta i Media pratar om sitt blåvita hjärta.
    En spelar som går i fronten... Tobbe är så mycke mer än en bra målgörare och att ens jämföra honom med Söder och Bjärken är förvånande. Dom grabbarna har många år kvar innan dom kan bidra med det som tobbe just nu gör. Att förlora tobbe skulle vara mycket negativt för laget och få konsekvenser.
    Går att skriva hur mycket som helst runt detta, men får väl räcka så länge!

    SvaraRadera
  28. Hysén är värd mycket, ingen spelare man säljer bara så där.
    18 mål förra säsongen plus att han e vänsterfotad gör att jag inte vill släppa honom för några futtiga (enligt expressen då) 20 millar. Finanskris eller ej, vill nån klubb köpa honom tycker jag de måste hosta upp mot en 35 i alla fall.

    I princip håller jag med dig Ida. Jag tror vi bättre än något annat svenskt lag har råd att tappa en tongivande spelar. MEN pengarna ska va JÄVLIGT rätt!

    SvaraRadera
  29. 35 räcker inte det heller, tror vi kommer behöva behålla tobbe för att vinna i år. Förra året spelade han ensam in åtminstone 20 poäng som ingen annan allsvensk spelare hade kunnat göra, ärligt talat vet ja inte om jag hellre hade haft Torres eller Villa istället för Hysen även utan att väga in hans värde utanför planen, Tobbe passar in 100% i det vi spelar nu.

    Nej, Tobbe, du får allt ta o stanna med oss :<

    SvaraRadera
  30. Nu får du kamma dig Ida.

    SvaraRadera
  31. till; från söder till norr.
    14/2/10 14.15

    -bärkroth gjorde även två mål mot BP. :)

    SvaraRadera
  32. Haha det är det jag säger, Tjejer håller er till något annat än fotboll. Har du rökt på IDA?

    SvaraRadera
  33. Jag inser att det blir svårt att få ut mer än 20 mill för en 28-åring med 1,5 år kvar på kontraktet. Det är inte heller så att jag missunnar Tobbe en Europavända, men det är dock en riktigt kass deal för Blåvitt - som väl ger typ plus minus noll jämfört med vad vi hostade upp för att ta hem honom, när han var låååångt ifrån den klass han har idag.

    Bärkroth och Söder (i synnerhet Bärkroth) har enligt min mening mycket kvar att bevisa, och en väldigt lång väg innan de kan jämföras på samma dag som Tobbe. Hysén är en oerhört pålitlig målskytt med internationell klass. Robin och Niklas är mkt talangfulla, men bara valpar i jämförelse.

    Om vi tappar Tobbe ser jag istället Pärlan som den naturliga ersättaren längst fram. Det känns mer som hans naturliga position, snarare än att spela som tia.

    Det trista är att vi är så sjukt beroende av Hysén. När han vara skadad några matcher förra säsongen gick vi på knäna och var oerhört impotenta framåt. Hade han varit hel är jag övertygad om att sista matchen mot AIK varit betydelselös.

    Vi kan säkert slåss i toppen utan Hysén, men jag har svårt att se det räcka till guld, och jag tror tyvärr att vi kan fetglömma att kvala in till Europa league.

    SvaraRadera
  34. det här lät bara fel. bärkroth och säder i all ära, men de är inte i närheten av tobbes kvalité även om de givetvis är jäkligt duktiga också. Tobbe är klass rätt igenom och han kan faktiskt vara skillnaden på ett guld eller en höst i sorg. Matchvinnare av den här typen måste man göra allt i sin makt för att få behålla.

    (För övrigt tycker jag att det var lite väl färgat att säga att Söder var en av u21s bästa spelare men typ 30 minuters speltid)

    Fortsätt som du gör. Man kan inte hålla med om allt.

    SvaraRadera
  35. Helt klart det sämsta inlägg som publicerats här. Att Hysén stannar är det viktigaste som finns för oss i detta satsande läge. Att jämföra bärken och söder är ett hån mot Tobbe. Må hända att vi har det totalt starkaste vapnet, men försvinner Tobbe, försvinner ammunitionen och ingen bör inbilla sig att några 20 miljoner eller någon av truppens spelare fyller den luckan.

    SvaraRadera
  36. Jag hoppas att jag har fel - men jag måste säga att jag har svårt att se Bärkroth utvecklas till en toppspelare.

    Visst är han snabb, men inte Aaron Lennon-snabb. Hyfsad teknik, men inte direkt så att bollen sitter limmad på foten. Målsinne kanske han kommer att utveckla, men inte känns han som en hypervass målskytt direkt. I want to believe, men jag ser det inte :( Jag tror för övrigt mycket mer på Söder.

    SvaraRadera
  37. Bärken är grym på höger mittfält, tyvärr har vi redan Sella där. Pärlan passar bättre som target. Nej, den ende som skulle kunna ta över efter Tobbe är Söder. Samt möjligtvis på sikt William som ju räknas som den störste talangen i hela Allsvenskan! Men just nu räcker det att dom ersätter Tobbe när han är skadad, avstängd eller sjuk. Ska vi gå till Europa måste Tobbe stanna!

    SvaraRadera
  38. Ida: om vi har sveriges bästa på nästan alla positioner, varför vann vi inte guld förra året?

    SvaraRadera
  39. Höpp Höpp Höpp! Allsvenskans bästa tränare är tveklöst Nanne! Bästa laget är så klart Kalmar.

    Annars kan jag nog hålla med =)

    SvaraRadera
  40. Jag tycker att det hade vart på sin plats att informera alla professionella fotbollsspelare om att det är vi supportrar som är fotbollen. Utan oss ingen fotboll. Hysén, du sitter antagligen med x miljoner på kontot och har en bra social tillvaro, du är påväg in i det svenska landslaget, allting börjar falla på plats. Om det dyker upp ett kanonerbjudande i sommar så tycker jag att det är på sin plats att du tackar nej och gör dig själv odödlig i Göteborg. Det hade vart ultimata.

    SvaraRadera
  41. Göteborg-Stockhult 7-1 efter omg.1

    SvaraRadera
  42. + Gamla Ullevi stavas med versaler och sätt punkt istället för så himla många kommatecken.

    Krossa BK Röva!

    SvaraRadera
  43. Med stora bokstäver menar jag, självklart inte versaler.

    SvaraRadera
  44. Hysén stannar för alltid och det kommer blåvitt tjäna på.

    SvaraRadera
  45. Lagg ner sant har! Alskade hysen, stanna for evigt!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.