2010/03/29

Blåvitt jagar potens - Stiller är vår viagra

MATCHANALYS. I går sa Tobias Hysén till mig att det inte fanns en chans att vi skulle drabbas av "Henke Larsson-sjukan" i Blåvitt. Ni vet det där jag skrev om i min analys i går - när laget undermedvetet inte går in till 100 procent, för att hjärnspöken säger "anfallsstjärnan i laget löser det". Enligt hans sätt att se det finns för många för professionella och hungriga killar i vårt lag, för att vi ska hamna i den situationen.

I dag hade jag rätt och han fel. Så det stod härliga till.

Det är inte det att Blåvitts killar saknar vilja, det är det att vi saknar kreativ kompetens en dag som den här. Nu är det inte långt borta för snacket om varför Tobias Sana inte får chansen. Och då menar jag inte bara allmänt snack, utan det väldigt negativa snacket om att kreativa spelare inte får chansen i Blåvitt. Det där snacket om att kaxighet inte tolereras i föreningen. Hur det än ligger till med den saken så måste vi få någon typ av förklaring till att försäsongens bästa offensiva spelare inte används när anfallsspelet går i baklås.

I stället får den renodlade forwarden William Ataschkade komma in på vänsterkanten. Det känns inte smart för lagets balans och det känns inte rättvist mot William, som har sin spetskompetens i djupledslöpningarna. En alternativ lösning för att olja den blåvita offensivens maskineri hade varit att - bara för en halvlek - flytta ner Tobias Hysén till vänster och få in William på topp. Detta samtidigt som spelskicklige Elmar Bjarnason skulle fått spela som offensiv mittfältare bakom en trio av vassa avslutare i, från vänster, Tobias Hysén, William Ataschkade och Stefan Selakovic. Det kan kallas 4-3-3, jag väljer att kalla det att göra något kreativt.

För visst, två byten kommer tidigt som bara den. Jag tror faktiskt att tränarduon har tagit till sig av kritiken mot deras väldigt sena byten, men byten i sig är ju knappast svaret på att anfallsspelet går i lås. Det måste finnas en underliggande vilja att inspirera spelarna och därmed laget med sina byten. Om killarna på något plan, ens i en promille av sitt medvetande går och tänker i stil med "nu när jag väl får chansen så sätter de mig på den jävla positionen" - så bli bytet lönlöst. För det var känslan i dag.

William är kvick så in i helvete i djupled. Men när Helsingborg leder med 2-0 är det naturligtvis inte så att några jättelika ytor uppstår att löpa i. Speciellt när det blåvita passningsspelet i huvudsak gick ut på att driva bollen mot sidlinjen och sedan tjonga för allt vad det bar. Jag har svårt att se den taktiken som framgångsrik så länge det saknas en Stiller på banan, en Stiller i höstform. För är det någon jag saknar i dagens Blåvitt så är det Hannes Stiller. Vi kan tala i all evighet om supertalangerna Robin Söder och Nicklas Bärkroth - i dag hade inte de spelartyperna vägt över matchen till Blåvitts fördel. I varje fall skulle de fått lita på tillfälligheter på ett sätt som inte krävs när Hannes Stiller släpar bakom Hysén, då han har en frenesi, kraft och ett positionsspel som gör att skarvarna sitter där - även när passningskvaliteten håller korpnivå.

Men det kan, ska, inte krävas att vårt spel bygger på en total outsider som värvades mitt under brinnande guldstrid 2009. Blåvitt måste hitta vägar att öppna motståndarnas försvar som inte är direkt kopplade till den långa boll som paniken ser som lösning. Det måste tillåtas ett visst utrymme för kreativitet i laget för att såga hål på motstånd som sätter sina chanser. Här sitter Tobias Sana på bänken. Kreativ, irrationell, bäst under försäsongen 2010. Varför?

Pär Eriksson är långt i från en färdig target. Jag hörde under matchen att folk vid sidan om klagade på vår backlinjes förmåga att hitta passningsvägar till "Pärlan", men undrar själv om han inte behöver gå 100 poäng Pontus Wernbloom - om Blåvitt tvunget vill spela honom i den rollen. För som targetspelare, centertank om ni så vill, så är det hans uppgift att stånga sig fram till bollen, inte att få bollen serverad på silverfat längs backen. Speciellt i de lägen där anfallsspelet går i baklås och i dubbel bemärkelse då vi går in i en andra halvlek med två måls underläge. Här måste det till ett specialarbete, som förvisso inletts under försäsongen, men som knappast kan anses klart. I dag är inte "Pärlan" den som kan stiga in i rollen som Hannes Stiller utförde så väl i fjol. Han är dessutom handikappad av det faktum att hans natur som renodlad forward vill ta sig ut när det går illa. Då går spelare tillbaka till grunderna precis på samma sätt som ett tryggt lag går tillbaka till sitt i teorin framgångsrika grundspel.

Därför vill jag se Blåvitt spela ett mer renodlat 4-4-2. Jag vill inte se Rehn och Olsson envist börja gräva ner sig i tro på sitt "framgångsrika" spel som kan formuleras 4-2-3-1 eller 4-1-3-1-1, beroende på tycke och smak. Det är dags att gå tillbaka till föreningens, Göteborgskamraternas, evighetsrecept på framgång - rakt spel, vansinnigt hög press, och två renodlade forwards med unika roller, som jag redan varit inne på. En frisk Hannes Stiller som target, en djupledslöpande Tobias Hysén som offensiv spets och en frisk fläkt i Tobias Sana på vänsterkanten. Jag hoppas det inte går prestige i den här saken, för prestigeförlusten ligger enbart i att vi inte skulle ha mod att vända oss till det framgångsrika recept som Roger Gustafsson brygger på Änglagårdsskolan.

Det här är inte ett så stort problem som många ivriga och otåliga fans vill göra det till. Säsongen är inte på något sätt förlorad och det är inte någon kris. Inte på långa vägar. Men det finns en impotens i det kreativa, det öppnande och produktiva, som inte är bra. Det är ett spel som bygger på rollspelare i hög utsträckning och i nuläget har vi inte lyckats fylla dessa roller på ett godtagbart sätt. Fortsätt mer än gärna att nöta "nummer 10"-rollen med Pär Eriksson på träning. Varenda vaken minut om ni så vill, men låt oss glömma att de Allsvenska matcherna inte är träningsmatcher. Det finns inte tid att nöta den här saken i tio omgångar.

För just nu fungerar det inte alls.

Samtidigt tror jag att det är långt borta för Rehn och Olsson att överge sin tidvis så framgångsrika taktiska filosofi. Jag tror vi ligger närmare till hands att få se långa bollar på en vilsen target än var vi gör att få se mitt efterlängtade 4-4-2. Men vi har ett trumfkort i rockärmen. Vi har ett blått och vitt piller som heter Hannes Stiller. Du är efterlängtad.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

När den mest "positiva" nyheten på en matchdag är att BaraBens bikini klättrat till andra plats i Nellys bikinitävling (och fortsätter jaga ledaren), så vet man att det har varit impotent. Men BaraKinin kan kanske hjälpa mot impotens på en och annan strand i sommar..?

138 kommentarer:

  1. jag orkar inte mer. KÄMPA BLÅVITT FÖR FAN, VISA ATT NI HAR LITE STAKE!

    SvaraRadera
  2. "För är det någon jag saknar i dagens Blåvitt så är det Hannes Stiller."

    För är det någon jag saknar i dagens Blåvitt så är det JONAS WALLERSTEDT. Man skall inte gråta över spilld mjölk, men oooooh vad han saknas!

    SvaraRadera
  3. Hoppa Higab Hopp2010-03-29 22:07

    Klockren analys!

    SvaraRadera
  4. Är det någon jag saknar så är det Boom-Boom. Men han kommer inte tillbaka i år, så visst är Stiller saknad. Och Elmar verkar total-vantrivas på vänsterkanten. Så Frankie: Word!

    SvaraRadera
  5. Om inte Sana får åtminstone ett inhopp i nästa match säger jag upp mitt medlemskap. Medgångare eller inte, det här är bara tragiskt!

    SvaraRadera
  6. Jag saknar en högerback som klarar av att passa rätt när medspelaren står mer än fem meter bort.

    Tack Adam för att du är tillbaks!

    SvaraRadera
  7. Vi kan väl söka tröst i att AIK nu faktiskt har förlorat på Gamla Ullevi?

    SvaraRadera
  8. Varför spelar vi en långsam spelfördelare som vänsterytter? Elmar var ju fantastisk när han spelade centralt på försäsongen.

    Jag säger: Rehn/Olsson, leverera nu. Med så mycket bra material som ni har måste ni lyckas anfalla på mer än ett sätt. Det går inte att skicka långt på Hysén i varje anfall. Variera! (för helvete).

    SvaraRadera
  9. Drömelvan 2010:

    KIM
    Adam-Ragge-Kalle-Hjalle
    Gurra-Seb
    Sella-Elmar/Stiller-Sana/Söder
    Tobbe

    SvaraRadera
  10. VAR FANNS TOMAS OLSSON?

    Har inget att säga luften är borta,ingen bra match

    Hoppas på en bättre insats
    nästa match
    GO Blåvitt!

    SvaraRadera
  11. Kim: osäker idag
    Hjalmar: katastrof
    Lund: värdelös inte en jävla passning rätt
    Kalle: hyfsad
    Ragge: hyfsad
    Sebbe: det var väl han som bara syntes när motståndarna fick frispark.
    Gurra: var han med?
    Faltsetas: inte många rätt
    Elmar: ÄR INGEN YTTERMITTFÄLTARE
    Sella: rörde knappt bollen
    Hysén: måste söka andra alternativ i sina löpningar eftersom våra jävla tjongbollar inte går fram.
    Pärlan: vann en nickduell
    Athashakade: hyfsad
    Var är Sana, Thomas O???

    SvaraRadera
  12. Fy fan vad bra yttrat Frankie. Det finns tamejfan en stor impotens i anfallsspelet när vårt första avslut på mål kommer i matchminut 92!

    SvaraRadera
  13. Fan, nu kommer våren bli jävligt krävande. Inga fler förluster för då är guldet 2010 förlorat.

    Typiskt att losergänget Gais står för dagens välgärning.

    Dryga råttor hade varit som saltsyra i såren.

    SvaraRadera
  14. Skönt att du inte slår in den öppna dörren och sågar Hjalmar Jonsson. Vilken HORRIBEL insats han gör i dag, rena jävla katastrofen. Vad gör människan? Pinsamt var det.

    SvaraRadera
  15. Det här var det sämsta jag sett på mycket länge. Håglöst och förvirrat försvarsspel, katastrofalt passningsspel överlag, inga som helst intentioner till eget anfallsspel. Nåt måste hända, och det per omgeånde.

    SvaraRadera
  16. Är det inte någon som ser vad som händer?
    Vårt blåvitt är nu gnälligast i sverige...
    Dåliga planer bla bla bla
    konstgräs nej tack bla bla
    skador bla bla bla
    Våra killar klarar inte av att slå bollen till varandra mer en fem ggr. Ett anfall är således boll ut till kant, normalt lund som försöker nå sella men honom har motståndare upptäckt vilket gör att alternativ nr 2 kommer. Vi vänder på spelet!
    Boll till hjalmar som måttar den långa på hysen!
    Honom har de lärt sig att isolera.
    Vi har allså två vägar att anfalla.????
    Varför har blåvitt så svårt för att lära sig att spela boll?
    Rörelse, passning, ny position grundläggande för de flesta.....den intentionen har nu tre motståndare haft mot oss. Plus att de tagit bort hysen, sella. Undantaget är kalmar som var naiva i sitt försvar.
    Stiller, waller i all ära.
    Ja det hade gjort nytta idag men vill vi ha det så?
    Vi betalar flera tusen för att se vadå?
    Segrar är det viktiga men vi måste utveckla ett spel/spelare för 2000 talet.

    SvaraRadera
  17. Det uppenbara för alla: Försvaret är under all kritik. Hjalle är en go gubbe och hyllades långt över vad han borde under 2009. När han kommer undan från en match utan att ha gjort bort sig så säger folk att han var skitbra, men de "ok" insatserna är ju enbart en liten del mot dessa som idag där han faktiskt gör två MEGAMISSAR på bägge deras mål. Med en resolut back där så blir den här matchen mållös.

    Det Frankie tar upp: Anfallsspelet är totalt slakt. Här blir inga barn gjorda. Håller med till 100 procent om att vi borde använda oss av ett klassiskt och rakt 4-4-2 med två anfallare, speciellt i de lägen där vi inte har alla rollspelarna för att fylla ut positionerna i Rehn/Olssons 4-1-3-1-1 system...

    SvaraRadera
  18. Bra analys. Vill dock påpeka till dem som "alltid" sågar Hjalmar så förutom den jättemiss som resulterade i mål,så gick de flesta av hans långa uppspel till rätt adress att heif elr våra killar inte kunde ta emot och vånda upp kan knappast han belastas för (jävla lång mening).
    Sedan ställer jag mig upp och bugar och applåderar vårt fantastiska bortafölje, man blir rörd när de håller låda trots den stundtals miserabla insats laget gör. Det är verkligen i medgång och sorg i ordets sanmna bemärkelse !!
    Klapp klapp

    SvaraRadera
  19. Vad fan vill ni Blåvitt?

    Sänka förväntningarna?

    Grattis ni har lyckats!

    SvaraRadera
  20. det e ju förfan pinsamt, vi e fan blåvitt..Inget jävla tattarlag, vi kan och vi SKA fan fixa guld, men det går fan inte med sådan jävla fjutt fotboll som spelas...Ta bollen och skjut mål!

    Mot GladPåsk Djurgår'n

    SvaraRadera
  21. Kämpa, kämpa för, kämpa för 4:e plats!

    SvaraRadera
  22. Franky/ Förutom den jättemiss han gjorde vid 1-0 så drog han på sig den situation som ledde till 2-0 och missade sedan även nicken som kunde få bort bollen vid samma situation. Han gör fem jättemissar idag och är utan tvekan den sämsta spelaren på planen. Och då är konkurrensen tuff.

    SvaraRadera
  23. Haha, ni tror alltså att Hannes Stiller skall reda upp den här situationen?!! Patetiskt.

    SvaraRadera
  24. Blåvitt kan inte hantera "Favorit" pressen! Så som dom spelade idag hade dom inte ens slagit ÅFF på borta plan! så j**** F*** kasst!

    Mot Blåvitts mål!

    4:e plats!

    SvaraRadera
  25. Fan, ni är ju minst lika usla som aik! Satan vad vi ska förnedra er i derbyt, jävla änglafjös!

    GAIS HÄRSKAR!

    SvaraRadera
  26. FAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNN!

    SvaraRadera
  27. Fan en Gaisare i forumet! Grattis! Ni gör ju något rätt i alla fall!

    SvaraRadera
  28. väl talat.
    vi saknar våran stiller-killer!

    SvaraRadera
  29. Anonym 22:50/ Vilket lag håller du på? För Stiller hade platsat i ditt lag och varit en av de bästa spelarna med. Bara så du vet. Idiot.

    SvaraRadera
  30. Nu tar vi jurgårn2010-03-29 22:54

    Väl sammanfattat Frankie!

    Kudos till alla er som var på plats, ni hördes gött i radion också! Jag önskar jag kunde varit med er.

    SvaraRadera
  31. Dags att sova om det går. Det gör fan ont i mig när vi spelar såhär. FAAAN också. Kom igen nu!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  32. Byt tränare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  33. Mot en GAIS säsong 2010! Nästa mästarna 2000 vad?

    SvaraRadera
  34. Visa att ni förtjänar klubbmärket för FAN!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  35. Borde inte gaisarna vara inne på ett aikforum om dom skall häckla nån idag?

    SvaraRadera
  36. Blåvitt mot flopp 2010!

    SvaraRadera
  37. Är inte Stiller skadad och långt ifrån aktuell för att spela? eller har jag missat något? Vi är så söderlästa med vårt icke spel att det kan inte vara svårt att spela mot oss nu. Beklagligt och ytterst oroande må jag säga.

    SvaraRadera
  38. Det måste gå och göra något bättre med laget vi har? Vi behöver bättre tränare!

    SvaraRadera
  39. Kim kan ju glömma att spela i VM!

    SvaraRadera
  40. Stefan Rehn: Oj Helsingborg kan vårat spel! Fan vi slänger in någon bara så ändrar det sig!?

    Vi behöver en plan B!

    SvaraRadera
  41. Mycket mycket bra skrivet Frankie!

    Och för helvete ni som klagar på Hjalmar. Det är för fan inte där problemet ligger. Det saknas kreativitet och spelskiklighet på centralt mittfält framförallt. Måste våga släppa fram lite kreativa spelare oxå! Det måste ske stora förändringar ärligt talat omedelbart. Tendenserna är tydliga i alla 3 matcherna. (Ja Häcken-matchen inräknad). Visst hade många chanser (tack vare Hysen o Sella endast), men inget spel som räcker vidare långt.

    SvaraRadera
  42. Sattsa, sattsa på, sattsa på 4:e plats! Allt annat är hur sjukt, otroligt, häftigt, grymt, Håkan Mild, tufft som.... Åååååå just nu ser jag inget ljus!!

    SvaraRadera
  43. Mycket mycket bra skrivet Frankie!

    Orkar inte förklara för er som tror att problemet ligger hos Hjalmar.

    Det som saknas är som sagt lite kreativitet och spelskicklighet. Sen får man springa hur bra man vill på beep, coopertest och allt vad det heter. Men för fan man måste våga släppa fram lite "fotboll" oxå. Och det är jävligt bråttom!!!

    SvaraRadera
  44. Ossian/ Bara för att vi har fler problem än Hjalmar gör det inte honom till en duglig spelare. Han är rena jävla katastrofen idag.

    SvaraRadera
  45. GAIS lirar bättre än oss o vinner lätt mot AIK o ligger före oss i tabellen

    SvaraRadera
  46. 0-6 mot Djurgården?

    SvaraRadera
  47. Borde inte ha köpt Årskort!

    SvaraRadera
  48. När vi förlorde mot Röva så skrev jag att vi inte borde vara så negativa! Men nu? Ja va fan ska man skriva?

    SvaraRadera
  49. Man har ju årskort så man blir ju "nästan" tvungen att gå mot Djurgården! Vilken insällning kommer jag att ha?

    Förlust!!!!!

    Allt annat är en bonus!

    SvaraRadera
  50. för fuck's sake ta det lugnt!

    det blir bättre, vänta bara. spelarna behöver helt enkelt vakna och inse att det är på allvar nu.

    hoppas tränarna har mer kyla än majoriteten som kommenterar här. ett jävla tjat om att folk skall avgå och annan idioti. efter tre matcher. trött man blir. visa stöd genom att höja halsduken mot djyrgån' istället.

    jaja. nähä.

    SvaraRadera
  51. Anonym 23:16:

    årets pinsammaste kommentar hittils?

    SvaraRadera
  52. Som någon skrev: 4:e plats!

    SvaraRadera
  53. Laphroaig BaraBen2010-03-29 23:21

    "Anonym sa...

    GAIS lirar bättre än oss o vinner lätt mot AIK o ligger före oss i tabellen

    29/3/10 23:15"


    Alla fattar att du är en Gais:are, dumjävel. Det har gått tre matcher, Gais har förlorat 0-3 mot en nykomling. Då skaffa dig ett liv.

    SvaraRadera
  54. 23:21 Du måste ju känna att du har fått valuta för pengarna!?

    SvaraRadera
  55. GAIS HÄRSKAR I GÖTET! Hahahaha

    SvaraRadera
  56. Spelet idag var patetiskt, okonstruktivt och menlöst. Det enda positiva idag var klacken. Att några tappra själar hade styrkan i sig att sjunga och vifta flaggor en dag som denna visar på en hejdlös karaktär. De borde ta mig fan få pengarna tillbaks.

    Till och med Helsingborg var usla och då skall vi ändå vara glada att det slutade med endast två i baken, vilket säger en hel del. Det var mer felaktiga pass idag än vid gränskontrollen mellan USA och Mexiko. Jag kräks.

    SvaraRadera
  57. Grymt ni som var på plats! När en annan ville gömama sig så stod ni ut! Till ingen nytta tyvärr... Någon skrev at man gärna hade stått där ändå... Men jag?
    Jag är bara "glad" att jag inte var där! Hade gjort så jävla ont att heja fram en bunt av zombies!

    SvaraRadera
  58. ah fast ne, häcken har ju iofs 6poäng efter 2 matcher, tänk på det, alla ni som säger att gays härskar...

    SvaraRadera
  59. Blåvitt får aldrig dö! Men att bli våldtaget gång på gång är helt okey? Skärp er och visa att ni är välförtjänta att bära märket era Frölunda Indians wanabees!

    SvaraRadera
  60. Alla vi som älskar Blåvitt gråter nu! Alla vi som älskar Blåvitt skäms nu! Alla vi som älskar blåvitt, alla vi som älskar, alla vi som älskar blåvitt knyter näven och börja prestera nu!

    SvaraRadera
  61. Citat från Olsson, saxat ur GP:
    "- Helsingborg åt upp oss fullständigt i första halvlek. Vi hade behövt supportrarnas attityd och engagemang ..."

    De e gött, ni änglar som var där!

    SvaraRadera
  62. En get! En borg! Vi underpresterar i Göteborg!

    SvaraRadera
  63. 23:39

    Helsingborg var det väl?

    SvaraRadera
  64. Felgraus 5:a borde bestå av minus poäng! Skäms Änglar!

    SvaraRadera
  65. Det finns väl inget annat och göra Anonym 23:42

    SvaraRadera
  66. Kom igen gubbar! Älska & älska & älska Göteborg!

    SvaraRadera
  67. Anonym 23:50

    Den inställningen hjälpte ju väldig mkt i Helsingborg! Fan klacken sjöng konstant hela jävla matchen och det hjälpte föga! Blåvitt bevisar att dom inte behöver någon publik!

    SvaraRadera
  68. Vem får årets genombrott 2010?
    Tobias Hysen - Tobias Sana
    Stefan Selakovic -Tobias Sana
    Gustav Svensson - Tobias Sana

    Detta är våra mest tongivande spelare i A-laget som pratar! Vad är det som tränarna ser som tydligen inte spelarna ser!!

    Så jävla dåligt!

    SvaraRadera
  69. Shit! Här var det inte glatt! Det verkar som ni måste motbevisa oss rejält gubbar!

    SvaraRadera
  70. Tråkigt att du inte hyllar de som hyllas skulle dvs Klacken

    SvaraRadera
  71. anonym 00:01/ Tråkigt att Frankie inte hyllar klacken? Det här är en matchanalys, om vårt spel - som kanske är lite mer intressant och viktigt än ryggdunkeri till dem som stod på läktarplats. Vad fan hjälpte det att det var bra stöd? Hur fan blir vårt spel bättre av bloggposter som säger "oooh vad bra klacken var"? Det här jävla ryggdunkeriet blir patetiskt mellan varven!

    SvaraRadera
  72. GAIS HÄRSKAR I GÖTET

    SvaraRadera
  73. Sämsta matchen jag sett i hela mitt live, det enda positiva var att de faktiskt klarade av att byta tidigt. Varför Sana aldrig får chansen vet jag inte, hade jag varit i hans skor hade ja bett tränarna dra åt helvette o byta klubb, för ärligt talat, får han inte spela nu, hur ska han få det när Söder o Bärkroth e tillbaka? Pinsamt.

    Blev inte bättre av att man blev attackerad av ett dussin eller två mongoskadade Helsingborgare som snodde min halsduk o sparkar på en liggande kompis helt oprovocerat heller. Sorgligt.

    SvaraRadera
  74. Borde inte köpt Årskortflopp 2010

    SvaraRadera
  75. För fan gubbar!!! visst vi gör en katastrofal insats och de ser riktigt mörkt ut nu men att folk snackar om att dem ångrar att dem köpt årskort osv?!?! vad fan hände med i medgång och sorg?! VÅRA HJÄRTAN KLAPPAR FÖR BLÅVITT! Glöm inte vilka vi är! och tillsammans kommer vi komma ur detta!

    SvaraRadera
  76. Franky:

    Det tror jag inte på, finns inte en möjlighet, belägg ditt påstående med statistik, svart på vitt. Det finns inte en möjlighet att hjalmar jonsson i matchen mot helsingborgs if den 29/3 "slog det flesta långa uppspel till rätt adress" Aldrig i livet, inte en chans i helvetet. Det bör lagstiftas mot att yttra ett enda positivt ord om hjalmar jonsson som fotbollspelare utan att belägga det i siffror!

    SvaraRadera
  77. Vem fan ska han slå bollarna till då? Tro fan att han måste slå långt när det inte finns någon fotbollsspelare som kan behandla bollen centralt på mitten.

    SvaraRadera
  78. Hoppas innerligt att spelare och tränare vaknar och inser att de inte kan rida på det som fungerade så bra förra säsongen.

    Detta bakslag måste ha varit den väckarklocka de behövde för att inse att något måste hända nu.

    Kom igen nu blåvitt. Nu är det dags att knyta näven och visa vilka vi är. Spela med samma hjärta och kämpaglöd som klacken visar annars kommer det att gå käpprätt åt helvete!

    SvaraRadera
  79. anonym 00:21/ Men du får ju räkna med att 90% av inläggen om att skrota sitt årskort efter en hemmamatch handlar om att patetiska Gais-mongon och AIK-pack söker sig in hit varje kväll...

    SvaraRadera
  80. JAPP JAG VILL HA HEM WALLE. DET FUNKADE ALLLTID ATT SLÅ LÅNGA BOLLAR PÅ DEN KILLEN NÄR SPELET INTE FUNKADE

    SvaraRadera
  81. luder.........................
    vi kommer hamna på en fucking kvalplats i år om ni inte börjar lira boll gubbs!!!!!!!!!!!!

    KÄMPA FÖR EL-PLATS!!!!/VINNA CUPEN!!!!!!!

    SvaraRadera
  82. Nu har jag fan tröttnat på hjalmar, jävligt härlig personlighet men bedrövlig som fotbollsspelare!! in men turunen elr ner med sebban lr vad fan som helst nån med lite bollbehandling.

    Enligt säkra källor så får sana inte spela för att han har bråkat Rehn/olsson

    SvaraRadera
  83. Bränn årskorten! Bojkotta matcherna!
    Byt lag! Bli Gaisare!

    SvaraRadera
  84. Fattar inte hur folk kan stå upp för Hjalmar han e så jävla väderlös hörde minst 5-6 stycken säga samma sak som jag om honom på matchen idag.

    SvaraRadera
  85. AVGÅ HJALMAR!!!!

    SvaraRadera
  86. Är det bara jag som tycker att Kalle verkar helt förvirrad. Killen hamnar ju på mellis hela tiden. Han har ta mig fan inte gjort en bra match hittills . Hjalmar ska spela mittback om han ska vara med. Sen måste jag mana till lugn i de blåvita leden. Vi har haft en tuff start där vi mött tre bra lag. Vinsterna kommer. Heja Blåvitt

    SvaraRadera
  87. Ge 5:an till Klacken, fan vad bra ni lät igår! I med och motgång, nu kör vi på mot Djurgårn' istället...

    SvaraRadera
  88. Anonym 1:32

    Du får nog ta och kolla upp dina "säkra2 källor då jag har nära vänner i IFK som bekräftar att Sana inte spelar för att tränarna inte litar 100% på honom, han är tydligen en jätte ödmjuk kille som inte bråkar med någon......

    SvaraRadera
  89. En del här säger att det inte är Hjalmar som är problemet. Utan Hjalmar hade matchen slutat 0-0. En poäng är bättre än ingen, eller hur?

    Och visst ser Kalle seg ut, men han fick bort varenda boll även om han oftast behövde slänga sig för att klara av det. Så klaga fan inte på Kalle.

    SvaraRadera
  90. Dr Svångrem2010-03-30 08:18

    Själv har jag aldrig spelat fotboll, men det verkar vara väldigt mycket att hela problemet sitter i skallarna på gänget. Hjärnspöken. Först är man guldtippade av "alla" och sen får man förlust på förlust och så låser sig hela skiten. Mental blockering. Kreativt stillestånd. Rädsla för initiativ.
    Det vore ju synd om det kan vända först när "alla" omvärderat och pressen släpper, för då kan det ju vara för sent.
    Hur jobbar man med den mentala biten i laget? Görs det alls, eller förväntas tränarna sköta det också? Jag har läst om andra allsvenska lag (Kalmar t.ex) som regelbundet jobbar tillsammans med psykologin. Vet någon någonting om detta??

    SvaraRadera
  91. Tycker det är väl tufft att skylla på Hjalmar. Det är ju återigen fasta situationer som motståndarna gör mål på så jag tycker nog tränarna får ta sig en del kritik också. Man tycker ju att Blåvitt borde fokusera än mer på fasta både vad gäller försvar och anfallsmässigt för just nu duger det inte.

    Sedan tycker jag alla är lite väl kritiska. Vi slog ju Kalmar borta, förlorade mot Röva hemma pga missad straff, och att sedan få stryk borta på Olympia är långt ifrån skamligt. Helsingborg med flyt är alltid en tuff motståndare.

    //Karlsson

    SvaraRadera
  92. Sättet dom fick stryk på. Totalmanglade. Som se seniorer möta juniorer. Nä. detta ser f-n inte bra ut. Långa bollar på ....

    SvaraRadera
  93. säljer mitt L4 årskort. Ange epost så hör jag av mig

    SvaraRadera
  94. Det som jag ser störst problem med är:

    -Att vårt 3-manamittfält sitter i knät på vår backlinje. Så har det sett ut helt eller delvis i samtliga allsvenska matcher i år(Häcken inkluderat). Upp och pressa som förra året istället.

    -I dagsläget har vi inga tänkande, spelande ytterbackar som hjälper till med speluppbyggnaden. Fin inställning men kolla in igår. Passningar på 10m som gick käpprätt åt h-e. om och om igen. Välkommen tillbaks Adam!

    SvaraRadera
  95. Du snackar om kreativitet och i nästa mening så är ett 4-4-2 med långa bollar (rakt spel) lösningen? Och Stiller ska vara lösningen? Skulle inte tro det.

    Vad vi behöver är kreativitet, in med Sana, låt Elmar spela centralt, börja SPELA fotboll!

    SvaraRadera
  96. Ni som ropar efter Walle borde fan tänka om, den killen är inte en fotbollsspelare.

    SvaraRadera
  97. Jag tror att det största problemet är att Blåvitt i den första matchen skulle spela "cyniskt" (dvs simpelt, tråkigt, effektivt, långbollar, kalla det vad ni vill) för att mattan nere i Kalmar var kass och för att man mötte ett bollskickligt Kalmar. Med samma inställning gick man in mot Häcken för att inte få uppleva en repris på förra säsongen. Helt plötsligt har det gått ett antal veckor utan att spelarna har fått slå en vettig passning efter marken och då är det f-n inte lätt att ställa om till det när man kommer till Olympias fina gräsmatta. Sedan ser man också hur "cyniska" Rehn & Olsson ville vara när man petade in TRE defensiva mittfältare centralt vilket såklart resulterade i att det inte fanns någon så många fler alternativ än att lyfta långt på Tobbe. Vi måste sluta att förlita oss på Hysén ochfortsätta på det spåret som tränarna påbörjade innan Hyséns hysteriska form, nämligen ett förbättrat passningsspel. Sedan undrar man ju varför man under en hel försäsong spelar med Elmar centralt och Sana till vänster för att sedan byta ut det helt när man spelar i allsvenskan. Beror det på dåliga planer eller något annat?

    Nåja, inte så farligt läge ändå. I samma matcher förra året så tog vi 1 poäng (Häcken hemma), nu har vi 3. Nästkommande matcher är Djurgården och BP hemma, vilket kan ge lite välbehövligt självförtroende. Vem som saknas mest? Efter gårdagens match så är svaret lätt: Dyrestam (Hjalmar var lika kass som jag alltid har sagt att han är).

    SvaraRadera
  98. Var tydligen många som reagerade på mitt lilla Hjalmar försvar, jag är ingen större fan av Hjalle jag heller men tycker att han får ta onödigt mycket skit när hela laget gjorde en botteninsats. Upplever att direkt laget spelar lite dåligt så är det Hjalle man hoppar på.
    Och smått skrämmande att såpass många efter 3 matcher redan börjar snacka om rivna årskort och att utebli från kommande matcher.
    Nu skriver tyvärr de flesta anonymt men gissar trots detta att flera av domedagspredikarna också är de som häcklar medgångare och klackturister.

    SvaraRadera
  99. Baraben tyckte för ett par veckor sedan att "det ser för bra ut". Tycker baraben fortfarande det? Vet baraben att det finns en skillnad mellan tränings- och tävlingsmatcher?

    SvaraRadera
  100. Stiller kommer inte att tillföra något till vårt passningsspel då han inte är någon vidare target, vilket han visade i höstas. Han gjorde 6(?) mål vilket är jättebra, men i spelet var han ganska borta.

    Antingen Hysén som vänsterytter eller in med Sana.

    SvaraRadera
  101. Så jävla uselt! Varför tar spelarna inte i? Inställningen är sanslöst dålig!!!

    SvaraRadera
  102. Hur många bussar hade ni ner igår då? Plast blåvitt!

    SvaraRadera
  103. 09:59 ja, vi var väl ca 700-1000 personer på plats iaf. Varför undrar du?

    SvaraRadera
  104. "Det är inte det att Blåvitts killar saknar vilja"

    Jo, de saknar fan vilja. Och Jonas Olsson/Ulf Stenberg ger publiken skulden.

    I love Blåvitt.

    SvaraRadera
  105. Var på plats i H-borg igår. Sönderläst taktik är bara förnamnet. Positivt dock, Adam is back, William spelade på helt galen plats men visade talang ändå.
    Men alltså, försvaret är sämre i år. Kalle duger inte, känns trög i vändningarna. Lundh oteknisk, Hjalle likaså. Bara Ragge håller. Här måste något göras!!!!

    SvaraRadera
  106. Killer Stiller!

    SvaraRadera
  107. IN MED SANA NÄSTA MACTH!

    SvaraRadera
  108. Tobbe ensam på topp håller inte varje match. Mot lag som har duktiga försvar så neutraliserar de hans snabbhet genom att ligga rätt.

    SvaraRadera
  109. 3 frågor:

    1. Hur kan någon någonsin påstå att Hjalmar Jonsson platsar i blåvitts backlinje? (Slår man 5 av 10 passningar fel, så har man inte en "känslig" vänsterfot!)
    2. Varför har Rhen/Olsson ringt upp Arne Erlandsen för att få taktiska råd? (Blåvitt ska toppa den allsvenska tabellen, inte långpassningsligan!)
    3. Var finns ledargestalten på planen? (Någon måste fan ta tag i de lata satarna!)

    SvaraRadera
  110. Gårdagens match var katastrof som sagt! Sen att folk yrar om att de ångrar/vill sälja sina årskort... Definitionen på en medgångssupportet är att man inte vill stödja sitt lag efter två förluster, tre omgångar in på säsongen. Kom fan inte och säg att ni stödjer blåvitt till 100% när vi börjar vinna igen... För de kommer vi att göra. Om vi jämför resultaten den här säsongen mot samma matcher förra året (KFF-GBG 2-1, GBG-Häcken 2-2, HeIF-GBG 1-0) så har vi 3p iår mot 1p förra året. Vi får inte bli för bittra redan. Vi påverkar spelarnas psyke i allra högsta grad. Stå upp för blåvitt!!!

    SvaraRadera
  111. Anonym 10:40

    Nej jag undrade bara om ni lyckades få iväg några bussar från göteborg eller om det som vanligt bara var lantbrukare som flockades när ifk kranskommun körde sitt sparka spring..

    SvaraRadera
  112. Kalle var mer vilsen på plan än vad en människa är i råttsunda.

    Risp från start nästa match. Annars fortsatt kaos i försvaret.

    SvaraRadera
  113. 11:57

    Så skönt det måste vara att leva i din drömvärld där sanningar kan skapas lite efter behag.

    SvaraRadera
  114. Ni som ser Hjalmar som syndabock , kan ta och sansa ner er
    Han spelade inte ensam i går dom va 11 man på plan
    Missat det eller
    Håller med om att han får onödigt mycket skit

    Först gapas det om Risp och nu Sanas och Stiller.

    Varken Sanas eller Stiller kommer göra underverk om någon inbillar sig detta

    SvaraRadera
  115. Att inte kapa hjalle efter gårdagens match är fan tjänstefel.. Han gör inte ett rätt för fan ju.. Hans uppspel är helt omöjliga att göra något med, hans hörnor stannar på första bästa försvarare och han försvarsspel orkar jag inte ens börja på..

    Allt är inte hjalles fel för helsingobrg läser sönder vår spelidé men man måste för fan kunna slå en hörna över förste backen.. Värva en ny vänsterback genast..

    SvaraRadera
  116. 13:10

    Vad är det jag hittar på? Att det mest är folk som inte bor/är födda i gbg som håller på ifk kranskommun? Det skrev ju blåvit själva upp som en jättenyhet på sin egen sida om hur stolta man var över att man drog in så mycket turistpengar till gbg eftersom pendeltågen från kungsbacka och lidome är fulla då ni spelar hemmamatch. Minst 50% av era totala hemmabesökare är inte från Göteborg. Därav epitetet ifk kranskommun. Med detta i åtanke är det ju inte så konstigt att det inte går några bussar från göteborg till era bortamatcher heller. ra supportrar bor ju redan borta..

    Sen att ni sparkar och springer är väl ett välkänt faktum. 59 tjongbollar per match talar väl sitt tydliga språk?

    SvaraRadera
  117. anonym 15:05/ Eftersom vi har ungefär 4 gånger så många människor på våra matcher som ni i Gais har så har vi trots många fans från övriga Västra Götaland ungefär tre gånger så många Göteborgare på våra matcher än vad ni har. Vad gör det er till? Tragik? Ja.

    SvaraRadera
  118. 30/3/10 15:05

    Men du som är grön o svart av avundsjuka och lider av mindervärdeskomplex
    Get a life*

    SvaraRadera
  119. Gött att GAJS slog AJK i all fall!
    Bra jobbat GAJS!

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  120. ? 4 ggr så mycket? E det Gais-matematik ?

    2 ggr är rätt

    SvaraRadera
  121. Så här ska det se ut:

    Adam Kalle Ragge Lund
    Gustav Seb
    Sella Bjarna Hysen
    Söder (William)

    SvaraRadera
  122. eller

    Adam Kalle Risp Lund
    Gustav Bjarna
    Sella Ragge Hysen
    Söder (William)

    SvaraRadera
  123. In med Risp och Sana!

    SvaraRadera
  124. Det skulle va jäkligt spännande att se Ragge i Wernbloms roll....

    SvaraRadera
  125. Håller med! Ragge hade nog kunnat vara lösningen!

    SvaraRadera
  126. Erik Edman raderade ut Sella, så enkelt var det! Nästan allt offensivt i år ( och passningarna till Tobbe ) har kommit på högerkanten. När de inte kommer, har vi inget att komma med.

    SvaraRadera
  127. Anonym 15:05>> Men ditt efterblivna gårdakretin. Ni kanske tycker det är häftigare att åka stor buss och stampa takten med träskor i 30 mil. Men det är för fan inte antalet bussar som anger intresset. Prova ta bilen ner till olympia, det är JÄVLIGT smidigt. Funkar från majorna såväl som från s.k kranskommuner.

    ELIG

    SvaraRadera
  128. Jesper Blomqvists mustasch2010-03-30 21:49

    -----William--Pär-----
    Hysén-Elmar-Gustav-Sella
    Seb--Kalle--Ragge--Adam

    SvaraRadera
  129. Glöm nu inte varför vi är supportrar,stöta laget i motgång,i med gång kan vi glida.

    Superettan här kommer gnaget

    SvaraRadera
  130. Tror oxå att Ragge hade funkat lite högre upp i plan. Säker med bollen, passningsskicklig, kan dribbla, förmodligen bra mottagare... kanske behöver jobba lite med målfarligheten....

    Speciellt nu när vi har så gott om bra mittbackar...

    SvaraRadera
  131. "Blåvitt jagar potens - Ragge är vår viagra"

    In med Ragge bakom anfallaren!

    SvaraRadera
  132. ---- Sill 2010 -----

    --------Pär---------
    -Hysen Ragge Sella--
    ---Gustav Bjarna ---
    Seb Kalle Risp Adam

    Söder kommer in på topp så fort han blir frisk

    SvaraRadera
  133. Teddy
    Teddy Teddy Teddy Teddy

    Teddy Teddy

    Teddy Teddy Teddy
    Teddy

    SvaraRadera
  134. 30/3/10 22:35: Du ska va glad att du är en bonde från kranskommunen som håller på ett bonngäng. Nu slipper ni vara sämst i stan i alla fall. Bönder!

    SvaraRadera
  135. He he. Det går bra för blåvitt.

    Tack för att ni köpte pärlan!

    SvaraRadera
  136. Hördu fröken 31/3/10 08:54

    30/3/10 22:35 här....

    Har du nåt emot Blåvitt o Ragge eller?

    Vad är lilla frökens problem?

    SvaraRadera
  137. Vår backlinje läcker och kan inte slå en passning rätt.

    Det enda postiva är väl att truppen inte lär bli skövlad i sommar om det ser ut så här.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.