2010/03/02

Sammanfattning: Träningslägret i Ayia Napa.

CYPERN 2010. OS är slut, BaraBens bevakning av Blåvitts träningsläger i Ayia napa är slut. En liten sammanfattning av vad vi har sett under den här veckan som började med helt grymt väder och avslutades i en sjö på en bortregnad plan.

Som ni har kunnat läsa i mina träningsrapporter har träningarna hållit en hög lägstanivå av hela truppen, fokus har från tränarnas sida varit tajmning och finslipning av det lilla extra. Grunden sitter, spelsystemen är innötta och försvaret ser fruktansvärt starkt ut vilket gör att det kommer att ges tid för att finslipa anfallet de närmsta träningarna och in på säsongen.

Mild säger att målet 2010
är en topp fyra placering i Allsvenskan men i spelarnas ögon så ser du mer, de vill alla vinna, några nämner revansch, Tobbe menar att de alltid vill vinna. Det är en bred trupp i år och det kommer att bli konkurrens om platser när de skadade kommer tillbaka och i förutsättning att spelarna får vara friska och hela, bara positivt tycker Gurra som menar att detta gör att alla måste höja sitt spel lite extra – man sitter aldrig säkert.

Korsbandsligan är på väg tillbaka, det har gått bra och alla är spelsugna. Carlsson har fungerat som en energispridare som höjt stämningen. Hellberg menar att det är lite ”tur i oturen” att det har varit ett helt gäng som kämpat för comeback, det är alltid tuffare att göra det själv. De har haft individuella program för att få de bästa förutsättningarna, och det verkar ha gått riktigt bra.

Kalle såg stark ut under hela lägret men fick på sista dagen under matchen mot Minsk bryta då han kände smärta i sina hälsenor. Vi får hoppas att det bara är som Stina säger, trötta hälsenor som av säkerhetsskäl fick kliva av den helt värdelösa planen och att han efter lite vila kommer tillbaka och slår sig in i starelvan, för en Kalle i form är verkligen fördel blåvitt.

Jag kan absolut se Blåvitt som svenska mästare 2010, och inte bara för att det är det jag vill utan för att blåvitt har en otroligt stark trupp i år, det är bra stämning i laget och alla vill vinna. Den som inte ser potentialen i det här laget i år är antagligen blind eller bara fullkomligt inkompetent.

Veckans mest klagande: Kim, det spelade ingen roll vilket väder Cypern bjöd på, det fanns alltid något som hade kunnat vara bättre, ”det är lidt för varmt, det är lidt för kallt, det är lidt för blött” påpekas bör dock att jag satt och klagade med Kim.
Veckans mest utsatta för mobbing: Sebban, hade som sagt inte full koll på alla sina saker men jag vill härmed be om ursäkt till dig Sebastian Eriksson för att jag har hängt ut dig, jag är inte mycket bättre själv, undertecknad glömde sin plånbok på planet till Köpenhamn och den är nu någonstans i Frankfurt. Så förlåt Sebastian.
Veckans komiker: Citatmaskinen Carlsson, bjuder på sig själv hela tiden och sprider verkligen positiv energi till alla omkring sig.
Veckans mobbare: Hysén och Sella, dessa två gubbar låg bakom en hel del utav gliringarna mot Seb och Söder fick sig bland annat ett ”you wish, HAHA!” när han berättade för BaraBen hur skoj det skulle bli att få spela med Sella och Hysén igen när han kommer tillbaka från skadan.
Veckans högljuddaste: Islänningarna, på sitt egna språk har skrikit i frustration när det inte har gått som de vill och ord som enligt Elmar inte är så trevliga har ekat över Ayia napas träningsplaner.
Veckans sämsta: Domaren mot Minsk, jag vet inte ens vart jag ska börja, inte ett rätt hade han.
Veckans bästa: Erik Lund och Elmar.
Veckans tränare: Håkan Mild, var med och coachade truppen under lägret. Hur många sportchefer gör det?
Veckans "mannen bakom kulisserna": Berra, Blåvitt hade inte fungerat utan Berra.
Veckans citat: ”SÅ JÄVLA VIKTIGT!” Ragnar Sigurdsson, kvitteringsmålet mot Minsk, målet den här säsongen är solklart för Ragge, han ska vinna.

Till sist vill vi tacka er läsare som med era bidrag gjorde denna bevakning möjlig. Vi hoppas att ni känner att pengarna var värda resultatet även utan Tobbes videoblogg och att ni hjälper oss även nästa år, vilka BaraBen representanter som än må åka. Tack till IFK Göteborg, både spelare och ledare som har bemött oss på bästa sätt och stått ut med oss så tätt inpå.

Fan vad najs.

Ida M Henriksson.

32 kommentarer:

  1. Mycker bra jobbat Ida M och Frankie. Tackar!

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat av Frankie och IMH, även om jag verkligen saknat Tobbes videoblogg. Det bästa var de längre intervjuerna med Risp och Tobbe. Självklart finns det mycket som kan bli bättre men det finns det alltid, så det tar vi nästa år.

    SvaraRadera
  3. strongt jobbat! tackar for lagerbevakningen. gor blavitt abstinensen lite lattare har i LA.

    SvaraRadera
  4. Bra jobbat Frankie och Ida!

    SvaraRadera
  5. Tack för allt...skitkul läsning hela vägen.

    //D-Day

    SvaraRadera
  6. En gôrbra rapportering. Får fem toasters av fem möjliga. Kanonkul!

    SvaraRadera
  7. Najs var ordet, Ida! Lite trevande i början, men du hittade snabbt en jättebra ton i rapporterna. Fortsätt så!

    SvaraRadera
  8. Tack BaraBen! Jävligt uppskattat!

    SvaraRadera
  9. Tack själva för ett dunderjobb, är faen mig ett privilegium att få vara BlåVit !!

    SvaraRadera
  10. tack för god rapportering. på söndag smäller det!

    SvaraRadera
  11. Varför avslutar du allt med 'Fan va najs'??
    Det sabbar hela artikeln, som annars är väldigt bra skriven.
    Är det en intern grej, så håll det där om inte syftet är att låta sådär "gulligt och roligt". För det är lite högstadiekänsla över "Fan va najs'....

    SvaraRadera
  12. Väldigt trevligt att få så här mycket blåvitt när det bara är försäsong - tackar!

    SvaraRadera
  13. Det har varit riktigt gött att få läsa dina rapporter från Cypern, de har varit välskrivna och läsvärda och de har dämpat abstinensen så gott det går. Stort tack till er båda!

    SvaraRadera
  14. Bra rapportering, men skulle det inte komma ett "fett" fotoreportage också!? :)

    SvaraRadera
  15. fan vad häftigt det hade varit om frankie och ida faktiskt hade en romans men ändå levererade den här jävla grymma rapporten och därmed tryckte det hela i ansiktet på dem som snackade om "kärleksresa". då skulle jag skratta högt, för er bevakning har hållit minst lika hög klass i år med alla videointervjuer/träningsrapporter som förra årets mer textbaserade bevakning. baraben borde hålla kurser för svenskafans på hur det är att skapa kvalité i supporterbevakning, för ni har ägt upp dem rätt hårt nu om och om igen...

    STORT TACK TILL IDA OCH FRANKIE!

    SvaraRadera
  16. Mild vet att han kommer att sälja våra bästa i sommar, därför inser han att topp 4 är realistiskt.

    SvaraRadera
  17. Underbart att följa denna bloggen!

    Supercupen på lördag, nu kööööööööör vi!!!!

    SvaraRadera
  18. Speechless..

    SvaraRadera
  19. Klockrent Baraben!

    SvaraRadera
  20. Tack för en bra bevakning!
    //O 39

    SvaraRadera
  21. Bra jobbat bade Ida och Frankie! Underbart att folja blavitt fram Malaysias djungler!

    SvaraRadera
  22. Ja snälla sluta med "fan va najs".

    SvaraRadera
  23. ähh... hänga up sig på tre ord... det orkar vi inte med!

    Bra jobbat! Jag känner i alla fall att jag fick valuta för pengarna!! Varit trevlig lektyr på dryga arbetsdagar!!

    BRA JOBBAT!!!

    SvaraRadera
  24. Tack för en bra rapportering!

    SvaraRadera
  25. Även jag får medge att det man absolut inte får snacka om på Baraben: Det eventuella förhållandet mellan Ida och Frankie, är lite kittlande. Det är så nära vi kommer en WAG och ett "kändis"-förhållande i Blåvita kretar haha.

    SvaraRadera
  26. Vem är berra?

    SvaraRadera
  27. Härligt. Ni har gjort ett kanonjobb under veckan!
    Fortsätt på samma sätt fast här hemma i sverige, det skulle uppskattas enormt.

    SvaraRadera
  28. Tack Ida och Frankie för en gedigen bevakning!

    SvaraRadera
  29. Tack för allt!!!!
    Och fortsätt med "Fan va najs!", gillart!

    SvaraRadera
  30. Tackar ödmjukast för rapporteringen! En något travande inledning men senaste dagarna har det varit perfekt. Heja blåvitt!

    SvaraRadera
  31. Bra jobbat baraben!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.