2010/03/08

feldgraus femma - supercupdepp

FELDGRAUS FEMMA. feldgraus femma chockkuppar både läsare och redaktion och byter helt oannonserat format den här säsongen. Bakgrunden är främst att det från min sida känns som rundgång när jag för tjugonde gången ska beskriva Hyséns målskyttekvaliteter, Kims matchavgörande räddningar, Ragges tokbrytningar eller Gurras evighetslöpande på mittfältet, men även då jag i grund och botten egentligen inte har något "fotbollsöga". Jag är rätt dålig på att se vem som gör ett bra jobb i skymundan, vem som tar alibilöpningar och vem som egentligen borde slagit en crossboll där och där. I grund och botten är det knappast något problem då jag tror att en majoritet av alla fotbollssupportrar har samma problem, men det har ändå hämmat mig när jag ska beskriva varför poängen ser ut som de gör.

Så från och med i dag och på obestämd tid kommer femman att mer vara ett ställe för mig att få ut mina tankar efter match, oavsett om det gäller hur korven smakade eller hur snygg Hjalles frispark var. Ibland kommer det att vara långa glada texter—efter vinster—och ibland kommer det att vara korthuggna och bittra texter—efter förlust—men i grunden kommer större fokus att ligga på det som tidigare varit den inledande texten till femman. Lite mindre fokus kommer att ligga på rena förklaringar till betygen, även om det naturligtvis i den löpande texten kommer att ges en hel del hintar och förklaringar. Femman kommer så klart att leva kvar i samma format men alltså utan de tidigare korta motiveringarna.

Prisa eller rasa i kommentarerna.

Supercupfinalen kommer jag inte att ägna någon jävla text åt.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

AIK, borta
5 poäng: Alexander Faltsetas
3 poäng: Kim Christensen
2 poäng: Karl Svensson
1 poäng: Elmar Bjarnason

29 kommentarer:

  1. Det får la gå så då...

    SvaraRadera
  2. Ingen 4-poängare?

    SvaraRadera
  3. Känns tryggt att se Kalle verkar vara på gång igen.

    SvaraRadera
  4. Anonym 22:22/ Det är aldrig någon fyrapoängare.

    SvaraRadera
  5. Måste säga att jag håller med helt och hållet!

    SvaraRadera
  6. Det gäller att ändra innan man tröttnar. Förändringar för oss framåt!

    SvaraRadera
  7. Bra initiativ feldgrau, ska bli spännande att läsa!

    Dagens "på avbytarbänken": anonym 22.22 :)

    SvaraRadera
  8. Hur svårt skall det vara att motivera femmans val då? Kräver ingen större ansträngning men ger dig lite respekt för bedömningen. Att kasta upp namn kan vem som helst göra, men att motivera sina val så att man får gehör för dem kan bara ett fåtal...

    SvaraRadera
  9. Sluta svära så mycket feldgrau, du kan uppröra Gamla Kamrater.

    SvaraRadera
  10. Är det inte lika bra att ta bort poängsättningen helt? Det är ju motiveringarna som gör det hela intressant.

    SvaraRadera
  11. dethär var nog det sämsta som jag har hört!
    förändra femman?!?

    tycker du felgradu har ett gott fotbollsöga men att börja skriva rena texter var ju inte det som va grejen med femman, de va ju just analysenandets tänkande som kom fram i just poängutdelning
    snälla säg att du skojar, redan efter de smakprov vi fick nu var skitdåligt (no offence)


    gå tillbaka till de gamla hederliga

    SvaraRadera
  12. +1 på 00.04.
    Motiveringarna gör ju femman värd!
    Aja, lär väl inte bli lika mycket tjöt om feldgraus femma i chatboxen mer...

    SvaraRadera
  13. Föredrar det gamla hederliga jag med. Men älskar vad du gör vad det nu än blir

    SvaraRadera
  14. Tycker inte om sånna här drastiska förändringar... Håller med tidigare som skrivit att poängmotiveringarna är det mest intressanta.

    men men... Lets give it a try!

    SvaraRadera
  15. Det är vid såna här tillfällen man citerar Kent Feldgrau.

    Vi rör oss ni står till

    /?

    SvaraRadera
  16. Glöm inte att "more is more". Gärna mer text, men behåll motiveringarna också! De är intressanta och alltid positiva, och det kan det aldrig bli för lite av !

    SvaraRadera
  17. Gött att feldragus är "tillbaka", s.a.s.. Oavsett format!

    SvaraRadera
  18. vill ha motivering även om det kanske kan käönnas tjötigt för dig betyder den mycket för oss supportrar. keep up the good work

    SvaraRadera
  19. Glenns brossa2010-03-09 09:04

    Nä, visst är det jävligt konstigt när sportkommentatorer kan se saker som man själv knappt kan skönja efter flera repriser. De tycks ha ögon som Marty Feldman. Och ännu svårare blir det ju när man står på läktarn och inte sitter hemma i soffan.

    Gott att du förändrar hellre än lägger av, men du är väl inte sämre än att du kan återgå till ditt gamla sätt om det visar sig att detta suger framåt sommaren?

    SvaraRadera
  20. Om jag förstått saken rätt så kommer det komma motiveringar där det behövs, du har mest gett dig själv friheten att utforma femman efter eget skön? Om Tobbe gör ett hattrick och får femman så behöver det inte någon förklaring, men om femman i samma match istället går till Lund för nytt personligt rekord i antal glidtacklingar så kanske det ska få en liten förklaring ändå, ja ja?

    Kör så det ryker, Feldgrau!

    SvaraRadera
  21. andra inte pa nat som funkat stiller bakom hysen

    SvaraRadera
  22. Blåvitt - sämst när det gäller poäng, bäst när det är träningsmatcher och motståndarna är försiktiga.

    SvaraRadera
  23. Ser fram emot många långa glada texter.

    SvaraRadera
  24. 09:52// Blåvitt är bäst när inte domaren kommer direkt från en blöt krogkväll på garbos...

    SvaraRadera
  25. Om du är trött eller omotiverad så lämna över den till någon annan! Ida vill säkert vara med på alla hörn så hon kan stegra i rank..

    SvaraRadera
  26. Det här är fan stort!

    Det enda egentligen som kommer i närheten av detta var när Sportbladet införde sin rosa bakgrund.

    Sedan finns ju den eviga fragan om man ska bedöma spelare relativt till deras egen prestationsförmaga eller till det de bidrar med till laget. Dvs, kan man ge nagon av de sämre spelarna fem poäng bara för att han spelade pa toppen av sin förmaga?

    Om man alltid premierar den bäste spelaren slutar det ju lätt med att samma spelare far femman hela tiden, även om han har en dalig dag pa jobbet.

    Culo

    SvaraRadera
  27. Ditt inlägg tolkas av mig som: "Jag kan ingenting, har inget vettigt att säga men jag vill ändå att ni läser när jag skriver ner lite siffror efter varje match."

    SvaraRadera
  28. Du gör som du vill, vi läser =) Men tycker allt att Sana förtjänar några poäng efter att ha blivit tokhyllad från vissa håll under försäsongen är han tillbaka i fjolårets träsk. Bänk och inte ens ett inhopp. Får se om han åker tillbaka till q snart. Killen förtjänar lite uppskattning =)

    SvaraRadera
  29. Faltsetas!! Helt rätt! Stenhårt ska de va!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.