2007/03/24

The Very Best of Baraben.com

BARABEN.COM På de två år som bloggen "Baraben på Glenn Hysén", sedemera känd som Baraben.com, varit igång så har det publicerats inte mindre än 1585 poster. Några har varit riktigt usla, de flesta godkända och så finns det några pärlor som verkligen stuckit ut bland mängden.

Vi gör nu här ett försök att lista dom mest uppmärksammade och mest upprörande artiklarna, dom roligaste posterna och de största avslöjanderna, från två års skrivande på Baraben.com.

Det allra första inlägget är självklart en klassiker. Vem kunde då ana att det som Markus Hankins startade skulle bli det som det utvecklats till idag? Sen dess har det rullat på med en hel del intressanta krönikor, debattartiklar, humorpublikationer och annat smått och gott. För ett år sen firade vi vårt första årsjubileum med pompa och ståt.

När det gäller just krönikor så levererade skribenten "Disco" något av det starkaste som publicerats på Baraben, krönikan Min Far, än idag är den tyvärr högaktuell. Känn på Håkan Mild är en annan krönika av hög klass. Vidare har vi Mattias Göransson gästkrönika om Blåvitts ambitioner, Ölme och det tråkigas estetik, de fyra största matcherna vi aldrig spelade, Han som aldrig fick bli bäst, om mästaren Zidane och många, många fler.

I kategorin rykten och avslöjanden finns det en hel del att välja mellan. Håkan Mild röker var ett, men det största var naturligtvis det om bråket i landslaget i somras. Ett avslöjande som även fick reaktioner internationellt. Något vi nog skall vara glada över är att det här ryktet om Kouakou visade sig stämma. Att Javier De Pedro skulle ansluta sig hade vi bra koll på. Mannen med många ansikten, festprisse, utvisad och så lämnade han till slut Göteborg för gott. Att Gerba skulle välja Göteborg, att Rehn var utses till vår nya tränare, unge Bärkroths enastående fysik och att John Alvbåge skulle lämna den blåvita truppen är också avslöjanden som Baraben varit först med.

Givetvis finns det även en del nyheter som är värda att nämna. Barabens framsteg i Rikets Änglar har väl knappast undgått någon - först 2005, följt av segern 2006. Marknadsavdelningens pinsamma uttalanden, Mats Persson tippar Blåvitt, Arnes uttåg ur föreningen, Dennis Jonsson skriver själv om att bli ärkeängel, kampen för en bättre ny arena och Nomineringen till Nöjesguidens mediapris. Vi har även sett Alternativa Shopens start, Supporterfondens start, och sett Baraben få en helt egen serie.

Humorsektionen har alltid varit ett fint inslag här på Baraben, främst under ledning av Stellham. Hans pajaslista och "Baraben Awards 2005" är riktiga klassiker. Stackars Agbar Barsom har nästan ett eget kapitel här på Baraben, Barsom dragen vid..., gissa sonen och direktrapport från Barsoms näsa är bara några av de gånger han har uppmärksammats här på Baraben. Gaisvästens historia, Gör livet surt för Lasse Anrell, Psykbryt av Röd Guling, Jonevrets bortförklaringar, Superbrassens debut, Anders bjuder på käk, MFF-fansens sista sång, Hjalle till Real Madrid? och en del lika som bär är också några av de mer eller mindre roliga inslag som publicerats här på bloggen genom åren.

Vi har även i tidigare skeden samlat ihop det mest läsvärda för den som inte kan få nog. Här är en sammanfattning av 2005.
Intervjuer har det också blivit en del, med både spelare och ledare. Werbloom, Dennis, Vasquez med flera.
I avdelningen fotbollsvetenskap har skribenten Kent Brockman levererat en hel del matnyttiga artiklar.

Det som rört upp mest och samlat flest kommentarer är några av dessa följande artiklar: Bilden av ett avskum, 2000-talets blåvita allstars, namnet på den nya arenan, idioten som kastade bengalen, Djurgårdarnas egen festival, ständigt omdebatterade Hjalmar, de snyggaste Blåvitt-killarna och inte minst inkomstligan bland spelarna.




Kort och gott kan man alltså ganska lugnt konstatera att dessa två år har innehållit enorma mängder av god läsning till alla blåvita fans - och övriga fotbollsälskare där ute. Vi har haft över 845 000 unika besökare, och nära 1 700 000 sidvisningar! Vår ambition är självklart att fortsätta i minst samma takt och fortsätta vara Sveriges största supporterblogg de närmsta åren. Håll till godo kära läsare, och fortsätt att reagera och kommentera artiklarna!

// Samtliga skribenter på Baraben.com

3 kommentarer:

  1. Sveriges bästa blogg!

    SvaraRadera
  2. Stämmer in i hyllningskören och hävdar fortfarande att Discos text om Ölme är bland de bästa texterna jag någonsin läst om fotboll.

    SvaraRadera
  3. Läste min far nu o tårarna bara rann. Det var så jävla ärligt så det var nästan läskigt. Utan tvekan det vackraste jag läst.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.