2007/03/22

SvFF blir delägare i AIK

SVENSK FOTBOLL Arenabolaget bakom den planerade nationalarenan i Solna har köpt 18,5 procent av aktierna i AIK via bolaget Fabege. I Arenabolaget kommer Fabege, Svenska Fotbollförbundet, Solna Stad, Jernhusen AB och Peab att ingå.

Svenska Fotbollsförbundet blir då en av ÄGARNA i AIK.

Om inte detta är en av svensk fotbollshistorias största intressekonflikter så vet jag inte vad som är det. Förjävligt är det i alla fall och det lär knappast minska spekulationerna kring hur domarkåren, lottningen och andra faktorer ständigt och jämt ger Solna AIK små fördelar.

UPDATE 17:30: SvFF dementerar nu sin inblandning i köpet av nära en femtedel av AIK. Istället påstår samma uppgiftslämnare som tidigare idag; Fabeges informationsdirektör Mats Berg, att ett separat bolag ska äga AIK-aktierna. Ett bolag som ägs av intressenter i Råsundabygget, exempelvis PEAB och nämnda Fabege, men där SvFF inte ingår.
AIK:aren Sune Hellströmer på Svenska fotbollsförbundet förnekar att det ens är nära att vara så att förbundet via något bolag kan äga delar av en förening. I sak helt korrekt, i handling ser det dock klart luddigare ut vem som ägar vad och hur kring den nya nationalarenan...

12 kommentarer:

  1. Larz, ser du inte att de bara försöker blanda bort korten nu? Nu ska plötsligt ett helt annat bolag som ska vara med och bygga men minsann inte SvFF är ägare i vara den som köper in sig i AIK. Man försöker finta bort medierna i vad man befarar ska bli en stor skandal. Det kallas att sätta spinn på nyheten.

    SvaraRadera
  2. Anonym/ Ja detta ser minst sagt ut som att de har upptäckt idag att "ooops det här kommer det ju att bli ett jävla ramaskri om" och därmed bestämt att AIK-aktierna måste placeras i ett annat bolag så att SvFF inte blir delägare rent formellt.

    Att en informationsdirektör på ett börsnoterat bolag inte skulle ha koll på vilka som ska äga aktier som man köpt för 21 miljoner kronor ser jag som helt uteslutet.

    SvaraRadera
  3. Bara för Göteborg har Sveriges största arena. Så är de avensjuka på oss, och skall bygga en större.
    De vill alltid vara bäst, på allt.
    Vi kan knappt göra nått här. Ja menar det med Fridrotts VM.

    SvaraRadera
  4. Inte konstigt när alla som bestämmer sitter där uppe och är majoritet från Stockholm. Stockholm är Sverige för tidningar m.m. Dags att förstå att det är bara Stockholm som spelar någon roll längre.

    SvaraRadera
  5. Personligen tror jag att vi kan vinna över AIK även om SvFF skulle äga aktier indirekt i AIK. Det är dock, vill jag poängtera, bara en åsikt, men det kan finnas en del rationella argument att stödja den på.

    * Att vi kan få ett bättre lag än de.
    * Att vi kan spela bättre fotboll än de.
    * Att vi fans stöder vårt lag bättre än deras gör sitt.

    Att skylla på att domarna skulle vara partiska är bara förlorare och lantisar som gör. Vi står över sånt. Eller?

    Snacka om att göra en höna av en fjäder. Stockholm är Sveriges huvudstad. So what?!

    Köp aktier i Swedbank, de lär ju köpa arenanamnet. Aktien är billig nu dessutom.

    SvaraRadera
  6. "Stockholm är Sverige för tidningar m.m. "

    Ville bara påpeka det att GP koncernen är Sveriges näst störtsta medieutgivare efter Bonnier. Den heter visserligen inte Gp koncernen men... det är Gp som är urstenen.

    SvaraRadera
  7. Vad hjälper det när Mats Härd är gaisare?

    SvaraRadera
  8. dessa ständiga solnabögari svff!

    SvaraRadera
  9. dessa ständiga solnabögari svff!

    SvaraRadera
  10. Fan vilken jävla hjärndöd attityd. Ni ägnar alldeles för mycket tid åt de jävla puckade idioterna där uppe. Det låter som ni har kärat ner er i dem. Ni beter er som femtonåriga tonårsfinniga småpojkar!

    SvaraRadera
  11. Ärligt talat, hur kan man inte ha trot att detta inte skulle bli en praktskandal?

    Att de sedan, jag tror att det var Frankie som sa det, lägga över aktierna i ett annat bolag för att "slippa" kritiken, är inget annat än bullshit. Oavsätt måste ha diskuterat ideen tillsammans, och förslaget blev säkert promotat av en aiksypatisör i SVFF.
    Jag har haft en vag tanke i bakhuvudet på att aiks ständiga, och jag menar ständiga profivinnande av SVFF har kunnat vara en slump.
    Men nu är allt glasklart, för alla.

    ÅT HELVETE!

    SvaraRadera
  12. "ständigt och jämt ger Solna AIK små fördelar"???? Kan nån jävel förklara vad idioten menar!!!!


    Mvh Glenn

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.