2007/03/01

Andreas Johansson i Blåvitt?

SILLY SEASON Brittisk press snappade idag upp ryktet om Anderas Johanssons eventuella hemvändande till Sverige och Blåvitt. Dock finns inget nytt i de brittiska bulletinerna egentligen utan man använder Aftonbladets artikel från igår att bygga sin nyhet kring. Teamtalk, The Mirror och Skysports citerar Johanssons citat om att vilja få mer speltid. I de engelska varianterna är dock vinklingen öppen mot att stanna i England på ett mycket tydligare sätt.

Vi lider med Fredrik Risp idag, precis när assisterande förbundskapten Roland Andersson berättat att Risp stod näst i tur på listan över spelare han skulle åka och scouta för landslaget så går Risp och långtidsskadar sig. DN berättar att han troligtvis har dragit av korsbandet, en skada som innebär att Rispen med all sannolikhet är borta från spel i uppemot ett halvår. Tyvärr ser den där landslagschansen ut att vara långt borta för Fredrik.

Det tog en halv sekund mellan att Christoffer Andersson uttalade en vilja att byta klubb till att spekulationerna var i full gång om en övergång till Blåvitt. Blåvitt som har en minst sagt smal backbesättning är enligt tidigare uppgift på frenetisk jakt efter en backförstärkning. Frågan är om Andersson är sugen på Blåvitt?

Stefan Rehn öppnar plötsligt dörren för Gerba i Blåvitt. Den kanadensiske anfallaren som frystes ut under Arne Erlandsens regim har varit iskall även under den här försäsongen och hamnat som utlånad till danska Horsens. Men som ett resultat av George Mourads skada och kontraktstvist med Blåvitt står vi en anfallare kort inför säsongsstarten. Vipps så är Ali Gerba högaktuell för att plockas hem till Allsvenskt spel...

Sportbladet rapporterar även att Jeffery Aubynn "är sugen på Göteborg". Jag är även personligen lite sugen på spel i IFK Göteborg, innebär det att jag är på väg till Blåvitt? Nej, anledningen till att ett bud på Aubynn uteblivit är ju naturligtvis direkt kopplat till att han just nu är den mest hatade (?) spelaren i Allsvenskan bland Blåvittfansen...

48 kommentarer:

  1. Håller med Johannes.

    /Mackan

    SvaraRadera
  2. Han källor kanske inte har något för tillfället?

    Jag tycker det är bra med en liten summering för oss som inte har tid att följa med i div. kvällspress. Det är ju inte barabens fel att det inte händer så mycket på kamratgården.

    /Merus

    SvaraRadera
  3. Merus:

    Det händer ju saker på kamratgården, men det läcker ju inte ut. Det är ju därför pressen börjat lura och spekulera.

    Johan Sjöberg-värvningsförsöket visste ingen blåvitsite om förrän Håkan bekräftade detta ett par månader efter att man misslyckats. Under den tiden som vi gick och drömde mardrömmar om Walter Tomas jr.

    SvaraRadera
  4. johannes/ Vi var först med att IFK erbjudit Rehn ett kontrakt, vi var först med att Rehn skulle till Blåvitt, vi var först med att Blåvitt skulle satsa på delat ledarskap i träningsstaben, vi var först med att Blåvitt har riskkapitalbolaget färdigt, vi var först med att Tayfun Korkut kontaktats av Blåvitt, vi var först med att IFK erbjudit Mourad ett nytt kontakt (även om vi faktiskt trodde att Mourad skulle skriva på detsamma), vi avslöjade att IFK försökt värva Ola Toivonen, vi avslöjade att IFK Göteborg aldrig jagade Teddy Lucic i vinter som Aftonbladet påstod:

    "Sedan Aftonbladet i veckan fabricerat nyheten om att IFK Göteborg jagar Häckens Teddy Lucic så kände vi ett behov av att klargöra vad som egentligen händer i frågan.

    IFK Göteborg var aldrig intresserade av att köpa in Teddy Lucic från Häcken.
    "

    Vi avslöjade att Umeå varit i kontakt med Håkan Mild för att försöka påverka GIF Sundsvalls försäljning av Mikael Lustig, vi avslöjade intresset för Gerrbrand, vi avslöjade att det var Arne Erlandsen som hade scoutat Ragnar innan han avgick/fick kicken, vi avslöjade att U-lagsspelaren Johan Björkeryd skulle få vara med i truppen mot Häcken utan en minuts träning med A-laget, vi kunde berätta unikt hur Bjärkroth värvats av en unik anledning till Blåvitt:

    "Källor på Änglagården avslöjar för Baraben.com att Nicklas, som blott är 14 år gammal, i konditions och fystesten gjort resultat som närmast kan jämföras med en snittmässig 20-årig fotbollsspelare."

    Det är sådant som hänt på Baraben.com Silly Season 2006-2007, för att nämna ett par exempel. Borträknat från att vi trodde Mourad skulle skriva på har allting även stämt till punkt och pricka.

    Men det kanske finns några andra sidor som skriver journalistiskt material om Blåvitt som inte vi känner till? Eller någon annan sida om Blåvitt, eller sida över huvudtaget som bara använder sig av egna källor och aldrig skriver om material som uppkommer från andra medier? Tipsa gärna om dem då. Telefonkatalogen är nog ett bra sådant exempel.

    Liiiite svårt att ta sådant gnäll på allvar från folk som har lika bra minne eller läskunnighet som en blind senildement.

    Vi får nog ta och skriva CHOCKMEGAKUPPAVSLÖJANDE inför varje artikel så att en del medieovana personer lättare kan ta till sig informationen lika kvällstidningarnas.

    SvaraRadera
  5. Jag håller med Mackan.

    /Mackan

    SvaraRadera
  6. Vet Mild om att Frankie är sugen på Blåvitt?

    SvaraRadera
  7. anonym/ Det var veckor, inte månader sedan Ellos B-lagsspelaren nobbade oss. Pinsamt är väl bara förnamnet om att detta medvetet läckts ut av Elfsborgs klubbledning till BT. En bänknötare i Ellos nobbar IFK trots att han är känd IFK-supporter sedan barnsben. Fy fan va vi har sjunkit lågt.

    SvaraRadera
  8. haha frankie, vad är det ni kids brukar säga, "you owned him good there"...

    SvaraRadera
  9. johannes/ Var är dina källor? vad har du någonsin bidragit med förutom att försvara sverigedemokraterna på olika Blåvittsidor? Jävla mähäbönder som säger sig hålla på Blåvitt, håll er borta från våra färger.

    SvaraRadera
  10. Anonymous said...
    Vet Mild om att Frankie är sugen på Blåvitt?
    1/3/07 15:37


    Det ryktas att Mild stod och snackade med Frankie utanför garderoben på Trädgårn för inte så länge sedan. Jag hörde inte om vad de snackade om dock.

    SvaraRadera
  11. ska dom ta gerba till nåder nu? vafan är detta, han har ju inte direkt imponerat i norge där han frystes ut för divafasoner och skit...

    SvaraRadera
  12. Klart vi ska ha Aubynn! Vi hatade honom när han Öisade sig och bråkade med Mild, men hat och kärlek är närliggande.

    SvaraRadera
  13. värvar de jeffery aubynn river jag mitt årskort!

    SvaraRadera
  14. Visst har Jeffery varit ett svin en och annan gång. Om man har spelat fotboll själv så har man mött många "svin" i sina dagar. Det märkliga är att, i de fall där man sedan blivit lagkamrat eller lärt känna något av dessa svin så har det oftast visat sig att den bedömning man gjort av "motståndarsvinet" inte stämt. Jag känner inte Jeffery personligen och visst kan det hända att just han är ett svin men tänk om det som sägs om honom på diverse internetforum eller hur man uppfattar honom som motståndare inte stämmer. Jag tror att många som uttalar sig om Jeffery inte har en aning om vem han är och skulle han hamna i Blåvitt så skulle jag bli nöjd för jag förutsätter att Håkan har bättre koll på honom än alla "Jefferyexperter" på Internet. RC

    SvaraRadera
  15. RC/ Samtidigt så är väl knappast hans pengastrejk/kontraktsbråk med Bajen annorlunda än den med George här i GBG så att man vill ta hit honom innebär ju att ta hit ett potentiellt problem.

    Anonym, 1/3/07 15:44/ Jag och Håkan stod bara och bytte lite artighetsfraser, vi var bägge ditbjudna på ett litet evenemang för en dryg månad sedan.

    Centrum/ Ja men vafan, vräker man ur sig massa skit ska man få svar med. Baraben.com är den enda Blåvita nyhetskälla som faktiskt sysslar med någon typ av undersökande journalisitik så det var ju verkligen självmål att gnälla på det. Att en del pajasar inte kan skilja på en summering av vad medierna skriver om Blåvitt och en egen silly-nyhet kan jag inte rå för.

    SvaraRadera
  16. Jag tror att många som uttalar sig om Jeffery inte har en aning om vem han är och skulle han hamna i Blåvitt så skulle jag bli nöjd för jag förutsätter att Håkan har bättre koll på honom än alla "Jefferyexperter" på Internet. RC

    1/3/07 16:01


    Jeffrey Aubynn är en naturligtvis en jättetalang rent fotbollsmässigt och hade kunnat gå riktigt långt om han bara hade velat. Men det är just där skon klämmer.

    Han är otroligt lat, skulle aldrig träna ett extra pass om han inte var tvungen. Varför tror ni han bara kan spela 60-70 minuter per match? Han är dessutom hellre ute och röjer på avenyn än är hemma och laddar för match och träningar, vilket naturligtvis även det påverkar hans insatser.

    Så Jeffrey Aubynn i Blåvitt? Aldrig i livet.

    SvaraRadera
  17. Frankie. Visst verkar det så när man tolkar media men, Hur mycket kan man lita på det som står i tidningarna? Om jag inte missuppfattat allt så är du en av deras största kritiker. Jag hoppas inte att blåvitt går efter vad som hände i några matcher mot öis för några år sedan eller vad som står i sportbladet. Har för övrigt en kompis som sprungit på linjen i allsvenskan i tio år. Vi har allt haft några riktiga "svin" som vi älskat vi också. RC

    SvaraRadera
  18. Jeffrey skulle æven sækert kræva att bli bæst betald i blåvitt + en proffsklausul. Han ær typen som gærna tycker han sjælv ær bættre æn vad han egentligen ær. Inte direkt karaktærsfast och pålitlig.

    SvaraRadera
  19. RC/ Det är knappast tidningarnas skriverier som gjort att Bajen vägrar skriva nytt med honom eller att Blåvitt inte kommer överens med George. Det är spelare som vill ha mer än de är värda...

    SvaraRadera
  20. det är väl snarare så att man är förvånad att han vill till göteborg, med tanke på myntsamlingarna som han fått.
    bevisar väl att han är lite storsint iallafall.

    kärlek och hat är viktiga ingredienser i fotboll icke att förglömma. Dock har ju kärlek blivit till hat och vice versa ett antal gånger igenom historien.

    SvaraRadera
  21. Jag är blåvittfan och jag hatar inte Jeff. Vi lever, som bekant, i en marknadsekonomi. Den som betalar bäst vinner oftast, så är spelets regler. Se framåt, inte bakåt, se möjligheterna i framtiden, skit i det som varit. Endast så kommer vi att bli vinnare igen.

    SvaraRadera
  22. Att silly-season ryktena sinat versus Dennis Jonsson spelar numera i Norge kanske kan vara en het koppling. Vi behöver någon ny källa med stort blåvitt-hjärta som kan lura ut vad som händer på Kamratgården. Ska vi offra fonden till Mourad så han kan ha något att göra nu när skadan stoppar honom ;-)

    SvaraRadera
  23. den som betalar mest vinner oftast? Orkar inte ens komentera. Säger bara Malmö ff...

    Känns jävligt gött just nu när blåvitt vissar lite karaktär och inte tar vilka blåbär som helst! Håller helt med håkan när han säger att karaktären är väldigt viktig för spelare. Alvarligt talat är inte spelarna i allsvenskan såååå otroligt bra att de inte går att byta ut...

    SvaraRadera
  24. swecce/ Att silly-season ryktena sinat versus Dennis Jonsson spelar numera i Norge kanske kan vara en het koppling.

    Jo för Dennis Jonsson är ju den som scoutar spelare för Blåvitt och sedan förhandlar om dem och sen tar beslut om att värva dem. Spelare vet lika lite som supportrar tills kanske 2 timmar innan någon ny kille presenteras som klar. Dessutom är väl Wernbloom, Vasquez med flera likadana Baraben-källor som Dennis var?

    SvaraRadera
  25. Aubynn är en spelare som själv kan avgöra en match. Han har en "hög-högstanivå" och är göteborgare. Varför inte? Sen så måste vi ha en spelare att tycka illa om. Hjalmarhatet början nästan bli tråkigt...

    SvaraRadera
  26. ioi:

    Frågan är väl om det var Sjöberg som nobbade eller Elfsborgs ledning?
    Dom vill ju inte sälja spelare inom Allsvenskan annars så då lär dom väl knappast börja med att sälja till oss?
    Tror inte BT är en stor sanningssägare när det kommer till Elfsborg

    SvaraRadera
  27. Det där med kramp behöver iof inte vara en fråga om träningsgraden. Jag har själv alltid haft problem med kramp och inte kunnat spela mer än ca 70 min. Detta trotts att jag tränade, strechade, värmde och drack vatten som fan. Vissa har bara den typen av muskler.
    Personligen ser jag Jeffery som en kanonvärvning om än bara i 70 min. Precis vad vi behöver mot alla dessa låga försvar som finns i AS.
    /Martin

    SvaraRadera
  28. Om Andreas J kommer hem till Sverige går han till DIF. 100%.

    SvaraRadera
  29. Senast anonym:
    Andreas är ifrån Mellerud så han kanske vill "flytta hem"?

    SvaraRadera
  30. 'vi var först med att Tayfun Korkut kontaktats av Blåvitt"

    ???
    Först med det var väl signaturen 'Göhkan' på Alltid Blåvitts plank genom att hänvisa till Rispens blogg osv.
    Genom att kolla upp vem som spelat i La Liga kan man ju räkna ut med arslet vem spelaren i fråga var.
    Det var väl ute på AB en - två dagar innan baraben skrev om det?

    SvaraRadera
  31. Först med Bärkroth???
    Tillåt mig småle... :)

    Postat: 2006-07-07 12:36:54 Rubrik:

    --------------------------------------------------------------------------------

    Tror faktiskt att det är Nicklas Bärkroth.
    Han hade (enl gubben) nämligen en pappa som spelat på elitnivå och undra om det inte var Bärkroth (tidigare VF tror jag) som det mumlades om...

    SvaraRadera
  32. city boys/ Så om någon skriver något på någons plank eller gästbok så innebär det att det planket eller den gästboken ska ses som den första plats som nyheten kom fram på? Faaaan va du är smart, det innebär väl att jag alltid är först med allt för jag har skrivit i princip allting på typ Flashback och min egen gästbok. Faaaan va gött, jag är bättre än Officiella, Alltid Blåvitt, Baraben.com och Supporterklubben tillsammans!

    Haha ibland undrar man vad det är för småaktiga kvastskaft som kommenterar härinne.

    SvaraRadera
  33. ohj/ Jag skrev 1982 i min morfars gästbok att Jari Rantanen om ett par år skulle vara på väg till Blåvitt! Så när GP avslöjade detta senare var det ju såååååååå pinsamt att de ville framstå som om de vore först med nyheten. Alla visste ju att min morfars gästbok var platsen där den nyheten kläcktes i en chockstorm!

    SvaraRadera
  34. ohj city boys/ Icke läskunnig?

    "vi kunde berätta unikt hur Bjärkroth värvats av en unik anledning till Blåvitt:

    "Källor på Änglagården avslöjar för Baraben.com att Nicklas, som blott är 14 år gammal, i konditions och fystesten gjort resultat som närmast kan jämföras med en snittmässig 20-årig fotbollsspelare."
    "

    Berätta att Bjärkroth värvats av en unik anledning. Hmmmm. 1+1= 63,5?

    SvaraRadera
  35. centrum/ Jag visste redan innan vad som var på g när du sa till mig på msn, navelåskådare hade ramlat in på Baraben och med sina unika åskådningssätt försökt säga något intressant.
    "Buhuhhuuhu, jag var först själv med alla nyheter som någonsin publicerats serrö, ööööööööh jantelaaaaaaaag!"

    Det tragiska är ju att de människor som sitter och lipar här säger ju en hel del om sig själva och bristen på liv som de har om de sitter och spenderar tid på en sida som de tycker är så hemsk och usel. Jävla Gaisare.

    SvaraRadera
  36. Vem f-n har sagt att sidan är usel?
    Tycker den är rätt underhållande. Ibland.

    SvaraRadera
  37. "Så om någon skriver något på någons plank eller gästbok så innebär det att det planket eller den gästboken ska ses som den första plats som nyheten kom fram på?"

    Det duger ju uppenbarligen som 'källor till baraben'...

    SvaraRadera
  38. ohj/ Så du tror på fullt allvar att Baraben sitter och läser ditt plank som du kallar det och utifrån inlägg på detta plank skriver sina nyheter? Du kanske även tror att månlandningen var en bluff och att Sovjetiska ubåtar parkerade utanför kungahuset vid Gamla Stan på -80 talet?

    Nyanser skulle ju inte skada. Sedan sa jag inget om att du sa att Baraben var uselt heller. Bara att du faktiskt inte läste vad Frankie skrev och försökte göra dig rolig på felaktiga uppgifter varpå jag tyckte du såg ganska löjlig ut med dina kommentarer.

    SvaraRadera
  39. city boys/ Baraben fick faktiskt turkens namn från en av de svenska kvällstidningarna men hade inte på fötterna kring om det var sant förrän Rispen skrev om det på sin blogg.

    Sägs även att Mild läckt det här om Ellosspelaren för att lugna folk om att vi jagar en back, problemet är att i det här fallet blev ju effekten minst lika mkt negativ då det ser jävligt pinsamt ut när en bänknötare från Borås nobbar IFK.

    SvaraRadera
  40. Det e la Gais!!!

    SvaraRadera
  41. Ibland faller ju era argument Frankie & co...

    Baraben är den klart bästa blåvittkanalen enligt mig, men det hindrar inte mig att ibland vara kritisk.

    Verkar ibland som, hm, självdistansen och behovet av "cred" börjar ta över mer och mer och det är ju tråkigt då det försvårar för fonden med...

    VET att många från första början anklagade dig för detta och att det skulle vara en del av ditt engagemang.
    Jag påstår inget sådant, verkligen inte men ibland kan det vara läge att tagga ner lite, ni publicerar inte högkvalitativt hela tiden men ni verkar ha j-vligt svårt att ta kritik när ni själva för "kvällstidningjournalistik" då och då.
    Missförstå mig rätt nu, ni är bäst här på BB, det tror jag de flesta tycker innerst inne.

    SvaraRadera
  42. mathias/ Utan Barabens kaxiga attityd och självsäkra sätt så försvinner ju en stor del av deras charm med. Det är lite som med Zlatan.

    Sen kan man ju undra vad i detta som är kvällstidningsjournalistik? Att summera en dags olika nyhetsrubriker om Blåvitt? jag tycker den här artikeln snarare stinker Alltid Blåvitt...

    SvaraRadera
  43. Harrejafflar, vissa har för mycket ledig tid på sina händer. Vi skriver om Blåvitt och vi gör det precis hur vi vill när vi vill och på vilket sätt vi vill. Vi följer ingen mall och det finns inga kriterier för hur det ska gå till när en text formas, imorgon vet man aldrig vad som kan komma på Baraben. Så är det och så kommer det att förbli, vill man ha samma gamla skit får man följa andra sidor.

    SvaraRadera
  44. johannes/ Att du känner dig som en idiot kan ju att ha att göra med att du är en idiot. Sitter man och försvarar sverigedemokraterna på olika blåvittsidor och aldrig någonsin bidrar med något konstruktivt så blir man även bemött därefter. Ditt inlägg är ju helt iq-befriat och tillför absolut ingenting till absolut ingen debatt. Jag hade inte ens låtit det stå kvar som de andra nu tydligen gjort.

    SvaraRadera
  45. johannes/ Det finns ett ordspråk som säger "tänk efter före" som du borde anamma. Kommer man med saklig kritik så blir man bemött sakligt, men säger man "har källorna sinat" när det är uppenbart att artikeln går ut på att sammanfatta mediernas omfattande Blåvittrapporter från dagen så tillför man inget nytt eller produktivt.

    Vill du ha goe goe mentalitet är du på fel plats, här säger folk generellt och därmed även jag det man tycker och tänker. Så din "störtsur och taggarna utåt" är bara förnamnet av vad som bör förväntas, ilska är en drivkraft. Goa gubbar är en hockeysupporterklubb.

    SvaraRadera
  46. Självgodheten hos Franike är pinsam..

    SvaraRadera
  47. Ja. Precis så är det.

    SvaraRadera
  48. Öh, fan vad många långtidsarbetslösa som sölar ner bloggen med ointressanta kommentarer. Arne Anka-pajasar. Nåväl, jag kan bekräfta offentligt att jag känner Christoffer Anderssons storebror. Den Christoffer Andersson alltså, han med håret (f d).

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.