2007/03/10

Erlings analys: Trelleborg

ALLSVENSKAN 2007 Inför den allsvenska starten så tar vi på Baraben.com tempen på samtliga allsvenska lag. Med hjälp av en motståndarsupporter till respektive lag lyfter vi ett antal frågor kring den allsvenska säsongen 2007. Turen har nu kommit till Trelleborg.

Trelleborgs supporterprofil i "Erlings analys" är Henrik Petersson som skriver för Trelleborgs redaktion "Ståplats" som skriver om allt som har med TFF att göra. Här ger han sina åsikter om hur han tror att året 2007 kommer att utvecklas.

Vad är dina förväntningar på ditt lag för allsvenskan 2007, och vilken placering tror du ditt lag hamnar på till slut?
- Allt annat än jumboplats är klar succé. Jag avskyr att tippa exakt plats. Blir jag pressad så tar pessimisten i mig över och då finns det inget annat alternativ än att förutspå en snabb återkomst till superettan.

Vilka är de mest spännande nyförvärven i år, och vad har du att säga om dessa?
- För vår del är det Erik Sundin från Assyriska och anfallaren Fredrik Jensen från Höör i division fyra. Den sistnämnde har sett otroligt spännande ut, men tyvärr råkade han ut för en allvarlig knäskada i onsdags och kan vara borta länge. Erik är yttern vi sökt efter sen förra säsongen slutade och förhoppningsvis kan han skapa stora problem för motståndarna på sin högerkant.

Skall vi hålla ögonen på någon speciell spelare i år? Kanske någon ung spelare som kan få sitt stora genombrott?
- Förutom ovanstående så dominerade den egna produkten, mittbacken Yousef Fakhro i superettan i fjol och i år blir det ett bredare genombrott i allsvenskan.

Vad är dina tankar kring IFK Göteborg i år?
- Tänker inte så mycket på IFK förutom att det är skandal att klubben inte straffas för de ekonomiska ogentligheter som har begåtts. Ingen kan övertyga mig om att TFF (eller annan mindre klubb) hade fått samma behandling. Men det är ju å andra sidan inte ert fel att ansvariga i förbundet är så jävla flata. Fotbollsmässigt blir jag överraskad om ni blir bättre än sexa-sjua.

Vilket lag vinner allsvenskan i år, och varför?
- Hm, jag kan konstatera att det inte blir TFF i alla fall. AIK, Elfsborg och MFF kommer slåss om det skulle jag tro. Bra och hyfsat breda trupper kännetecknar dessa lag.

ANALYS Om Trelleborg finns egentligen bara en sak att säga. Vilket jävla skitlag. Jag sitter och skummar igenom Trelleborgs trupp och letar efter ljuset i mörkret som skall hålla dom kvar i allsvenskan men hittar egentligen bara ett namn som får mig att reagera. Mattias Thylander. Samba-Thylle.
Så när andra mer normala människor (nåja…) sitter och tittar på Schlagerfinalen så sitter jag och funderar över den 33-årige Sandklef-kopian Samba-Thylle. Är han fortfarande bra? Har han någonsin varit? Och hur i hela friden blev han Samba-Thylle??? Kanske har det något med Anna Book att göra?

I övrigt har man haft gamle öisbekante Christian Hemberg - mannen som pratar fortare än vad en kulspruta skjuter - på provspel, dock utan att ha erbjudit han ett kontrakt. Man har även haft Marko Kotilainen – som tycks vara ute på en enda lång provträningsturné - på besök, men inte heller han har erbjudits kontrakt.
Nej, jag tror inte Trelleborg klarar sig trots att man har den gamla avdankade Höllviken-stjärnan på mitten. Jag tror faktiskt inte man klarar sig alls. Truppen ser allt för svag ut och Trelleborg hamnar allra sist i allsvenskan 2007. Säsongen för Trelleborg kommer för övrigt att inledas med att de åker på smisk av inga mindre än IFK Göteborg med 0-3, långfredagen den sjätte april 2007.

Är du supporter till något av de övriga lagen i allsvenskan och vill komma med åsikter om ditt lag här i Erlings analys? Maila på erling@baraben.com

29 kommentarer:

  1. det ironiska är att trelleborg kmr ta minst 3 poäng av ifk i år

    SvaraRadera
  2. deet mest ironiska är att du ovan ljuger

    SvaraRadera
  3. mmm, jag kommer dock, som man säger, skita knäck under premiären...

    SvaraRadera
  4. Ett av deras mest spännande nyförvärv är från division fyra.. Det säger väl allt..

    SvaraRadera
  5. Glömde säga en sak: Alla till Tjongavallen!!

    SvaraRadera
  6. Jag håller på IFK, så nej jag är inte "bitter" för artikeln, varför skulle jag vara :P men ifk får alltid stryk mot skitlagen därav minst 3 poäng kommer förloras mot trelleborg

    SvaraRadera
  7. Lyssna och lyssna noga:

    Högmod går före fall.

    Just precis. Blåvitt kommer att få pisk av TFF, sanna mina ord. Vi kommer åtta iår och kan skratta oss hela vägen till... ja, inte banken iallafall!

    SvaraRadera
  8. TFF släppte in 13 mål på 30 matcher förra året. 13 mål! Det försvarsspelet kommer man långt med.

    SvaraRadera
  9. Nån pyjamasbanan som minns Svenska Cupen i fjol?

    SvaraRadera
  10. Vf... Trelleborg vann ju superettan 2006, slääpte in få mål, alltså har det ett bra försvar. Tror inte att vi kan vänta oss nåt annat än 0-0 i permiären, riktigt tråkig match i blåst och regn.

    SvaraRadera
  11. Allt mer är oavgjort i premiären är ren bonus.

    Fattar dock inte hur i helvete BP skall röva sig förbi TFF i tabellen.

    SvaraRadera
  12. read my lips, vi vinner självklart

    SvaraRadera
  13. 0-0 en regnig långfredag mot Trelleborg låter riktigt schysst. När fotboll är som bäst!

    SvaraRadera
  14. Preimär, mot en nykomling.. I mina blåvita öron låter det inge vidare.
    Den ivern varje nykomling har i de första matcherna slår aldrig fel, samtidigt som det var länge sen IFK imponerade i en premiär. Jag har fjolårets premiär mot öster på näthinnan, ingen vacker match, eller resultat för den delen heller.

    En sak är då säker, jag kommer stå på läktaren och försöka njuta av all den allsvenska atmosfär som går att finna på Vångavallen på långfredagen!

    SvaraRadera
  15. Given förlust i premiären..tyvärr.
    TFF med ett stabilt försvar kontrar in 3 bollar på Blåvitt som annars styr spelet och "rullar fint"...

    SvaraRadera
  16. Rullar fint.

    SvaraRadera
  17. Tror inte att TFF nödvändigtvis behöver komma sist? Det finns gott om dåliga allsvenska lag. TFF:s försvar var ju helt lysande i superettan förra året. Kan man få en bra start så kan det säkert gå hyfsat tror jag.

    Och jag blir inte förvånad om man får en bra start. TFF kan mycket väl slå Blåvitt i första omgången. Måste säga att jag är livrädd för den matchen. Lätt att kasta skit på småklubbar som TFF. Men är vi själva så jävla bra? Försäsong är försäsong. Men man kan ju knappast vara överlycklig över resultaten så här långt? Och vad har vi värvat då? Är väl knappast några stjärnspelare direkt? Och vi har inget bra resultat från förra säsongen heller att luta oss tillbaka på. Så för mig finns det ingen anledning att vara stor i käften. Är säker på att många garvar åt Blåvitt precis som många av oss gör över TFF. Och hittills är det väl ingen utomstående som nämnt Blåvitt som ett topplag?

    Hoppas att Blåvitt kan ta tag i taktpinnen och föra matchen mot TFF. Att man skapar mer chanser efter en genomtänkt spelide. För förra säsongen var bedrövlig spelmässigt att se. Att vi var med så högt upp i tabellen så länge är bara ett bevis på hur dålig allsvenskan är. Och det skiljer inte så mycket mellan himmel och helvete. Det var inte så länge sedan vi fick kvala oss kvar i allsvenskan. Och det var grymt länge sedan vi vann något.

    Kom igen nu Blåvitt och börja spela fotboll!

    SvaraRadera
  18. Någon som vet var Vångavallen ligger i Trelleborg?
    En reserapport eller beskrivning dit skulle sitta som en smäck...

    Snart börjar det!

    SvaraRadera
  19. Blåvitt har, i Blåvit bemärkelse, ingen press på sig i år. Därmed kommer d gå bra för IFK i år. Jag är helt övertygad.

    SvaraRadera
  20. Anonym 14.50: www.hitta.se ???

    SvaraRadera
  21. BP kommer helt klart komma sist, dom saknar allt vad rutin heter.. Både i spelartruppen och i organisationen i föreningen.
    Trelleborg kan säkert kontra in ett antal poäng mot topplagen, det kan däremot inte BP... En sak till, tur för bajen att bara ett lag åker ut i år =)

    SvaraRadera
  22. Förlåt, men jag kan inte hålla mig längre.
    Jag tycker de här "Erlings analys"-artiklarna är så jävla tråkiga och fattiga. De tar bara upp plats på sidan och gör mig irriterad.

    SvaraRadera
  23. Haha senaste anonym är humor på hög nivå. Snacka om att vara lättretad!

    SvaraRadera
  24. Anonymous said...
    Förlåt, men jag kan inte hålla mig längre.
    Jag tycker de här "Erlings analys"-artiklarna är så jävla tråkiga och fattiga. De tar bara upp plats på sidan och gör mig irriterad.

    11/3/07 17:45


    "Look who´s talking" - (dr Alban)

    SvaraRadera
  25. Uppmanar ni folk att skaffa Firefox? Förösker ni att fördöma folk till skärseldens eviga plågor?

    SvaraRadera
  26. Är det bara jag som kommer ihåg de tre senaste årens resultat mot nykomlingar i premiärmatchen?
    04 kalmar- blåvitt 0-0
    05 blåvitt - assyriska 0-3
    06 Blåvitt - öster 0-0
    Visst, allting talar för att blåvitt vinner enkelt på långfredagen....

    SvaraRadera
  27. En svår match Trelleborg är starka bakåt parat med premiärnerver så blir det inte lätt.

    Men chanser kommer vi få om vi är tålmodiga och då gäller det att dom sitter. Tippar två eller tre riktigt vassa målchanser i en tuff svårspelad nervös match. Trelleborg bör inte få hål på oss om vi är kyliga och inte förivrar oss.

    SvaraRadera
  28. Är det bara jag som minns att premiären 2005 faktiskt var 2-1 borta mot Malmö? Håller f.ö. med om att möta nykomlingar i de första omgångarna frammanar nervösa frossbrytningar. Men alldeles oavsett omgång så har Blåvitt haft ett alldeles för dåligt facit mot seriens sämre lag alldeles för många säsonger nu.

    SvaraRadera
  29. Hasan Cetinkaya nämns inte. Där har ni TFF:s bästa värvning. Han kommer hålla i taktpinnen på mitten i år. Se upp för honom!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.