2007/01/06

Rekordnivåer på "Blåvitts 14-åring"!

SILLY SEASON Blåvitt skrev nyligen kontrakt med 14-årige Nicklas Bärkroth, aldrig tidigare har föreningen skrivit kontrakt med en så ung spelare. Därför tänkte vi på Baraben forska lite i vad det är som är så speciellt med den här unge herr Bärkroth och fick via ledare i ungdomssektionen reda på att Bärkroth är något av ett fysiskt unikum.

Nicklas Bärkroth, son till Robert Bengtsson-Bärkroth, (gjorde 239 allsvenska matcher med Frölunda och Örgryte och numer är tränare för Jitex) fick det seriösa intresset på sig från IFK Göteborg då han i fysiska test gjorde helt fantastiska resultat. Källor på Änglagården avslöjar för Baraben.com att Nicklas, som blott är 14 år gammal, i konditions och fystesten gjort resultat som närmast kan jämföras med en snittmässig 20-årig fotbollsspelare.

Att en spelare i lägre tonåren uppvisar en fysisk styrka fullt jämförbar med spelare i 20-årsåldern är en väldigt ovanlig företeelse och har därför väckt något av ett rabalder inom ungdomsfotbollen i Göteborg.
- Han är helt unik i sin ålderskategori och Blåvitt har gjort en riktig fullträff med den här värvningen om hans utveckling fortsätter i samma fantastiska riktning. Nicklas kommer bli mycket bättre än sin farsa redan om ett par år, säger en Öis-ledare till Baraben.com. Både Öis och Gais ungdomssektioner har i höst uppvaktat Mölndalstalangen med ambitionen att knyta till sig honom trots hans väldigt unga ålder. Men Blåvitt gick segrande ur dragkampen.

18 kommentarer:

  1. Härlig läsning!

    SvaraRadera
  2. Good luck Nicklas är väl allt man kan säga. Frågan är om det är rätt ändå, om mna måste speca att det är fysen som är som en 20-åring så förstår man ju att man mentalt inte är det?!

    SvaraRadera
  3. vart ligger ambitionerna?

    SvaraRadera
  4. Det förklarar en hel del......

    Spelade inte hans morsa i Jitex
    tidigare o heter Pia Sundhage:)

    SvaraRadera
  5. vart ligger ambitionerna?
    6/1/07 02:04


    Till höger i byrålådan.

    SvaraRadera
  6. Frågan är ju... När jag var 14 låg jag långt under ens snittet för min ålder men två år senare spelade jag jämnt med flera spelare som både spelar allsvenskt och utomlands idag Det ändras fort...

    Dock önskas det naturligtvis lycka till i de vackraste av färger.

    SvaraRadera
  7. Verkar utan tvekan ha det rätta virket för en svensk försäsong. Han kommer att regera i spåren. Hoppas bara att han kan lira boll också.

    SvaraRadera
  8. FY FAN VA A VI KOMMER BLI!!! BÄRKROTH, JACOB, ANDRES o RANEGIE!!!

    CHAMPIONS LEAGUE HERE WE COME!!!!

    SvaraRadera
  9. O HYSÈN, ANTON O RISP.
    ADAM PÅ HÖGERBACKEN.

    OM ALLT GÅR RÄTT BLIR VI OSLAGBARA!!!!!

    SvaraRadera
  10. senaste Anonymous//

    Och så finns Hjalmar Jonson=)

    SvaraRadera
  11. Vi kommer dominera världsfotbollen inom ett par år. Tack Roger och Håkan för ni har sett det som ingen annan gjort förut. Vi kommer leka hem allsvenskan redan nästa år med Nicklas och Ranégie på topp, minst 30 mål från dem.

    SvaraRadera
  12. Jag har själv spelat med Killen.
    Spelade ett tag i Balltorps Juniorlag. Och grabben var ofta med och tränade tillsammans med oss.
    Han är riktigt duktig och skjuter som en häst.

    SvaraRadera
  13. Är det bra att skjuta som en häst...? Jag tycker att det ser lovande ut med denna kille. Hoppas att han om några år uppfyller våra krav som en allsvensk spelare!

    SvaraRadera
  14. hur vass är han? klarar han håkans rekord på biptest? kan han lira boll som en 20 åring? har han tänket? jag vet inte men stämmer det så har vi en underbar spelar inom kort..

    elg

    SvaraRadera
  15. ALL... jag menar ALL statistik visar att det är helt omöjligt att förutspå hur en kille på femton år och yngre kommerr att bli som senior. Jag önskar naturligtvis Nicklas lycka till i framtiden, men just fysiska mått i fjortonårsåldern är helt meningslösa för att gissa framtiden. Allt handlar om karaktär i 17-19årsåldern. Risken är ju snarare stor att Blåvitt gör Nicklas utbränd innan han kommer upp i seniorklass.

    SvaraRadera
  16. Med en lirare och bolltrollare som Robert B-Bärkroth som farsa kan det ju inte bli annat än succe!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.