2007/03/24

Baraben har nu funnits i 2 hela år

BARABEN Sedan Baraben skapades har en hel del saker skett i fotbollssverige, tänkte här lista dom under rubriken "Dom två senaste årens..."

... Flopp:
Även om detta skall röra sig om Blåvitt så är Mr Q svår att komma runt. 14 miljoner och ett mål, 8 matcher från start och 10 inhopp.

... Match:
Det har varit en del matcher under dessa två åren som jag skulle vilja utnämna till "dom två årens-match" Själv väljer jag 2005-09-26, IFK - MFF 2-1. Stora delar av laget skadade eller avstängda vilket gjorde att vi ställde upp med den för IFK "något" ovanliga uppställningen 3-4-3.

... Mål:
Skattemålet. Svårt att komma runt även för oss här.

... Värvning:
Mattias Bjärsmyr. Mittbacken som gick in och ersatte Risp när han försvann på proffsäventyr. Han vann även utmärkelsen "Årets nykomling" 2005

... Miss:
Sella. Välj en själva.

... Domare:
Magnus Sjöblom. Linjelöpare under IFK - Dif 2005. Om hans insats har jag inga kommentarer.

.... Arena:
Skolådan i Borås. Ett bygge som satte en boll i rullning och nu blir det fler över landet

... Gais:
Assyriska. Upp i Allsvenskan på Örebors bananskal, ut direkt på grund av brist i det mesta och sen vidare ner i systemet har nu intagit Gais-position, längre ner kan man inte sjunka.

... Passning:
Håkan Mild. I B-lagsmatchen mot Öis som skulle bli Javier De Pedros chans att visa upp sig för Blåvitt ledningen så stog Håkan för årens passningar när han löpte över hela banan med boll för att ge den till De Pedro.

... Märkligaste:
Javier De Pedro. Dök upp en höstmorgon på Kamratgården och började träna med IFK, var ur form och främst ur matchvikt. Han var nog nyttigare för stadens nattliv är för Blåvitts träningar men spännande det var det innan man visste om han skulle få kontrakt. Efter att han fått kontrakt försvann han dock lika fort som han kom.

... Förlust:
Royal Leauge-finalen 2005. Seb's strumprullare var talande, det året var vi dömda att komma tvåa.

... Raket:
Christer Fuglesang. Vem annars?

... Målvakt:
Bengt "Den attraktive" Andersson. Under den tiden Baraben.com har funnits har IFK Göteborg spela hela två tävlingsmatcher utan "Den Attraktive" i målet. Han har trots det hunnit med att bli den 4e äldsta spelaren i Allsvenskan genom tiderna. och är på god väg att ta 3e platsen.

... Back:
Oscar Wendt. Från innermittfältare på läktaren till vänsterback i landslaget. Det kan gå fort för en home-boy från Skövde ibland

... Mittfältare:
Niclas Alexandersson. Bäst i Allsvenskan.

... Anfallare:
Stefan Selakovic. Inte så bra som både han och vi vill att han skall vara, men ändå bäst dom här två åren.

... Bäst när det gäller:
Det har inte varit IFK, det är en sak som är säker.

... Blogg:
Baraben.com. Först, Störst, Bäst och Vackrast.

3 kommentarer:

  1. 2-1-matchen mot Malmö var en bedrift. Men det blir ännu större om man tänker på vilka backar som spelade i trebackslinjen. Bjärsa såklart men sen var det Adam Johanson och Ozcar Wendt. Två ytterbackar! I en trebackslinje är det normala att köra tre mittbackar men dessa gossar skötte det ju grymt som helst

    SvaraRadera
  2. Jonas jepp, fast adam är ju väldigt duktig defensivt(förutom på huvudet), så det gjorde väll inte så mycket, svaga punkten där var väll wendt!

    Räknas Jubeliums matchen mot DIF som "2 år sedan"? Isf är det defintivt mitt bästa minne senaste åren, regnet, helvetet, bengans räddning mellan benen och en härlig vinst!

    Vill tacka baraben för c.a 1½ läsning med högkvalitet (för det mesta), lite besviken på summan supporterfonden kom upp i dock!, vi kanske ska satsa på en hink?....

    // NoCc

    SvaraRadera
  3. storhetsvansinne: Baraben.com

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.