2007/03/21

IFK Göteborg vinner mark på mediemervärdet!

BLÅVITA MEDIER Under det nuvarande lägret på Cypern har IFK Göteborg visat framfötterna på flera håll. Förutom att man krossade Cypriotiska Asil med 5-0 visar man upp helt rätt ambitioner med rapporteringen från lägret. Officiella har äntligen hittat mervärdet.

Mervärde är någonting som vi supportrar ofta suktar efter, något som egentligen inte går ut på att skaffa ny publik eller nya medlemmar utan som går ut på att ge den trogna och fasta supporterskaran det där lilla extra. De senaste dagarna har IFK Göteborg uppvisat ett flertal positiva mervärdeshändelser som ger plus i kanten för föreningens verksamhet.

- Direktrapport från matchen mot Asil
- Matchrapport med bilder från matchen mot Asil
- Bildspecial från träningslägret med matchen mot Asil i fokus
- Bjärsmyrs spelarrapport för Alltid Blåvitt från Cypern

Precis sådant här och mer av ungefär samma koncept är något som supportrar likt strandsatta i Gobiöknen törstar efter. IFK Göteborg tänker helt rätt när det gäller att utveckla mervärdeslösningar av den här typen, fiolårets idémässigt lysande mediesatsning på Kanal1904 och Klubb-TV Blåvitt är i samma anda som den här rapporteringen. Det går ut på att ge de tusentals medlemmar och tiotusentals supportrar som följer laget lite mer att läsa om, att intressera sig kring och att prata om med andra fotbollsfans. Man säkrar sina supportrars närhet till föreningens verksamhet när den som allra bäst behövs, efter ett år av sportslig besvikelse och inför ett år med problematisk arenasituation.

Nu hoppas vi att IFK Göteborg både märker effekten av sina mervärdessatsningar genom att känna av supportrarnas glädje över desamma, men även att de ser vikten av den fortsatta mediestasningen som central för att utveckla föreningens ansikte utåt och föreningens helhetskoncept. Det är ingen slump att hela marknadsekonomins bästa marginaler finns att hitta i mediebranschen, de företag och sportföreningar som förstår detta och utnyttjar den potential som finns kommer säkra sina redan trogna medlemmar långsiktigt på ett sätt som rent spekulativt faktiskt kan uppväga eventuellt bortfall på grund av eventuella sportsliga misslyckanden. Just nu osar det hett kring mer än Jonas Wallerstedts panna inom Blåvitt. För en dag som den här glömmer man de ibland taffliga presentationerna, websidorna och utformningarna, för det är visionen och satsningen som är nyckeln till ökad "hetta" kring IFK Göteborg här.

Det osar mervärde just nu.

36 kommentarer:

  1. kunde inte sagt det bättre själv. men kan man inte låta dem som gör Klubb-TV Blåvitt även ta över Kanal1904? Den är ju mil före i allt, titta bara på valfri intervju. Skulle ju inte skada om någon med lite utbildning p området ställde frågorna istället för attsom vår speaker gör: ställer stängda frågor som får massa ja/nej svar och dessutom saknar allt vad självförtroende heter framför kameran...

    SvaraRadera
  2. det vore kul om blåvitt kunde skapa en slags lagsektion på sin hemsida där alla matchrapporter, bildbevakningar, träningsrapporter och liknande är samlade för hela säsongen. gärna lättnavigerad med istället för den uppstolpade kolumn av artiklar det är nu.

    sen säger jag som larz, word på texten. det är fan så gött att se tät bevakning av laget nu såhär inför upptakten av serien...

    SvaraRadera
  3. JÄVLIGT BRA RAPPORTERING I VECKAN IFK!

    SvaraRadera
  4. Vänta lite nu, här går man in på Baraben och hoppas på det konstanta gnäll(Alternativ krav) som de brukar ge föreningen, och så möts man av en positiv artikel?! Det är inte rätt...

    (Lite sarkasm, lite allvar)
    /Lundquist

    SvaraRadera
  5. "Man säkrar sina supportrars närhet till föreningens verksamhet när den som allra bäst behövs, efter ett år av sportslig besvikelse och inför ett år med problematisk arenasituation"

    där är nyckeln i den här hyllningen av bevakningen, det är extra viktigt att göra det just nu med tanke på att folk är lite halvt missnöjda sedan förra året och tiden på ullevi osv. mer av detta från IFK ger mer intresse från fansen med. Bra jobbat Blåvitt!

    SvaraRadera
  6. Lundquist/ Jag kan hålla med om att man faktiskt saknar den kritiska hållningen de gånger det är massa hyllningar på sidan. Men i det här fallet håller jag med nästan helt och hållet, bevakning från officiellas sida är viktig och den bör bli större om de vill ha en proffsig sida för fansen.

    SvaraRadera
  7. först en hyllning av supporterklubben, nu en hyllning av föreningens medieprofil, vad händer härnäst: kommer Blåvitt vinna allsvenskan?

    krädd för en bra hyllning där det behövs!

    SvaraRadera
  8. Lundqvist/ Precis som man ska ha kritik om man gör saker mediokert så ska man ha beröm om man gör saker bra. Svårare än så är det inte.

    SvaraRadera
  9. Bra, men vad menar du med "medvärdessatsningar"?

    SvaraRadera
  10. Klockrent Hankins.

    Nu fick din föregående kritik på officiella klart mer tyngd.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  11. Okej, vem är det som hackat till sig Frankies nick och skrivit denna positiva smjörja?

    SvaraRadera
  12. Det jag tror skulle vara bra för Blåvitts hemsida är ett debattforum/möjlighet att kommentera nyheterna, kanske ska begränsa det till medlemmar i Änglarna/IFK, men det kan ju ge dem som skriver nyheterna och jobbar med marknadsföring en bättre möjlighet att få lite feedback på sina initiativ.

    /Lundquist

    SvaraRadera
  13. Det lär inte funka. Så mycket smörja som alla internetsupportrar skriver så hade de fått anställa en person till för att hålla reda på ett forum. Folka kan ju fan inte sköta sig så fort de får gömma sig bakom ett nick.

    SvaraRadera
  14. il proffessore/ Precis som du förstår (och alla andra) så är det ett så kallat stavfel.

    Lundqvist & anonym/ Blåvitt har redan haft en gästbok på Officiella om jag inte missminner mig. Detta var i begynnelsen av internet och lades ner efter problem med just kontroll av innehållet. Det skulle man ju kunna undvika genom att ha ett internt forum endast för medlemmar som du säger Lundqvist. Något som utlovats på officiella sedan länge men verkar ha bortprioriterats är ju just en inloggningsbar sketion så som sponsorerna har det...

    SvaraRadera
  15. Helt fantastiskt att bli så bortskämd av suverän bevakning av blåvitt!

    SvaraRadera
  16. ...Skulle gärna se ännu större bevakning av junior och u-spelare. Fullständiga profiler osv.

    Tror att spelarna själva skulle gilla det

    SvaraRadera
  17. erikbe:

    Håller med.

    Det hade varit grymt kul!

    SvaraRadera
  18. Vilket mervärde ger det år blåvitt att en blogg förknippad med dem ägnar sig åt rasistiska skämt? Man blir lite full i skratt när man läser artikel efter artikel om blåvitts amatörmässighet. Sedan publicerar samma skribent nidbilder av mörkhyade.
    Tror ni det finns ett enda företag i hela Sverige som vill förknippas med den typ av humor som jämför en svart mans utseende med en teckand bild på ett könsorgan.
    För vita rasister kanske alla svarta män ser ut som kukar.

    SvaraRadera
  19. anonymous

    Jag hoppas för din egen skull att ditt inlägg dryper av ironi?

    SvaraRadera
  20. Jag hoppas för din egen skull att du tar av dig den bruna skjortan när du kollar på blåvitt.

    SvaraRadera
  21. Så man får inte köra lika som bär med annat än vita människor? Jag fick ju skit för min Wowoah-liknelse också

    SvaraRadera
  22. Tveksamt hur man blir strandsatt i Gobiöknen... Från ett luftskepp?

    Och tveksam om det är Bjärsas rapporter på Alltid Blåvitt man hade törstat efter om man nu blivit det...

    /MN

    SvaraRadera
  23. För en korkad supporter som jag kan ni väl vara vänliga att ge en definition av begreppen "word" och "nick" i detta sammanhang.

    SvaraRadera
  24. edugoeller

    Word=Håller med
    Nick=Nickname/Användernamn

    SvaraRadera
  25. Nej, en utförlig presentation med bild osv på ynglingarna borde vara givet på officiella

    Även mer historik

    SvaraRadera
  26. Anonymous said...
    Tveksamt hur man blir strandsatt i Gobiöknen... Från ett luftskepp?


    Strand=sand
    Öken=sand

    Du är inte från Göteborg eller?

    SvaraRadera
  27. Jag vill införa två nya begrepp (orkar inte skriva om till svenska, så copy/paste från wiki):

    Flaming: Is the act of sending or posting messages that are deliberately hostile and insulting, usually in the social context of a discussion board on the Internet. Such messages are called flames, and are sometimes posted in response to flamebait.

    Flamebait is a message posted to a public Internet discussion group, such as a forum, newsgroup or mailing list, with the intent of provoking an angry response (a "flame") or argument over a topic the troll often has no real interest in. (This is not to be confused with tweaking someone.)


    "There are various motives or explanations for this behavior. The most popular is the desire for attention and the desire for entertainment at the expense of others."

    SvaraRadera
  28. Mn/ Word-vits änna du vet.

    SvaraRadera
  29. erikbe/

    Tack!

    SvaraRadera
  30. Nick kan även betyda att man liksom skallar bollen

    SvaraRadera
  31. erikbe/
    Tack för upplysningen...

    SvaraRadera
  32. Anonymous said...
    Vilket mervärde ger det år blåvitt att en blogg förknippad med dem ägnar sig åt rasistiska skämt? Man blir lite full i skratt när man läser artikel efter artikel om blåvitts amatörmässighet. Sedan publicerar samma skribent nidbilder av mörkhyade...
    22/3/07 10:25


    Ja för publiceringen av roliga och medvetet fördomsfulla bilder i vår "Lika som bär" serie som angriper vita, svarta, unga, gamla, Blåvita och motståndare (osv) är ju verkligen en skarpt rasistisk och "brunskjortad" verksamhet.

    Eller så är det rent supporterhån och traditionellt chauvinistisk humor.

    Så då blir vår lika som bär med:

    -Nhleko vs Ronaldo en attack på överviktiga?
    -Wallerstedt och en pitbull blir kränkande mot djur?
    -Häst vs Ronaldinho är fruktansvärd hästism?
    -Runström vs Britney är väldigt kvinnoförnedrande?
    -Prahln vs Poseidon är en förolämpning mot Göteborgs stad?

    Och så vidare.

    Men jag antar att du är en av dem som rabiat rasade mot att GB hade (har?) en glass som hetter Nogger med? Visst, du får gärna ha din åsikt. Men den är så politiskt korrekt att den inte går ihop med Baraben.com:s koncept: "Alla åsikter är välkomna så länge de följer svensk lag och levereras från Blåvita supportrar."

    ALLA. Bilden var inskickad av en läsare och dessutom var den rolig. På gränsen eller kanske över vad en generell läsarkrets klarar av? Ja. Men för mycket för en provokativ supporterblogg? Lägg av.

    Vill du ha TT-rapportering får du undvika den här sidan. Dock visar vår nyligen genomförda läsarundersökning att 91 procent av våra läsare anser att vi har bra eller mycket bra artiklar på Baraben.com.

    SvaraRadera
  33. http://www.gt.se/nyheter/1.605229

    Jag vet att de flesta avskyr hockey men det här kan ju gynna oss. Dags att värva en årskortinnehavare?

    SvaraRadera
  34. Det är den här typen av artiklar man vill läsa på Bara Ben! Inte bara en massa gnäll, utan konstruktivt granskande men ändå inte missa det positiva klubben faktiskt gör.

    Det är sådant här man vill läsa. Fortsätt så Frankie och gänget...

    SvaraRadera
  35. Är det inte mer rasistisk att bry sig om att det är just en mörkhyad person på bilden (lika som bär)? Det är ju då "skillnaden" kommer på tal..

    Till texten;
    Bra skrivit! Det har varit bra, och det går bara att hoppas att det fortsätter på samma sätt.
    Gött att läsa positivt här också. Fortsätt så!

    SvaraRadera
  36. Majoriteten på denna sida låter som Pirre Wallenberg när han uttalar sig om svartingar. Men vad kan man vänta sig från en stad men lågutbildade bilarbetare?

    Nån som frågat Glenn Hysén om vad han anser att ni under hans namn publicerar nidbilder på svarta? Ska inte ni oxå publicera nidbilder på muhammed, som den danska tokhögertidningen gjorde? Era argument är ju identiska med denna tidning.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.