2007/03/15

En bild från Officiella

Officiell bild 1: Årskortsstapeln
Bilden är IFK Göteborgs officiella årskortsmätning för säsongen 2007. Egentligen är det inte mycket i själva bilden som är konstigt utan det blir mest den låga siffran som sticker ut, den där låga siffran över årskort retar ens ögon rejält.
Nu ska Blåvitt enligt marknadsavdelningen dra ut ett massutskick till nära en kvarts miljon hushåll inom kort, men att vi än så länge sålt så lite årskort måste väl snart börja kopplas starkt till vår usla åttondeplats från 2006.
Det är inte lätt att sälja årskort till en publik som vill se guldstrid men serveras mittensmet. Dessutom hjälper knappast ombyggnadsflytten till Nya Ullevi situationen till det bättre. Men ett par årskort kanske kan säljas till nyfikna som vill se den spektakulära uppblåsbara plastväggen som ska vara sju meter hög och skärma av kortsidorna på Ullevi när Blåvitt spelar. Ett fenomen värt inträdet om något...

Officiell bild 2: Medlems-George
Bilden är IFK Göteborgs officiella banner för att bli medlem i IFK Göteborg. Med texten "Bli medlem- anmäl dig nu" försöker man locka läsarna att gå med i föreningen IFK Göteborg.
Det "roliga" börjar först när man tittar sådär två centimeter längre upp på sin skärm, så sitter George Mourad där. Hmm, var det inte just George Mourad som nyligen vägrade att skriva på nytt kontrakt med IFK Göteborg och som just nu ser ut att lämna föreningen efter året?
Nej, här finns inga ursäkter. I samma stund som George Mourad definitivt slutade förhandla med IFK Göteborg borde bannern gjorts om. Snacka om att skicka blandade signaler när man försöker locka medlemmar med hjälp av en spelarprofil som faktiskt inte vill vara kvar i föreningen. Ta väck Mourad och och använd er av vår lagkapten och folkkäre profil Niclas Alexandersson i medlemslockelser av den här typen istället.

69 kommentarer:

  1. Vad är problemet? Att Blåvitt gör en kraftansträngning för att sälja fler årskort? Alternativet verkar vara att luta sig tillbaka, och nöjt konstatera hur jävla dåliga vi är? Tvivlar på om författaren inte håller på GAIS, eller rent av Röva...?

    Verkligheten kan vara tuff ibland, men då bör man ju i alla jobb för en konstruktiv lösning?

    Sedan undrar jag om du ur ren marknadsmässig synvinkel, anser det vara bättre att spela på det som nu är kvar av Gamla Ullevi? Eller kanske på Valhalla? Då säljer vi säkerligen fler årskort.

    Önskar en konstruktiv lösning från dig, och du vet lika väl som mig att vi inte kan värva Ronaldinho. Vart ska vi spela på om inte Nya Ullevi, i väntan på den nya arenan? Varför ska Blåvitt inte göra ett massutskick?


    Avdelning nyhetstorka:
    http://www.pitea-tidningen.se/telegram.aspx?artid=58588&type=tgr

    SvaraRadera
  2. Varför ska Blåvitt inte göra ett massutskick?

    Lär dig läsa, det finns ingen kritik mot att göra ett massutskick, tvärtom så står det:

    Nu ska Blåvitt enligt marknadsavdelningen dra ut ett massutskick till nära en kvarts miljon hushåll inom kort, men att vi än så länge sålt så lite årskort måste väl snart börja kopplas starkt till vår usla åttondeplats från 2006.

    Det vill säga att vi nu ska satsa på att sälja årskort, men att anledningen till att det går trögt är i första hand att vårt fotbollslag gjorde ett uselt resultat 2006.

    Hela första delen av texten är ju en tydlig sarkasm över hur svårt arbete man har att sälja årskort idag med uppblåsbara väggar som sista utväg att locka folk med. Shit, skaffa dig läsglasögon eller i alla fall ögon.

    SvaraRadera
  3. Frankie: Framför allt annat är du väldigt bra på att klaga. Du gör det ofta helt enkelt.

    /Mackan

    Ps. Saknar också dina konstruktiva lösningar på många saker Ds.

    SvaraRadera
  4. anonym/ Haha släpp toastolen och kom in i matchen, hur fan läser du egentligen?

    "Olle ror en båt"

    Din reaktion: Din jävel hatar du båtar eller sitt ner i båten för fan och lacka båten med!

    Shiiiiet, lär dig känna av en text om du läser på Baraben, detta är inte TT.

    Mackan/ I och med att du gnäller i 100% av dina inlägg är det lite kul att du tycker det är jobbigt med just konstruktiv kritik mot föreningen. Att använda Mourad i reklam för nya medlemmar kanske du tycker är smart? Sedan håller jag med @rip om att det behövs glasögon för det står ju "Använd Niclas Alexandersson som är lagkapten och folkkär istället". Ojdå, en lösning på det man kritiserar. Whoooooopise. Retard.

    SvaraRadera
  5. officiella är ju en av de sämre i allsvenskan, det var det innan nya fronten och är det även nu. tar ju en halv evighet för dem att ändra där så att ändra bilden på george kanske de hinner göra till 2008 eller 2009. vem är ansvarig för officiella hemsidan?

    SvaraRadera
  6. bortsett från kanal1904 då som är ett grymt initiativ, men det är ju ett separat projekt än hemsidan. (jag skrev förra meddelandet med)

    SvaraRadera
  7. Jag, pappa och farfar beställde våra årskort igår. +3 på den listan nu då! ;D

    /xezzo

    SvaraRadera
  8. En del behöver nog lära sig att läsa, eller i alla fall förstå vad innebörd av texter betyder innan de yttrar sig. Blir så pinsamt när man missar poängen totalt som anonym kommentatör ett i den här tråden exempelvis gör...

    Gonatt och lycka till.

    SvaraRadera
  9. vi får vara riktigt glada med ett publiksnitt på 6000-7000 i år om inte blåvitt slumpar ut en jävla massa gratisbiljetter till volvo+skf mfl.

    att mourad är kvar på medlemsbannern är ju bara pinsamt och taffligt av dem, sådant ska man ändra på ett par timmar, har man någon som helst kompetens är det ju hur lätt som helst att åtgärda...

    SvaraRadera
  10. Jag läste Nöjesguiden härrom dagen, på sid 3 hade ifk en helsidesannons och det budskap man trycker på är att man får möjlighet att välja plats först när väl nya gamla är klar. Nu är ju inte jag nån reklamare, men känns inte det som ett väääldigt muggigt argument för att få folk att köpa årskort? Känns som att man borde satsa på nånting i stil med: "se grymt mkt bra fotboll jada jada..." Aja... För övrigt kan man inte, som IFK alltid gör, köra samma reklamdrive mot alla samhällsgrupper. Kids och gubbs tilltalas inte av samma typ av budskap och att ha med leo-klubben när man gör reklam riktad mot Nöjesguidens läsare ger nog inga nya bänknötare...

    Mourad måste tas bort från medlemsreklamen!

    xezzo/ Gött! :D

    SvaraRadera
  11. Frankie:
    Nu e vi där igen. Folk kommenterar, du slår tillbaka. "Lär dig läsa..." och så vidare är direkt kränkande och elakt i alla dess former. Sidan är till för att kommenteras, känns som att ni alltid tar illa upp.

    älskar givetvis baraben f. övrigt

    SvaraRadera
  12. Problemet med årskort e att man inte längre kan köpa dem på företaget utan att behöva punga ut 18 papp för 4 biljetter. et minst 4 till som har försökt köpa dem via företaget men skiter i de då de blivit sura för att de bara vill ha tex två biljetter, men blir tvugna att betala 18000.
    Fattar inte varför man slutat med de. De flesta årskort som säljs till Hockeyn e till företag och där e de inget tvång att köpa minst 4 st. Visst 2000 e inte mycket pengar men e man van vid att alltid köpa dem på företaget och kunna dra av dem e de ett stort hopp till 18000

    SvaraRadera
  13. Årskort på sittplats kräver att man går på i stort sett alla matcher för att det ska löna sig. Många som följer IFK missar nog 2-3 matcher per år på grund av andra åtaganden även om man gärna vill gå. Då kan man lika gärna köpa lösbiljett när man går på matchen.
    När det dessutom ska spelas på en arena som garanterat aldrig är fullsatt så finns i mina ögon inget skäl att ligga ute med ett par tusen i förväg.
    Jag tror det msåte vara betydligt större prisskillnad mellan årskort och lösbiljetter för att locka till köp.

    SvaraRadera
  14. Här har vi vad jag anser är ett direkt skadligt beteende.

    Inbitna blåvittsupporters som säkerligen redan köper årskort som tycker att det verkar "farligt" att kritisera svaga punkter och bara ser det som "klagande". Men saken är ju den att vi blir färre och färre som går på matcherna, ska vi låta det fortgå eller skall vi inse att det någonstans finns ett problem och inte bara ett problem vi kan lägga på någonannan (firmor, bengaler, nya ullevi etc).

    Det finns många delar av IFK Göteborgs förening som inte fungerar som det skall, det är dags att påpeka vad man anser är fel, för att få till stånd en bättre förening. Det kommer vi inte lyckas med genom att tiga och dunka rygg.

    Väl mött.

    SvaraRadera
  15. Kan bara hålla med Frankie i vad han säger. Klart att en 8:e plats inte ger det där suget som man hoppas efter biljetter. Och jag tror det finns fler orsaker än just 8:e platsen. Sättet man hamnade där. Efter att ha spelat en ineffektiv, lättläst och under stora stunder en usel fotboll. Vissa matcher ville man ju bara spy på eländet. När man knappt skapar någonting på 90 minuter mot bottenlag så är det klart att folk undrar om man inte kan använda pengarna till något bättre? Kan man inte få mer valuta för pengarna blir det svårt att sälja årskort. Och när man dessutom inte har värvat någon större profil under silly season så tror ju många att årets Blåvitt kan bli ett ännu större fiasko i år. Man måste ju värva någon profil till laget. Någon som kan göra något extra. Någon som folk kan tänka sig betala för att få se. Fotboll handlar till stor del om att göra ett bra resultat. Men det är ju också en form av underhållning. Och någon av dessa 2 saker måste man kuna prestera. Helst båda sakerna samtidigt. Tror man måste värva en spelare som folk blir intresserad av? Någon som har något utöver det vanliga. Man måste visa att ambitionerna är att vara med och slåss om guldet på allvar. Det anser inte jag att man gjort genom årets nyförvärv eller spelet under försäsongen. Fram med riskkapitalbolaget och gör någon eller några intressanta värvningar. Då tror jag man kan börja sälja årskort?

    Angående Mourad. Det är ju så jävla dumt och slappt. Men varför är jag inte förvånad?

    SvaraRadera
  16. Frankie:
    Nu e vi där igen. Folk kommenterar, du slår tillbaka. "Lär dig läsa..." och så vidare är direkt kränkande och elakt i alla dess former.


    Man får faktiskt skylla sig själv om man läser en text, inte förstår den och sen börjar få panik över hur hemsk texten är och bla bla bla. Tror du vi ska sitta och förklara den för varje individ i efterhand? Nej, självfallet inte.

    SvaraRadera
  17. för övrigt: henrik p & hudds/ det är uppmuntrande att läsa så smarta och kravfyllda kommentarer, Blåvita fans som inte fallit in i någon bondementalitet som innebär att man okritiskt ska hylla Blåvitt och skrika "Sitt ner i båten" när folk har mage att sätta krav och press på föreningens taffliga verksamhet.

    Fortsätt så!

    SvaraRadera
  18. Detta är ett fantastiskt forum.
    Hata allt, skit i allt, alla ska avgå, vi e sämst, ja allt ifrån idiot-Ölme till dårana på KG!!!
    Om jag inte tycker om lutfisk så äter jag inte dylik produkt!!!
    Om jag alltid e missnöjd så förstår jag inte varför jag skall fortsätta handla produkten.

    Om ni nu inte gillar KG, vissa spelare, sittplatspubliken, supporterklubben, nyförväv, shopen osv..osv..

    Då kan ni omöjligt skandera " Älska Blåvitt ".
    VAD MENAR NI???
    Förstår ni motsättningen?

    Det finns trots allt ett antal som e trötta på allt gnällande och däribland jag själv.

    En fråga skulle vara kul att höra svaret på!!

    Tänk om vi nu kunde starta en positiv tråd.

    Vad e bra med Blåvitt?

    Undrar en inte alltför negativ varelse!

    SvaraRadera
  19. Frankie får lite skäll för att han surfar in på www.ifkgoteborg.se och sedan postar en blogg där han tar fasta på det negativa han hittar.

    Enligt yin och yang, tar jag då fasta på det positiva jag hittar på samma hemsida.

    1. Vi slog öis
    2. Alex uttagen till A-landslaget
    3. 4 ur A-truppen uttagna till U21-landslaget, flest i allsvenskan och då skulle det ändå varit 5 om M. Berg varit hel.
    4. En 15-åring som fostrats i Blåvitt har bjudits över till Chelsea för provträning.

    SvaraRadera
  20. Detta är ett fantastiskt forum.
    Hata allt, skit i allt, alla ska avgå, vi e sämst, ja allt ifrån idiot-Ölme till dårana på KG!!!


    Kan inte du sätta sig på Alltid Blåvitt och tokhylla allt som Blåvitt gör istället. Minns tillbaka på hur hela Alltid Blåvitt-kartellen satt och hyllade IFK strax innan skatteskandalen, de tyckte Mats Persson var bäst i värdlen och att "ni som bara gnäller borde inte hålla på blååååvitt". Tja, se hur det gick.

    Tur att en del supportrar faktiskt har lite krav på Blåvitt, en del andra är ju hur nöjda som helst bara vi inte åker ur.

    VI ÄR BLÅVITT, VI BORDE SLÅSS OM GULDET VARJE ÅR. Vakna upp från dvalan bönder!

    SvaraRadera
  21. Tänk om vi nu kunde starta en positiv tråd.

    Vad e bra med Blåvitt?


    Det är väl upp till Blåvitt att skapa det positiva som vi sedan kan ta till oss som supportrar. Jag tycker att Baraben.com varit riktigt snälla mot Blåvitt med tanke på att vi kom åtta förra året, ett pinsamt och närmast skandalöst resultat. Vad de andra sidorna rapporterar ska vi inte snacka om, var är kraven på blåvitt?

    SvaraRadera
  22. centrum:
    Strax innan skatteskandalen. Då hade vi rest oss ur en dvala, varit i guldstrid och var i Royal Leaguefinal.

    Vem fan var inte positiv då?

    SvaraRadera
  23. Vem fan var inte positiv då?

    Den som såg sjukdomstecknen. Det är skillnad på att vara positiv till laget resultat och att se sjukdomstecken inom andra delar av föreningen. Idag finns inga positiva förtecken på plan, där har de ALLT att bevisa. Men dock finns det en hel del problem utanför plan, saker som inte funkar optimalt. Som vanligt skulle man kunna säga...

    SvaraRadera
  24. Halkade in här av en slump och är väl inte världens största fotbollsfan men jag kan hålla med om att saker och ting ska vara aktuella.

    Med andra ord ska man vara snabb på att byta ut bilder på folk som inte längre är aktuella i olika sammanhang!!!

    SvaraRadera
  25. Jag har fått känslan och framförallt intrycket att IFK Göteborg är en förening som är väldigt dåliga på att kritiskt granska sin egen verksamhet, det verkar som att det har blivit bättre i liten skala, men IFK Göteborg klarar inte idag av själva, med all den kompetens som finns på KG, att lyfta föreningen ytterligare. Det behövs hjälp.

    Och som supporter anser jag att det enda rätta är att leverera sina åsikter och att våga kritisera, för det är vad som i slutändan utvecklar föreningen.

    SvaraRadera
  26. ( Centrum )
    Alltid-Blåvitt-kartellen?
    Har knappast nåt med den ( om den nu finns ) att göra.

    Vad jag inte förstår idag är att det sitter mycket ungt folk här och vad har ni upplevt för att bli så kräsna?

    Själv har jag faktiskt varit med om den riktigt stora tiden med både UEFA-Guld -82 och -87 samt all SM-Guld därimellan och fram rill nu. ( På plats märk väl!!! )

    Har också varit med om mottgångar typ -88, 89.
    Där kan vi prata om mottgångar jämförelsevis med nu.

    Jag kan helt klart hålla med om att jag inte är direkt nöjd med placeringarna som vi haft dom senaste åren.
    Jag vill också att vi värvar alla dom bästa osv....
    Jad ser däremot på längre perspektiv.
    Ungdomarna vi får fram nu är ju riktigt bra och tar Landslagplats efter Landslagsplats.
    Här e vi låååångt före alla andra klubbar i Sverige.
    Jag har tålamod och vet att sådant här tar tid.
    När vi kommer fram och tar SM-Guld -09 kommer vi att stanna på toppen många, många år.
    Endast då kan vi nå ut i Europa på ett eget beprövat sätt.

    ( Fd elitspelare )
    E det inte alltid snack om att det är viiii som är Blåvitt?

    En inte allför negativ varelse

    SvaraRadera
  27. Vi skulle behöva värva en karaktär, någon som kan locka nya människor till ullevi. Vi behöver en Glenn, eller två... Jag tror att Glennsson hade kunnat vara en sådan värvning, men det sket ju sig. En profil-värvning och mycket spelare från de egna leden, eller åtminstone med lokalanknytning, skulle kunna ge oss en trogen publik på ~14 tusen i snitt.

    SvaraRadera
  28. Vad jag inte förstår idag är att det sitter mycket ungt folk här och vad har ni upplevt för att bli så kräsna?

    Du har förstått fel. Baraben.com läsaren är i snitt 25,7 år gammal och Baraben.com redaktionen är i snitt 27,9 år gammal. För att finna "småungarna" bör man nog söka sig till klackrelaterade hemsidor.

    SvaraRadera
  29. hade vart bättre om man gick samman, några tusen som skulle köpa årskort och krävde att de satsar lite.

    SvaraRadera
  30. Debatten verkar dela sig mellan de som anser att det är förjävligt att kritisera sådant IFK gör och de som anser att man måste kritisera IFK för att tvinga fram förbättringar.

    Vilken sida står du på?

    SvaraRadera
  31. Vissa signaturer undrar man ju om man skall ta på allvar.

    "om du älskar blåvitt, hur kan du då klaga?"

    Bara för att man har ett favoritlag så innebär det inte per automatik att det är den perfekta föreningen, bara för att jag som liten fattade tycke för ett visst lag så innebär det inte att jag anser att marknadsavdelningen eller sponsorförsäljningen är den bästa.

    Det största hotet mot framgång är rädsla för förändringar och heliga kor överallt. Jag hävdar inte att allt är dåligt, jag hävdar inte ens att det mesta är dåligt, men det finns många saker som kan bli bättre och det kostar inte mycket pengar eller tid att lösa, det handlar om engegemang och en vilja att bli bättre. Det handlar om att få tummen ur!

    SvaraRadera
  32. "Officiell bild 1: Årskortsstapeln
    Bilden är IFK Göteborgs officiella årskortsmätning för säsongen 2007. Egentligen är det inte mycket i själva bilden som är konstigt utan det blir mest den låga siffran som sticker ut, den där låga siffran över årskort retar ens ögon rejält.
    Nu ska Blåvitt enligt marknadsavdelningen dra ut ett massutskick till nära en kvarts miljon hushåll inom kort, men att vi än så länge sålt så lite årskort måste väl snart börja kopplas starkt till vår usla åttondeplats från 2006.
    Det är inte lätt att sälja årskort till en publik som vill se guldstrid men serveras mittensmet. Dessutom hjälper knappast ombyggnadsflytten till Nya Ullevi situationen till det bättre. Men ett par årskort kanske kan säljas till nyfikna som vill se den spektakulära uppblåsbara plastväggen som ska vara sju meter hög och skärma av kortsidorna på Ullevi när Blåvitt spelar. Ett fenomen värt inträdet om något..."

    Ställer mig inte emot kritik, men är jävligt anti personer som bara slänger ut sig en massa, utan att komma med några bättre förslag själv. Konstruktiv kritik tack! Väntar fortfarande på något sådant från författaren? Vi kanske borde spela på Rambergsvallen istället?

    SvaraRadera
  33. Ställer mig inte emot kritik, men är jävligt anti personer som bara slänger ut sig en massa, utan att komma med några bättre förslag själv. Konstruktiv kritik tack! Väntar fortfarande på något sådant från författaren? Vi kanske borde spela på Rambergsvallen istället?

    Men kan du inte läsa eller? Inganstans i texten står det att Blåvitt borde spela på annan plats, texten går ju ut på att sätta den låga biljettförsäljningen i sitt (usla) sammanhang. Ska man försöka kritisera kan man väl i alla fall bemöda sig med att läsa igenom texten man vill gnälla på först.

    Ska det vara för mycket begärt?

    SvaraRadera
  34. Sitter fortfarande o garvar åt nyhetstorkan i piteå och "olle ror en båt"

    Så klockrent liksom. Rakt igenom min förvisso torra humor.

    Sen vafan du som skriver att baraben bara klagar. Är det så jävla konstigt? Det är så fruktansvärt mycket i denna klubben som sköts minst sagt lustigt. Sitter man som supporter o ser på detta så är de la Självklart att man reagerar. Känslor ska svalla när det handlar om blåvitt, det är så det ska va. Lägger ut lite stora ord så här på torsdagskvällen somman fan inte får glömma. Ingen, o jag menar INGEN, är större än klubben. Alla har ett jävla ansvar här, allt ifrån minsta supporterfalang till spelare o ledning. Missköter man sig så ska man få reda på det o det gäller fan alla. Klubben framför allt, alltid. Eller som man sjunger, vilket stämmer in så in i helvete; En för alla, alla för....

    SvaraRadera
  35. Frankie;
    Du klagar på att andra inte ser poängen i saker och ting, framförallt då i dina egna texter. Att de istället bara uppmärksammar att du hela tiden klagar på saker - vilket du också gör hela tiden iofs.. (Förutom blavitstad. Jag blev positivt överraskad när jag såg dig skriva på Änglarnas forum och samtidigt var positiv åt något som du själv inte startat! Nice där.)
    Annars börjar även jag undra om du verkligen gillar Blåvitt.. Okej, vet att du gör det.. MEN man kan undra varför du så väldigt gärna skriver negativt om IFK. Och finns det inte något klockrent skit att klaga på så letar du, mer än gärna, efter minifel. Det är iallafall så det verkar.
    Känns som om du gör allting för din egen del, för att få din lilla dagliga dos uppmärksamhet.

    Förstår inte heller hur du kan säga att de som klagar på DIG alltid är fel ute och inte ser poängen, då du tex samtidigt sitter och kommenterar en CHOCKrubrik eller, som du anser, små fel i träningsrapporter på AB.

    Visst ska det finnas krav på Blåvitt osv, vi är trots allt stora IFK GÖTEBORG. Men ändå.. Man får gärna blanda både positiva och negativa texter..
    Och framförallt göra något mer än BARA skriva!
    Fan, förövrigt skit trött på att en del blåvita ska vara emot varandra..

    Slutligen; Absolut är det synd och tråkigt från IFK Göteborgs sida att de inte hetsar mer för exempelvis årskort (fast ärligt talat så spelar nog inte Mouradona bilden någon större roll i sig. Ett 'minifel' so du letat upp även där.)
    Men självklart ser jag gärna mer aktivitet från IFKs sida både när det gäller att få folk att köpa årskort och gå på matcher.
    Men tillslut; att bara sitta och klaga på föreningen vi alla (?) här älskar, och inte göra något alls åt det, hjälper nog inte överhuvudtaget. (Dra nu inte upp något "Vad gör du själv för Blåvitt" osv, försök istället förstå poängen i mitt inlägg och leta inte ngt fel.) Snarare tvärtom. Det uppmärksammas nog bara desto mer och fler supportrar blir negativa och ser fel i det mesta som har med Blåvitt att göra.
    /J.E

    SvaraRadera
  36. Tror det innom kort kommer komma en klocka med vår älskade capitano på ;) i suporter shopen;)

    SvaraRadera
  37. Annars börjar även jag undra om du verkligen gillar Blåvitt.. Okej, vet att du gör det.. MEN man kan undra varför du så väldigt gärna skriver negativt om IFK. Och finns det inte något klockrent skit att klaga på så letar du, mer än gärna, efter minifel. Det är iallafall så det verkar.
    Känns som om du gör allting för din egen del, för att få din lilla dagliga dos uppmärksamhet.


    Det här är den typiska bondementaliteten jag talat om tidigare, den som säger ungefär att "om man inte tokhyllar allt Blåvitt gör fattar jag inte varför man håller på Blåvitt". Baraben.com gör en tio gånger större insats i att pressa på bra utveckling hos IFK Göteborg än någon annan Blåvittkanal gör idag. Vem sätter press på Blåvitt att agera? Inte fan är det medlöparna som tycker att "allt är ju jättebra" när vår ekonomi stinker, vi har 8:eplats bakom oss, vår omsättning och sponsorintäkter sjunker osv.

    Som någon annan sa: Vakna upp och se verkligheten. En verklighet som kräver förbättringar på varje område.

    Slutligen; Absolut är det synd och tråkigt från IFK Göteborgs sida att de inte hetsar mer för exempelvis årskort (fast ärligt talat så spelar nog inte Mouradona bilden någon större roll i sig. Ett 'minifel' so du letat upp även där.)

    Seriöst, LÄS OM LÄS RÄTT. Texten handlar om att det finns tusen problem med att sälja årskort, inte om att årskortsförsäljarna gör ett dåligt jobb. Är det du som skrev det första meddelandet i den här tråden med? För du gör precis samma misstag och missar HELA poängen.

    Till sist kan man ju bara skratta åt att man inte ska sprida negativa vibbar för det smittar av sig. Kan du berätta det för IFK Göteborg istället för deras negativa vibration- ÅTTONDEPLATSEN har smittat av sig som bara fan på mig.

    SvaraRadera
  38. Någon som sett den äckliga city reklamen som pryder Göteborgs busskurar och andra affisch ställen? "dags att sjunga upp för Allsvenskan" står det så är det en bild på 4 gajsare!!!! City (L) Gajs?

    SvaraRadera
  39. [Kan man inte hålla sig till ämnet kan man hålla sig härifrån.]

    SvaraRadera
  40. fd elitspelare;
    Nej, det andra var mitt första inlägg här.

    Jag menar inte att man ska tokfylla IFK Göteborg om det inte finns någon anledning till det - är man inte nöjd så ska man säga ifrån helt klart. Men Hankins gör det kanske lite väl ofta på lite väl onödiga småsaker?
    Och istället för att bara klaga genom texter; agera?
    Visst har det hänt saker här - fonden och alternativa shopen är bra!
    Men det finns desto mer han klagat på som det inte hänt ett skit runt.

    Tror du baraben sätter press på IFK bara för att de spyr skit över dom titt som tätt? Tror du det hjäler till guld och en riktigt hygglig pengakssa bara för det?
    Inte vet jag.. Men hag tror bara det blir ett dåligt resultat när det blir för mkt negativt skrivande här.
    J.E

    SvaraRadera
  41. Men det finns desto mer han klagat på som det inte hänt ett skit runt.

    Detta är en ideell supportersida och inte IFK Göteborgs officiella hemsida om du tror det. Det vill säga så har man här hos supportrarna ingen som helst skyldighet att agera på något sätt, vare sig till höger eller vänster, uppåt eller neråt. Det är såklart fotbollsföreningens ansvar att agera på samtliga verksamhetsområden för att ständigt förbättra sin produkt och sitt varumärke.

    IFK Göteborg måste arbeta för att förbättra sig, inte Änglarna, Baraben.com, Ultras eller andra supportergrupper. De är Supportrar och har all rätt att ställa krav på sin förening som man är medlem i, supporter till och biljettinnehavare hos. Du verkar ha fått allt om bakfoten där du tror att supportrarna bör hitta lösningarna på de problem som IFK Göteborg har, vad har vi anställd personal till då? Att sitta och rulla tummarna? Det är ju marknadsavdelning, ekonomiavdelning, sportchef, IMG osv som är de som får lön för att hitta lösningar hos IFK Göteborg som sak förbättra verksamheten på olika sätt och på olika områden.

    Det du kallar "onödiga småsaker" kallar jag för delar av en potentiellt professionell verksamhet. Ska man hålla en hög nivå och ha en proffsig och smidig verksamhet på alla plan finns inga "småsaker" utan varje detalj är en viktig kugge i att helheten håller en hög klass. Därför kommer vi på Baraben.com att fortsätta att jaga klantigheter, misstag och problem hos IFK Göteborg tills desamma är utrotade och ett minne blott.

    Sedan kan du tycka att det är jättehemskt, men då är du nog väldigt naiv.

    SvaraRadera
  42. Alla som någon gång öppnat Photoshop vet ju hur lätt det vore för IFK att ändra tex det med Mourad i bilden, man kan till och med spara den så att bilden byts varje gång den uppdateras. Sedan är det ju märkligt att IFK när de skaffade ny hemsida inte byggde en egen utan köpte in en färdig produkt med mallar och allt som de kunde fylla i. De verkar inte ta det med internet seriöst för fem öre. Och vad hände med inloggningsbart medlemsområde? Det har varit på standby sedan starten nu...

    SvaraRadera
  43. För du sitter väl inte här på bloggen och hoppas att Styrelsen ska surfa sig in och läsa allt själva?

    15/3/07 17:10


    För din information är stora delar av IFK Göteborg, från styrelseledamöter, marknadschef till spelare trogna läsare av Baraben.com.

    SvaraRadera
  44. Fan va gött att snart få se dom Blåvita ränderna springa ut på en alldeles härligt grön matta!!!

    Kan snart inte vänta längre.

    Jag kommer att bli fullständigt lyrisk när 10.000-tals jublar efter att Vasquez snurrat upp nått dyrt nyförvärv.

    Känslan av att se Gustav fullständigt köra över Pizza-Anders blir i det närmaste brutal.

    Bröderna Berg där den ene vinner skytteligan tillsammans med våran billiga Ranégie och den andre väller in frisparkar i kryssen.

    Att vi sedan under året kommer att dra mer och mer folk p.g.a "Blåvitts talangfabrik " överglänser alla dyra och löjligt överbetalda " proffs ".

    Håkan kommer att stoltsera tillsammans med Roger i pressen så att Mats Härd e tvungen och säga upp sig.

    Vi vinner klack o tifomatcherna beroende på att vi e en STARK GEMENSAM FRONT SOM INTE VIKER FRÅN LAGET !!!

    Tänk, tänk, tänk.....

    " Så Gnaget, kom till Sveriges största arena å upplev ett helvete "

    T.H

    SvaraRadera
  45. Ja, men då så.

    Då ställer jag en fråga till vår marknadschef Hans Lundberg:

    Vad har ni för mål i år med sponsorintäkter och årskort?

    Antar att du läser detta nu, Frankie sa det!!!

    En undrande

    SvaraRadera
  46. Så all kontakt du har med blåvitt sker via ett tangentbord. Några personliga möten eller annat liknande förekommer inte?

    Vi har möten med Blåvita, vi träffar klubbledare, vi är på träningar, vi ringer personer, vi mailar personer vi skriver på Baraben.com. Vi fungerar lite som en lobbyorganisation eller intresseorganiation för Blåvitt. Vad är det du försöker få ut av ditt raljerande? Håll dig till ämnet eller så raderas du precis som du gjorde förut.

    Anonym/ Hans Lundberg läser självfallet Baraben.com precis som du gör, han är Blåvit du är Blåvit. Han har till och med pikat Baraben.com för en dålig bild vi hade på honom på sidan...

    SvaraRadera
  47. En undrande/ Fråga Håkan Mild, Hans och Andrej eller valfri spelare om de har koll på Baraben. Det är inte ovanligt att folk inom föreningen hör av sig med beröm eller reaktioner till oss. Bengt Halse kunde till och med "alla" nicknames på skribenterna när det stormade under skatteaffären...

    Nog om det, tillbaka till ämnet:

    TH/ Det är kul att läsa dina ord, men ack så synd det blir om dig när verkligheten kommer ikapp dig...

    SvaraRadera
  48. Frankie och Co. gör väl tillräckligt i och med baraben? Denna blogg är enligt mig det mest positiva på "skapa hype kring ifk-gbg-fronten" som hänt på år och dagar. T.o.m med vänner som är gajsare och ujsare kikar regelbundet in här för att smygläsa. Baraben har en gång för alla bevisat att blåvittsupportrar inte bara behöver vara SKF och Volvoarbetare (inte för att det är något fel med att vara det, innan någon börjar.)

    SvaraRadera
  49. Kan ingen bara spärra han Johannes en gång för alla? Alltid detta förvirrade snack om det ena och andra som han inte förstår. Gå om klass tre är mitt råd.

    SvaraRadera
  50. Ok frankie, sorry!!

    Va tråkigt det här skall bli!

    Grå och sandig gräsmatta mitt i en betongklump.
    Och 10.000...eh..bara skoja
    menar naturligtvis 2300 st.

    Sen håller jag med, varför skall jag vara positiv.
    Då står jag ju utanför!!!

    Vi kommer troligtvis att åka ur för att våra talanger inte ens platsar i Munkedal.

    Sen e det klart att ni skall ta bort Johannes.
    Han klagar ju bara!!! hehe.

    Så jag ändrar mig:

    Vaknade nyss upp i verkligheten.

    T.H

    SvaraRadera
  51. "Bröderna Berg där den ene vinner skytteligan"

    aaaahahahahhahahaha. skrattar så jag får ont i magen.

    SvaraRadera
  52. Läser igenom här nu och förstår inte varför johannes inlägg är några problem? Det är väl bara att svara på hans frågor.. Det är nog bara fler än honom som är sugna på att höra svar på de frågorna.

    Finns ju ingen annanstans att diskutera detta såvitt jag vet.

    SvaraRadera
  53. anonym/ Nej men det är för att hans idiotinlägg är raderade. Vi har högt till tak men ändå väljer vissa clowner att spåra ur, då tas de inte seriöst och de har bara sig själva att skylla.

    SvaraRadera
  54. Kan så vara. Han klagar, Hankins klagar. Men är trots allt det mest intresserad över att höra svaren nu.

    * Varför bättrar sig inte IFK Göteborg då? Enligt Frankie så är de ju trogna läsarna här så vart ligger problemet? Lyssnar de inte, bryr de sig inte? Vems är problemet och vad kan göras åt det?
    Verkar ju som om det inte bara går stt skriva en text här och sedan veta att IFK lyssnar och tar det till sig - tyvärr.
    /J.E

    SvaraRadera
  55. Usch vad hemsk denna "debatt" blev..
    Vissa har rädsla för kärnvapenkrig men det vi är mitt upp i just nu är ju ett fullskaligt cyberkrig!
    =)

    Tycker för övrigt att denna blogg (som vanligt) håller en bra nivå och är lika rolig att läsa varje gång! Kul med blogg-inlägg som rör upp debatter/diskussioner!

    PS. Någon som vet hur det gick med "hemskheten" uppe i Piteå? Klarade tanten sig utan att bli blöt om rumpan eller var ambulansens "blåljusande" berättigat? :)

    SvaraRadera
  56. JE/ Svara du på frågan istället om du är intresserad, det finns ju inga svar som är "sanna" eller osanna. Jag har vid ett flertal tillfällen hört av mig till Blåvitt med synpunkter via mail och främst telefon och blir alltid väl bemött av dem däruppe på K-gården. Sen händer sällan tyvärr mkt. Varför? Fan vet.

    SvaraRadera
  57. Ah, TH/

    Jag längtar också!

    Tänk dej försommarvärme, ljummen folköl och hemmapremiär mot ärkerivalen! Jag får sköna rysningar längs hela ryggraden bara av att tänka på det!

    Det skulle vara gött med en ny skön ramsa också! Den som kördes i borås, kommer den ha satt sig än?

    Adam, Vasques och Ranegie...

    Det känns verkligen som att det börjar dra ihop sig nu, fler och fler som börjar prata blåvitt i lunchrummet och på stan.

    Och, för att snudda vid topic, jag tror att det kommer dyka upp rätt bra med folk på premiären. Om sedan spelet går vår väg (vilket jag är idiotsäker på att det kommer göra) så kommer allt fler upptäcka glädjen i att gå på ifk-matcher och vi kommer få ett rätt okej publiksnitt.

    Jag är inte alls så pessimistisk som många andra verkar vara, det är fan vår tur snart!

    SvaraRadera
  58. J.E den riktiga? haha. Då är jag väl antagligen den oriktige då..

    Kanske borde hankis o co. först o främst skriva om det då (Varför ingenting händer trots upplysningarna om hur illa dom är), så att deras klagande kommer till nytta någongång. Annars är det ju onödigt att klaga konstant på dom.
    Det är ju nödvändigt att någonting måste göras i IFK, det är vi nog alla överrens om..
    J.E

    SvaraRadera
  59. Handlar la fan inte om att man inte får kritisera, att man är nöjd med sakernas tillstånd och ett åttondeplats. Handlar mer om ett allt mer utbrett gnällfitteri som krystar fram orsaker till att få gnälla av sig.

    Blåvitt - den pipande, tjutande klubben som tycker synd om sig själv. Helt utan framåtanda, jävlar anamma eller positiv attityd. Allt är skit, sluta bry dig och gå för allt i världen inte på matcherna. Så låter det överrallt i supporterskaran. Sveriges curlingföräldrar har uppenbarligen knullat fram en jävligt bortskämd och pipande generation göteborgare.

    Buhu, snyft och alla är dumma.

    SvaraRadera
  60. Varför läsa på BBpGH när man kan läsa riktig kvalitativ sportjournalistik. Jag hängde inte riktigt med i Härdsmältans textsvängar, men det är väl bara jag som är korkad och inte har lika höga intelligens som honom. Riktigt välskrivet måste jag säga :)
    http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=332947

    SvaraRadera
  61. Rätt URL
    www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=332947

    SvaraRadera
  62. 60-talist, mest tycker man att det är synd om din generation som tycker att ni är så jävla kloka. Gamla Kamrater ey, pinsammast i år när de clownerna började begära mer i rabatt på årsmötet, jävla idioter.

    SvaraRadera
  63. det första meddelandet i den här tråden är tamejfan något av det mest tragiska och ignoranta på LÄÄÄÄNGE.

    SvaraRadera
  64. Svennebanan eller nån annan...

    vilken var den nya ramsan som kördes i borås?

    SvaraRadera
  65. Mupp på er.

    SvaraRadera
  66. Ännu en FANTASTASTISKT destruktiv artikel. (Det var ju tur att du skrev den INNAN man gör ett massutskick till en kvarts miljon hushåll, för tänk om det säljs årskort då ......)

    Vem är du egentligen Frankie? För mig ser du ut som en svikare som verkar ha lite blandade egna särintressen (promota Mourad, verka extremt märkvärdig & kaxig & insatt i att driva "proffsiga" fotbollsföreningar, minska IFK:s omsättning genom att ha en alternativ shop & följaktligen dissa den riktiga shoppen, dissa blåvitt!!). Jag noterar ju att du har rejäl backning av dina 'hangarounds' här på sidan, men det känns som tur är som om vi är många som inte alls är på den planhalvan.

    Vi har fått ny tränartrojka, vi har bytt kontraktsprincip (inga billiga proffsklausuler), vi har flera unga spelare med potential.

    Visst, jag saknar också några grymma nyförvärv men det finns ändå potential!!

    /Elk

    SvaraRadera
  67. "Men ett par årskort kanske kan säljas till nyfikna som vill se den spektakulära uppblåsbara plastväggen som ska vara sju meter hög och skärma av kortsidorna på Ullevi när Blåvitt spelar. Ett fenomen värt inträdet om något"

    ha,ha,ha. Det roligaste jag läst denna vecka

    SvaraRadera
  68. synd att man inte kan ta avbetalning på årskorten, då skulle de nog sälja betydligt fler. Blir en del pengar om pappan och hans två söner vill ha varsitt årskort.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.