2007/03/17

Blåvita supportrar i rörelse mot premiären

LÄKTARNYTT Supporterklubben Änglarnas nya ledning har rivstartat sin "mandatperiod" genom att både aktivera sig i smått som stort inför säsongsstarten av Allsvenskan 2007. Den 5 April har man Kickoff-fest på sin stamkrog där liveband och överraskningar utlovas. På Änglarnas webforum pågår dessutom en intensiv diskussion initierad av medlemmarna själva om att arrangera en slags supportertåg till arenan genom centrala staden i samband med hemmapermiären mot AIK. Änglarna har inte varit sena att ta ledarrollen i den här diskussionen och kommer som det ser ut idag att inofficiellt (?) arrangera den här uppvisningsparaden av Blåvit glans i samband med hemmamatchen mot AIK.
Oavsett vad man tycker om att delta i liknande evenemang är det kul att Änglarna tar en del av sitt ansvar kring att skapa hype i samband med våra prestigematcher!

Vi på Baraben.com förutsätter att IFK Göteborg under en av de första hemmamatcherna avtackar avgående ordföranden för Supporterklubben Änglarna, Anderas Toll, på ett tydligt vis. Även om de senaste åren har inneburit en hel del turbulens inom IFK Göteborg så har de även varit en tid då kontakterna mellan Supporterklubben och IFK har ökat markant. Detta arbete har "Tollan" varit högst delaktig i och förhoppningsvis ser även föreningen nödvändigheten i att visa omvärlden hur man värderar dessa tätare förbindelser med supporterleden.

Toll berättar i senaste upplagan av klubb-tv Blåvitt att hans tid på ståplatsläktaren är över när den nya arenan är ett faktum och då stiger inte bara en ordförande för den största organiserade supporterfraktionen åt sidan, då stiger en läktarprofil som har offrat många timmar av pågående matcher åt att stå med ryggen mot plan i försök att höja stämningen på Gamla och Nya Ullevis läktare. Ett annorlunda och speciellt ideellt arbete som sällan får det beröm som det förtjänar!

Bortsett från klubbens aktiviteter pyr det just nu bland oss Blåvita supportar.

GÖTEBORG- EN BLÅVIT STAD?

Förra årets nykomling på den internetburna läktarscenen, Blåvit Stad, har i dagarna vaknat till liv för en andra omgång av kampanjande för att "måla" hela staden blå och vit. Man uppmanar folk att göra reklam för sig själva som blåvita genom att hänga ut flaggor, banderoller med blåvita budskap samt färga staden på andra uppfinningsrika sätt. Dessutom ligger det enligt Blåvit stads uppgift ett par årskort i potten för somliga deltagande supportrar...

PÅKLISTRAD PROPAGANDA
Tifosigrupperingen "Supras" skall enligt ryktet ha köpt in ett sanslöst stort lager av klistermärken med olika blåvita motiv från ett tryckeri utomlands. Det talas om tiotusentals klistermärken med olika motiv. Här drar de på eget initiativ sitt strå till stacken för att sprida hets, inte bara inför hemmapremiären utan även för det blåvita läktarvarumärket rent generellt.

21 kommentarer:

  1. Tack för allt Andreas Toll. Hoppas att det kommer att komma en lika fullgod ersättare

    SvaraRadera
  2. Vi är blåvitt, bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  3. "bortsett från klubbens aktiviteter"

    Det är ju ganska lätt, eller hur? hehehehe

    SvaraRadera
  4. Vill ni träffa Toll så är Harrys fredagar och lördagar rätt ställe:)

    SvaraRadera
  5. vilka fick årskorten för "blåvit stad" förra året? har de redovisat detta?

    och mer intressant: vem står bakom blåvit stad??? vart kommer pengarna ifrån?

    jag har hört att det är tollan mfl som ligger bakom, stämmer deT?

    SvaraRadera
  6. Hoppas på 1000 personer på tåget till Ullevi.

    SvaraRadera
  7. simms/ Hade man inte vetat bättre hade man kunnat tro att det var IFK själva som kört igång den kampanjen. Men om det ligger ens ett litet uns sanning i den spekulationen så skulle ju grisar flyga...

    SvaraRadera
  8. "Supras"?? Ännu en småfraktion med sydeuropeiskt namn. Vi måste ha en jäkla stor mängd med pomadakillar i supporterleden...

    SvaraRadera
  9. Tydligen fler än vi supporters som insett att något behöver göras om Göteborg ska bli sveriges främsta sportstad igen...stadiumxxl.se

    SvaraRadera
  10. simms
    namnen på vinnarna ligger på denna adress:
    http://www.blavitstad.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=35

    Pengarna är spons som kommit in på olika sett. Från vem eller vilka låter vi dock vara osagt.
    Tyvärr blev denne helgen inte den start vi ville, tanken var att dom första banderollerna från vår sida skulle varit uppe redan. Men vi hoppas på hjälp och att även andra gör lite banderoller och sprider på bra platser.

    SvaraRadera
  11. Kul med lite mer positiv klang på nyheterna nu! Riktigt läsvärt. Keep on the good working...

    SvaraRadera
  12. 27 000 mot aik den 17 april!

    SvaraRadera
  13. 43000 mot alla hemmamatcher FÖR FAN!!!!!

    SvaraRadera
  14. Man undrar ju hur en ny sportbutik ska kunna göra IFK bättre

    SvaraRadera
  15. Andreas Toll, en sann hjälte!

    SvaraRadera
  16. Demonstrera genom stan som nåt jävla parti känns som ett rejält självmål.

    Det kommer knappast locka fler människor till Ullevi.

    Och när det gäller Supras olagliga affischering så är det varje supporters heliga plikt att se till att småglinen inte drar Blåvitts namn i smutsen på det här sättet. Antifascistisk Aktion må behöva sitt namn klistrat på papperskorgar och bankomater, men en fotbollsklubb behöver det inte. Det är rent skadligt för varumärket.

    För att komplettera listan över idiotsaker man kan göra för att lägga krokben på Blåvitt kan jag ju föreslå:

    * Sätt på ett IFK-emblem på din bil och träng dig före i trafiken/uppträd allmänt idiotiskt.

    * Slå en gammal tant på käften iklädd blåvit halsduk.

    * Tala högt i mobiltelefon på spårvagnen om hur "det kommer smälla" mot AIK och rikta fokus mot läktaraktiviteter hellre än fotbollen.

    SvaraRadera
  17. Toll må ha gjort ett bra jobb, men har lagt på sig lite va?

    SvaraRadera
  18. 15.51 >>> Ärligt talat så undrar man om du inte är gajsare.. Bra skrivet Baraben!

    SvaraRadera
  19. 21:50:

    Snarare du som är gaisare, som vill uppmuntra blåvittfansens yngre element att skämma ut klubben.

    En annan förklaring kan vara att du är 16 år och tycker det är tufft att ropa "hora" eftersom du är så kuvad av de tuffare killarna i skolan.

    SvaraRadera
  20. 38000 klisterlappar har tryckts upp och kommer framför allt klistras på bortaarenor och i andra städer...

    SvaraRadera
  21. 00.13 >>> Nja det stämmer nog inte riktigt du. Själv är man 19 år och har alltid varit blåvit. Hur gammal är du? (va det nu har med saken överhuvudtaget att göra) Sen så kan jag ju säga att jag skiter fullständigt i om nån skriker "hora" men det är ju upp till mig eller dig att bry sig om det eller inte. Sen undrar jag på vilket sätt det är att skämma ut sig genom att sätta upp lite klistermärken? Förstår nog inte riktigt problemet med det, men det kasnke bara är för att jag är en liten fjortis som bara gör allt för att det är "tufft" för nåt hjärta för blåvitt kan jag ju inte ha!?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.