2007/03/07

Läktarrådet kräver förbätting på varje område- idag!

LÄKTARRÅDET En ny tid nalkas för Göteborgsfotbollen. En tid då klenoden, hälsofaran och den estetiska skräcken känd som Gamla Ullevi försvann så gott som över en natt. Försvann från Göteborgarnas periferi men inte från vårt medvetande. När grävskoporna rev den klassiska allsvenska arenans läktare så var det inte bara slutpunkten för en av svensk fotbolls mest mytomspunna platser. Det var en start på en ny tid av hoppfullhet för stadens fotbollsanhängare.

Radar man upp historiska händelser sedan Göteborg senast kunde fira ett allsvenskt guldlag så passerar man både Irakkriget, 11 September 2001 och millennieskiftet. För att hitta Gais senaste guld får man fortsätta i den historiska färden förbi murens fall, Vietnamkriget och Laikas rymdfärd. Men inför säsongen 2007 så står lagen långt från sin forna glans. Tyvärr har dessa två välmeriterade föreningar inte ambitioner eller vilja att satsa offensivt mot SM-guld som sina konkurrenter. Samtidigt som de flesta Gaisare är vana med en hissfärd mellan serierna så har IFK Göteborg i snart tre decennier tillhört den Allsvenska fotbollen utan avbrott. De två första av dessa decennier var fyllda av magnifika Europatriumfer och SM-guld en masse. Så kraven på Blåvitt är med all rätt väldigt höga, säsong efter säsong, oavsett tidigare resultat. Har man växt upp med Champions League och guldpytt blir det oerhört svårt att godta en åttondeplats i Allsvenskan. Det är till och med svårt att inte kräva hela klubbledningens huvud på fat efter en Allsvensk åttondeplats. Men man får helt enkelt räkna till tio. Om och om igen.

Men innebär en ny arena att fotbollens fokus åter riktas mot Göteborg? Att Gais och inte minst Blåvitt med nybygget kan få den nytändning som de verkar sakna ork att arbeta upp av egen maskin? Om så är fallet kommer arenan att vara värd varenda slant. Men då vi supportrar inte kan lita på att fru fortuna skall ge oss manna från himlen så rör det på sig i supporterleden. På läktarna vill man inte vänta två år på att se IFK Göteborg satsa, på läktarna kräver vi förbättring inom varje område, på varje front, redan idag!

Framgångsrika allsvenska lag innebär ökat intresse för fotbollen som breddsport. Höga ambitioner i toppen ynglar oftast av sig neråt och ger hela regionens fotbollsrörelse ny kraft. En ny arena kan bli den tändade gnistan för jakten på ett SM-guld till Västkusten. Kan lilla förortshålan Borås både bygga nytt och vinna Allsvenskan torde Göteborgslagen ha all världens förutsättningar för att lyckas? Förutsatt att de inte har tynat bort helt, kanske till och med rasat ur högsta serien lagom till invigningen av Nya Gamla Ullevi om två år det vill säga. För att säkerställa att så inte blir faller vill vi supportrar hjälpa IFK Göteborg på alla möjliga vis. En del väljer att skänka en slant till Supporterfonden, men vi vill även bidra med idéer, kontakter, nya perspektiv och dela med oss av den läktarröst som är föreningens elfte spelare.

Vad vill du förbättra hos IFK Göteborg? Har du en fundering kring organisationen? Tycker du något om matcharrangemangen? Medlemstidningen (eller bristen på densamma)? Mediekontakterna? Sponsorarbetet? Säkerhetsfrågorna? Biljettpriserna? Officiella hemsidan? Den kommande skolsatsningen? Medlemsfrågorna? De generella ambitionerna?

Dina åsikter är av den karaktären att de bygger upp Blåvitt till vad det är, folkets lag. Men så länge dina åsikter inte får utrymme att synas och höras så hjälper de inte IFK Göteborg aktivt. Nu har just du chansen att bidra till konkreta och konstruktiva förslag på förbättringar som IFK Göteborg kan och enligt dig bör ta till sig. Om föreningen sedan lyssnar är upp till dem själva, men har du inte ens försökt att få din röst hörd- hur kan du då legitimera att du gnäller över en specifik situation nästa gång den uppstår? Ta chansen och maila in dina tankar och funderingar till Baraben.com:s nya sektion "Läktarrådet" (LR) där konstruktiv kritik är nyckeln, fundamentet och ryggraden! Gör din röst hörd:

Maila läktarrådet på lr@baraben.com

Med blåvita hälsningar

Läktarrådet genom Markus Hankins

20 kommentarer:

  1. Var det inte delvis av denna anledningen som IFK startade sitt publikråd och uppmanade folk att skicka in åsikter direkt till IFK genom deras mailadress? Inget ont om detta initiativet såklart eftersom resultatet kan förbättra saker och ting, undrar mest om jag missförstått det hela.

    SvaraRadera
  2. winston smith/ Det ena utesluter ju inte det andra.

    Publikrådet är ju en liten grupp personer som IFK Göteborg själva valt ut, dels en väldigt liten grupp människor och dels helt omöjligt att täcka ett brett spektrum av supportrar och fans som finns på det lilla antalet personer. Dessutom så ska ju publikrådet ha åsikter om hur de tycker att det ska skötas kring matcherna specifikt, det finns ju tusen andra typer av åsikter och förbättringar man kan föreslå, exempelvis medlemssatsningar, marknadslösningar, kontaktnätsförändringar osv osv.

    Vi tror att det är smartare att öppna för en bred debatt än att skärma av sig till ett fåtal personer som man från föreningens sida anser duger för att representera publiken. Alla ska få bidra som supportrar om de tror sig kunna, i slutändan är det ju upp till Blåvitt att välja ut vilka förslag de tycker är intressanta nog att ta till sig.

    Alla intryck som kan ge en bredare helhetsbild av vad IFK Göteborg kan förbättra är ju sådana intryck som bör komma fram i offentligheten.

    SvaraRadera
  3. --- frankie
    Du är knappast först med idén.
    Om det var det du hoppades på. ;)
    www.olivedal.org

    SvaraRadera
  4. Jo för Olivedal var ju ett bra exempel på något som inte dog ut efter ett mail (!) till IFK...

    Jag tycker det är bra med sådan här debatt, där folk trycker på mot Blåvitt med krav och lägger fram förslag på konkreta förbättringar.

    Tyvärr tror jag folk generellt är för lata och uppgivna för att orka skriva ihop mail till er på Baraben i ämnet.

    SvaraRadera
  5. ja det var väl inte en minut försent.

    som flickan sa.

    SvaraRadera
  6. Det där med olivedal tycker jag var skumt, bra initiativ men lite skumt med en anonym grupp utan ansikten eller avsändare som hade nån artikel på Alltid Blåvitt, var det tollan som låg bakom det där eller? Det var väl tollan som låg bakom Blåvit Stad va?

    SvaraRadera
  7. detta kan bli ett bra forum för att publicera ut åsikter som vi (jag tänker maila) har för andra blåvita att reagera över, då kan ju kanske andra visa vad de tycker om förslagen via just sånna här kommentarer så man kan få en bättre bild av vad som är poppis och vad som sågas av folk.

    ska förslagen skickas till blåvitt me eller litar ni p¨å att de läser här?

    SvaraRadera
  8. -> anonym
    Vad jag vet så lever och frodas Olivedal i allra högsta grad, trots att dom inte publicerar allt på sin hemsida.
    Notera smilgubben också.

    SvaraRadera
  9. Anonymous said...

    --- frankie
    Du är knappast först med idén.
    Om det var det du hoppades på. ;)
    www.olivedal.org

    7/3/07 19:32


    Olivedal är en skitbra idé och det är bara bra att det finns sådana strömningar på våra läktare, värre vore om ingen brydde sig...

    Detta är mer ett försök att samla fler åsikter på ett brett plan, att engagera många i konkreta förbättringar av Blåvitt. Vi har trots allt cirka 1500-2000 unika besökare om dagen och då har säsongen inte ens börjat, då bör alla dessa supportrars idéer få en chans att komma fram, att nå ut till andra Blåvita och till IFK!

    SvaraRadera
  10. Kanonbra Hankins!

    Sådana initiativ kan det aldrig bli för mycket av.

    Olivedal är fortfarande igång och det debatteras flitigt inom gruppen med olika ideer och förslag. Så ni lär snart höra ifrån den blåvita tankesmedjan.

    www.olivedal.org

    SvaraRadera
  11. Tankesmedja låter väl lite väl gay?

    SvaraRadera
  12. Möjligen sommargay..

    SvaraRadera
  13. Hasse B said...

    Tankesmedja låter väl lite väl gay?

    7/3/07 22:13


    Gay vet jag inte, men det låter jävligt mycket som Moderaternas tankesmedja Timbro, det är väl bara de som använder det uttrycket i Sverige? I alla fall som "man" känner till från medierna.

    Men i vissa fall kan man kanske koppla ihop de två sakerna, det finns ju en homosexuell minister nuförtiden...

    SvaraRadera
  14. Kan man skicka in typ en punktlista på sånt man tycker suger så fixar ni lösningar på Baraben på sakerna?

    SvaraRadera
  15. Frankie
    är ni en så mycket större grupp än publikrådet då?
    Blir bara löjligt över detta. Tanken med IFK Göteborgs publik råd är ju att man skall maila in där också till dom personerna.

    Men jag är inte förvånad över att just du gör det...

    Jobbigt utan bra info numera?

    SvaraRadera
  16. Anonymous said...

    Frankie
    är ni en så mycket större grupp än publikrådet då?
    Blir bara löjligt över detta. Tanken med IFK Göteborgs publik råd är ju att man skall maila in där också till dom personerna.

    Men jag är inte förvånad över att just du gör det...

    Jobbigt utan bra info numera?

    7/3/07 23:40


    Jobbigt att sitta och vara allmänt efterbliven och bara gnälla? Jobbigt att du inte har mer IQ än en sten och därmed inte kan tänka framåt och konstruktivt? Jobbigt värre...

    SvaraRadera
  17. www.olivedal.org
    7/3/07 21:36


    Ska bli kul att följa Olivedals nästa utspel/kommuniké/pressmeddelande eller vad man nu vill kalla det, håll uppe de konstruktiva lösningarna högt på agendan!

    Anonymous said...
    Kan man skicka in typ en punktlista på sånt man tycker suger så fixar ni lösningar på Baraben på sakerna?
    7/3/07 23:00


    Tanken är ju förvisso att alla typer av åsikter ska komma fram från de tusentals Blåvita som besöker och debatterar hos oss här på Baraben.com så visst, släng in dina klagomål så ska vi se om vi kan omvandla dem till att tillhöra passande "lösningar" eller i alla fall förslag på förändringar som skulle kunna bli aktuella.

    Men kom gärna med egna förslag med, tycker du att musiken på Gamla Ullevi är katastrofal (som exempel) så ge gärna exempel på vad du vill höra istället. Utgå inte från vad du tror majoriteten vill höra utan från det du själv tycker behövs förändras...

    Anonym 7/3/07 23:40/ Lite svårt att ta substanslös kritik från någon som stavar som en tolvåring. Men du kanske har läs- och skrivsvårigheter av en grövre modell? I så fall är du förlåten. Men ditt ogenomtänkta inlägg förklaras dock inte av det. Försök gärna igen i en konstruktiv anda, om du förstår vad det innebär.

    SvaraRadera
  18. Jag tycker alla gör allt fel och alla bör avgå.
    Detta tycker jag främst för att jag är liten person som är väldigt bra på att hitta fel men aldrig haft en lösning.

    SvaraRadera
  19. Även om nu IFK har ett publikråd så skadar det väl knappast om baraben har ett läktarråd? Ju fler "råd" desto mer synpunkter kan ju komma in och klubben kanske reagerar?

    SvaraRadera
  20. Blåvitt måste ha råd till bättre spelare, men det är la inte såna här råd man menar då, ellä?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.