2011/04/22

Hockeyn in i Blåvitt?

PÅSKKRÖNIKA. Jag tänker inte sätta mig här och gnälla, det är så jävla tråkigt att vara sur jämt och ständigt. Det diskuteras kring Jonas Olssons avgång eller fortsatta förtroende, det snackas om att vår käre sportchef har gjort sitt på kamratgården och det pratas om hur värdelösa spelarna är och framförallt hur värdelöst de spelar under matcherna. Jag, som mer eller mindre har gått i pension efter två år på denna blogg känner nu att jag måste få skriva en krönika som inte har slutsatsen ”avgå alla”.

Under vintern har jag varit väldigt inblandad i hockeyn på grund av min utbildning och jag har varit stationerad uppe i Norrland en stor del av det gångna halvåret. Nu tänker flera av er som läser ”nää fy fan, ska hon börja mala om puckey nu också, avgå Ida M Henriksson!!!” innan ni brister ut i panik i kommentarsfältet så läs detta; för att vinna krävs det tre saker oavsett om du spelar hockey eller fotboll – vilja, disciplin och motivation. Har man mer av det ena behöver man mindre av det andra, har man en jävla disciplin krävs det mindre vilja osv.

Hockeylaget jag har arbetat med under vintern hade en av elitseriens yngsta tränare, en tränare med en kort meritlista på just ledarskap, han hade ingen underhållningsmagnifikt spelidé eller några teknikövningar i NHL klass. Det den här tränaren jobbade med var disciplin, en fantastisk disciplin. Alla spelare som var uttagna till match hade förtjänat det ut i fingerspetsarna, de visste vad som förväntades av dem och kämpade som ett lag fram tills matchen var slut oavsett resultat, den här disciplinen gjorde så att man i flertalet matcher kunde kvittera i slutet och sedan vinna på övertid, oförtjänt tycker vissa, men ett fruktansvärt hårt jobb resulterar i viss tur.

Laget hade ingen självklar målkung, ingen som stod för alla lagets mål under serien, man förlitade sig inte på en enskild spelare. Vem som helst i laget kunde kliva fram och avgöra en match, i sjunde avgörande matchen mot Djurgården klev en av backgiganterna fram och avgjorde med sitt kanske första mål i karriären, han gjorde det för att laget behövde vinna och den dagen var det han som klev fram.

Tränaren för hockeylaget, Jonas Rönnqvist och vår käre Olsson i Blåvitt borde sätta sig ner och utbyta idéer, spelarna borde samlas och sätta sig i en ring på något dammigt gymnastikgolv någonstans och lära av varandras styrkor.

Med Luleå Hockeys disciplin och självförtroende tillsammans med Blåvitts spel och finlir (i t ex Tobias Sana) skulle dessa två klubbar bli oslagbara. Blåvitt har en spelidé, den finns där och den kommer säkerligen att fungera, när disciplinen och motivationen finns där för att fullfölja den. Jag tror att Jonas Olsson har jobbat på bra med teknik och spelövningar under vintern, ibland blixtrar det till på planen, och men de chockrosa bortaställen så tror man ibland att det är italiensk fotboll man kollar på, men jag tror att fokus just nu måste ligga på disciplinen och det hårda jobbet.

För den känslan jag får just nu är att råvaran saknas hos Blåvitt, viljan, disciplinen och motivationen – och även om den finns där, så är det inget som syns. Benmärgen i vårt älskade blåvitt är infekterad, identiteten är utsuddad som ett motivet på en censurerad bild, vi vet inte längre vilka vi är eller vad vi står för. Vi är just nu en splittrad enhet, en planet uppdelad i atomer, där supportrarna är knäckta i flera olika grenar, spelarna skäller på varandra på ett kritiklöst sätt och det stormar i ledningen som blundar för nuläget och framtiden. Alla pratar i munnen på varandra och drar åt olika håll, det vi måste göra nu är att enas, vi vill alla åt samma håll, men just nu vill alla ta olika vägar dit – låt oss hitta den bästa vägen, hitta tillbaka till vår identitet och slåss för det vi står för.

Låt oss hjälpa spelarna att hitta tillbaka till sitt självförtroende, för just nu är vi så rädda för att förlora att vi inte vågar vinna. Att slå på den som redan ligger anser jag vara respektlöst och fegt, och det är exakt vad vi sysslar med idag när vi gnäller och klagar på ett redan sargat Blåvitt utan att försöka hjälpa på minsta sätt.

Jag, jag tror fortfarande på Blåvitt.

42 kommentarer:

 1. En för alla,
  Alla för Blåvitt!

  SvaraRadera
 2. bra skrivet!

  SvaraRadera
 3. Alla till GU på måndag! Krossa kalmar! Forza Blåvitt!

  SvaraRadera
 4. Två bra år utan dig...

  SvaraRadera
 5. Fattar inget. Blåvitt har en sak, köttandet i 60 min till orken tryter. Luleås spelare är MYCKET bättre tränade än våra. I Luleå ställer osten krav, inte som Mild som jollrar.
  Usel jämförelse!

  SvaraRadera
 6. du ar ju bara trottsam!

  SvaraRadera
 7. Man förstår att du inte sett några blåvita matcher Ida-Marie. Ingen som sett matcherna kan pumpa ut en sånn här skittext!

  SvaraRadera
 8. Just det. Precis nu behövs LEDARKAP i blåvitt. Det har dom inte. Då måste dom skaffa det, VD har ansvaret!!!!!!!.

  SvaraRadera
 9. Håll dig till hockeyn istället du!

  SvaraRadera
 10. I lule vet alla vad de ska göra i varje byte. I blåvitt vet ingen vad de ska göra. Hur kan du ha missat det?

  SvaraRadera
 11. Det var ju just det hon sa!

  SvaraRadera
 12. Sluta snacka hockey! Och AVGÅ!

  SvaraRadera
 13. VI ÄLSKAR BLÅVITT !! VAD SOM ÄN HÄNDER KOMMER VI VARA MED ER BLÅVITT !! SKIT I ALLA MEDGÅNGARE SOM SLUTAR HÅLLA PÅ BLÅVITT !! DOM ÄR INTE RIKTIGA SUPPORTRAR !

  SvaraRadera
 14. Tack för en bra och positiv (behövs verkligen!) text!
  Håller med dig, låt oss stötta istället för att bara gnälla. Läget är som det är, vi kan bara titta framåt och försöka bli bättre.

  SvaraRadera
 15. Norrlandsängeln2011-04-22 20:11

  Åh Ida, jag tror jag är kär i dig!
  Bra skrivet, du gav mig hopp igen!

  SvaraRadera
 16. hata hockey!!!

  SvaraRadera
 17. Förlorade inte Luleå mot ett gäng magsjuka...? ;-)

  SvaraRadera
 18. fuck dig ståkhåålms/norrlandspucki

  SvaraRadera
 19. Chivasdeluxe2011-04-22 21:02

  Det Ida menar är att Blåvitt måste ha en ledare som visar vägen, skapa och ge dem det självförtroende dem förtjänar. Blåvitt ska gå ut på plan och VÅGA följa den röda tråd som skall ge segrar. Våga ha sitt spel som gör att motståndarna grinar när dem går av planen även när dem vunnit över IFK, det SKALL göra ont och man SKALL vara rädd att möta IFK Göteborg. Se till att kötta på och ge järnet! När ni inte orkar mer så finns det lite till att ge, man kan alltid ge lite till om man orkar stå upp. Kan inte eran ledare få er att fatta att det är ni som skall vara i topp så skall vi era suportrar på läktaren hjälpa er med det, alla till GU på måndag! kalmar skall darra.

  SvaraRadera
 20. Har faktiskt funderat lite på Lule-Jonas som nån sklags coach i blåvitt...

  Det finns fan ingen som bättre kan ta ut max ur ett lag som Jonas R kan... Lule har till och med överpresterat i år, det är annat än blåvitt det!

  SvaraRadera
 21. Chivasdeluxe: Kan inte Ida förklara vad hon menar? I så fall kan hon lika gärna hålla käften!

  SvaraRadera
 22. En för alla,
  Alla för Blåvitt!

  Stå upp i motvind, men pissa inte mot vinden.

  Sjömannen ber inte om medvind, han lär sig segla.

  Seså hissa seglen och sätt fart på skuttan nu grabbs för det blåser på bra!

  SvaraRadera
 23. Vi ses på Ullevi på Måndag...

  Med gång och sorg..

  HATA GAIS

  SvaraRadera
 24. Hur tror ni att man kan vinna en enda match i rosa fjolltröjor? Det kommer aldrig att gå. Spelarna känner sig förödmjukade och nerpissade!

  SvaraRadera
 25. Kalmar kommer att krossa oss! Vi har inget att sätta emot!

  SvaraRadera
 26. Bra skrivet!

  SvaraRadera
 27. Öhh stötta stötta, ja men när vi loosat 30 matcher och slagit världsrekord då? Ska vi stå där och sjunga för Jonas då eller?

  Jag är inga jävla medgångare, hela mitt liv har påverkats av detta. Har haft svårt att komma ur sängen det senaste. Jag och många med mig har fått nog. Förändring är livsnödvändigt Ida och det handlar inte bara om kämpa. Inget lag har kämpat som vi gjorde mot HIF, men det räckte inte, och mot gniet fanns inte mycket intensitet.

  Tack för guldet Jonas men det är dags att gå, du har stångat dig blodig som du själv säger.

  SvaraRadera
 28. Luleå hockey? Vad fan snackar du om människa? Sluta med spriten för fan.

  SvaraRadera
 29. Jävligt bra skrivet!!.
  Jag tror på framgång men just nu finns motgång.
  Man måste väll uppleva motgången för att finna framgången?, för man vet inte hur framgång smakar om man inte först smakat på motgången..
  NU! har vi förlorat 4 matcher i rad och jag tycker det är nog med motgång på deras mungipor!! Jag personligen kommer kolla på matchen via internet ifrån Helsingborg och det kommer inte vara en "MÅSTE VINNA MATCH", nej detta kommer jag iallafall se som en "Träningsmatch". För det är precis vad våra gubbar behöver nu! ,Tänkandet som finns på träningsmatch "Ingen press" "hitta varandra" igen! Jag tycker JO är rätt man för att hjälpa detta åp traven och vi supportrar också! Därför uppmanar jag er som ska till GU att sjunga det högsta ni någonsin trott att ni kunnat, UG att ni slänger upp en banderoll vid inmarch där det står stort och tydligt ""DETTA ÄR EN TRÄNINGSMATCH FÖR OSS - KOPPLA AV"". Sen vill jag uppmana JO att avrätta JJ samt suga av Sana och låta han starta mot Kalmar! ,för han om någon är sugen på att vinna!

  FRAMMÅT!!!

  SvaraRadera
 30. det skrivs Gais inte GAIS

  SvaraRadera
 31. Kom igen Blåvitt nu på måndag!

  Jag tror stenhårt på 3 poäng med hysén, jj, sella, sandberg, sana & co!

  En för alla, alla för blåvitt!

  SvaraRadera
 32. Avgå käppakrigs-Ida

  /dyngfylla numero Uno , 4-4-2 nu tack

  SvaraRadera
 33. Det var tydligen två vakter häromdagen på träningen för att kolla på träningen. Det borde varit fullt med supportrar i stället som visade truppen sitt stöd. Så brukar gaisarna göra när det går dåligt.

  SvaraRadera
 34. Det visar sig gång på gång att hockeyn är ledande, det visar Ida tydligt. Egentligen är vi alla hockeytokar ety vem kan säga nej till hockey i världsklass när vi erbjuds fotboll i Makedoninenklass?

  SvaraRadera
 35. Så jävla insnöade ni är!!!!

  Tror ni verklgen att fotbollen(blåvitt) inte har något att lära av puckeyn?
  Då är ni precis lika inavlade som dom som sitter på KG och bestämmer...

  SvaraRadera
 36. Nämen hörni nu överanalyserar vi det hela!
  Det har faktiskt rådit fastetid och Blåvitt har i ett uttryck av fromhet visat den avhållsamhet att vinna, ja rentav ta poäng som kännetecknar de goda. Vi har visat att vi kan och vill, men ändå låtit bli. På Råsunda i torsdags inledde vi långfredagens passion genom att spela den krampaktiga fotboll för synskadade som t o m gråstarrsföreningen skulle ha kunnat läsa och göra 1-0 på.
  I natt börjar dock uppståndelsen. Från död till liv.

  SvaraRadera
 37. Bra skrivet!

  SvaraRadera
 38. Anonym 08:43. Gaisarna är äkta supportrar medan bläävitts supportrar bara är plast och medgångare så hur tror du då att det skulle bli något som helst stöd för det laget om det går uselt?

  SvaraRadera
 39. Slutade läsa när jag kom till hockey,,,

  SvaraRadera
 40. Möcke bra!!! Vi måste följa vår spelidé, vi kan inte spela som tex Malmö... måste bara få självförtroende och dom där 50/50 matcherna med oss....... vi va ju inte dåliga mot HIF tex. Vi va tom rätt hyffsade!

  Forza blåvitt, krossa Kalmar!!

  SvaraRadera
 41. Underhållningsmagnifikt vadåförnåttsaru??

  SvaraRadera
 42. Jag har varit på plats på 4 av 4 matcher i år.. Dom har inte behövt utstå några burop under matchen.. Fan mot AIK fick Logi stöd av oss när han sprang ut och slog sin tjugonde hörna rakt i händerna på målvakten eller till annan valfri AIK spelare i ett 0-2 underläge och tre minuter kvar av matchen..

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.