2011/04/10

"Därför förlorade Blåvitt på Rambergsvallen i dag"

BORTFÖRKLARINGAR. I dag spelar Blåvitt mot BK Häcken, på skräckarenan Rambergsvallen. Vi vet ju av tradition hur de flesta av dessa matcher slutar så – trots att Sella är tillbaka – vi måste förbereda oss inför det värsta tänkbara. Och sedan säsongen 2010 har IFK Göteborg doktorerat och skrivit en massiv avhandling på området "bortförklaringar i samband med förlustmatcher" vilket gör att jag vill hjälpa Jonas Olsson, Håkan Mild och gubbarna på traven.

Vid förlust på Rambergsvallen är det inte Blåvitts fel, det är...

...spårvagnarnas fel. Det sanslösa oljud som kommer från de slammrande vagnarna längs Hjalmar Brantingsgatan. Hur ska någon kunna koncentrera sig på att spela fotboll i det oljudet? Speciellt när de italienska vagnarna kommer, då det ju är allmänt känt hur störiga de är. Skandal att Västtrafik och Göteborgs Spårvägar tillåter sådant oljud i ett civiliserat land.

...målramens fel. Det finns obekräftade uppgifter om att målramen på Rambergsvallen är hemsökt av onda andar, något som manifesterades väl när Blåvitts dåvarande målvakt Sören Järelöv helt oförklarligt sprang rätt in i stolpen under ett derby för många år sedan. "En av stolparna började plötsligt psyka mig", sa en skakad Järelöv i samband med förlusten.

...idioternas fel."Dom sa att allt var gudarnas fel, dom sa att allt var judarnas fel, dom sa att allting var den blöta sommarens fel, dom sa att allting var den jävla domarens fel, men jag vet vem som driver sitt spel, allt är idioternas fel." - Dan Berglund.

...Rambergets fel. Totalt icke sheng fui att ha stadens största berg precis vid arenan. Vem ska kunna känna rätt energier i luften under sådana vansinniga förutsättningar?

...Rambergsvallens fel. "Men vi vinner ju aldrig här på Rambergsvallen!"

...McDonalds fel. Sedan ett par år är IFK Göteborg vana vid att ha Max vid arenan. Nu ska de plötsligt ställa om till att ha McDonalds vid arenan. Var ska spelarna äta före match? Var ska de äta i paus? Var ska de äta efter matchen? Big Mac är sämsta tänkbara kost för ett lag som lever på Max-mat. Så McDonalds bör verkligen ta sitt ansvar för den negativa inverkan de har på Blåvitts förutsättningar.

...motvind i spelargången. Blåvitt är vana vid medvind inomhus.

...tv:s fel. Mannen på tv sa att spelarna skulle sitta kvar framför tv-apparaten.

...Allsvenskans fel. Fotboll ska spelas för att det är skoj! Det är så omoget att räkna hur många mål lagen gör och dessutom hålla på med tabeller och skit. Vi lirar för att det är det bästa vi vet, inte för att vinna.

...djurens fel. En sork sprang förbi Rambergsvallen under matchen.

...sjukdomarnas fel. Halva Blåvitts trupp har varit sjuk i veckan. Dessutom var de hos tandläkaren i går och har ont i munnen. Därmed har uppladdningen varit katastrofal. Hade Jakob varit frisk i veckan hade vi vunnit mot Häcken. Och troligtvis Champions League med.

...solens fel. Enligt YR.no ska det bli uppemot 17-18 grader på Hisingen i dag. I början av april. Det är ett klimat som de blåvita inte alls har någon vana av, tvärtom brukar vi ha tjäle i marken under den här perioden av året och spela i Royal League bakom massiva snövallar. BK Häcken har sannolikt hyrt in det kinesiska luftvapnets väderstörningsteam som stoppade alla oväder i samband med Peking-OS. Detta är ett uppenbart sabotage av de naturliga förutsättningar (storm, hagel, vågrätt regn) som Blåvitt normalt spelar som bäst under. Värmebölja är inget för Blåvitt. Och spelarnas ögon tål definitivt inte sådant starkt solljus som det är på Hisingen.

Och funkar inget annat kan vi alltid återvända till favoriten från 2010 och konstatera att allt är...
...gräsmattans fel. Nu när Blåvitt äntligen fått lira en (förlust)match på riktigt gräs på Gamla Ullevi tvingas vi tillbaka till en åker på Rambergsvallen. IFK Göteborg vill spela champagnefotboll och det går naturligtvis inte när vi tvingas spela på en plan vars enda skötsel består i att ett par vilda getter släpps ut på brunbete.

20 kommentarer:

 1. Du glömde bögarnas fel

  SvaraRadera
 2. Kan ge mig fan på att det blir uppladdningen/sjukdomarna som hamnar i fokus den här gången om det inte sker någon domartabbe under matchen.

  Annars kan vi alltid skylla på Moskébygget vid Brämaregården, som nazisterna gör...

  SvaraRadera
 3. Kritik behövs. Friskt inlägg.

  SvaraRadera
 4. Sorken var jävligt rolig faktiskt! Hoppas dock att ingen bortförklaring ska behövas efter dagens match. Forza blåvitt!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. hahahahahaah sjukt kul inlägg, även om jag hoppas att vi inte behöver bortförklaringarna!

  SvaraRadera
 7. Djurens fel? du kan väl för fan inte mena att det är djurenns fel???

  SvaraRadera
 8. Anders/ Faktum är att jag inte hört/sett/läst Frankie kräva eller förespråka avgång på någon i Blåvitt på snart ett års tid, så nu drar du nog jävligt felaktiga slutsatser. Att kritisera bortförklaringar handlar snarare om att Blåvitt ska ta ansvar för sina egna resultat istället för att alltid peka på andra faktorer än sig själv vid misslyckade resultat. Något jag håller med Frankie om till 100 procent.

  Frankie/ Stor humor. "en sork gick förbi"...

  SvaraRadera
 9. hahaha fan vad sjuk du är.

  NU MOT 3 POÄNG SÅ SLIPPER VI ANVÄNDA LISTAN! :)

  SvaraRadera
 10. Hahaha! Nu är du rolig frank

  SvaraRadera
 11. http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A

  SvaraRadera
 12. Fan va tråkig du är Frankie

  SvaraRadera
 13. Fan va rolig du är Frankie!
  Får Stellham vibbar - mer sånt här!
  Frankie +3

  SvaraRadera
 14. Du e så rolig!

  SvaraRadera
 15. Kan det möjligtvis, någon enda gång, eventuellt, kanske vara så att det andra laget helt enkelt var bättre?

  SvaraRadera
 16. Nu vet vi...att det var målramens fel!

  SvaraRadera
 17. Blir det förlust mot Helsingborg så tycker jag att vi måste diskutera ifall Jonas Olsson är rätt person att leda IFK. Var är glädjen och framförallt självförtroendet hos spelarna. Jag har nog aldrig sett Jonas le någon gång.
  Henke

  SvaraRadera
 18. Gör som Jonas, skyll på stolpen.
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article12860193.ab

  SvaraRadera
 19. jävla sork! allt är ditt fel!

  SvaraRadera
 20. ...bögarnas fel, som grotesco hade sagt ;)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.