2011/04/11

Frankie's femma: "En storartad insats på Hisingen!"

FRANKIE'S FEMMA. Minuspoängen efter den här matchen går till BaraBen.com och särskilt till skribenten Frankie för att de/vi/jag varit alldeles för negativa inför säsongen och den senaste matchen. Det kunde vi se på Rambergsvallen i går, hur deras farhågor verkligen var out of line och kraftigt överdrivna. Blåvitt spelar ju mästerlig fotboll och imponerar verkligen stort. Snacket om att "det är inte nu det gäller" från försäsongen har förbytts till insikten "det är ju nu det gäller" och som Blåvitt lever upp till det! Mot SM-guld, Europaspel och evinnerliga framgångar!

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 55 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

BK Häcken, borta på Rambergsvallen, (3-1 till BKH)
5 poäng:
Jonas Olsson
3 poäng: Sebastian Eriksson
2 poäng: Elmar Bjarnason
1 poäng: Markus Sandberg
Minuspoängen (Nyhet): BaraBen.com

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Totalt efter två omgångar:
1. Jonas Olsson - 5 poäng
-. Tobias Sana - 5 poäng
3. Göteborgs fotbollspublik - 3 poäng
-. Sebastian Eriksson - 3 poäng
5. Karl Svensson - 2 poäng
-. Elmar Bjarnason - 2 poäng
7. Domaren - 1 poäng
-. Markus Sandberg - 1 poäng
9. Jakob Johansson - (-1 poäng)
-. BaraBen.com (-1 poäng)

68 kommentarer:

 1. Bra femma, bruden i slutet verkar ju vara den som tappat det!

  SvaraRadera
 2. Tycker att det varit liten tilltro till spelare och ledare inför matcherna och jag tror detta påverkar de unga spelare som finns i Blåvitt och som säkert läser på Baraben och andra bloggar. Om supportrar redan innan match utgår från att laget ska förlora tror jag knappast detta höjer deras självförtroende. Jag säger inte att man inte får kritisera men man kanske kan hålla det för sig själv innan match och i så fall komma med kritik utåt sett efter match. Sedan är kanske inte ironi och sarkasm något konstruktiv kritik direkt.

  SvaraRadera
 3. Sandberg borde få minus, en av de sämsta målvakterna i Allsvenskan.

  SvaraRadera
 4. 09:13

  Frisparken är väll okej men visst fan ska han ta den, så jäkla bra slagen var den inte...

  SvaraRadera
 5. Anonym 09:13 :
  Sandberg sämsta målvakten? Du kan inte sett samma match som jag igår. Han hade i princip ingen chans på något av målen utan två var ju grymma individuella insatser och ett mål var snarare Adams misstag när han lät Ranegie härja fritt.

  I övrigt så visst kan man vara bitter och nedstämd men vad hjälper det? Låt oss nu krossa HIF hemma så är vi tebaks!
  //Karlsson

  SvaraRadera
 6. lägg av nu frankie. analysen av matchen mot örebro var usel från din sida, likaså detta... SKÄRPNING. den som borde fått minuspoäng igår är du..
  sluta dricka öl o tjöta på matcherna, kolla vad som händer på plan istället!
  får hålla med bruden i slutet, du har tappat det!

  SvaraRadera
 7. Tycker absolut inte Sandberg ska lastas för frisparken, ställer upp sin mur och bollen går in över muren i murens hörn. Vist den är inte otagbar, men jag tycker inte att han ska lastas för den!

  SvaraRadera
 8. Hahahaah bitterheten är underbar! Fortsätt hetsa Frankie!

  SvaraRadera
 9. Akta dig för att hylla Blåvitt, det tycker sekten är förjävligt! Akta dig för att kritisera Blåvitt, det tycker sekten är förjävligt. Sekten tycker att alla andra ska hålla käft så att de kan berätta för världen vad Blåvitt behöver för att vinna matcher.

  SvaraRadera
 10. Klockren kommentar där i slutet av tjejen som filmar. Du har tappat det Frankie. Lägg ner ironi och skit och återvänd till den konstruktiva kritiken som vi alla vet att du är bra på att framföra.

  SvaraRadera
 11. Hahahahahahaahaha

  SvaraRadera
 12. Någon gång får man fan nog och jag förstår dig Frankie. Efter att du kritiserat lagbygget, laguttagningar men främst taktiken i ett halvår här på bloggen fattar jag att du inte orkar längre. Mild lyssnar ändå inte, han tycker att "det är kortsiktigt" att snacka om att byta tränare. JAja, då kan vi väl köra oss rakt ner i superettan då...

  SvaraRadera
 13. anonym 09:12/ Du inser väl att den här bloggposten driver med puckon som dig va? Som skylle Blåvitts inkompetens på planen på "negativ inställning på Baraben.com"..? Dumheten i den logiken är fan så bred att den knappt går att analysera. Så måste det vara, så som Baraben.com skriver så blir det på planen. I-d-i-o-t.

  SvaraRadera
 14. Jag är så förbannat trött på när människor inte tycker att supportrarna ska få kritisera spelarna för att de kan ta illa vid sig. BaraBen är inte tänkt att fungera som en hyllningskör för Blåvitt utan ska granska och våga kritisera. Om man vill ha obotlig optimism kan man hålla sig till officiella istället. Fortsätt kritisera BaraBen. Bra att någon vågar göra det.

  SvaraRadera
 15. Det är bara att hålla med. Storartad insats av Blåvitt, fantastiskt spel, underbar 4-2-3-1 taktik, skön balans i laget och skarpa insatser av killarna på planen!

  SvaraRadera
 16. Nu kan väl ingen klaga på JO. Startar med Elmar på mitten, som alltid överarbetar. Söder anonym, Seb slår bort massa pass. Adam rent av dålig. En startelva som alla vill ha som skriver här, så var är problemet? Jo vi blev utspelade av Häcken i andra, Chibuki var magnifik o Ranegie hade jag i alla fall behållt i Blåvitt. Förstår inte varför alla buar så fort han har bollen. Han är ju grym, det var ju Blåvitt som inte ville ha honom kvar.

  SvaraRadera
 17. Optimus Prime2011-04-11 09:38

  Tomas/ Problemet är fortfarande huvudproblemet som alla kritiker velat se: Sluta spela med den värdelösa 4-2-3-1 uppställningen och övergå till ett rakt 4-4-2 med hög press som vi alltid fått alla våra framgångar med. Sedan, utifrån den nygamla taktiken, börja se över vilka spelare som saknas och som bör sparkas ut från Kamratgården. Men tränaren måste lägga ner den här skittaktiken med fem mittfältare där två är så defensiva att vi ser ut att spela med sex backar på planen, backar som dessutom inte vågar stöta fram på någon motståndarspelare. Rena katastrofen på Rambergsvallen i går.

  SvaraRadera
 18. Frankie, du kanske ska vänta med att kommentera och dela ut betyg till dagen efter? Då ölen gått ur kroppen? Själv var jag förbannad och besviken igår, som alltid efter förlust, men idag kan jag se hur bra det kunde blivit (stolpträffarna) med lite tur. Att det ändå fanns tendenser där.

  Raljerande och sarkasmer hjälper föga. Ingen av spelarna, ingen av ledarna (och ingen vid sidan av planen) är omedvetna om att det går dåligt. Man ser på på spelarna att det inte finns någon glädje nu och såna här inlägg är inte rätt väg för att förändra det!

  Lyft fram det som är bra (Sana!) istället för att ENDAST fokusera på det dåliga.

  Jag menar inte att du ska hylla go gubbar-style, men lite mer nyans och eftertanke vore nog inte dumt.

  SvaraRadera
 19. Nemo - jag vet inte om du är trög men jag skrev att jag tycker att man ska få kritisera laget men däremot skrev jag (även om de uppenbarligen var svårt att förstå) att det knappast är det bästa att göra innan matcherna och att när man väl kritiserar är det bra att vara konstruktiv. Det kan dock vara så att ditt sätt är det bästa: klaga och gnälla mer än en örebroare. Med ditt resonemang kan man fortsätta att hålla diskussionerna på den nivån eftersom det ändå inte har någon effekt på planen på något sätt.

  SvaraRadera
 20. Nemo - jag vet inte om du är trög men jag skrev att jag tycker att man ska få kritisera laget men däremot skrev jag (även om de uppenbarligen var svårt att förstå) att det knappast är det bästa att göra innan matcherna och att när man väl kritiserar är det bra att vara konstruktiv. Det kan dock vara så att ditt sätt är det bästa: klaga och gnälla mer än en örebroare. Med ditt resonemang kan man fortsätta att hålla diskussionerna på den nivån eftersom det ändå inte har någon effekt på planen på något sätt.

  SvaraRadera
 21. Avgå Rehn/Olsson2011-04-11 09:44

  anonym 09:39- Personer som dig som tycker att man bara ska snacka om sådant som är "positivt" är precis som Jonas Olsson gör. Han snackar alltid om det som är positivt när han egentligen borde fokusera enbart på det som varit negativt hela förra året, denna försäsongen och nu även i årets Allsvenska. Ingen inom IFK Göteborg verkar förstå att vårt system inte funkar för det är ju INGEN som gör något för att ändra på detta. Vi bara förlorar nya matcher och går vidare som om ingenting har hänt.

  VI MÅSTE KRÄVA EN FÖRÄNDRIG NU!

  SvaraRadera
 22. En härlig första halvlek bjöd på många chanser. Även spelmässigt var det kul att se ett rappt blåvitt som malde på. Men sen gör det ont att se hur laget inte klarar av att stå emot ett grymt effektivt häcken.

  Tobias Sana gjorde en mycket bra insats igår. Tobbe likaså.

  Jag tror vi behöver förstärka innermittfältet under säsongen. För där är det klent. Nuvarande spelare håller inte måttet på den positionen, tyvärr.

  SvaraRadera
 23. anonym 09:39/ Hahaha, Du kunde ha sett hur det kunde ha blivit med lite "tur" vid stolpträffarna. Men vad bra att du lever i låtsas-lala-landet där man får poäng på hypotetiska slut och "kunde ha"-bonusar. Tur. Wow.

  SvaraRadera
 24. Så nu är JO bra för att han spelade Bjarna. En tränare ska göra lite mer än att ta ut laget.

  Tyvärr är det stora problemet Mild som pissar på oss supportrar. Det är Mild som värvat ihop den här skiten. Karaktärsspelare. GAIS har Wanderson, Häcken Chibuike, vi har Jakob Johansson... Säger allt.

  Alla andra lag spelar bättre fotboll än vad vi gör för de har riktiga fotbollsspelare. Inte fittor som passar in i gruppen!

  Bra jobbat Frankie. Fortsätt så. Förstår inte er som kritiserar honom. Är ni nöjda med det ni sett i snart två år nu? Snart har vi 6000 i snitt på hemmamatcherna...

  SvaraRadera
 25. Fan va tråkig du är Frankie

  SvaraRadera
 26. Hallå eller2011-04-11 10:11

  Frankie kritiserar Blåvitts idé och trupp. Blåvitt förlorar matcher, vissa fans/läsare här kritiserar Frankie för att vara negativ. HALLÅ ELLER, SER NI INTE PÅ MATCHERNA????

  Det är ett håglöst Blåvitt som saknar allt var självförtroende och kunnande heter. De är ledda av en snubbe som inte vet hur man spelar effektiv fotboll och som inte vet hur man anpassar laget efter sina resurser.


  AVGÅ JONAS OLSSON, VI HAR FÅTT NOG!

  SvaraRadera
 27. Finns det nått coolare än att se en blåval hoppa upp ur havet ? Nä tror inte de va !

  SvaraRadera
 28. Haha du är ett geni Frankie.

  SvaraRadera
 29. Jag håller med kommentaren om att man inte orkar vara positiv längre. Lägg ner 4-2-3-1 skiten nu eftersom den inte passar oss. Låt Sebban husera ensam framför backlinjen och bygg därifrån. Ta bort Söder från vänsterkanten där han inte skapar någonting, och spela honom på den position där han slog igenom (och fick Juventus ögon på sig) som en av två anfallare. Flytta in Sana centralt, han är den enda talangen som utvecklas och den ende som kan bli en riktig playmaker.

  SvaraRadera
 30. Men allvarligt. Frisparken går i murens hörn. Målvakten tar ena hörnet, muren andra. Slår spelaren en frispark över muren och in i det krysset är det bara att gratulera till en bra frispark.

  SvaraRadera
 31. anonym 10:29/ Men han är ju där, före bollen för den är jävligt löst slagen. Ändå fipplar han in den mellan sina händer. Helt otroligt svagt.

  SvaraRadera
 32. Fy fan vad stryk vi kommer att få av Helsingborg! Ska bli kul att få spela mot assyriska och dom andra gängen nästa år.

  SvaraRadera
 33. Frankie, kan du inte bli sportchef i IFK så att det blir nån jävla ordning i laget?

  Seriöst!

  SvaraRadera
 34. "Giganternas, titanernas lag, Häcken" :D

  SvaraRadera
 35. Det känns bra att det som jag kom till insikt med för minst ett år sen nu äntligen råder konsensus kring: Jakobs talanglöshet, Elmars överarbetande och alibispringande, Jonas Olssons inkompetens, spelsystemets brister.

  Trist bara att vi skulle vara så här långt nere i skiten när det äntligen hände.

  SvaraRadera
 36. Håller med bruden i slutet, han har tappat det totalt. Det är inte ens roligt att lyssna på, man blir ju bara förbannad på vilken dålig kvalitét det är på baraben nu.

  Skärpning!

  SvaraRadera
 37. 1. Sparka Jonas Olsson
  2. Börja jobba med självförtroendet det, måste stärkas
  3.Skaffa en ny målvakt Sanberg är bra men han behöver mer rutin och blåvitt behöver en färdig produkt.
  4.Blåvitt behöver en ny spelide`
  5.Man måste också börja spela med hjärtat! Varenda duell ska man vinna varenda poäng skall man ta. INSTÄLLNINGEN!

  SvaraRadera
 38. In med WM o seriösa killar, Wernbloom typ. Så kanske man får se lite hjärta. O om ngn skadas eller åker ut finns många reserver. Helt seriöst, håll en stor samling där klubblösa kan komma o provspela o Blåvitt behåller lite av stoltheten som är såld i övrigt. ICAs logga eller ingen o ROSA TRÖJOR åt HELVETE. Detta kan bli blåvitts död, AVGÅ SAMTLIGA, en styrelse av självgoda lösaktiga jävlar. AVGÅ. Låt fansen via Baraben tillsätta nya ledare o ny agenda. O provspelningen o jakten på hjärta, gravallvarligt.

  SvaraRadera
 39. Lapprin - oj.

  SvaraRadera
 40. Klockren femma, förutom att du missade hjalle han är fan värd en sjua efter sin heroiska insats

  SvaraRadera
 41. Alla de chanser vi hade fick vi genom kontringar... Så va spelet bra eller dåligt i första? Tja, vi kan ju kontra sönder HIF på måndag! Men då krävs det att vi har en okey målvakt vi nu saknar och ett försvarsspel ala tidigt 2000-tal.

  SvaraRadera
 42. WM, dags för kvartssamtal!!!

  SvaraRadera
 43. Fjollspelarna i blåvitt har äntligen hittat rätt färg: ROSA!!!

  SvaraRadera
 44. Hur kan man bli så arg efter en 3-1 förlust mot ett bra lag, där lagen har en halvlek var och man är stolpträffar från att avgöra matchen i första halvlek?

  SvaraRadera
 45. Anonym 13:52>

  Ditt dumma helvete! Gör det själv.

  SvaraRadera
 46. Fy fan vad omoget Frankie, så jävla trött på alla medgångssupportrar som kan allt och vet allt.

  SvaraRadera
 47. Anonym 14:00:

  ??? Gör vilket själv?

  SvaraRadera
 48. Jag fattar inte hur folk kan se något ljus, hoppet har lämnat mej!!

  SvaraRadera
 49. Detta är bajs!

  SvaraRadera
 50. Jonas Olsson gör många fel.
  Men det absolut största han gör idag, är att starta med Hjalle.
  Varför?!
  Vi har en av Sveriges bästa mittbackar om han bara får chansen att bevisa det. Vrför vågar fegisen inte ta upp Azulay? Varför varför varför?
  Förlåt Jonas, men... Vi alla har fått nog. Jag hade köpt din tråkiga stil om vi vunnit macher med den. Men det gör vi inte.
  Behåll gärna Rehn, men skicka Jonas Olsson bort från föreninen.
  Så långt det bara går.
  Tack!

  SvaraRadera
 51. Tycker att Frankie har rätt i mycket, men att Sebastian Eriksson skulle vara den som var sämst i matchen av alla blåvita utespelare håller jag för felaktigt. I mina ögon var han en av de bättre i första halvlek och ligger bakom målet samt flera andra lägen med sitt passningsspel. Det är inte för inte som det är han som Gerardsson uttalar som ett hot när han intervjuas i halvlek. Många var sämre än Sebastian i första halvlek, var han då så JÄVLA urusel i andra att han helt plötsligt blivigt sämre än exempelvis Elmar, Sandberg, Johansson eller Hjalmar. Det är vad jag funderar över och jag hör gärna argumenten emot om det är många som tänker annorlunda.
  I övrigt tycker jag hetsjakten på Jacob Johansson är bedrövlig, hoppas att han inte går till häcken och sätter den på oss nästa säsong.

  SvaraRadera
 52. http://www.facebook.com/AvgaJonasOlsson

  SvaraRadera
 53. GAIS har 3 AS SKYTTELIGAVINNARE I Wanderson,Razak, Santos och Häcken Chibuike,Dioh Williams, Waris och vi har Jakob Johansson... Säger allt.

  Alla andra lag spelar bättre fotboll än vad vi gör för de har riktiga fotbollsspelare. Inte fittor som passar in i gruppen!

  Nä jag ska gå på GAIS hemmamatcher på GU from och nu

  // Thomas

  SvaraRadera
 54. Fräääänkie,din F* sopa!

  SvaraRadera
 55. Fan värre än Sparven ju. Nä ta dig samman Frankie, du har ju tappat det helt!

  SvaraRadera
 56. Hahaha sjukt roligt just nu hur hälften säger "askul fortsätt" och andra sidan säger "katastrof avgå" till både Frankie/BaraBen och JO/Blåvitt...

  SvaraRadera
 57. Jag förstår inte hur ni kan tolka in kritik i denna femma? Jag ger ju dem strålande betyg och höjer dem till skyarna. Det var väl precis vad läsarna krävde efter min mycket kritiska femma efter första omgången? Så jag levererade det jag trodde ni ville ha, positiva tankegångar!

  SvaraRadera
 58. Fan vad ni är bittra på BaraBen.com

  SvaraRadera
 59. Anonym 18:58/ Är du inte det? Tycker du det är skönt med idel förluster i år? I så fall är du nog rätt ensam. Alla som har olika klagomål kan nog enas i en sak: det är inte roligt att förlora.

  SvaraRadera
 60. En bra femma! Får nog hålla med om de tre spelarna som Frankie plockade ur igår var de tre sämsta..

  Det är inte ofta man går på en ödes match redan i tredje omgången.
  Men man får se det ur ett positiv synvinkel. Roligt med matcher so gäller så mycket så tidigt på säsongen.

  SvaraRadera
 61. ja men lilla gumman: vem FAN har inte tappat det efter allt som den tränaren har fått oss o genomlida!!!

  SvaraRadera
 62. Fan vad cool du är Frankie! NOT

  SvaraRadera
 63. roligt att ingen fattar att de är ironi

  SvaraRadera
 64. roligt att ingen fattar att de var ironi

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.