2011/04/08

Det 64:e skälet att åka till Hisingen

INVASION HISINGEN. Jag bor på Hisingen, på samma hållplats där Supporterklubben Änglarnas nuvarande ordförande håller till. I mitt bostadsområde bodde Glenn Strömberg när han släpades hem från BB en tidig januarimorgon 1960 och Glenn Hysén tog sina första stapplande steg några hållplatser inåt denna landets fjärde största ö. Spelare Bengt "Fölet" Berndtsson några av sina första matcher ute i Backaklubben Hisingstad, tvillingbröderna Thomas och Andreas Ravelli bodde i ett höghus i Brunnsbo när de flyttade till Göteborg och den mer nutida ärkeängeln Dennis "Cliff" Jonsson brukade sparka boll på "Granhäcken" i Bäckebol när han var liten. Jag kan fortsätta rabbla gubbar till den här listan hela helgen lång om någon vill, men jag skiter i det då min poäng är enkel.

Detta är änna en blåvit ö.

Sen kan flanarna på nya Häckenborg, i folkmun benämnd som "Den andra skinkan", betala hur många dollars som helst ur den välfyllda Gothia-kappsäcken till reklambyrån Miami för att formulera ihop ännu en märklig uppföljare till deras i dag klassiska (och rätt rejält utskrattade) pizzakartongskampanj från något år tillbaks i tiden. Men ingen kan lära en gammal hund att sitta.

Precis som på fastlandet föds man med Blåvitt, Gais eller Öis även på Hisingen, vare sig man vill eller inte. Det bara är så när naturen har sin gång. Och oftast är det faktiskt Blåvitt.

Så lyssna på följande stockholmare...


...och ignorera henne sedan. Det enda skäl vi behöver för en tripp genom "tian" eller över broarna till Göteborgs Manhattan är här på söndag. Då spelar Blåvitt på Rambergsvallen. Det brukar gå åt helvete, diverse Häcken-lirare brukar få sina genombrott i de här matcherna, reservkeepers vi släpat över från Gais brukar göra självmål och vädret har en tendens att visa sin absolut mest helvetiska sida. Så förutsättningarna är det jävligast möjliga, men det där spelar ingen roll.

Invasion Hisingen är här.


Nu för tiden är det trend bland en grupp på drygt 30 gangsterungar i Hisings Backa att härja och bränna allt de kommer över när Hisingspolisen varit så "hemsk" att de mosat någon i deras kriminella umgängeskrets. Men vad är en brinnande bil mot det absoluta mayhem som Blåvitt brukar lämna efter sig? Inte särskilt mycket. Här är en autentisk filmupptagning på eftermälet av IFK Göteborgs besök på den stora ön här om året:Om ni tycker jag var löjlig nu så kan ni faktiskt få något de facto autentiskt från Hisingen att kika på. En lång rödhårig kille som kallades "Krickan" var målvakt i mitt pojklag (ja, jag spelade i BK Röva back in the day) när vi var mindre. När vissa av oss lade ner fotbollen och började intressera oss för skola, supporterkultur, öl, tjejer, och att skriva vår generations stora novell (inte nödvändigtvis i den ordningen) – lirade han och ett par killar till vidare och hamnade till sist i BK Häckens A-lag. I dag är han den ende av dem som är kvar i klubben och jag kan inte mer än beklaga att Källqvist tid på Rambergsvallen förvandlat honom till en sådan kallblodig mördare. 1.30 in i följande film erkänner han iskallt, utan att darra på rösten, vilken slakt han begått på sina husdjur.Så nu när det inte är ett öga torrt i läsarkretsen måste vi röra oss vidare till lite mer lättsamma ting. Om någon av er skulle få för er att ta ett första vårdopp i Kvillebäcken, Svarte Mosse eller Slätta Damm varnar vi er skarpt för den skitnödiga Hisingemåsen...När det kommer till motståndarens fans, ja det vi normalt brukar beskriva och tala om i termerna "Know your enemy" så kan vi berätta att de finns. De är inte många, de är inte riktigt friska, men de stryker omkring här bland häckarna. Under VM i Tyskland fick dock en paparazzifotograf en unik filmsnutt på dem samlade och jag varnar er – det finns viss risk för att bli dövstum av att se detta videoklipp.Och till sist, om någon nu mot förmodan undrade, ja, Samhall har verksamhet även på den här sidan Älva...

23 kommentarer:

 1. Hahahahahaha sicken jävla post. Vad fan sjunger tjommarna i den näst sista videon?

  och vad menar du när du skriver:
  "för en tripp genom "tian"...?

  SvaraRadera
 2. Oooo herregud! =)

  SvaraRadera
 3. Levande Sittplats2011-04-08 23:36

  Jengo/ Tingstadstunneln kallas "Tian" eftersom det är under Älva/Elva.

  SvaraRadera
 4. Vi kommer att knulla häcken av göteborgspacket. Hahahaha!

  Hisingen äger!

  SvaraRadera
 5. Det finns iaf en positiv sak med att vara engagerad i BK Häckens organisation, man har en garanterad plats på Rambergsvallen när Mesta mästarna gästar! Nuff' Said! Första seriesegern 2011 kommer på söndag gubbar!

  SvaraRadera
 6. En snabb fråga: är det dom vackra landshövdingehusen i bakgrunden som hon tycker ser ruffiga ut?

  SvaraRadera
 7. Den som inte tycker att Kville är lite ruffigt har fan inte varit där

  SvaraRadera
 8. Säga vad man vill om Dennis Jonsson, ärkeängel är han visserligen, men inte fan förtjänar en spelare av hans högst måttliga kaliber att ens nämnas i samma artikel som Glennar, Fölet, Ravelli..

  SvaraRadera
 9. Mathias/ Det är ju hela charmen med gamla landshövdingehus-områden, lite gammalt, lagom slitet, lite blandad befolkning som bor där. Vem fan vill bo i Vasastan liksom...

  SvaraRadera
 10. jag bor på Hisingen , Ni är välkommna på en kall innan matchen imorgon :) // Mathias

  SvaraRadera
 11. det finns 65 skäl! blåvitt spelar där imorgon.

  SvaraRadera
 12. Anonym 11:23/ Du kanske tycker han skulle ha bytt ut Dennis mot Tuve-grabben Jonas Olsson?

  SvaraRadera
 13. Nu skall vi inte skratt allt för mycket över mupparna som säger sig hålla på BK Röva. I premiären mot Elfsborg borta såg dom ut att ha samlat hela 8 personer på bortasektionen!

  SvaraRadera
 14. Studiohisingen på youtube är ju för märkliga alltså. Vad är det för snubbar som lägger ut alla dessa evinnerliga klipp?

  SvaraRadera
 15. http://www.hisingen.in/

  SvaraRadera
 16. Jag är en av få som håller på Häcken.
  Tycker det var ett intressant inlägg, har bara tre saker att säga.
  De såkallade Häcken supportarna i Tyskland, de har jag aldrig sett på Rambergsvallen. Det är väl kanske den enda positiva saken med den få skara vi är, man ser vilka som är där.

  Sen Studio Hisingen, gå in och läs på den. Dem verkar helt slut i huvudet, den bloggen kan knappast vara seriös menad.

  Vi som hållt på Häcken länge, avskyr Miamis tafattiga försök med "Hisingen är inte Göteborg" och deras fula Hisingspass & Pizzakartonger.
  Fast det värsta slaget de delar ut till oss som haft hjärtat hos Häcken hela våra liv, är deras slogan "Man föds till blabla bla(Ja ni vet vilken text jag menar, blåvitare öisare gaisare hit & dit) Men att hålla på Häcken är ditt enda aktiva val".
  Dem rent ut sagt pissar på t.ex. mig som bara gått på Häcken matcher genom hela mitt liv.

  SvaraRadera
 17. Jaha, så det är därför du går omkring på Hisingen och luktar kiss! jag har alltid undrat varför.

  SvaraRadera
 18. Japp, dem som ska marknadsföra oss tror att det är också positivt att vi doftar fränt, så ni vet vilka vi är.

  SvaraRadera
 19. Nä det e klart att snubbarna i Tyskland inte var rövasupportrar. Som 90 procent på Hisingen så e dom blåvita. Kul klipp dock, och jag menar:var fan hittar man häckensupportrar? Ja en gång träffade jag faktiskt en på Woopsie Daisy. Fast efter ett tag kom det fram att han egentligen höll på Örebro. Han var där ifrån

  SvaraRadera
 20. www.ingenälvförbindelse.nu

  SvaraRadera
 21. Minst två av killarna som sjunger Hising Island med Snowstorm, med den ära, är trogna blåvita supportrar.

  SvaraRadera
 22. Anonym Geting 22.05: Vi må vara skyldiga till det mesta BKH gjort i marknadsföringsväg de senaste tre åren. Men knappast dängan om det aktiva valet. Så du får pissa tillbaka på någon annan.

  SvaraRadera
 23. Det kanske finns förvirrade blåvita/rosa själar även på Hisingen. Men idag är alla vinnare på Hisingen gulsvarta 3-1 och jag kan bara säga vårt lag vår ö!
  /Hisingsbo

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.