2011/04/11

Därför är jag med i Facebook-gruppen "Avgå JO"...

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag skriver Anton Larsson om varför han tycker det är dags för IFK Göteborg att byta tränare.

Jag sitter just nu inne på så många känslor som bara vill ut. Jag mår illa av att se Blåvitt spela på det sätt som de gör nu. Jag har ångest innan varje match för att man är så nervös.

Försäsongen har som bekant gått riktigt dåligt för oss. Vi har tappat poäng mot lag som Qviding och Landskrona. Spelare och ledare har sagt i pressen att det kommer släppa när serien börjar och när allt väl kommer igång på allvar igen. Resultatet i träningsmatcherna spelade tydligen ingen roll för vi skulle ändå vinna matcherna när Allsvenskan drog igång, enligt många i klubben. Hittills har vi inte sett något av det vilket jag inte alls är förvånad över. Träningsmatcherna är otroligt viktiga, det är där vi bygger upp vårt sätt att spela och får ett självförtroende som vi kan ta med oss in när serien börjar. Så det är konstigt när personer i klubben går ut och säger ”allt löser sig när serien drar igång, inget att oroa sig för” .


Jag är inget stort fan av Jonas Olsson och har länge velat att han ska avgå. Så mina tankar och känslor inför dagens match var väldig blandade. Självklart så man som blåvitt supporter alltid hoppas på vinst, men när jag gick in på Rambergsvallen idag tänkte jag att en förlust kanske är det ända sättet att bli av med den mannen som ”misshandlat” vår klubb under en lång tid nu. Det är hemskt att säga det men jag ”vill” att vi förlorar nästa match bara för att Jonas ska få kicken och jag ”ville” att vi skulle förlora idag. Det låter förjävligt att säga att man ”hoppas” på en Blåvittförlust, men jag tycker det har gått för långt nu. Styrelsen och Mild måste agera innan det är för sent! Det känns fel att behöva hoppas på förlust för att ledningen ska ta sitt ansvar och sparka Jonas. Så om det ska behöva bli en förlust till för att bli av med honom så tycker jag det är värt det, enligt mig i alla fall.

Självklart så hoppas jag ju att allt vänder nu mot Helsingborg och att vi vinner resten av de resterande allsvenska matcherna, men det kommer inte hända… Så är det bara.

Jag vet inte riktigt hur länge sedan det var att Blåvitt hade noll poäng efter två de två första matcherna i Allsvenskan. Det kan växa till tre nu när vi möter Helsingborg nästa match och matchen efter Helsingborg så möter vi AIK på bortaplan och vi vet alla att det alltid är tufft. Så det kan mycket väl bli fyra förluster i rad. Vi är IFK Göteborg, detta är fan inte acceptabelt! Vi ska inte behöva gå med denna känsla av oro i magen över att vårt lag inte presterar som vi fans kräver att de ska göra. Vi har en trupp som har kapacitet att ta ett SM-Guld, det är i alla fall det jag vill tro att vi har.

Efter matchen har det vart flera upprörda känslor på diverse Blåvitt-sidor och forum där folk kräver Jonas avgång. Det skapades en Facebookgrupp där fans kräver att Jonas avgår eller sparkas.

http://www.facebook.com/AvgaJonasOlsson

Jag är självklart med i denna grupp och tycker att gruppen är ett bra initiativ från Blåvitt håll. På något sätt så måste vi få säga vad vi tycker om hur klubben sköts, utan att behöva göra som gnagets supportar genom att gå marsch till träningsanläggningen och agera hotfullt. Gruppen hade över 500 ”gillningar” på bara två timmar och det säger en del om vad vi supportar tycker.

Det jag skrivit står jag för till 110 procent. Det finns säkert ni där ute som tycker jag är helt ute och cyklar med denna text. Oavsett vad ni tycker om vad jag skrivit så är det viktigt att vi IFK-supportrar står tillsammans oavsett vad som händer!

Over and Out
Anton Larsson

37 kommentarer:

 1. Jävla gajsare. Håll dig hemma och stäng dörren om du vill att vi skall förlora.

  DRA ÅT HELVETE!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår dig, jag förstår känslan av att Mild/Seppo V/styrelsen ska tvingas agera. För vinner vi var tredje match kommer det bli som under 2010, att vi kommer på en skitposition och ingenting förändras. För hela tiden kommer en seger som ger arbetsro, för att sedan följas upp av ett par förluster. Håller inte med om att man hoppas på förlust, men att man liksom känner "aja en förlust, det är väl i alla fall bra för då kanske JO tvingas bort" efter en förlustmatch...

  SvaraRadera
 3. Höj standarden!2011-04-11 22:29

  JO har inte skött sitt jobb, alla vet det, Vill man få honom att avgå är en budskapsbanderoll en början till exempel.

  Att starta en facebook grupp är bara löjligt enligt min mening då jag personligen även vet att varken Jonas eller Stefan har Facebook konton.

  Skäms när jag läser sånt här. Får även full förståelse för Gaisare och Öisare som påpekar att vi har en medelålder på 15år på våran klacksektion.

  Höj standarden!

  SvaraRadera
 4. Det hjälper inte att sparka JO, det är ju faktiskt spelarna som skall agera på planen och nu när vissa av våra spelare för tillfället är helt iskalla när det gäller avslut, tajming och försvarsspel kan man inte skylla tränarna för det.
  Vissa spelare i blåvitt verkar helt enkelt inte ta det där sista steget som gör dem till en spelare över mängden i allsvenskan. Jag tänker t ex på Adam som knappt platsar i min bok just nu. Jag håller med om att JO inte har det största karisman och ledarstilen, men vem -om vi skall spekulera i framtida tränarnamn är tillgänglig och som blåvitt och vi supportrar vill ha ock kan få?
  Jag vill t ex inte ha Lagerbäck- han står inte för någon offensiv fotboll enligt mig.

  Jag accepterar att folk vill bli av med Jonas Olsson , men jag tror inte det är så enkelt att bara sparka tränaren. Vi kan inte enbart skylla på tränarna när spelarna gör juniormisstag på planen och när dom i vissa fall saknar kreativitet och teknik. Jag brinner för blåvitt precis som alla ni andra här, men det vi behöver är spelare som kan dra sin gubbe och som har fart och teknik. Vi behöver helt enkelt ett komplement till Tobias. Där har blåvit misslyckats med värvningarna under de senaste två åren.

  Med en dåres envisshet vill jag ändå tro att det vänder nu på måndag!

  SvaraRadera
 5. ... sist vi inledde med två förlustmatcher var väl 2007

  SvaraRadera
 6. Folk bara skyller på jonas hela tiden. Kom igen nu. Spelarna måste ju också visa att de vill spela fotboll och ha hjärta för klubben. Med tanke på den lönen dom tjänar ska dom prestera jävligt bra faktiskt.

  Man skäms över den jävla dåren som startade den gruppen, skyll på spelarna också, det är väl även dom som ska vinna matchen? Inte tycker jag dom spelar för vinst iallafall...

  SvaraRadera
 7. Jonas ev avgång beslutas av mild.
  Om inte mild sparkar honom måste mild få sparken. om inte mild får sparken pga det är det seppo som har ansvaret.
  Då ifk beslutat om en gemensam falsk kommersialistik reklam mot fansen så finns det ingen möjlighet om avgång förrän det är för sent.
  Jag vill att blåvitt åker ur allsvenskan. då, bara då får vi nya framåt inriktade ledare i styrelsen.

  SvaraRadera
 8. Jag delar ditt engagemang men inte din åsikt. Och jag tror vi alla behöver stanna upp och tänka efter när vi kommer till den punkten att vi önskar att blåvitt förlorar.

  SvaraRadera
 9. Helrätt. Stötta Anton, inte förlora-matcher-Jonas.

  SvaraRadera
 10. den dagen jag står och hoppas och vill att blåvitt ska förlora slutar jag kolla på fotboll. jag blir personligen mer upprörd av det här inlägget än av blåvitts spel. kanske inte.. huvudsaken är att olsson kommer att få sparken om han inte presterar. du tycker att olsson har misshandlat blåvitt? såg du var lagerbäck gjorde med svenska landslaget? nån måtta får det vara i häxjakten på olsson.

  skulle vilja se en mer nyanserad debatt kring ämnet. olsson är inte djävulen även om han bär huvudansvaret. men nånstans i allt det här får vi inte glömma att vi har en spelartrupp som i slutändan bestämmer olssons framtid. om de dåliga resultaten är olssons eller spelarnas förtjänst låter jag dock vara osagt.

  just det, den facebookgruppen kan du köra upp där solen inte lyser. nån måtta får det vara med pajasfasonerna.

  nyansera debatten!

  SvaraRadera
 11. upp med banderoll JO vinn eller försvinn

  SvaraRadera
 12. De som anser att Mild ska "agera", då genom att kicka ut JO från gården, inser väl också att den dagen även skulle bli Håkans sista dag där uppe?

  SvaraRadera
 13. 22:46 Nej vi förlorade inte premiären det året, det blev 1-1 borta mot Trelleborg och därefter torsk mot Gnaget.

  Håller för övrigt med 22:42, 22:46, 22:58 -> NYANSERA DEBATTEN!

  JO är INTE djävulen.

  Mitt förtroende må svikta men aldrig mitt stöd.

  SvaraRadera
 14. AVGÅ ALLA JÄVLA MEDGÅNGSUPPORTRAR! VILL ALDRIG MER SE ER PÅ BLÅVITTS MATCHER. Börja heja på harlem globetrotters Barcelona eller något annat istället.

  SvaraRadera
 15. Vad FAN vet ni om vad Blåvitts spel beror på? Ni har förmodligen aldrig talat ett ord med JO och ändå avskriver ni honom tränarförmåga o hjärta. Han är härifrån ok?. Har hade förmodligen koll på Blåvitt innan majoriteten av läsarna ens var påtänkta. Det kanske inte har gått bra, men vissa idioter hittar en syndabock som de avlastar sin ilska på. Det förblindar. Spelarmaterialet är knappast det bästa. Det har gått nedåt kvalitativt sedan sommaruppehålket 09 och moralen försvann tidigt 2010. Kommer ni ihåg att Rehn sparkades?? En gång till? Visst. Men vissa i truppen hade jag med bravur kunnat ersätta. "Nä men JO hade ett finger med redan under 2010 års fall." Under 2009 också. Publik o spelare behöver hjärta. Ounkt slut. Organisera provspelning. Så får vi in hjärta o blod o svett o tårar,

  SvaraRadera
 16. Om ni läser texten så ser ni att krönikören inte vill att blåvitt ska förlora matcherna "Självklart så hoppas jag ju att allt vänder nu mot Helsingborg och att vi vinner resten av de resterande allsvenska matcherna, men det kommer inte hända… Så är det bara"

  Han skriver gång på gång "vill" "ville" "hoppas" osv...

  Läs ordentligt innan ni skriver!

  SvaraRadera
 17. Om ni läser texten så ser ni att krönikören inte vill att blåvitt ska förlora matcherna "Självklart så hoppas jag ju att allt vänder nu mot Helsingborg och att vi vinner resten av de resterande allsvenska matcherna, men det kommer inte hända… Så är det bara"

  Han skriver gång på gång "vill" "ville" "hoppas" osv...

  Läs ordentligt innan ni skriver!

  SvaraRadera
 18. Fel 22:50, Seppo är icke den som bestämmer Håkans öde, det gör styrelsen.

  SvaraRadera
 19. Snubben som enligt vissa "misshandlar", och inte har någon känsla för vår förening:

  A-lagsmatcher i IFK: 239.
  A-lagsmål i IFK: 14.
  4 SM-guld som spelare
  1 SM-guld som huvudtränare

  Tänk på vem ni pratar om egentligen!

  SvaraRadera
 20. Seppo är den som får styrelen med sig. =makt och ansvar. TA DET JÄVLA ANSVARET NÅNGÅNG DÅ DIN ÖVERBETALDA DOLDIS/FEGIS!

  SvaraRadera
 21. Oavsett om man anser att den rådande situationen är JOs fel eller inte måste vi väl alla vara överens om att det inte funkar för tillfället och att något måste göras. I en sådan här situation är de ganska vanligt att tränaren får sparken för att det är lättare att kicka en gubbe kontra en hel trupp.

  Ingenting har hänt i spelet sedan förra året och om det bero på för dålig kvalitet i truppen eller på brister i tränarstaben är jag personligen inte säker på. Men inför säsongen gick JO ut och sa att Blåvitt kommer vinna Allsvenskan 2011, det kommer inte hända med spelet som har spelats i de två första matcherna! Varken tränare, spelare, ledning eller supportrar är nöjda med inledningen och något måste hända för alla vi som brinner för klubben kan inte bara kolla på och hoppas att allt ska vända en vacker dag för det fungerar inte så!

  Diskussionen som pågår just nu är ingen häxjakt på något sätt, de tror jag JO kan intyga, det handlar om att människor som lägger ner tid och pengar på något som man älskar inte vill må dåligt. För jag mår dåligt just nu, jag går runt med ett deprimerande mantra och jag ser inget botemedel för det i nuläget...

  SvaraRadera
 22. Prova att skicka email till någon i styrelsen via de email som visas på ifk hemsida.. dom är blockade.. varför då??????
  Jag ser ser ni!

  SvaraRadera
 23. Bäste (lill)broder och tillika blåvita skribent.

  Du har en klockren, ärlig och samtida poäng. Självklart vill alla vi att underbara Blåvitt alltid ska vinna. Alltid!

  Byt ut den dynga som leder oss ner. Håkan Mild, Jonas Olsson, jj - dra åt

  SvaraRadera
 24. Det är ingen häxjakt. det som nu uppmärksammas av er ovetande har jag med flera påtalat i två (2) år.
  Men ingen har tagit till sig våra förslag om god framtid för vårt kära blåvitt.
  Det är därför jag skriver att dom som har ansvaret för blåvitt, seppo (styrelsen) och mild har bestämmt att det ska vara så här, inte vi fans! Vi har ignorerats av det fullkommliga ifk.
  Få se nu om dom som ska ta ansvar gör det eller skyller på oss, dommaren, gräsmattan mm

  SvaraRadera
 25. Riktigt bra skrivet! Jag håller med dig till fullo och känner också oron i magen innan varje match...

  SvaraRadera
 26. Inte en enda gång senaste 10 åren har vi börjat med två förluster, däremot hade vi två förluster på de 3 första matcherna både förra året som gick åt helvete och 2009 när vi nästan tog guld..

  SvaraRadera
 27. Visa vårt engagemang även på käcka medias (GP etc) ännu käckare "tyck till sidor". Vi riktiga yttrar oss främst på sidor som denna. Läser man GP uttrycker sig många "chammpijonsliigfotbollsälskare" besviket över att det ställs krav på vår tränare.

  /Lama

  SvaraRadera
 28. Vad ska man göra annat än att skylla på jonas? det är han som lägger upp spelet, inte spelarna.. Alla andra lag läser av ifks spel jätte fort, det märkte vi ju bara mot häcken? Andra halvlek va ju bara ren katastrof! Vi behöver ny tränare för att kunna nå smguld, för att kunna vinna matcher! Detta håller inte längre. Så jo det hjälper nog att sparka jonas! Vi är blåvitt - bäst i sverige, Det måste nå fram också!

  SvaraRadera
 29. 11/4/11 22:58 - "Upp med banderoll, JO vinn eller försvinn"

  Klockrent, mer av detta

  SvaraRadera
 30. Det är inget tvivel om att förra säsongen och början på den här säsongen har varit usel. Men hur fan kan du påstå att JO har "misshandlat" klubben under lång tid? Guld & cupfinal 2007, trea och cupseger 2008, tvåa och cupfinal 2009.

  Sen är det naturligtvis riktigt illa just nu, det håller jag med om. Men tänk efter lite först.

  Och om du någonsin går till en match med inställningen att du vill att blåvitt ska förlora, kan du vända och gå hem igen!

  SvaraRadera
 31. Är det verkligen så att vi blev sönderlästa mot Häcken i andra halvlek eller är det så att våra spelare inte kan hantera motgångar som denna gång kom i form av ett mål i baken och mot Ösk kom i form av ett rött kort?
  Som jag ser det har vi spelat bra (med undantag för 15 första mot Ösk) fram tills dessa bakslag inträffat och likväl kunnat vinna båda matcherna. Spelarna är kanske för unga dom är kanske för orutinerade dom är kanske i en självförtroende-svacka. Visst JO kan lastas för att killarna inte kan hantera dessa situationer men tänk till, han är tränare inte psykolog även om många verkar tro att det är samma sak.

  SvaraRadera
 32. Det var Rehn som hade huvudansvaret 2007-2009 inte JO. Det JO lyckades med var att stabilisera spelet förra säsongen men pågrund av det försvann all glädje & fantasi i spelet. Varför inte byta tillbaka till Rehn nu. Sen byta tränare i sommaruppehållet eller till nästa säsong. Tror spelarna lyssnar mer på Rehn. Respekterar honom mer.

  SvaraRadera
 33. Anton-Inte visste jag att GAISARE fick blogga här...
  Jag VILL att blåvitt förlorar-say no more.

  SvaraRadera
 34. Page/sida, inte grupp. Hur svårt ska det vara?

  SvaraRadera
 35. Hur tappar man poäng mot Qviding o Landskrona när matcherna inte handlade om poäng? Suck...

  SvaraRadera
 36. Anton Larsson, 15 år? Du började hålla på Blåvitt 2004 när vi värvade Ijeh eller 2007 när vi tog guld senast?

  Du har ingen ryggrad och det är patetiskt.

  Häcken borta är en match där vi oftast förlorar. Örebro hemma var helt öppen och vi hade mycket väl kunnat vinna men Stålhammar gjorde precis allt han kunde för att döma bort oss. Jag väntar gärna tre, fyra omgångar till innan det ens kan bli någon diskussion om ny tränare.

  SvaraRadera
 37. Du är med i gruppen för att du är en förrädare och lipsill till medgångssupporter. Börja håll på gnaget förrädarjävel.

  Är det så jävla svårt att stötta i motgång?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.