2011/04/18

"Gjorde allt man kunde"?

MATCHTANKAR. I dag när jag steg låste dörren efter mig tänkte jag: "Okej, det HAR gått åt helvete. Men nu glömmer jag det och hoppas och tror på vinst!"
Den som säger att IFK spelade bra idag såg inte riktigt samma match som mig. Än sålänge har IFK Göteborg inte genomfört en enda riktigt bra halvlek. I första halvlek var det verkligen en show med juniormisstag, ändå får vi med oss ett mål och leder i halvlek. Målet förresten, det var nog inte många som reagerade på det. Men framspelningen är superb, men avslutningen är allt annat än bra. Den bollen ska sitta på ett tillslag. Det är mer eller mindre "tur" att Drugge hinner upp bollen och får in den i målet.

Andra halvlek däremot är stundtals riktigt bra, särskilt de första fem minutrarna. Men så kommer (precis som mot Häcken) en fast situation och det är utjämnat. Problemet är att laget slutar spela när det händer. Först när det börjar bli riktigt knappt om tid (precis som mot Häcken) sätter spelarna igång igen. Dessvärre gör man bort sig i försvaret och ger Gernt en (den enda under hela matchen) möjlighet, och sätter den.

Jag vet att det finns människor därute som tycker att IFK spelade "bra" idag. Tyvärr har ni fel. Spela bra gör man när man vinner, spela bra gör man när man inte tappar 1-0 till 2-1, spela bra gör man när man sätter sina chanser. Det STORA problemet med IFK blev skrämmande tydligt idag. Man skapar alldeles för få chanser och missar de man sätter. Hysén hade inte missat sitt givna läge om det varit år 2009. Sella hade definitivt inte missat sitt läge heller. Spela bra gör man när man tar tre poäng, svårare är det inte!

Jag fick ett sms från en polare efter matchen. Jonas Olsson hade tydligen uttalat sig i intervju efter matchen. Då jag inte sett intervjun får följande klassas som rykte, men vad jag förstår så är JO "nöjd med spelarna som gjorde allt de kunde" samt att "man möter ett lag som kommer vara med och slåss däruppe". Om det stämmer medger JO indirekt att matchen var bra och att vi är ett mitt/bottenlag som inte har i toppen att göra.

Är det verkligen en inställning som tränaren
för Mesta Mästarna Från Götet bör ha?

67 kommentarer:

 1. Nu får det fan vara bra! Peeman du är lika usel som blåvitt. hur fan kan du säga att andra halvlek är bättre än första?

  SvaraRadera
 2. Visst, en riktigt tuff start på allsvenskan i år, men det är långt kvar att spela och de flesta lag brukar dippa någon gång i serien. Vi tog dippen direkt men kommer igen. "Efter regn kommer det sol"

  SvaraRadera
 3. IFK är rötet2011-04-18 22:30

  JO lever i en helt annan värld tydligen! Vilken match såg han? Det här var urdåligt från alla i laget (inkl tränare och spelare). Om vår chefstränare är NÖJD med vad han såg då kan han börja träna pojkar 8 istället, den psykologin funkar bättre där.

  NÄ, IFK´s styrelse; SKÄRP ER (läs: gör ert jobb till att börja med) om ni vill ha sponsorer, fans, Allsvenska platsen kvar efter 2011.

  SvaraRadera
 4. Vi har för dålig trupp helt enkelt. Avgå mild om någon! Bygg för 2012

  SvaraRadera
 5. Lägg av PeeMaN! Du talar i nattmössan.

  SvaraRadera
 6. Var du full när du skrev du är värren Jonas Olsson förhelvete , vad då andra var bättre än första ?

  Herregud Anarkin är total in BLÅVITA färgerna just nu

  SvaraRadera
 7. Vart vill du komma Peeman?

  Att truppen innehåller stolpskott som Håkan värvat och är ansvarig för eller att JO skall avgå?

  SvaraRadera
 8. Vad är det för jävla 14-åring till bloggare?

  "Gernt"

  SvaraRadera
 9. Idiot, bli kompis med Sparven och håll på bajen, dom spelar i superettan. Eller testa stödja ditt lag genom att åka till Solna och sjunga i 90 min. Idiot idiot idiot

  SvaraRadera
 10. Får vem fan som helst lägga ut sina förvirrade tonårstankar på den här sidan nu för tiden?

  SvaraRadera
 11. Peeman du borde avgå, andra halvlek bättre (elle var det 90-talsironi? ).

  SvaraRadera
 12. Peeman är det han som pissar på allt och alla?

  SvaraRadera
 13. Blåvitt USA2011-04-18 22:41

  fy fan vilken dålig artikel! det är så jävla mkt gnäll från oss supportar, ni såg ju vad som hände med hammarby! stötta laget ist så kommer det att vända!!! AVGÅ PeeMAN!

  Jag är en professionell fotbollsspelare och jag måste säga att jag tycker dem gjorde en bra insats idag, oflyt hade jag sagt bara! "PeeMan" vet ju fan inte vad fotboll är...

  SvaraRadera
 14. Det här är ohållbart i längden, och en man är ytterst ansvarig för detta. Håkan Mild jag älskar dig, men nu är det dags att hitta en ny syssla.

  SvaraRadera
 15. så länge folk tycker att det är ok att stå och klappa händer efter dagens match, som jag trodde bara sorry fucks (läs gais) 500 pers gör så ger det en heöt åt helvete fel signal. Slutat lipa blåvitt och besvisa att ni är värda världens vackraste tröja. Och till JO : Fuck off

  SvaraRadera
 16. Alla till Solna! Nittio minuter sång i medgång och sorg! Visa spelarna att de spelar i världens bästa fotbollsförening.

  SvaraRadera
 17. Spelarna gjorde allt man kunde, men man orkade inte hela matchen.. den personen som skall sågas efter fotknölarna efter matchen är JONAS OLSSON - USEL COACHING. Man såg ju klart att spelarna börja krokna men inget byte kom.. istället kommer 1-1 och sedan 1-2..

  JO - FUCK OFF

  SvaraRadera
 18. JO har rätt.Vi är ett bottenlag som får vara nöjda om vi klarar oss kvar.

  SvaraRadera
 19. Trodde att aik och Bajen och ett gång andra jojo-klubbar skulle stånfår krav på avgång efter 2-3 omgångar, och så läser man denna skiten... Fy fan, åk till Solna istället och ta er en funderare på vad det är att vara supporter.. Är det att se till att spelarna får poliseskort från hemmaplan? Håll på Gnaget då! ...och peeman, får du dåligt med uppmärksamhet eller vadan handlade det här om?

  SvaraRadera
 20. Både denna matchen och häcken matchen var dom helt okej första halvlek. Snälla ge dig!

  SvaraRadera
 21. Blåvitt var bra i första halvlek, klart bättre än Helsingborg. Det är i andra halvlek det skiter sig. Sandberg bara måste ta nicken som leder till 1-1. Han MÅSTE ta den. Fy fan vad trött jag är på att inte slå Helsingborg. Någon som minns när vi slog dom i Allsvenskan senast? Sedan 2007 är det idel poängtapp mot detta jävla lag, både på hemmaplan och bortaplan.

  Fruktansvärt besviken på våra resultat och fruktansvärt oförstående till ursäkterna som handlar om att vi har mött "bra lag". So f***ing what?! Är vi nöjda med att bara lyckas slå lag som Syrianska, Gefle och Trelleborg på hemmaplan?

  SvaraRadera
 22. Peeman, ta och korrläs vad du har skrivit för helvete. Inte ens en ordblid skriver lika illa! Och du ska kalla dig en äkta supporter, du är ju värre än stockholmsslöddret!

  SvaraRadera
 23. Men det spelar ingen roll om vi spelar bra. Vi sätter inte våra lägen plus att vår så kallade målvakt släpper in varenda skott som kommer på mål!!!

  SvaraRadera
 24. Anonym 23:01 - vad säger dig att vi skulle slå Gefle, Trelleborg och Syrianska???

  Anonym 23:03 - snyggt att inte själv korrläsa ditt inlägg! ordblid...

  SvaraRadera
 25. Avgå Peeman, byt till puckey

  SvaraRadera
 26. Haha puckey-peeman, fan va bra! Hälsa käppakriget

  SvaraRadera
 27. Nej om alla kommer och sjunger så vinner blåvitt e ni helt goa eller??? Va fan tror ni dom spelar bättre för aatt ni står med en trumma och sjunger kumbaya och andra vaggvisor??

  SvaraRadera
 28. Peeman, det var nog du som inte såg matchen. Blåvitt spelade riktigt bra, och det finns något som heter OFLYT.

  Om vi vunnit någon av de två första matcherna hade det varit andra tongångar. Nu, efter tre noll poängare är självklart läget annorlunda.

  Men kom med något konstruktivt istället för en enögd summering utan lösning.

  Jävla besserwisser!

  SvaraRadera
 29. Finns två recept på att öka den obefintliga poängskörden:
  - Använd ej zon- försvar på fasta situationer
  - Sluta vattna gräset före match, detta gynnar aldrig IFK då vi har för tröga spelare.

  SvaraRadera
 30. Peeman din pajas man kan väl för fan spela bra utan att vinna. Tycker första halvlek är klart godkänd, jag vet inte i vilken drömvärld du lever i.

  SvaraRadera
 31. HAHAHA PeeMan! Det här måste vara ett skämt, första halvlek spelade vi UT Helsingborg.

  Och lite kritik mot hela BARABEN. Ryck upp er för HELVETE! Det har varit pinsam läsning under ett tag och finns det ingen stolthet kvar att vara blå och vit?

  Vi är från Göteborg! Visa Sverige att vi är fan så mycket bättre än de äckliga 08orna!
  Nu stöttar vi blåvitt, att sätta onödig press på ett lag som GIVETVIS mår dåligt och vill vinna till varje pris är bara så förbannat dumt av oss.
  De har det svårt som det är och jag får ont i hjärtat när vi hatar personer som älskar IFK.

  Idag spela vi bra punkt. Vi vann inte punkt. Men vi vänder detta VI ÄR BLÅVITT! ???? ? ???????

  // Frölunda bo

  SvaraRadera
 32. Ähh! Peeman jag fattar vad du menar. Bry dig inte om de negativa kommentarerna. Jag håller med dig, spelar man bra vinner man, så enkelt är det!

  SvaraRadera
 33. "Vi spelade bra men förlorade" Man spelar aldrig bra när man förlorar. Då har man nämligen inte gjort tillräckligt med mål och det är det spelet går ut på.

  SvaraRadera
 34. Jonas Olsson2011-04-18 23:50

  Reporter: "Hur allvarligt ser du på krisen?"
  JO: "Pratar du om Fukushima nu?"

  Vitsigt JO....

  SvaraRadera
 35. GAIS har 3 AS skyttekungar och är bäst i stan och blir topp4 enligt AS bäste spelare Wanderson

  SvaraRadera
 36. Blåvitt USA:

  Haha, du är ju bara skrattretande. "professionell fotbollsspelare", i något lite jävla soccer-collage i USA då eller?

  Seriöst, peeman kanske inte skriver bra, men du gör ju bara bort dig med ditt inlägg!

  SvaraRadera
 37. Nej Peeman, Du har fel.

  SvaraRadera
 38. Herregud, det är ju rent pinsamt att läsa det här inlägget. Den som inte såg att Blåvitt faktiskt var bra i första halvlek, och var MYCKET sämre i andra halvlek, kan ju fan inte fatta mycket om fotboll. Ett mysterium hur en sån person kan sitta och blogga om fotboll med någon trovärdighet kvar...

  För det andra, framspelningen till målet gick precis förbi många spelare, och om jag såg rätt så touchade den även någon precis innan den kom till Drugge, varpå han får den långt ifrån sig. Det var inte det att han såg bollen hela vägen och lugnt och behärskat FÖRSÖKTE lägga bollen till rätta, men råkade få en så kass förstatouch.

  Det här inlägget målar verkligen upp bilden av en halvfull 15-åring som suttit på läktaren och letat fel. "Åh, Blåvitt gjorde mål men.. Han kunde gjort ett BÄTTRE mål!"

  SvaraRadera
 39. Ja. Jag får stämma in med många andra här. Man kan kritisera JO för mycket. Bl a bytte han Jacob Johansson mot Pär Eriksson vid 1-0 ledning (Say what?). Men Blåvitt spelade en mycket fin fotboll första halvlek och skapade en hel del, trots några onödiga individuella misstag. I andra så finns dock inte spelidén kvar riktigt. Alla som säger att blåvitt spelade rent dåligt idag borde nog jobba på att bli mer nyanserade. Tycker faktiskt generellt att baraben börjar tappa sans och balans lite. Tråkigt.

  SvaraRadera
 40. Bit ihop nu. Det är bara hårt jobb ända in i kaklet så tror jag faktiskt att ni har en chans att klara er kvar. Om ni har lite flyt också så kanske ni till och med kommer före Mjällby när säsongen skall summeras.

  SvaraRadera
 41. Nej just det, dom har ni ju röstat fram som segrare av allsvenskan i år så det går ju inte. My bad.

  SvaraRadera
 42. Vem leder skytteligan förresten?

  SvaraRadera
 43. Det JO sa var att han är nöjd med det faktum att man skapar så pass myckat, och stundtals är bättre än ett lag som förväntas ligga i den absoluta toppen, och att man dessutom hade en ledning. Jag tycker att all kritik som har kommit är förståelig, men jag tror att det håller på att byggas något riktigt bra i blåvitt då man i år vill hålla bollen inom laget istället för att slå långa på tobbe "bengt" hysén, och man kan då hålla i längden. men segrarna måste som sagt börja komma snart om säsongen inte ska ses som bortkastad.

  SvaraRadera
 44. Vad fan spelar det för roll om blåvitt var bättre i första eller andra halvlek??! Vi förlorade IGEN och på hemmaplan dessutom. Konkreta förslag till förbättring är väl mer på sin plats. Och kan inte JO se var felet ligger kan han avgå. Fy fan jag blir snart deprimerad...måste intala mig själv att fotboll bara är en sport. Jag älskar er blåvitt men ibland är det som en olycklig kärlekshistoria.

  SvaraRadera
 45. såg vi samma match eller? fatar inte va du snackar om.

  Olssons uttalande är dock helt bedrövligt.

  Skulle det vara okej att torska iom att HIF kommer vara i toppen, ärligt talat?

  Vi har lika höga mål som Gefle för fan. Hans uttalande är det mest pinsamma med denna dagen.

  SvaraRadera
 46. Att blåvitt tappar så oerhört i mitten av andra kan ju fan inte bara skyllas på tränaren. Vissa spelare är bedrövliga. Lund är urusel, Seb spelar rent ut sagt huvudlöst och Pär springer som ett fyllo.

  Elmar är dagens hjälte.

  SvaraRadera
 47. Angående det sista som skrivs, så spelar det ingen roll vilken inställning Olsson har. När han på tränarträffen stack ut hakan och påstod att vi skulle vinna guld...ja, då var inte det heller bra.

  SvaraRadera
 48. Helt rätt, vissa spelare håller inte, så är det bara.

  SvaraRadera
 49. Sandberg, Seb (för det mesta), Lund, Bög Eriksson... Med dessa på plan är det kört redan på förhand.

  SvaraRadera
 50. Djävla domedagsprofet peeman! Jag har haft årskort fler säsonger än du upplevt i din fjortissektion av klacken så behåll dina pisskommetarer för dig själv. Avgå hit och avgå dit... Vi snackar tre matcher. TRE matcher för helvete! Faktum kvarstår att blåvitt spelade riktigt bra och visade på en kämparglöd som hittils inte skådats denna säsong.

  SvaraRadera
 51. A okej alla "riktiga" supportrar första halvlek var väl okej andra var katastrof (Fukushima)... men de känns lite 1945 och ett skott i en bunker på vissa supportrar vad gäller att hålla fast vid en idé om att alltid stötta laget.. känns lite som är det där de slutar för vissa? Jonas Olsson eller Mild är vår sektledare kritisera inte dem följ laget rakt ner i avgrunden utan någon som helst protest.. allvarligt VAKNA!!

  SvaraRadera
 52. Katastrof inledning på säsongen visst MEN viktigt nu är arbetsro efter att alla pissat klart här (idag?).

  Spelet är bättre o inställningen likaså. Nu är det läge för alla att knyta näven i fickan och enas.

  Råttorna kan få dänget på torsdag...

  SvaraRadera
 53. Tycker inte resultaten i sig är så upprörande, hade inte väntat mig mer. Det jag tycker är upprörande, är att man TILLÅTER motståndarna komma in i matcherna och ta över!
  Bytet igår av JJ, innebar otroligt många förändringar i laget. Varför ändra så mycket när det fungerade så bra? En helt slut Elmar som def innermitt? jo tjena! Stackars Elmar!

  SvaraRadera
 54. 07.23:
  Vi snackar inte 3 matcher. Vi snackar 1 och en halv säsong+ 1 försäsong + 3 matcher.
  Det var ju folk som var väldigt missnöjda redan under förra säsongen och jag blev lite förvånad att JO var kvar efter vår bedrövliga 7:e-plats men jag ser det som ett korrekt beslut att ge honom en chans till. En chans han inte har tagit.

  Och ni som säger att man ska sjunga istället för att gnälla har jag respekt för. Det är klart att det hjälper om vi visar stöd för vårt lag. Men man vinner ju inga matcher på att sjunga högst utan man vinner matcher genom att spela bäst fotboll.
  Så även om jag förstår er så tycker jag nästan att det är pinsamt att ni tror att allt kommer lösa sig om vi sjunger högre.

  Slut upp för blåvitt och inse krisen vi är i nu och har varit i ett tag.
  Ni stöttar laget genom att vara ärliga mot det.

  Framåt Kamrater!

  SvaraRadera
 55. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article12901546.ab

  Vår tränare ska aldrig vara nöjd och stolt när vi förlorar. Han erkände precis indirekt att vi är ett bottenlag. Är det stolthet?
  Klart det finns undantag när man kämpar heroiskt men förlorar ändå och då tycker jag att man kan använda sådana här uttalanden (FC Bacel-matchen ex.)
  Det här var inte ett sånt fall!

  SvaraRadera
 56. Vi spelar riktigt bra i första halvlek. Sedan blir det som vanligt när vi leder, vi backar hem och lägger oss i handbollsförsvar. Det funkar inte om man inte leder med minst 3-0.

  SvaraRadera
 57. Go Nordkorea vibe härinne. För vem ljuger ni?
  Vi kom 7.a förra året har fortsatt efter det med att förlora i princip alla träningsmatcher för att sedan börja årets säsong med 3 förluster. ÄR NI IDIOTER NÖJDA MED DET?

  SvaraRadera
 58. Och vad fan tycker du att JO borde ha sagt efter matchen? Ska han hänga ut spelarna till media och säga att dom var kassa? Var glad att han försvarar sina spelare även efter en förlust. Han måste försöka ingjuta självförtroende i spelarna även när det går troll i matcherna. Otroligt att vissa inte fattar en sån sak.
  Stå upp för ditt lag istället för att skriva en massa skit.

  SvaraRadera
 59. snart slutar jag läsa baraben.. det är ju inte oket att supa sig full, innan/under/efter matcherna för att sen leverera matchanalyser och inlägg som knappt ens stämmer lite.
  NYKTRA TILL INNAN NI SKRIVER, ELLER AVGÅ.

  SvaraRadera
 60. Har man inga krav på kvalitet gällande inläggen på Baraben? Du låter som vilken nolla till medgångssupporter som helst.

  SvaraRadera
 61. Nu får JO verkligen rannsaka sig själv...och slutsatsen han kommer fram till är...AVGÅ!

  Vilka ambitioner har han egentligen. Det är ju pojknivå på karln.

  AVGÅ.

  SvaraRadera
 62. 4-2-3-1 har inte funkar på 6 månader.

  Varför sätta in Pär Ericsson? Han har inte gjort ett jävla rätt sen han kom och det är INTE dags att försöka spela in honom i detta läget, maken till jävla pinsamma löpningar har man sällan skådat.

  Sluta backa hem varenda jävla gång vi gör ett mål, det ska inte vara så att man antingen vinner med 4-0 eller förlorar med 1-2 varenda gång man gör 1-0

  SvaraRadera
 63. Spelarna visade rätt inställning igår, hade vi bytt måvakt med HIF så hade vi vunnit med 3-0. Sandberg släpper in precis allt! Köp in en rutinerad målvakt så löser sig allting.

  SvaraRadera
 64. Avgå PeeMaN! Om Drugges mål skriver du: "Den bollen ska sitta på ett tillslag. Det är mer eller mindre "tur" att Drugge hinner upp bollen och får in den i målet."

  Samtidigt går texten ut på: "spela bra gör man när man sätter sina chanser", alltså gjorde Drugge och IFK bra ifrån sig ändå?

  Vidare... "Man skapar alldeles för få chanser och missar de man sätter". Nog för att vi missade mycket, men inte var det så illa så att vi missade gjorda mål!

  Kom ut ur hasch-dimman och in i matchen! Ett fall framåt för spelarna i blåvitt idag, coachningen i slutet är under all kritik dock.

  SvaraRadera
 65. Du var mig en sorglig figur, förstår du inget alls av spelet fotboll. Finns det nåt du kan:))) Nej nu ska jag inte vara elak men du får allt ta med glasögonen nästa match. Alltså släpp sargen och försök komma in i matchen. Första 30 minuterna var ju riktigt bra men det missade du helt, var du på toa då eller stod och drack avslagen öl kanske?

  SvaraRadera
 66. "Man skapar alldeles för få chanser och missar de man sätter"

  Hur fan missar man chanser man sätter?'

  Hur som helst.

  Vi spelar ändå helt ok, men missar våra lägen. Vi spelar bra, men det är inte det fotboll går ut på. Det går ut på att göra fler mål än motståndaren. Svårare än så är det inte. Ingen hade gnällt om Hysen eller/och Sella hade satt sina självklara mål-chanser.

  Frågan är varför de missar sina lägen hela tiden? Och varför bytte man ut Drugge istället för Sella? Varför gör man en stor rokad på en mängd med spelare istället för att göra det enkelt och byta in t.ex Olsson istället för Jacob?

  Well...Säsongen kommer att handla om överlevnad.

  //Daniel

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.