2011/04/25

Ett steg i rätt riktning...

MATCHTANKAR. Hade det här varit "en helt vanlig säsong" så hade det nog känts genuint underbart att gå och lägga sig ikväll. Men det är inte en helt vanlig säsong, och känslorna efter dagens seger är ändå svåra att hantera. Det ska väl inte stickas under mattan att det är RIKTIGT jävla skönt att äntligen ha fått säsongens första poäng, samtidigt får man försöka hålla sig någorlunda sansad.

Efter 90 minuter kunde man konstatera att:
- Det är RIKTIGT skönt att se att IFK inte bara behålla en halvtidsledning utan även öka på den med ytterligare ett mål.

- Hjalmar faktiskt matchen näst intill felfritt utan att tjonga iväg allt för mycket. Riktigt skönt!

- Om Sebastian Eriksson ska spela på sin "nya position" måste han lära sig att han inte kan gå ner och hämta boll för långt för ofta. Grabben sprang ju sönder sig och det var föga oväntat att han inte skulle hålla i 90 minuter. Men jisses vad bra han gjorde det!

- När IFK spelar kantspel rinner anfallet oftast ut i sanden. Anledningen till det är att det ofta finns för lite folk i boxen. Varför laget inte vågar gå upp bör bero på en rädsla att få omställningar emot sig och helt enkelt avsaknad av självförtroende. Hoppas det släpper efter dagens positiva energikick!

- Det känns som att det emellanåt är så att somliga spelare i backlinjen inte litar helt 100 på Sandbergs spel, framförallt när det gäller insatser långt ute i straffområdet.

Idag hade Kalmar inget att säga till om. IFK hade bollen större delen av matchen och kontrollerade den helt okej. Enda farligheterna som Kalmar bjöd på var någon enstaka fast situation. Trots det här är det alldeles för tidigt att prata om någon vändning. Det är lätt att glömma bort de fyra spelade matcherna och hamna i någon form av eufori (och börja sjunga om SM-guld till exempel). Men visst såg det betydligt bättre ut än borta mot AIK förra omgången, och det är minst sagt ett steg i rätt riktning!

Apropå AIK förresten…. Det lilla hopp som en del människor haft om att få till en dialog med SvFF och fotbollsföreningar om att få ha bengaler och fyrverkerier under kontrollerade och säkra former försvann nog idag. Det kan alla tifo-entusiaster i Sverige tacka den idiot som kastade ett knallskott på domaren i Södertälje, när AIK mötte Syrianska, för.

46 kommentarer:

 1. Tycker backlinjen funkade riktigt bra idag. Jo har ju trixat och bytt spelare och position i försvaret inför varje match. Så man får hoppas att de som gjorde det bra idag får fortsatt förtroende nästa match, dvs de 3 islänningarna och Lund.

  SvaraRadera
 2. Hjalmar utan misstag? Han missade ju för fan en enkel rensning som höll på att friställa en Kalmarspelare i första halvlek. Hjalmar är en säkerhetsrisk!

  SvaraRadera
 3. Blåvitt in America2011-04-25 23:01

  alla mot malmö på Måndag! det är nu när dem känner att det börjar vända som spelarna behöver vårat stöd mer än någonsin!!!

  SvaraRadera
 4. Insiktsfullt inlägg. Pressen på IFK får inte släppa bara för att vi får en seger mot Kalmar som inte bjuder upp till spel! Kross av Iff Iff på bortaplan samt kross av gays på hemmaplan och vi kan börja prata om vändning på riktigt!

  SvaraRadera
 5. Men så fort rosa fjollstället kommer på kommer vi att losa! ALLA BORTAMATCHER ÄR KÖRDA!

  SvaraRadera
 6. vafan är det bara jag som ser att sebastian eriksson är helt ur form??

  SvaraRadera
 7. Sebastian Eriksson var ju grym i andra halvlek! Ingen tvekan om att han har varit dålig i inledningen på säsongen men idag går det knappast att klaga på honom...

  SvaraRadera
 8. 23:09: Ja, det är bara du. Och kanske en och annan gaisare.

  SvaraRadera
 9. Sebastian är ju dunderkass i 10-rollen. Faller helt ur spelet. Han kan i alla fall inte göra de fatala bolltappen på mittplan, och det är väl positivt. Tycker Seb står för en bra grej idag, och det är en soloraid i andra, utöver det helt felplacerad.

  Och Hjalle utan misstag? Han gav ju säkerhetsrisk ett nytt ansikte, framförallt i första då han verkligen inte hängde med Ricardo Santos i djupet. Sen att han inte slog bort många bollar, bra ett steg i rätt riktning.

  Nej, JJ ska rosas om någon. Väldigt stabil matchen igenom, och vår kanske bästa spelare denna våren också. Sen om det säger mer om IFK som lag eller JJ låter jag vara osagt.

  SvaraRadera
 10. Kan inte hålla med om att Hjalmar såg stabil ut. För alla som såg matchen så var vi mycket mer bollsäkra på egen planhalva förutom Hjalmar trots att han försökte.

  Men han är ta mig fan en säkerhetsrisk varje gång han ska försöka sig på något han inte kan. Låt han tjonga iväg bollfan för han är bra när det gäller försvarspel!

  SvaraRadera
 11. Tycker inte att vi på något sätt spelade ut Kalmar eller hade matchen under kontroll. Killarna såg direkt rädda och panikslagna ut i mitten på andra när Kalmar fick lite press. Hade Kalmar förvaltat sina inspel i straffområdet bättre hade vår ledning bytts till underläge.

  Ett fall framåt, javisst, och tre poäng sitter härligt. Men än är det inte över på långa vägar.

  SvaraRadera
 12. Är det bara jag som tycker att Sella e kass? Han slog bort säkert 15 inlägg i dag. Han orkar bara 45 min. Dribblar alltid för länge.

  SvaraRadera
 13. Tror mest att det var ironi när det sjöngs om SM guld, gott med en seger.

  SvaraRadera
 14. Håller med om att JJ gör en mycket god insats idag och tycker att det visar karaktär att han pallar trycket - den killen kommer utvecklas och bli en riktig tillgång om 1-2 år. Sandberg ska ha cred. också - han har fått mycket skit men gör det bra idag och håller nollan även om han inte sätts på några större prov.

  Vill särskilt framhålla Bärkroth som jag tycker äntligen visar lite av det som vi alla hoppas på att han ska utvecklas till. Han tar sig igenom mitt emellan Kalmars backar, "grävlingen" kallar Rydström honom, och får lite tursamt sätta en boll också.

  Jag gillar Killer Stillers insats. Stiller kommer från Qviding men accepterar sin roll och är medveten om den. Hoppas verkligen att det här kan ge killarna lite självförtroende, iff iff brukar vi kunna ta poäng av och de är dessutom i en liten svacka efter sin förlust senast.

  SvaraRadera
 15. JJ hör hemma i korpen där man joggar sig fram.'


  Och för att man gör 2 mål mot Kalmar är det inget bevis på att man ska vinna mot AIK
  Gais
  Malmö FF

  Vi får väl se !

  SvaraRadera
 16. Läs på innan du snackar, det var ju syrianska som kasta smällaren. Typiskt Baraben att yttra sig innan man har fakta

  SvaraRadera
 17. Anonym 00,14 kanske du skulle läsa lite bättre själv ? Var står det vilken förening idioten som kastade smällaren kom ifrån ?
  Hasse

  SvaraRadera
 18. Sebastian var ju värdelös som vanligt, annars jävligt gött att spelarna äntligen fattar att dom måste kriga lite för att få med sig poäng detta året! NU GÖR VI SOM ELLOS, O KROSSAR MALMOE!!!

  SvaraRadera
 19. Jag tycker Erik Lund gör en fantastisk match!

  SvaraRadera
 20. Bra skrivet, förutom det där om Hjalmar. Killen var ju ute och cyklade vid ett flertal tillfällen. Helt ofattbart att inte ge Kalle Svensson chansen några matcher nu och låta honom bygga upp lite spelvana. Killen är ju så mycket bättre än Hjalmar.

  Och Jonas Olsson, man blir ju chockad varje gång han gör ett byte. Byta ut Sana?! Varför?? Den enda kreativa spelaren idag.
  Nä, Jonas Olsson är en tomte.

  SvaraRadera
 21. Hjalmar är bäst i blåvitt! Han har bara lite otur med sina fötter ibland.

  SvaraRadera
 22. Kan ha missat här i nattmössan men inte en enda kommentar om Elmars insats?!? Åh Elmar <3

  SvaraRadera
 23. Inte ofta som motståndarna berömmer publiken... Rydström skriver i sin blogg om hur grym blåvitt klacken var!
  http://blogg.expressen.se/rydstrom/

  SvaraRadera
 24. "När IFK spelar kantspel rinner anfallet oftast ut i sanden."

  Tycker snarare det berodde på att Lund, Sella & Logi slog värdelösa inlägg och hörnor hela matchen igenom. Såå tröttsamt...

  SvaraRadera
 25. Gott mos! JO gjorde mästerliga byten och spelarna skötte sig fan exemplariskt! Framförallt JJ som alltid var spelar inom 10m från bollen (det kändes faktiskt så). Några felpass är väl inget att gnälla på en dag som idag?

  SvaraRadera
 26. spelBAR skulle det va...

  SvaraRadera
 27. Även om IFK skulle vinna 4 matcher i rad, skulle jag fortfarande tycka att de gör en ganska dålig inledning. JO har haft 4 (?) säsonger på sig, han gjorde en dålig fjolårssäsong och en dålig inledning i år. Denna matchen förändrar ingenting. AVGÅ!

  För övrigt ogillar jag att Kalle "offras". Så fort han får chansen, blir han fråntagen den lika snabbt och hans självförtroende får en ny törn.

  SvaraRadera
 28. Peeman: Läser man din rapport så kan man tro att matchen såg bra ut. Va du ens på matchen?

  "Men jisses vad bra han gjorde det!" om Sebastian. Vad jämför du med då? Han gjorde en riktigt bra match om man jämför med en kona kanske. Jämför man med nån annan riktig släpande anfallare, så va han riktigt dålig. Vilsnare än fan själv!


  Mitt tips blir. Skippa ölen nästa gång, och titta på matchen med ofärgade ögon!

  SvaraRadera
 29. Sana kan nog bli bra när han lär sig att i allsvenskan dribblar man inte för sig själv, här spelar man för laget, livsfarlig stundtals. Sella var kass igår. Kul att se bärken och JJ. Kalle är för långsam alltid ett steg bakom och tyvärr har han tappat sin placeringsförmåga han har varit en katastrof hoppas att dyre frisknar till snart hjalmar håller inte längre heller.

  SvaraRadera
 30. Blir det spel i Malmö på måndag? Var prat om flytt på grund av Vårruset.

  Annars blir det trevligt med många tjejer att kolla på för oss.

  SvaraRadera
 31. Seb passar inte alls som 10a. Hans styrka är att komma i fart bakifrån vilket han inte får chans till i den positionen om han inte går ner djupt och hämtar boll. Dessutom är nog Seb den som har sämst skott i laget, det funkar inte där uppe.

  SvaraRadera
 32. Hjalmar gjorde klara framsteg för han dundrade inte iväg bollen så fort han fick tillfälle. Sen gjorde han små missar som vanligt. Tycker dock inte Kalle varit så dålig och han hade klarat matchen igår med bravur.

  Sella ser inte bra ut, hans inlägg är totalt fel varje gång. Inte i närheten av någon spelare. Hysen gjorde ett otroligt mål men utöver det inge vidare bra.

  Roligt att se bärken. Pigg och vågar utmana. Det måste finnas plats för misstag dock vilket många inte tycker just när det handlar om bärken. Vågar man inte vara konstruktiv längst fram då kommer det inte gå bra. Vem tyckte at hysen skulle skjuta i det läget? Vilket han gjorde och vilket skott.

  JJ tyckte inte jag var vidare bra men löste det någorlunda. Vad som räddade JJ vara att Elmar vara planens gigant. Elmar har viljan, tar jobbet, kan dribbla och kan lägga bra offensiva passningar.

  Sebbe tyckte jag kom bort väldigt mycket. Dock har killen spetskompetens utöver de flesta i laget.

  Vad är det med konditionen. Runt 70 minuten såg alla helt färdiga ut.

  Jag tycte inte IFK spelade vidare bra vad som var bra var 3 poäng. Kalmar var verkligen usla. Detta var det absolut sämsta motståndet vi mött. Det måste alla inse. Så snälla dra inte för stora växlar över detta.

  Nu kommer två otroligt viktiga matcher. Självfallet blir det otroligt svårt att vinna i malmö men vill se hjärta och vilja i den matchen så vi inte blir utspelade. Sen skall vi vinna mot GAIS. Allt annat är skandal. Viktigtaste matchen iår. "än så länge". ler.

  SvaraRadera
 33. Peeman forsätter att leverera fullständigt skräp. Hjalmar var väl för fan inte utan misstag och Sebastian var ju fullständigt värdelös i sin nya roll. Jag tror inte Seb slog en enda offensiv passning som gick rätt. Som greven skriver så hade vi tur att Kalmar var så dåliga. Hysens mål är ju faktiskt ett "felbeslut" från hans sida som ändå resulterar. Trots allt var detta ett fall framåt och på måndag krossar vi Malmö.

  SvaraRadera
 34. Äntligen blåvitt!
  Nu ber vi bara till Poseidon om att detta ska hålla i sig!

  Angående händelsen under AIK-Syrianska: Det är klart som fan att det är AIK-klacken som varit värst. Det är det alltid. Nu är det fan med dags för SVFF att sätta stopp för as som dessa.
  Det gäller idioter från alla läger, dock främst från stockholmslagen.

  Det mest skrämmande är dock att klubben AIK fortfarande inte fördömer de människor som sysslar med denna "fotbolls-terrorism" utan istället börjar snacka om att de vill ha omspel. OMSPEL???? SÅ att AIK-klacken kan kasta in smällare mot linjedomaren så snart de ligger under. Sicket jävla skitsnack!

  Det är dags att det startas ett upprop mot patrasket i svensk supporterkultur. ALLA måste kunna gå på svensk fotboll och ändå känna sog säker, både före, under och efter match!!!

  (Avd. "hur svårt är det att bete sig som en vuxen människa?")

  SvaraRadera
 35. Oj, ett helt inlägg utan krav på JO's avgång! Wow...

  SvaraRadera
 36. Sebastian trillar alldeles för lätt och Sana har en störande tvångstanke om att alltid leka lite med bollen innan han kan passa vidare.
  Extra positivt av JJ och Bärkroth.
  Resten var Bra. Varken mer eller mindre.

  SvaraRadera
 37. Drugge ska ju ha 10-rollen när han är frisk igen men jag skulle gärna se Sella i den rollen. Sella har inte varit lika bra på kanten i år men är en gammal skyttekung och jag tror han skulle komma bra till sin rätt där. På kanterna har vi många alternativ: Elmar, Sana, Söder och Bärkroth kan alla ta det jobbet och jag skulle gärna testa Adam Johansson som högerytter också när han är tillbaka.

  Håller med om inlägg och hörnor, laget MÅSTE börja träna på fasta nu - logi gör en bra match defensivt men flera hörnor är för svaga, bollen måste ju i alla fall in i straffområdet så att det finns en chans att någon kan nå den...

  Att JO bytte ut Sana tycker jag var riktigt. Sana gjorde som vanligt en bra insats men plockades bort för lätt av Kalmarförsvaret och då är det rätt att testa att sätta in Bärkroth som hade större framgång.

  Som många andra tycker jag att JJ gjorde en mycket bra insats och vill även framhålla att Sandberg fick sin första nolla och gjorde det bra även om han inte sattes på några riktigt svåra prov ikväll.

  Vi brukar ta poäng av iff iff och gais, det är svåra, täta matcher men inte på något sätt omöjligt med den härliga inställningen vi visade upp ikväll. Vi kommer behöva ge 200% som ikväll men då kan vi också få med oss poäng från bägge matcherna.

  SvaraRadera
 38. Anonym 00:14:
  Jobba lite på din läskunnighet.

  Anonym 07:32:
  En bra match är en match man vinner, dock vet jag inte om du är blind och missar skepsismen i texten. Trots att vi efter fyra förlorade får en vinst är det förtidigt att andas ut, det är kontentan av texten och jag vet inte hur du lyckas missa det.

  SvaraRadera
 39. Bäst i IFK igår helt klart Sigurdsson,Hjalmar Jonsson och Jacob Johansson. Seb var ju helt under isen i denna matchen, han var inte där framme när han skulle, förlorade de flesta dueller, minns inte heller att han var nere och hämtade och styrde. Han var ingenstans.

  SvaraRadera
 40. Stefan Selakovic börjar visa mer och mer att han börjar bli till åren kommen, och orkar inte längre att prestera på kanten. Han har dock fortfarande mycket fina anlag för att spela i "Drugge"-rollen, med sin fina speluppfattning och mycket bra passningspel. Har sedan tidigare någon slags telepatisk kontakt med Hysén på planen, och kan därför inte se att Sella i nr. 10 rollen skulle bli något annat än succé.

  Sebastian Eriksson gjorde det bra i nr. 10 rollen mot Kalmar, med kvicka fötter och fint passningspel. Han hamnar dock för långt ner i banan och vill så gärna hjälpa till överallt, och därför passar han på så sätt bättre i en balansroll bredvid Elmar.

  Min startelva mot Malmö FF:
  Sandberg
  Johansson - Svensson - Sigurdsson - Valgardsson
  Bjarnason - Eriksson
  Sana - Drugge - Söder
  Hysén

  SvaraRadera
 41. SEBASTIAN ERIKSSON

  SvaraRadera
 42. Håller med anonym 26/4/11 12:32


  Sandberg
  Johansson - Svensson - Sigurdsson - Valgardsson
  Bjarnason - Eriksson
  Sana - Drugge - Söder
  Hysén

  Bjarnarson var otroligt viktig igår. Inside info säger att Bjarnarson har bäst fysik av alla. Det syns så som han jobbar. Löser misstag från JJ mm.

  Sen vill jag hellre ha 4-4-2 så att hysen har lite mer alternativ. Killen kan inte lyckas med gårdagens skott varje match.

  SvaraRadera
 43. SPELARBETYG

  Betygskala 1-7;
  1 - Usel
  2 - Dålig
  3 - Underkänd
  4 - Godkänd
  5 - Bra
  6 - Mycket bra
  7 - Landslagsklass


  Marcus Sandberg - 4
  Stabil insats. Dock så fick han en lugn dag på jobbet, och vi får se mot Malmö om han tål pressen.

  Erik Lund - 4
  Som sagt en godkänd insats, mest pga hans defensiva arbete. Alldeles för dålig i offensiven, med dåliga inlägg framförallt.

  Ragnar Sigurdsson - 5
  Hans bästa match hittills, stabil och resolut. Fortsätt så.

  Hjalmar Jónsson - 4
  Inte lika dominerande som sin landsman, men gör en helt okej match. Förstår dock inte varför man peter Kalle?

  Logi Valgardsson - 4
  Han utmärkte sig inte något speciellt, han gjorde det han skulle göra. Kan försöka komma ännu mer till inlägg, då han har en fin vänsterfot. En stabil match från vår nya islänning.

  Elmar Bjarnason - 5
  Nu får JO förstå att Elmar är våran bästa spelare när han får spela centralt. Vinner boll och fördelar boll, han passar perfekt i rollen som tvåvägsspelare som ligger djupt i banan och fördelar bollar.

  Jakob Johansson - 4
  JO's favorit gör en bra match idag, tycker fortfarande att han är alldeles för långsam. Man måste väl kunna träna upp det på träningarna? Han har spelsinnet, styrkan, passningspelet för att kunna lyckas riktigt bra i en av rollena som balanspelare.

  Stefan Selakovic - 3
  Stefan radar upp sämre insatser, och visar att åldern börjar ta sig. Är långsam, och för ovanlighetens skull så är inläggen inte alls bra idag. Tror det är dags att flytta in honom ett steg i banan i nr. 10 rollen då han har fina anlag för att spela på den positionen. Han är fortfarande en klasspelare i allsvenska mått.

  Sebastian Eriksson - 4
  Gör det bra i "Drugge"-rollen, med kvicka fötter och stundtals fint passningspel hotar han Kalmars backlinje. Men han visar att han är en defensiv mittfältare då han gärna kom ner alltför ofta i banan för att hjälpa till. Inget snack om att han är given tillsammans med Elmar i de två balansrollena. Kan bli hur bra som helst.

  Tobias Sana - 4
  Helt okej insats idag, härligt att se han på planen med sina kvicka fötter och speed. Han såg dock lite osäkrare ut idag och utmanade inte lika självsäkert idag som han annars kan och är fantastisk på att göra. Förstår inte varför Sana byttes ut, mitt val hade defenitivt varit Sella.

  Tobias Hysén - 5
  Min femma får han med tanke på klassmålet han gör. Annars en godkänd insats, men gansa ofta för ensam där fram. Hoppas Drugge kan komma tillbaka mot Malmö och ge det understöd som krävs.

  Nicklas Bärkroth - 5
  Gör ett mycket piggt inhopp, och det Bärkan hinner med att göra på den tiden han fick hann ingen annan i Blåvitt att göra idag. Tycker absolut att han borde vara högaktuell för start mot Malmö istället för Sella, om inte Söder kan starta.

  Hannes Stiller - 4
  Kommer in och gör det han blev tillsagd att göra, och inte mycket mer. Fint pressat av Stiller som till slut leder till 2-0 målet.

  SvaraRadera
 44. Roligt inlägg / anonym 26/4/11 13:22


  Håller med om det mesta.

  Tycker nog dock att Sandberg inte ger ett säkert uppträdande. Man ser på spelarna att de hellre löser det själv än låter Markus lösa det. Dock var han stabil i vilket fall som helst.

  Kanske att Elmar skulle fått en 6:a t om.

  SvaraRadera
 45. Sebastian är ju verkligen fel man på fel plats som nummer 10.

  Elmar va bäst på plan.

  SvaraRadera
 46. Bra. nu är allt frid och fröjd, blåvitt har 3 poäng av 15. MYCKET BRA!. Fan vi är ju bäst..NOT!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.