2011/04/12

Säsongen är över

SÄSONGSTANKAR. Säsongen är redan över, så enkelt är det. Ni får kalla mig negativ, ni får kalla mig cynisk, ni får kalla mig exakt vad ni vill, det spelar ingen roll. IFK Göteborg kommer inte vara i närheten av guldet anno 2011. Anledningen är enkel, Jonas Olsson har inte insett att han misslyckats med sitt uppdrag på ett antal punkter.

1. Han har inte lyckats inspirera spelarna att spela fotboll. För ärligt talat, hur många av er som var på Rambersvallen i söndags kan med handen på hjärtat påstå att det såg ut som ett lag med kreativitet och spelglädje?

2. Han har inte lyckats med sin spelidé och han verkar inte heller ha insett att det var något som kunde hända. I och med det misstänker jag att det inte finns någon som helst plan B, annars hade man väl fått se någon förändring i spelet eller spelsystemet redan i andra matchen?

3. Han har inte insett att en anledning till att hans spelidé inte fungerar på grund av att det spelarmaterial som finns i truppen inte räcker till för det. Det faller framförallt på mittfältet.

4. Något som MÅNGA, inklusive undertecknad, kritiserat är Jakob Johansson. Han platsar inte i truppen och i synnerhet inte i startelvan. Efter att ha funderat så har jag och många andra kritiserat helt fel människa. Jakob Johansson har fått för mycket skit både här och på andra ställen. Jag är helt övertygad om att grabben gör det absolut bästa han kan, både på träning och i match. Det är inte hans fel att han inte håller måttet. Han är givetvis glad och nöjd med att få speltid. Men det är Jonas Olsson som har ansvaret för startelvan och därmed även att bänka Jakob Johansson.
Så Jakob, om du läser det här; jag vet att du gör ditt bästa, tro FAN att du VILL spela, att du vill vinna och att du vill göra bra matcher, men tyvärr räcker det inte till i dagsläget.

På samma sätt som Jakob Johansson vill spela fotboll vill Jonas Olsson givetvis fortsätta träna laget. Vi kan skriva hundra artiklar på BaraBen, klacken kan skandera "Avgå JO" och hålla upp tusen banderoller med budskap om avgång. Det spelar ingen roll. Hade han inte varit övertygad om att han kan vända trenden hade han givetvis avgått, därför kan man i slutänden inte heller lägga hela skulden på Olsson, trots att det känns som en viss självinsikt saknas.

Om en tränare inte inser att hans dagar är räknade måste någon annan agera. Jag har all respekt för Håkan Mild. Han är en blåvit ikon, en legender och förmodligen en av de bästa spelare som spelat i IFK. Jag har till och med hört folk kalla Mild för Blåvitts gud, men även en gud måste kunna kritiseras. Det är nu det är dags för Håkan Mild att sätta ner foten. Det kan säkerligen vara svårt att kicka "gamla kaffepolaren", men det borde man varit beredd på när man gav Rehn/Olsson jobbet.

Hur som helst, tränarbyte eller ej känns det som loppet är kört ändå. Även om vi mot all förmodan skulle få en ny tränare omgående efter en eventuell förlust mot Helsingborg så vänder man inte en trend på någon match. En ny tränare måste få tid på sig att få till sin spelidé, sitt system och "lära känna truppen". Att få jobbet som ny tränare i ett lag i kris (för det är nämligen precis vad IFK Göteborg just nu är) är givetvis en ära, men även en jävla press. Och den stora frågan är ju givetvis, vem ska ta över?
Mild har givetvis ingen "lista" liggandes i lådan med ersättare "ifall vi skulle få en dålig start". Att göra ett impulsivt tränarbyte är något som kan straffa sig riktigt ordentligt. Vi sitter helt enkelt i en rätt prekär situation och jag är väldigt kluven.

Det finns väldigt många frågor som måste besvaras och beslut som måste tas. Jag är inte avundsjuk på någon som jobbar i föreningen för tillfället, det är en jävla sits vi hamnat i. Det är tråkigt att det mest "spännande" med den här säsongen inte kommer utspela sig på planen, utan utanför. Dramat "IFK Göteborg 2011" har dragit igång, och vi har nog bara sett början.

53 kommentarer:

 1. ZZZzzzZZZzzzZZZ...

  Väck mig när det börjar skrivas intressanta, nyhetsvärdiga poster igen på bloggen.

  SvaraRadera
 2. Håller helt med. Säsongen är över och nu kommer resten av säsongen bara handla om när vi får en ny tränare som kan befria oss från detta elende. Suck!!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Skilda världar2011-04-12 11:33

  Först kommer Frankies stora försvarstal för att vi ska stå upp som supportrar och visa spelare/ledare att vi i alla fall inte viker ner oss.

  Pang så levererar Peeman ett enda långt gnäll om att allt är kört och jorden går under snart.

  SvaraRadera
 4. På fråga 1 svarar jag : Ja, en period i första halvlek splear vi rätt varierat och inspirerat.
  Sen att vi är oförsvarligt tafatta och oaggressiva i försvaret i andra är en annan sak.

  Visst man kan tycka att JO är kass på alla sätt och vis, men med tanke på tillgängliga spelare tycker jag att både startelvan och bytena mot häcken är perfekta, dock gör ju inte det saken bättre när vi förlorar...

  PS. Rubriken på denna post idiotförklarar dig direkt.

  Avgå PeeMan!

  SvaraRadera
 5. Man gör det väldigt enkelt för sig om man tror att allt är JO´s fel. En viktig orsak till alla förluster är att spelarna är sjukt övervärderade. Vi har en klass-spelare, Hysén. Resten är tämligen mediokra. Den spets Häcken visade upp var vi inte i närheten av.

  SvaraRadera
 6. 11:27: Haha, bra sagt! Fan vad man har tröttnat på bittra baraben-skribenter som bara spyr galla över allt och alla. Bojkott av den här bloggen för en tid framöver. Det här har gått för långt och sprider utan tvekan endast negativ stämning till ingen nytta. Baraben=Blåvitts största fiende för tillfället.

  SvaraRadera
 7. Trodde att vi alla "sjunger i medgång och sorg"? Två matcher är ingenting!

  SvaraRadera
 8. JJ spelade i mot Häcken, vet inte om du såg matchen. Probelemet är så mycket er en enskild spelare, vakna.

  4-4-2 nu

  SvaraRadera
 9. Stå upp, alla för blåvitt! Kom igen nu Baraben, det här är bara tragiskt och tröttsamt att läsa. Ok att komma med kritiska inlägg men snälla försök hålla dom någorlunda nyanserade. Det här är bara dynga rent ut sagt.

  SvaraRadera
 10. Det här JJ-hatet har antagit perversa proportioner, och det hela är ju inte ens sant!

  Folk påstår att han är sämst i truppen och massa annat. Jag vet en mycket sämre spelare... Faltsetas.

  SvaraRadera
 11. Säsongen är inte över. Det måste krigas för att inte åka ur.

  SvaraRadera
 12. Skäms fan över den mobbning som JJ tvingas utstå. Riktig jävla AIK-klass på en del inlägg här. Trodde vi stod över sånt...

  SvaraRadera
 13. orka gnälla så förbannat överallt.. nu gnälls det fan på spelare, tränare, skribenter, supportrar och hundar.

  SvaraRadera
 14. Det finns ju redan en ersättare i organisationen och han heter Stefan Rehn.

  SvaraRadera
 15. Nejdå ingen negativ stämning skall spridas. Allt är kanon och solen lyser över Kamratgården, spelet blomstrar och tränarna har spelideér som det slår gnistor om. Det är jättekul att se hur grabbarna spritter av dribblingar, ryck och skott. Hur kul som helst att vara Blåvit just nu. Nejdå, försäsongens matcher var kanonbra och även om det blivit två förluster i början av allsvenskan, så ligger vi ju bara 6 poäng efter något lag i toppen - inga problem. Allt löser sig och Blåvitt siktar givetvis på Europa igen. Allt är bara bra.

  SvaraRadera
 16. Nejdå ingen negativ stämning skall spridas. Allt är kanon och solen lyser över Kamratgården, spelet blomstrar och tränarna har spelideér som det slår gnistor om. Det är jättekul att se hur grabbarna spritter av dribblingar, ryck och skott. Hur kul som helst att vara Blåvit just nu. Nejdå, försäsongens matcher var kanonbra och även om det blivit två förluster i början av allsvenskan, så ligger vi ju bara 6 poäng efter något lag i toppen - inga problem. Allt löser sig och Blåvitt siktar givetvis på Europa igen. Allt är bara bra.

  SvaraRadera
 17. Men synka era poster. Hur orkar ni????

  Vad hände med Baraben som tidgare kom med intressanta fakta, läsvärda analyser, "har ni hört" osv....

  Det är bara gnäll, håller med tidigare.. väck mig när ni har ngt intresant att komma med!

  SvaraRadera
 18. Alla heter Gnell i Göteborg? Skärpning!

  SvaraRadera
 19. Visst är säsongen över. Nu gäller det bara att inte hamna i superettan och det får bli vår uppgift framöver att stötta så vi inte hamnar där!

  SvaraRadera
 20. Göteborg19042011-04-12 12:43

  Jag droppar Baraben under en tid tills det blir något som helst intressant att läsa igen, precis som jag dumpar Dagens industri när det är ekonomiska kristider. Ni har rätt, men man behöver inte idissla problemet. Alla vet redan. Suck!

  SvaraRadera
 21. Spelarmaterialet är fullt tillräckligt för att vara med och kriga i toppen, allt annat är bara tröttsamt skitsnack.
  Men faktum är att JO ansvarar för att gjuta mod i spelarna, vilket han uppenbarligen misslyckats med. Dessutom är han fast i ett system som inte fungerat sedan hösten 09. Så visst är JO ett stort problem, så som det ser ut idag. Men jag tror inte han har sådana skygglappar som vissa vill göra gällande. Det har gått två matcher, och första halvlek mot Häcken lovade gott. Det finns alltså där, någonstans..
  Men jag håller med; JO borde ha kommit till insikt.
  JJ? Han tillhör inte truppens nyckelspelare, den saken är klar. Men de mer namnkunniga spelarna då, som underpresterar, "går de fria", eller?
  Säsongen är inte över, men den är inne i ett kritiskt skede. Nu gäller det att publiken ställer upp på måndag, och ger allt. Det skulle vara sorgligt att se och höra en massa cyniska banderoller och ramsor, istället för att ge laget det stöd de faktiskt förtjänar.
  Framåt stolta Blåvitt!!
  /Magnus

  SvaraRadera
 22. Så om vi hade vunnit våra två första matcher hade vi sjungit SM-Guld på läktarna?

  Skärpning boysar! Jag tycker med att säsongen har börjat skitdåligt och vi har en försäsong som inte har hållt klassen men året är långt och vi måste ha förtroende till truppen.

  Däremot inser nog styrelsen i Blåvitt att vi behöver plocka poäng för det osar negativ stämning runt hela IFK Göteborg pga denna start. Låt oss bara inte gå ner på en nivå där vi går mot personangrepp. Alla i föreningen jobbar för IFK vi skall inte tro något annat.

  JO vill inget annat än att vinna men visst om vi inte ser en vändning kommande tre matcher så är jag inte sen att ställa frågan om JO är rätt man i rodret.

  Kom igen, säsongen är inte över! Festen har precis börjat och första ölen smakade beskt. Nästa kan smaka kanon!

  En gång för alla! Låt JJ vara! Jävla AIK trams beteende ala Manoola att mobba en spelare på detta sättet. Bedrövligt!

  Krossa HIF!

  SvaraRadera
 23. Ingen fara gubbar, vi förlorar visserligen mot HIF på måndag men sen vänder det med en Påskkross av AIK i dertas eget råtthål.

  SvaraRadera
 24. Håller inte med...

  Spelarmatrialet håller inte tillräckligt hög klass!
  Det är för den som öppnar ögonen solklart!


  Samtidigt fick ni in en känga mott JJ igen, lägg ner det!

  Ger upp gnällsidan nu ett tag framöver.

  SvaraRadera
 25. Hoppas WM tar dom rosa fjollorna i upptuktelse nu!

  SvaraRadera
 26. Då så. Baraben har gjort sitt.
  Tack och hej.

  SvaraRadera
 27. Peeman, snälla gå och köp korv

  SvaraRadera
 28. 13:03 Du är 12år och har fått alldeles för mycket stryk av din uber "manliga" alkisfarsa och resultatet visar att du har stora, stora problem!

  SvaraRadera
 29. Säsongen är inte över för min del, säsongen lär aldrig vara över för mig del. Visst missnöjd över uteblivna resultat är även jag, men med över 40 år av supporterskap så vet jag att det går upp o ner. Jo det gör ont och det påverkar ta mig fan ens allmäntillstånd när det går illa (iaf hos mig, men att jag därifrån skulle vände detta mot enskilda personer finns inte.
  Kan inte minnas att vi BlåVita tidigare har kört med hackkycklingar, såklart enskilda spelare har hamnat i fokus och fått veta att de lever. Men det som JJ, Falsetas och även Hjalmar från och till får utstå är inte en del av BlåVitt som jag känner igen.

  Hoppas så inni helvete på att vi mäktar med att ta några pinnar i de kommande matcherna, även om förnuftet just nu viskar nått annat.
  Men oavsett så är INTE säsongen över för min del !!

  SvaraRadera
 30. Den här bloggen fyller ingen funktion längre. Säger som många andra, hör av er om ni mot förmodan börjar skriva intressanta artiklar igen.

  SvaraRadera
 31. Stora ord, felaktiga ord. Katastrof är det är jordbävning, vulkanutbrott, översvämningar osv. Inte att IFK inte spelar som vi hoppats...

  Jag tror nog alla som såg lag- ut tagning i söndags tyckte den var som vi önskat. Sana, Söder och Elmar alla på mittfältet. Felet är snarare att spelet inte stämmer, där har spelarna större ansvar än tränaren...

  SvaraRadera
 32. Jag förstår inte kritiken av JJ och hans nivå, här i Tyskland vara han en nyckelspelare i en liknande klubb!

  SvaraRadera
 33. Sicken smörja... Var tog den redaktionella kvaliteten vägen? Suck, pust och gaisare!

  SvaraRadera
 34. Det börjar lukta VFHC lång väg. Ständigt gnäll på tränare och en eller två spelare medan resten går fria. I VFHC insåg man till slut att många av spelarna man hade var sjukt överskattade, de var fina namn men inget mer. Ska blåvitt hålla på lika länge med de samma spelare som "underpresterar" år efter år eller ska man köpa spets?

  SvaraRadera
 35. Tycker absolut att vi har bra spelare i truppen men felet är att många hamnat fel eller inte vågar!! Hysén är en spelare för landslaget men det går inte att ha honom springande själv på varenda boll hög som låg lång som kort. Upp med en forward till (Söder) en spelare som kan få mer utrymme när försvararna gör allt för att hålla Hysén. Söder är otroligt bra med boll och i en mot en när han har möjlighet att välja håll (inte som på kanten där man måste vika av höger eller stanna upp). Behåll Sana på ena kanten å testa Logi på vänsterkanten å ha kamal på tillväxt. Spelare ska spela på dom positionerna dom är ämnade för. Centralt då?? Ja även om Seb inte gjorde sin bästa match senast så tycker jag att han är given. Alla kan göra en dålig match. Passningen till Hysén är riktigt bra å han kan slå mer såna å har vi 2 på topp så blir möjligheterna fler. Frågetecknet på en 4-4-2 är väl vem som ska ta centralplats nr 2 (J.J? Drugge? Bjarne? Olsson? Sella?) Kanske skulle om ha Ragnar där?? men min röst går på Drugge. Han har en bra blick å pass å sen kan han skjuta något som vi aldrig gör?? Varför vågar vi inte skjuta?? Sana Testar ibland men ofta så letas det hellre pass en att våga själv. Våga skjuta tufft att göra mål!! Sen hoppas jag att alla supportrar ger sitt yttersta på måndag å skriker som bara den.... vi kanske inte är nr 1 på planen (Just nu) men vi ska faan vara nr1 på läktaren hur det än går. Kritik riktas efter matcherna på bloggar på kamratgården eller var vi nu väljer att få ur vår frustration men när vi kliver in i borgen så gäller bara en sak även om JO är kvar eller om JJ startar eller om Hysén är skadad å det är att älska Blåvitt å älska vår historia!!! Vi är inga medgångssupportrar. Vi älskar Blåvitt till vi dör.
  Mvh Tommie

  SvaraRadera
 36. Lågt. Riktigt lågt mot Jacob. Nu får ni sträcka upp er pajasar.

  Mittfältarna får ju inte ha bollen i dagens Blåvitt. Dessutom tycker jag att Jacob gjorde ett riktigt bra jobb som back mot Örebro. Kritisera gärna men var sakliga , som det låter nu är det norra stå klass på eländet. Krossa HIF!

  SvaraRadera
 37. Vilken pissdålig krönika, sämsta jag nånsin läst. Du namnger en spelare (Jakob Johansson) och får det att verka som om han är enda spelaren som presterat dåligt. Du är ju helt efterbliven om du lastar ansvaret på Jonas Olsson och JJ. Jag ska hjälpa dig lite: Miljonerna på topp (Pär & Tobias) gör inte ett enda jävla mål, A-landslagsmannen S Eriksson kan inte slå en pass rätt, Robin Söder är slut som fotbollspelare, försvaret som varit så stabilt släpper helt plötsligt in två-tre mål i snitt, det enda positiva just nu är Drugge och att förra årets såll (Sandberg) inte gjort bort sig helt.
  Innan du hänger ut enskilda spelare i ett lag så tänk efter före nästa gång. Peeman, besvära oss inte med dina pisskrönikor nåt mer tack.
  Man vinner som lag och förlorar som lag.

  SvaraRadera
 38. Inte ett öga torrt Anonym 14:55! Kunde inte ha sagt det bättre.
  Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag!

  SvaraRadera
 39. Jösses...!!!

  Baraben är stor humor just nu!

  Skall bli kul att läsa vad som skrivs om vi vinner mot Helsingborg med övertygande spel.

  Och ja... jag tror vi kan vinna mot helsingborg med övertygande spel.

  SvaraRadera
 40. Avgå Peeman!

  SvaraRadera
 41. Usch - en gång i tiden var Baraben fräckt, våghalsigt och intressant att läsa. Nu verkar det som om alla artiklar är skrivna av gamla griniga gubbar... Hittills har vi samma poängskörd som säsongen 2009 för f-n. Skriv några artiklar om U-lag och juniorlag, eller om "våra" utlandsproffs!

  SvaraRadera
 42. Vadå våra utlandsproffs?? De som har lämnat har inte med oss att göra.

  SvaraRadera
 43. Mobbningen fortsätter. Antingen är du bara elak eller en idiot PeeMan.
  Kanske båda?

  Detta är det absolut effektivaste sättet att sänka en spelares självförtroende. Om du nu tycker att det är så jävla öppna dörrar att slå in, varför gör du det då?

  Du hade 2 val som jag ser det:

  1. Dra ett mail alt. åka upp till KG och berätta för JJ att han är kass?

  2. Förnedra pojken i Sveriges största(?) supporterblogg.

  Du väljer det senare och är därför en elak idiot som jag inte skulle kalla blåvit supporter.

  SvaraRadera
 44. 12/4/11 14:55

  Bra inlägg!

  SvaraRadera
 45. Är det inte Stefan Lindqvist, eller Thomas Andersson (som bytte till Hvenfeldt) så är det Erlingmark eller Wernbloom eller JJ. Vi verkar behöva någon att kritisera big time, alltid, hela tiden.

  SvaraRadera
 46. Det är faktiskt dags att anmäla Baraben. De senaste sk. krönikorna går till personangrepp på ett sätt som gör att personerna bakom bör kunna fällas i en domstol.

  SvaraRadera
 47. Ett 4-3-3 tycker jag är läge att satsa på. Jag tror inte på nummer tio rollen, utan att istället ha ett tremanna mittfält med två offensiva spelskickliga spelare med en bollvinnare bakom.

  Vi spelade med 4-3-3 i vissa matcher förra året, och bla mot Örebro som också förespråkar ett 4-3-3- med mycket bollinnhav. Dock var det vi som hade chanserna samt bollinnehavet, och Söder var riktigt bra i den ytterpositionen då också.

  SvaraRadera
 48. Inspektörn2011-04-12 17:01

  anonym 15:05/ Du verkar bara läsa vissa krönikor, för förra posten innan denna (frankies krönika) konstaterar samma sak som dig, typ:

  "Och om Blåvitt vinner de kommande två matcherna i Allsvenskan, då? Även om det inte är särskilt mycket som pekar på att så ska bli fallet just nu, hur ska det tusental supportrar som nu kräver Jonas avgång på Facebook förhålla sig den situationen? Nej, försäsongen i all ära. Den sportchef som har en färdig backuptränare "klar" efter två omgångar i Allsvenskan tror inte för fem öre på sitt lag, sin förening, sin A-trupp. Den chef som går in i ett nytt projekt med en färdig idé om hur man ska göra när det går åt helvete sprider ingen vinnarglöd till sina underhuggare. Nej, man måste tro på sig själv och det gör tyvärr Håkan Mild i långt större utsträckning än våra spelare, för närvarande. Men så har ju inte "Tjalle" mister Jonas Olsson som chef heller. Kan det vara orsaken? Kanske. Men kan man lasta Mild för att han tror på förmågan hos till största del det gäng som var en stolpträff från att vinna guld för två år sedan? Jag tycker inte det."

  skriver han, så vadå "baraben" tycker...de tycker ju jääääävligt olika på baraben.

  SvaraRadera
 49. Dags att kalla in WM för stenhårda kvartssamtal!

  SvaraRadera
 50. Lars Lagerbäck IN NU!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 51. Varför snackar vissa skitungar här om "WM" och "kvartsamtal" hela tiden?

  Vad fan lever ni i för värld???

  Gå dit och snacka själv istället! Sluta spela pajas!
  Vad skulle bli bättre om några mongon som slåss går och snackar med IFK representanter?

  SvaraRadera
 52. Ge fan i JJ. Ni skämmer ut er.
  Ni kan inte skriva att det är JO fel att han inte får ut max av spelarna och sedan i rad 2 skriva att just JJ inte får ut mycket av sitt spel.

  SvaraRadera
 53. Jakob e röten, div 2 teknik på den pojken.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.