2011/04/04

Frankie's femma: "Det är inte domarens fel - det här spelsystemet håller inte!"FRANKIE'S FEMMA. Domaren, ja. Visst, det är en katastrofal bedömning att ge Karl Svensson hans andra (och tredje) kort i matchen. Men att det och en del andra misslyckade beslut från den svartklädda skulle ha avgjort den här premiären är inget annat än en total jävla desperation hos blåvita fans, ledare och spelare. En klart sämre insats än det Örebro presterar ligger till grund för förlusten, inte domaren.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Det desperata sökandet efter externa syndabockar så fort något går Blåvitt emot börjar bli smått bisarrt. Förra året vad det gräsmattan som gång på gång ansvarade för Blåvitts inkompetens, ska det nu bli samma följetong med domare? Nej, ta er samman för fan. Blåvitt spelar som ett pojklag i dag och det därför de förlorar. Inget annat.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Det är ju själva fan att det ska krävas underläge och en utvisad mittback före det att vi ska få se lite jävlar anamma i Blåvitt. Vi har tyvärr fått skåda en premiär med väldigt lite framåtanda och mycket skräck i spelarnas ögon. Under 2009 förvandlades Gamla Ullevi till en arena där Blåvitt var omöjliga att besegra, fram till och med guldmatchen mot AIK. Nu är vi istället ett dussinlag på vår egen arena och det är inget bra läge alls – om man menar allvar med att utmana om titlar, tyvärr.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Jag är förbannad. För det här har alla med ett par ögon sett nu, match efter match. Men i vår dumhet har vi hoppats bli överbevisade och överraskade. Visst, det kan eventuellt finnas en poäng att skylla på exempelvis domaren (eller "gräsmattan" som agerade ständig syndabock förra året) för att rikta sin ilska på någon utanför gruppen. Men om ingen inom IFK Göteborg förstår att våra problem är rotade i laguttagningar och taktiskt upplägg så är det väl hög tid att vi fans säger vad vi tycker. I dag brister det på flera håll och kanter. Drugge är en besvikelse, duon Seb/Jakob håller på att kosta oss ett par mål i röven med rent ut sagt pojklagsmässiga satsningar i mitten och vi är blekare än min egen hudfärg i offensiven. Visst, Jakob är en lojal kille men han håller inte som balansspelare i ett lag som vill vinna guld. Det ser hela Sverige förutom IFK Göteborgs tränare och ledare. Är det då domarens fel att Örebro gör ett mål och vi knappt har två vettiga skott på mål under hela matchen? Come on, för fan.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Jag vill se Blåvitt starta med 4-4-2, där han som redan kostat oss över 7 miljoner kronor spelas in bredvid "Hajsen" på topp. Ett rakt mittfält där Jakob petas och där Elmar får kliva in i mitten av banan. En taktik som handlar om att sätta våra färdigheter i aktion genom att utnyttja motståndarnas misstag, inte genom att överraska med en kreativitet som vi alldeles uppenbart saknar i vår startelva. Annars kommer det här debaclet att upprepa sig om och om igen. Men det är inte för sent att ändra på saker och ting, där steg ett borde vara att skrota 2-3-1-offensiven en gång för alla. De som säger att det där bara är en "sifferlek" borde ju inte ha något problem med att vi leker oss fram med ett defensivt tyngt kontringslag i uppställningen 4-4-2. Men jag tror inte vi kommer få se något sådant, istället kommer vi få stora problem med flera av med de kommande motstånden i vårt så superba och överlägsna 4-2-3-1. Och när vi förlorar och inte lyckas göra några egna mål så kan vi ju alltid skylla på domaren.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Örebro SK, hemma på Gamla Ullevi, 0-1
5 poäng:
Tobias Sana
3 poäng: Göteborgs fotbollspublik
2 poäng: Karl Svensson
1 poäng: Domaren
Minuspoängen (Nyhet): Jakob Johansson

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Totalt efter en omgång:
1. Tobias Sana - 5 poäng
2. Göteborgs fotbollspublik - 3 poäng
3. Karl Svensson - 2 poäng
4. Domaren - 1 poäng
5. Jakob Johansson - (-1 poäng)

135 kommentarer:

 1. Mycket klokt här Frankie! Din bitterhet delas av många här. Nu när ni börjar med minuspoäng börjar man förstå vilken nivå bitterheten börjar ta sig

  SvaraRadera
 2. Jacob borde fått 5 minus om någon och att du ger domaren 1 poäng är skandal frankie

  SvaraRadera
 3. Det här ser jag som den mest skarpa kritik som Frankie och/eller BaraBen delat ut mot Jonas Olsson. Om jag förstått saken rätt har ni låtit bli att kritisera honom på försäsongen just för att vi ska ge dem en chans att prestera när det är på riktigt och poäng står på spel. Men nu är det allvar och det här är under ALL kritik!

  SvaraRadera
 4. anonym 23:36/ Lyssna/titta på videoinlägget, han ger domaren ett poäng som en markering mot att alla ska skylla förlusten på just domaren. Sen får väl publiken tre poäng för att väga upp den kritiken lite...

  Tifot då? Vad fan var det? Först tjatas det i veckor om att något massivt är på g och så är det en flagga på Bebben, fin i och för sig, men knappast något särskilt avancerat eller snyggt. Fiasko nummer två säger jag.

  SvaraRadera
 5. Tycker inte drugge var så katastrofalt dålig. Han försökte men fick inga jättefina lägen.

  Fine han hade ett bra läge i första halvleken där han skjuter istället en bit utanför straffområdet men annars tycker jag han var helt okej. Han visade mest vilja i slutet enligt mig

  SvaraRadera
 6. Ja, man kan ju sätta poäng hur man vill. Men seriöst, Stålhammar 3:e bästa IFKare efter Sana och Kalle.

  Bättre än både Dyre, Seb o Logi.

  Dags för en paus i bloggandet Frankie??????????????

  Lägg ner

  SvaraRadera
 7. Allvarligt talat! det kan ha varit den sämsta domarinsatsen jag har sett någonsin!! örebro är ett alldeles för bra lag för att spela en man mindre mot.

  Jag brukar inte bli så här vansinnig på domarna även om dom gör fel, men dom 2 felaktiga gula korten påverkade matchen i ett läge där blåvitt var på gång. Det är min bestämda åsikt.


  Därmed inte sagt att det finns mycket mer att önska spelmässigt.

  SvaraRadera
 8. Håller absolut med dig, spelet är stundtals inte godtagbart. Att låta den mest(?) kreativa spelaren i truppen sitta på bänken för att sedan släppas in på vänsterkanten är allt annat än tjänstefel. Samtidigt så lider jag med Kalle idag, han gör ingen dålig match, han har bara väldigt oflyt med domaren, kalla mig gärna enögd men första är iaf en solklar brytning. Hoppas fansen fortsätter stötta honom trots denna tråkiga incident så har vi troligtvis en mycket stabil mittback inom ett tag! Mot nya tag Blåvitt, premiären avgör inte hela säsongen!

  SvaraRadera
 9. Det krävs ju rätt mycket efterblivenhet föär att skylla på domaren när Blåvitt knappt klarar av att ha ett skott per halvlek på mål som oroar Alvbåge. JO borde fan ta åt sig och börja ändra i sin taktik, för det här är rena jävla 2010 i repris. Inget nytt har hänt. Tragiskt men sant.

  SvaraRadera
 10. JJ e helt usel!! nu e det fan hög tid sätta han på bänken och ersätta han med elmar!!!

  SvaraRadera
 11. "Öis på Gamla - trots allt" fy fan

  SvaraRadera
 12. Menade såklart med mitt förra inlägg att det är helt klart tjänstefel att inte släppa in Bjarna centralt. Får skylla min felskrivning på lite väl mycket tröstande såhär framåt midnatt.

  SvaraRadera
 13. anonym 23:43/ Men är du pantad eller? Domaren får poäng på grund av att alla skyller på domaren, kolla på videon.

  Dags att paus i kommenterandet anonym???????

  SvaraRadera
 14. tycker att du ska ta o nyktra till lite innan du börjar slänga ur dig en massa saker som inte är riktigt sant! blåvitt spelade idag stundtals riktig bra fotboll och med en man mindre måste jag säga att dem förtjänar ett godkänt!

  SvaraRadera
 15. http://www.sportsday.se/nyheter/fotboll/ois-trista-besked-division-i-spel-pa-gamla-ullevi

  SvaraRadera
 16. Nja domaren va ju helt kokt!
  Förövrigt hyfsat i alla fall.

  JJ 0-
  JO 0-

  Publiken 5+
  Tifot 5+
  Gräsmattan 5+

  Stålhammar gå och kamma dig din jävla sopa !

  SvaraRadera
 17. Frankie, jag håller med om att vi bör spela ett malande 442 spel. Men allt är inte svart eller vitt som du brukar säga. Stålhammar gör några bedrövliga bedömningar och därmed tar han bort våra möjligheter. Vi hade faktiskt börjat andra halvlek riktigt bra.

  Onödigt effektsökeri av dig att ge honom poäng.

  SvaraRadera
 18. inte en kvalifecerad målchans på 90 minuter med Trllhättetaktikern JO + JJ

  SvaraRadera
 19. Det är klart man kan skylla på domaren. Vi spelar med en gubbe mindre i 35 minuter efter två horribla kort. Det betyder inte att vi spelar bra för den delen, vi spelar lika dåligt som förra säsongen. Byt domare, byt tränare. 1+1=2.

  SvaraRadera
 20. Men va fan. När Jakob för en gångs skull inte är värdelös så får han minuspoäng. Hysén däremot har en del att bevisa till nästa match.

  SvaraRadera
 21. Håller väl egentligen med om allt förutom att jag tycker du är totalfel ute gällande Drugge, han gör faktiskt en rätt bra match.

  SvaraRadera
 22. Jakob totaluslast på plan som vanligt...

  SvaraRadera
 23. tycker det var längesen nu frankie kom med ett bra inlägg.

  SvaraRadera
 24. Ärligt talat, man vet ju hur Blåvitt funkar. Så fort vi förlorar så är allting någon annan fel. I morgon kommer alla spelare och ledare säga "vi var bättre men domaren avgjorde" och sen kommer naiva fans köpa det. Men i nästa match när vi förlorar igen då? Då? Om inte domaren visar ut någon i vårt lag? Vem skyller vi på då? Tillbaka till usla gräsmattor? Eller UFO:n?

  SvaraRadera
 25. Tobbe var helt klart sämst idag.
  Han sög verkligen.......

  SvaraRadera
 26. På tiden att någon ryter ifrån mot det här svaga, rent ut sagt usla, systemet!!! Och att Jakob får spela vidare är en gåta för alla inklusive Jakob själv. Fy fan vad lätt vi vägde i dag, ja även fram till utvisningen! Håller med dig till 99 procent Frankie!

  SvaraRadera
 27. Fy fan att äntligen någon vågar ge JJ underkänt...

  SvaraRadera
 28. Anonym 23:49

  Jag fattar fortfarande inte varför domaren skall ha en poäng. Det är varken roligt, ironiskt eller något ... över huvud taget, men det är väl bara för att jag är så sjukt jävla besviken.

  Håller med om att spelet var rätt dåligt i 1:a och inte en enda riktig chans på 45 minuter, men början på 2:a tyckte jag var klart lovande ända till pajasen i gult bestämde sig för att ändra matchbilden. Efter det var vi ju sjukt dåliga (utom möjligen sista 10 då vi chansade rätt rejält.

  Nä, nu är det bingen som gäller. Hoppas man kan sova bort en del av frustrationen.....

  SvaraRadera
 29. Frankie tar i från tårna på sin forcerade göteborgska.

  Jacob får bära hundhuvudet.

  Kallar publiken mongoloida som buar ut en reservdomare som uppenbarligen inte håller på den här nivån.

  Men han har rätt om Sana. Han gör några mål mot häcken och vinden (som knappt blåser) har vänt!

  SvaraRadera
 30. Vi har två tvesamma straffsituationer, en hanboll och Sana, båda frias. Men två tveksamma frisparkar hittar han kort på?

  En man mindre i 35 min mot Örebro och domaren har inte påverkat matchutgången, hur tänker du då?

  Sedan är inte jag heller en stor vänn av nuvarande spelsystem. Men vad det att göra med att domaren tippade vågskålen idag?

  SvaraRadera
 31. anonym 00:04/ Men fatta nu, det är ju en markering mot allas jävla bortförklaringar och ständiga skyllande på andra än sig själv. Hur svårt är det att fatta, han säger ju "även om domaren gör en del katastrofala beslut som utvisningen..." och "med tanke på publikens reaktion får...", han säger "sluta skylla på alla andra och ställ krav på ditt eget lag att prestera istället". Fan att man ska behöva förklara saker på dagisnivå för en del. Suck.

  SvaraRadera
 32. Tycker det är bra att du ryter ifrån nu. JO måste bort. Han ingjuter ingen kämpaglöd i truppen och taktiken är, fortfarande, fel. Åt helvete med JO!

  SvaraRadera
 33. anonym 00:05/ Ännu en gång som folk kommenterar Frankies och andras dialekt. "forcerade göteborska", är du helt pantad eller? Så snackar vi i GÖTEBORG. Inte lätt att fatta det när man är från Stockholm kanske men det du hör är RIKSSVENSKA.

  SvaraRadera
 34. Your the flane mate

  SvaraRadera
 35. Jonas Olsson måste inse att han är problemet. Och fattar inte Håkan Mild det är han lika stor del av problemet.

  SvaraRadera
 36. anonym 23:53/ Så när han säger att det inte är domarens fel utan spelet, medan många säger "allt är domarens fel" så är han svartvit? Han erbjuder ju alternativet till det tänket i detta fall. Håller med Frankie, det här är under all kritik och värst är bristen på självinsikt.

  SvaraRadera
 37. Jag tycker Håkan Mild ska bort i vilket fall. Det här är också hans projekt med sin inriktning på isländska och trollhättska spelare. Dessutom känns han grymt förknippad med JO.

  SvaraRadera
 38. Det är väl inte så märkligt att laget behöver en halvlek på sig att hitta rätt i en premiär efter en tung försäsong resultatmässigt. Men början av andra halvlek ser riktigt lovande ut med flera fina initiativ (Sana, Söder, Tobbe) och då stoppar domaren upp detta med en alltför okänslig bedömning. Så visst finns det anledning att vara besviken på Stålhammar ikväll. För övrigt tyckte jag JJ var helt godkänd. Fick ju dessutom ta en lite annorlunda roll efter utvisningen.

  SvaraRadera
 39. vi har det sämsta mittfältet i världen. lika kass som svenska domarkåren

  SvaraRadera
 40. Om vi ska klaga på någon så ska vi klaga på ledarstaben som tar ut laget. Det är fan inte JJ:s fel att han spelar Tyckte att han var fan inte sämre än någon annan på planen idag. Sana och Kalle är fan de enda som får godkänt. Resten måste höjja sig. Tobbe såg bra trött ut idag. Och när ska vi sluta med de korta hörnorna som inte ger något. Va fan.. Slå de långt in i straffområdet.

  SvaraRadera
 41. Så fort vi förlorar så är allting någon annan fel

  SvaraRadera
 42. Hur fan får KS 2 poäng? Såg vi samma match?

  SvaraRadera
 43. Svarte Filip2011-04-05 00:36

  JJ-hat är SÅ 2010. Skärpning Baraben. Vill man ha slentriankritik mot JJ kan läsa valda inlägg på Alltid Blåvitts forum. Jag kräver mer än så av Baraben.

  SvaraRadera
 44. Ja, här tog det hus i helvete i alla fall. Att domaren fick poäng var min markering mot det att det kändes som att "alla" på läktaren enbart fokuserade på hur den "hemska domaren avgjort matchen" när det faktiskt var så att vi inte klarade av att skapa några egna chanser vare sig före eller utvisningen. Om man tror sig att alla domare ska gynna en och att man inte ska få vissa beslut mot sig borde man nog syssla med poker eller andra domarlösa tillställningar. Så är det i fotboll, några får man med sig, andra mot sig. Men det man kan göra och påverka är ens eget spel och där har Blåvitt väldigt mycket att prestera och visa oss dårar som slösar en halv förmögenhet varje år för att följa dem. Jag är så jäkla trött på att det alltid, alltid, alltid ska skyllas på andra när vi inte klarar av att vinna på egen hand. Visst, domaren sög - men han var inte den som gjorde att vi lyckades skapa ungefär två halvchanser på drygt 60 minuter och behövde få slutminuter på matchen och ett ÖSK som backade hem för att säkra segern, för att skapa lite tryck framåt. Vi förlorar på eget okunnande och det står jag fast vid även när jag läser hur spelare, Jonas Olsson, Håkan Mild med flera kommer skylla på domaren i morgondagens tidningar.

  Förändringar måste till.

  SvaraRadera
 45. Sluta skyll på domaren även om han var usel. Problemet startade inte ikväll. Det är andra säsongen i rad.

  Vilket spelsystem har vi? Om vi ska spela med snabba yttrar och inlägg borde vi väl ha en stor gubbe i anfallet som kan nicka in bollarna. Om vi ska försöka spela fotboll (haha med det innermittfältet) då behövs en kreativ mittfältare som kan hålla i bollen. Drugge låg alldeles för högt upp i plan för att räknas som det.

  Hur tänker JO? Kan inte förstå det. Nu är det nåt mellanting - typ hoppas på turen. AVGÅ!

  Jag kan helt ärligt inte komma på någon tränare som är sämre än JO genom tiderna. Kan ni?

  SvaraRadera
 46. Hur i helvete kan man lägga någon större vikt vid poänglistan? Kom ner på jorden för i helvete.

  SvaraRadera
 47. Briljant att leverera en sådan här krönika efter "antikrönikan" där du Frankie läxat upp folk att livet inte är svart vitt och att det är orimligt att skrika efter J.O:s avgång efter en försäsong.

  Episkt...

  SvaraRadera
 48. Svarte Filip2011-04-05 00:53

  Jag misstänker att Frankies metod att lägga ut två krönikor med diametralt olika innehåll är i själva verket är ett test av Styrelsen för psykologiskt försvar.

  SvaraRadera
 49. Som att svära i kyrkan, men jag tycker att Tobbe underpresterade mer än exempelvis Jakob.

  SvaraRadera
 50. Ja, Hysén gör EN dålig match. Allt som oftast är han en av de bästa på planen. Lägg ner allt detta tjafsade om små, oväsentliga detaljer.

  SvaraRadera
 51. anonym 00:42/ Han nämner inte något krav på JO:s avgång en enda gång i inlägget utan vill se förändringar i spelsystemet. Två jävligt olika saker...

  SvaraRadera
 52. Jag är inte speciellt nöjd med att JJ ständigt blir uttagen. Men att hacka på en spelare i blåvit tröja tycker jag är jävligt lågt. Det är inte JJ som tar ut laget utan JO och därmed är det JO som skall ställas till svars och inte JJ. Samma jävla skitsnack var det angående "sidleds Danne" i landslaget. Han hade inte där att göra men inte fan var det han som tog ut sig själv. Skärpning nu för fan, Man stöttar de blåvita spelarna och framförallt ger man sig inte på en tjugoåring.

  SvaraRadera
 53. 4/4/11 23:49
  "Dem" förtjänar en ny tränare - inte godkänt.

  Bra Frankie, din forcerade göteborgska till trots har du rätt i det mesta här. Domaren kan inte ensam beskyllas för detta. Vi är tio man och har det som ursäkt för att låta Ö r e b r o ha 92 % bollinnehav på Gamla Ullevi. Blåvitt är orörligt. Vad hände med vinterns experimenterande med hög press? Fan vet.

  Karl Svensson gör vissa framsteg, men känns fortfarande lika stabil och säker i mittbacksrollen som en 13-årig Emotjej. Det är synd om honom och Jakob. De förtjänar ett lag som de platsar i och som är i behov av dem.

  Kanske kan Jonas Olsson träna det laget?

  SvaraRadera
 54. Att Olsson ska byta spelsystem har jag tyckt sedan i sommras, och tycker att Frankie är lite sen med att börja klaga på det nu.

  Ett 4-4-2 system är jag däremot för, precis som Frankie. Dock undrar jag hur han tänker när han väljer att peta Söder?

  Om Dyrestam kan spela nästa match så är han given bredvid Ragnar, men annars skulle det vara intressant att se Jakob som mittback. Stor, stark och mycket duktig med bollen.

  SvaraRadera
 55. I halvlek va siffrorna jämna i skott 5-5 jämna i skott på mål 1-1 överläge IFK i bollinnehav 55%-45% det enda ÖSK ledde i halvlek va frisparkar (domaren igen?) och hörnor 1-5. När uppenbarligen JO/Rehn har genomfört ett bra snack i paus och vi äntligen börjar få bra fart i vårt anfallsspel sänker Kalle/Stålhammar (välj själv) oss och vi "tvingas" tänka om att fortsätta spela 3 backar mot 3 ÖSK forward är självmord. Visst det kanske inte såg så bra ut i första men vi var verkligen på gång. Så va lite nyanserade i era bedömningar och inse att fotboll handlar om marginaler och när förutsättningarna så drastiskt förändras såpass tidigt i matchen som i 53:e minuten ligger marginalerna inte i vår favör längre, ÖSK utnyttjar detta och matchen är så gott som körd.
  Jag håller med om att vi borde fått en straff när Sana blir nedsprungen vid kortlinjen men uppenbarligen är inte domarens bedömningar i vågskålens tyngd åt ÖSK's favör utan vi faller på eget grepp eller hur Frankie?

  SvaraRadera
 56. Många ord. Här kommer fem till: Vi är rökta i år.

  SvaraRadera
 57. fyfan vilken fejkdialekt du har frankie. skrattretande.

  SvaraRadera
 58. – Det var en väldigt bra allsvensk match mellan två lag som verkligen ville spela. Mycket kamp och hög kvalitet hos många spelare, tyckte Sixten Boström.
  – Blåvitt borta är en av säsongens svåraste matcher. I inledningen av andra halvlek hade vi problem – men sedan ändrade ju utvisningen på matchbilden.

  Delar Boströms syn på saken, helt och hållet. Patetiskt att läsa "analyserna" här, och behovet att hävda sig och racka ned, helt utan grund, på egna spelare. Att utmåla Jakob som en minuspost idag bevisar ju fan bara att man inte kan ett jota om fotboll. Han har rätt stora problem med positions- och passningsspelet i 15 min, efter det är han definitivt inte sämre än nån annan i Blåvitt. Att anklaga andra för att leta enkla lösningar och sluta skylla på "fel saker", för att sedan själv bara hoppa på allmänpöbelns hackkyckling är ju parodiskt.

  Är själv allt annat än säker på att JO är rätt man att ta Blåvitt till stora framgångar. Har bl a problem med att se att ett lag som Blåvitt skall spela med en anfallare i sin grunduppställning, även om ju Drugges position igår för all del kändes liiite mer offensiv än vanligt. Drugge ja, "en besvikelse"? Jösses, du har verkligen inte en aning. Mest positivt idag var definitivt Drugge, ohyggligt mycket bättre än jag förväntat mig. Löper i nittio minuter på ett väldigt positivt sätt och tillför rörlighet på ett sätt som är helt nödvändigt om vår defensivt offensiva uppställning skall kunna skapa många målchanser. Lite problem att få till inspelen hade både Drugge och Hysén men intentionerna finns där och förhoppningsvis sitter det framöver.

  Men även om jag är osäker på JO:s förmåga är ju inte gårdagsmatchen något som är i närheten av att kännas som "droppen"! Stålhammar står för, förutom 10-20 mindre felbeslut, fem katastrofala beslut. Två uteblivna straffar (eller ja, en är jag inte hundra på eftersom jag inte sett tillräckligt med repriser, men det allmänna "mediaomdömet" verkar ju vara att det var hands på ÖSK-spelaren) och tre sinnessjuka varningar. Seb blir extremt mycket blekare efter Kalles utvisning (gör ohyggligt mycket mindre nytta då än t ex JJ), vet inte om det är rädsla för att få rött och åka ned på 9 man som gör att han tappar aggressiviteten helt (och f ö föranleder ett helt korrekt byte). Och om man påstår att inte utvisningen förändrar matchbilden... ja jösses, då kan ju fan inte ens sett matchen. Boström såg den.

  Summa summarum; Blåvitt gör ok första 45, i årets första halvlek på nya mattan, som om de första allsvenska 45 minuterna brukar vara sprudlande (naivt att förvänta sig en årlig DIF-repris), mot väntat toppmotstånd med kanske allsvenskans bästa försvar/målvakt (?). Börjar andra klart mer positivt när Stålhammar dödar matchen.

  Kul att du tycker om fotboll, rent generellt, Frankie. Kul att du har en blogg. Men helvete vad lite du förstår av spelet. Och patetiskt, populistiskt inlägg. Kamma dig.

  SvaraRadera
 59. What TG said...

  SvaraRadera
 60. Håller inte med. Ösk är ett svårspelat lag och jag tycker blåvitt gör en helt ok match. Hade inte domarjäveln varit sinnesjuk så tror jag blåvitt hade vunnit. Den enda som inte ska vara med i startelvan är ju den ständiga Jacob J.

  SvaraRadera
 61. Väl talat TG!

  SvaraRadera
 62. 4-4-2 borde varit en självklarhet redan i fjol. Hajsen är grym, men behöver någon bredvid sig. Denna någon är dock INTE 7-miljonersmannen. Han är för långsam och har träben. Känns som en ny Mourad. Alla vill liksom att han ska vara som Zlatan, men enda likheten är storleken.

  SvaraRadera
 63. krönika? höjning?

  SvaraRadera
 64. Klockrent frankie. Fan va bra skrivet.

  Att folk gnäller på domarn när vi spelade uselt 11 mot 11 oxå är för mig en gåta. Visst är det självfallet så att Karl inte ens skulle fått ett gult och det måste ifk överklaga om det är möjligt.

  Jakob måste bort och det omedelbart. Positiva igår är att Per Ericsson såg kvick ut igår. Söder är inte rädd att gå in dueller längre. Sana ser bra ut förutom att han ramlar lite lätt fortfarande.

  SvaraRadera
 65. Du har fel, det var en bra match har jag läst på svenskafans.

  SvaraRadera
 66. Är förlusten igår så oväntad? En vinst i år och förra året avslutades med att spelarna sågade tränaren offentligt genom att säga att det måste inte nytänk och nytändning. Mild skiter i det och låter tränaren vara kvar. Kan man då förvänta sig något annat än en upprepning av 2010?
  Milds ego börjar bli alltför stort. Han har gjort många bra saker men nu det känns som han har tappat fingertoppskänslan.

  SvaraRadera
 67. MYCKET BRA ANALYS!!!

  SvaraRadera
 68. Vi är jävligt mycket bättre än Örebro, även efter utvisningen. Domaren gav bort matchen. Det går inte att säga annat.

  SvaraRadera
 69. Gå hem och lägg dig din pajas. Du såg en annan match än alla vi andra. Skriv inte här mer är du snäll.

  SvaraRadera
 70. TG verkar inte kunna ett dyft om fotboll. Det bevisar du flera gånger om i din text. Vi kan väl ta in lite maratonlöpare.. dom kan oxå löpa.

  Om en spelare inte kan behandla en boll så skall dom inte spela fotboll. Om dom inte går in och försöker vinna en närkamp då skall dom inte spela fotboll. JJ fick 2 gula kort över hela förra säsongen. Defensiv mittfältare. Finns det någon spelare med den positionen som inte vågar tackla? JJ tappade bollen fler gånger än jag kan räkna, passade fel fler gånger än jag kan räkna.

  Drugge var extremt långsam men han gick iallefall upp i nickdueller mm och försökte. Jag tyckte inte drugge gjorde en alltför dålig match.

  SvaraRadera
 71. Ni måste fan gråta den dagen JJ lämnar. Vem ska ni skylla allt på när varken han eller Hjalmar är kvar. Ni är fan patetiska ibland.

  SvaraRadera
 72. Skippa den forcerade dialekten så kanske man t.o.m. vill följa videobloggarna också...

  SvaraRadera
 73. Sluta lek Glenn Strömberg hitta ett eget sätt istället

  SvaraRadera
 74. Så otroligt klokt skrivet, Frankie! Du skrev exakt det jag tänker. Blir förbannad på att man lägger "ansvaret" för att själva slippa få kritik!
  Sen denna jj och detta spelsystem, PUST!

  SvaraRadera
 75. Tack Frankie , har tjatat om 4-4-2 i flera år nu.

  / Olle från bb-chatten

  SvaraRadera
 76. Jösses, blåvit klarade inte av att avgöra fram tills utvisningen och var helle rinte det bättre laget. ÖSK hade bättre spelare, säkrare spelare och ett betydligt bättre innermittfält, där bollförare gång på gång hade fler spelalternativ!
  Det där "hålet" på mittplan, har INTE försvunnit, det är en sak som är säker? Varför envisas då JO med samma spelare o samma spelsystem?

  SvaraRadera
 77. Kalle missade en nick precis innan första gula, blev sur på sig själv och gick in helt oacceptabelt med dobbarna före.. dumt, andra gula solklar, fumlar med bollen och kapar örebroaren.. Inget snack om saken.. Är man dum och dålig ja då blir det så.

  byt tränare byt taktik. herre gud folk skarattar åt oss alltså.
  långbollar på hysen , sånt hade funkat på 80 talet, men inte nu..

  avgå

  SvaraRadera
 78. Jag fattar piken men domarn slog ju till med sin andra falaktiga varning precis när vi började få övertag.

  Örebro spelade ju jävligt defensivt ända tills dom fick numerärt övertag och det tror fan att det är svårt att näta på en 8 mans försvarsmur.


  Jag tycker utvisningen var avgörande, man märkte att mentaliteten hos grabbarna blev uppgiven efteråt, vilket jag förstår. Domarns misstag var inte balanserade mellan lagen och så såg det ut hela matchen.

  Annars tycker jag att jag såg intensioner i laget som var positiva och tror att det kommer gå bättre denna säsong än föregående.

  SvaraRadera
 79. 5/4/11 10:28

  Skillnaden är att vi lägger långt på en ensam isolerad :(

  SvaraRadera
 80. Visste inte att du var en vanlig dussinsupporter som föll för massans tryck och måste hacka ner på Jakob. Igår var Hysén fruktansvärt obekväm med bollen och Söder sökte sig oftast bort från situationer.

  Däremot spelsystemet... Jag kan absolut inte förstå vad tanken är med 4231 om man vill vara det spelförande laget. Det spelsystemet är upplagt för kontringsfotboll och på Tobbes starter så fort bollen passerar mittlinjen förstår man ju att taktiskt har inte mycket förändrats sen ifjol (jävligt överraskande, ja).

  Bra med skarp kritik, men tråkigt att jakob inte verkar förlora sin position som hackkyckling en dag när det helt klart är ett par spelare som presterar sämre!

  SvaraRadera
 81. skön göteborska btw om den inte är överdriven så är den galen. Känner ingen som pratar så i gbg :).

  / Weiron i ottan ;)

  SvaraRadera
 82. 5/4/11 10:54

  Håller med dig fokuset ska vara på det idiotiska spelsystemet, inte på JJ.

  /Olle från BB-Chatten

  SvaraRadera
 83. Mycket bra Frankie ! Man blir ledsen över att JO&Co. håller på att dra ned föreningen i dyn. Förr var det champagne nu är det dyngfotboll som råder. Katastrof.

  SvaraRadera
 84. Mycket bra Frankie ! Man blir ledsen över att JO&Co. håller på att dra ned föreningen i dyn. Förr var det champagne nu är det dyngfotboll som råder. Katastrof.

  SvaraRadera
 85. Om inte blåvitt snarast tar bort Jakob Johansson är det inte långt från bojkott. Tyvärr.

  SvaraRadera
 86. TG:

  Tack, du visar prov på att det finns läsare på den här bloggen som kan fotboll i alla fall.

  Hankins skriver bra, har ofta intressant resonemang om saker och ting som gäller blåvitt men brister i sin förmåga att läsa spelet. Det märks gång på gång i hans analyser.

  Jag har funderat mycket kring Tobbes roll i blåvitt, med tanke på att vi ska spela ett så kallat "possession"-spel(gud vad jag är trött på uttrycket, men i brist på bättre så..) och där passar inte Tobbes spelsätt som anfallare in.

  På kant kan han garanterat tillföra en hel del, men hans bollmottagningar lämpar sig dåligt med tanke på det spel som vi verkar vilja spela.

  SvaraRadera
 87. Vet inte var Frankie har sett för en match, men det var faktiskt en väldigt bra match mellan två bra lag i ca 53 minuter. Blåvitt gjorde en av sina bättre matcher sen 2009. Den lovade en del. Ändra till 4-1-3-2 (2 på topp alltså) så skall nog detta gå vägen i år (hänga kvar alltså).

  Men att inte skylla på domaren köper jag inte. HAN avgör ju för fan matchen, om du inte ser det Frankie, får du nog skaffa dig brillor.

  Matchen dog i samband med utvisningen. ÖSK kunde börja rulla i sidled/på djupet och fick till slut ett mål för att det fattades någon i backlinjen - han som blev utvisad.

  Att inte skylla på domaren är ju perverst mer eller mindre. Han var ju skandalöst dålig. Lägg till de två straffsituationerna han missade och så har du fått "grädde på moset" - Frankie!

  /Franz

  SvaraRadera
 88. Alltså nu får ni väl för i helvete ta och sluta klaga på Jakob Johansson hela jävla tiden? Han kanske var dålig förra året, men igår var det väl fan inget fel med honom? Seriöst, låt killen vara vafan!

  SvaraRadera
 89. Var är fantasin och spelglädjen?
  Vi kan ge Olsson några matcher till,men sen så får något hända för det här spelet håller inte om vi ska kriga i toppen av tabellen.

  SvaraRadera
 90. Skillnaden på ditt 442 och dagens uppställning handlar ju mer om att byta spelar än system och det skriver du ju själv... Defensivt kommer det se exakt likadant ut med båda uppställningarna och offensivt handlar det om att byta mellan Jakob och Elmar och i ditt fall Drugge mot en renodlad forward. Som svar på det tycker jag det är fel att skrota tanken på Drugge efter 1 match. Drugge och hans roll måste självklart få fler chanser. Elmar ska däremot in i mitten.

  SvaraRadera
 91. In med TG och ut med Frankie ...

  Håller med dig TG. Undrar också vad Frankie har för erfarenhet av fotboll -- nada.

  /Franz

  SvaraRadera
 92. Örebro hade män som spelade,halva av Blåvitts lag hade pojklagsspelare. Tyvärr är det för många lättviktare i laget, Sana, Söder,Seb,Drugge, Adam, Tobbe. Samtliga är duktiga, men laget blir för tunt med så lite kilo. Sen att Barcelona har små killar, men dom är liiite kvickare kanske....

  SvaraRadera
 93. Anonym 5/4/11 10:47

  Instämmer!

  /Franz

  SvaraRadera
 94. Det är närmast patetiskt att läsa det förståsigpåare som påstår att Blåvitt spelare skitbra, att Jakob var en stjärna efter en halvsvag inledning, att det var domaren som avgjorde matchen och att de som kritiserar Blåvitts totala brist på eget spel är okunniga om fotboll.

  NI KALLAS BLÅVITT-SEKTEN OCH NI ÄR HELT SJUKT RELIGIÖST EXTREMA OCH BEHÖVER FÖRSTÅ ATT BLÅVITT INTE ÄR UNTOUCHABLE.

  SvaraRadera
 95. Översten:

  Vem har skrivit det?

  Du har noll koll. Det Franz och TG vill motverka är fotbollsanalfabetism. Något som verkar finnas i överflöd i den här tråden.

  Ingen av dem har ens nämnt Jakob Johansson.

  SvaraRadera
 96. Nej nu får det fan vara nog. Om Blåvitt förlorar alla matcher på försäsongen säger folk "det spelar ingen roll för det gäller först när allvaret börjar". Om Blåvitt gör ett horribelt 2010 så säger folk "ge dem en chans till", om Blåvitt förlorar första matchen i Allsvenskan 2011 helt utan tendenser till vettigt spel och inte mer än någon halvchans på hela matchen så säger folk "det var domarens fel" och efter att vi har förlorat fem, kanske sex matcher i rad så kanske någon enstaka person börjar reagera på det som massan och Baraben kritiserat rätt länge nu. Det saknas en vägvinnande idé i det här laget just nu och det finns ingen som styr med hela handen kring A-laget på ett framgångsrikt vis. Fiasko knackar på dörren, vill ni öppna?

  SvaraRadera
 97. Jag sätter hela min årslön på att Jonas Olsson och andra lätt panikslagna blåvita representanter skriver anonymt i den här tråden och kritiserar sina egna kritiker. Baraben: Kolla IP-numren och se om några är reggade på Blåvitt, så kommer ni få er en chock...

  SvaraRadera
 98. Blåvitt ver endast godkända under 10 in i början av andra halvlek.

  Vanligtvis tycker jag inte att man ska gnälla på spelare i sitt eget lag, men efter de senaste resultaten så måste ju fansen få Blått att tänka om. Att vissa spelare då kommer i kläm är inte fansens fel, utan den tränare som placerat dem på plan.

  JJ - Är säkert en bra fotbollsspelare, men verkar inte ha nerver eller förmåga att vara med ens på bänken i ett allsvensk lag med vilja att vara i toppen.

  Sana & Seb - Riktigt pigga och tekniska spelare, det som däremot sviker är felvalen som görs titt som tätt. Dock helt logiskt för en så unga spelare, men målet är - Mogna!

  T Hysén - Var är kommunikationen med mittfält/försvar. Du springer åt ett håll, bollen åt det andra. Visa intentioner tydligare. Skit i om backen ser det, ofta springer du ifrån dem ändå!

  TO - Vakna!!

  Mild - Ställ krav!!

  SvaraRadera
 99. Anonym 11:46/ Om du eller dina vänner haft monopol på hur fotboll ska spelas och vad som är "rätt" analys av fotboll som spel och Blåvitt som lag skulle fotboll varit en helt död sport där alla lag spelade exakt likadant, med exakt samma taktik, samma typ av spelare och samma mönster på banan. Nu är det inte så, den så kallade analfabetism som du talar om visar klart och tydligt att du är en del av BLÅVITTSEKTEN för att benämna andra med avvikande åsikt som okunniga är en jävligt tydlig signal om att man inte accepterar att folk avviker från "sektens" idé om vad som är rätt. Jag håller med Frankie i det mesta av hans analys om gårdagens match och kan inte förstå vad det är för match folk har sett när de säger att Blåvitt spelade bra (helt sjukt uttalande!) och inte förtjänar kritik utan att allt ska skyllas på domaren. Men fram tills dess då? Har vi inte en ambition om att spela lite högre än att kunna "nästan ta jämna steg med Örebro" på vår egen hemmaplan? Ni är ju personer som skulle hylla Blåvitt om vi så gjorde fem självmål och säga att de som inte håller med är "okunniga", det är en jävla översittarstil som förutsätter att bara din egen åsikt är värd att höras på.

  SvaraRadera
 100. Jag tycker att om man ska köra med en rätt så ensam anfallare bör han vara duktig på huvudet. Det är inte Hysén.

  SvaraRadera
 101. Översten:

  Retorik, retorik och Hankins-tragik.

  Du menar alltså att när man ifrågasätter Hankins så är man per automatik Jakob-Lover och medlem av blåvitt-sekten?

  Det om något låter väl som ett sektbeteende? Att inte få ifrågasätta den store ledaren?

  Jag tycker att Jakob är sämst i den blåvita startelvan rent kvalitetsmässigt. Han var inte sämre igår än vad han brukar vara och då känns det rätt menlöst att lasta honom för förlusten.

  ÖSK skapade inte ett skit i andra halvlek innan Jakobs utvisning. Och du får gärna motbevisa med några konkreta situationer.

  Däremot skapade blåvitt två bra chanser då Söder och Sana kom till avslut.

  Stålhammars bedömningar var inkonsekventa och blåvitt är inte tillräckligt bra för att vinna över ÖSK med en man mindre under så lång tid.

  SvaraRadera
 102. 5/4/11 11:58

  Så är det och det är grundläggande kunskap för en tränare eller ska åtminstone vara.

  SvaraRadera
 103. "TG"/ Vad tycker Örebros tränare ska säga då? Klart att Blåvitt är svåra, de kommer ju inte ner och kör över oss på Gamla om de så är i hysterisk form. Men poängen är väl snarare att vi borde vara rätt dominanta på vår hemmaplan mot ÖSK om vi har ett lag som går för guld. Det har vi inte idag.

  Sedan att du tar Jakob i försvar och kallar majoritetens åsikt (att han inte är tillräckligt bra för att spela i vår startelva) för en "pöbel"-åsikt säger väl mer om dig än någon annan.

  De här straffarna som du skyller på att domaren ska ha missat är rätt komiska, kolla repriserna istället så lär du tiga snabbt. Visst gör domaren en dålig match (som inlägget jävligt tydligt påpekar) men det är inte vad som skiljer dessa två lag åt. Efter att duon Seb och Jakob bägge sålt sig billigare än polska horor kunde ÖSK ha gjort 0-1 redan tidigt i matchen, men nu har vi stort flyt och bollen går i ribban. Efter sjabbel i försvaret kunde vi ha haft 0-1 men Mackan gör en bra fotparad och så vidare. Det är rätt tydligt att du borde lära dig lite ödmjukhet, att kalla folk det ena och andra anonymt på internet är ju jättehäftigt och allt men det här ständigt försvarandet av allt Blåvitt gör börjar ju bli sjukligt hos vissa.

  SvaraRadera
 104. Håller med. Jag fattade inte var det var för fel på 2007 och 2008, då vi ju som jag minns det körde 4-4-2. Wernbloom funkade bra i Wernbloom-rollen eftersom han var Wernbloom, men så jävla mycket bättre gick det inte när vi började spela med ensam anfallare. Och förra året och det vi såg igår borde vara bevis nog...

  SvaraRadera
 105. "ÖSK skapade inte ett skit i andra halvlek innan Jakobs utvisning. Och du får gärna motbevisa med några konkreta situationer. "

  Hahahahaha, #FAIL.

  SvaraRadera
 106. Innan Kalles utvisning ska det givetvis vara. Jakobs utvisning sker endast på nätet och i vissa blåvita supporters våta drömmar.

  SvaraRadera
 107. Sana 5p? Sprang mest omkring och snubblade, men visst viljan fanns där...

  SvaraRadera
 108. Tack! Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Stort tack som fan för att jag får uppbackning av mina åsikter, genom din krönika. Tack!

  SvaraRadera
 109. Frankie, du är en riktig pajas! Kom inte med sådant här skitsnack efter en match där Blåvitt verkligen kämpade och inte vek ner sig för fem öre. Det var dessutom ruggigt nära många gånger att vi fick in en kvittering (och ett ledningsmål).

  Och för en gångs skull så tycker jag faktiskt att man kan skylla på domaren den här gången. Inte något av Kalles gula kort skulle ens ha blivit frispark!

  Lägg ner bloggandet tills du har släppt din avsky till JO!

  Men du kanske vill att vi ska börja byta tränare från höger till vänster som vi gjorde under många år innan sm-guldet. Inte fan gick det så bra då!!!

  SvaraRadera
 110. Väldigt bra video Frankie, men kryddar du inte lite med din Gôteboscka ? Låter lite så iallafall. Bra med Minus poäng. JJ är ju helt onsynlig, när han spelar så är vi ju en man mindre från början. Sebastian blir ju helt isolerad när JJ springer och gömmer sig när vi har bollen.

  SvaraRadera
 111. Tack Frankie. Tack för att du öppet och om än lite fylleförbannat säger det som jag hoppas de flesta(iallafall jag)har uppmärksammat sedan Wernblom försvann.

  Jonas Olsson, hur kan du vara så otroligt enfaldig och enkelspårig i din fotbollsideologi? Blöder blåvitts huvud inte tillräckligt från att ha stångats i försvarsmur efter försvarsmur.

  Det är inte lätt att erkänna sina fel, speciellt inte för en sådan känslomässigt engagerad och fanatiskt älskande som IFK-Göteborgs änglahär, tiotusentals skrikande, gråtande, skrattande fans som inget hellre vill än att se deras underbara Blåvitt slita, underhålla, vinna.

  Jag är inte en naiv man, jag är inte utan självinsikt. Jag vet att IFK Göteborg inte kommer vinna varenda match, våra spelare kommer inte alltid tunnla sig fram till straffområdet och dra bössan i klyk, tom våra underbara fans kommer i vissa fall ha beteende endast är värdig en Råtta.

  Men för guds skull. För oss som sover, lever och andas IFK Göteborg. Sluta misshandla min klubb. Sluta misshandla mitt hjärta

  MVH Sebastian

  SvaraRadera
 112. Svårt att sammanfatta en så lång och spretig debatt där vissa tycker jag slår huvudet på spiken ord för ord och där andra anser att jag har helt fel och inte kan ett jota om fotboll. Jag tycker ni alla har rätt till er åsikt och tycker det är trevligt att de flesta kan debattera en så infekterad sak som en förlust, även om en del anser sig ha monopol på sanningen, vilket jag inte riktigt håller med om.


  Men Blåvitt fortsätter att engagera, det är en sak som är säker och det är precis därför publiken fick poäng i går med eftersom vi har en så engagerad rörelse kring föreningen som gör att 14 000 dyker upp trots en minst sagt svag försäsong. Det är ett styrkebesked.

  Sedan kan ju de som tror att jag "kryddar" min göteborgska kamma sig, så snackar vi i Göteborgs förorter när vi vuxit upp bland Volvo- och varvsarbetare.

  SvaraRadera
 113. fan va alla gnäller. En helt okej första halvek som följdes upp av en bra inledning i 2:a ända tills det horribla röda kortet kommer. Tror garanterat att vi vunnit matchen om vi hade fått ha kvar alla 11 spelare, kändes lovande inför sista 40.

  Sen är det väl klart som fan att när det står 0-0med en man mindre mot ett såpass bra lag som Örebro så måste man ligga defensivt och sjunka ner i planen, täck ytor och inte gå bort sig mm. Man kan fan i gnälla på tränare, taktik och spelide då.

  En som däremot var bedrövlig igår var Hysen, dåliga mottagningar felbeslut osv. verligen inget ont om Tobbe, gillar han som fan men börjar bli lite tröttsamt när folk börjar gnälla på JO och Jacob när det andra som var sämre.

  SvaraRadera
 114. Detta larviga försvarande av JJ. Varför håller ni på med det? Vad gagnar det? Ser ni inte hur usel han är? Det finns några Blåvita supporters som ständigt försvarar allt som kritiseras. Måste man anse att alla som tar en plats bland de 11 är bra? Skulle man vara en sämre supporter om man kritiserar? Givetvis inte. Vem vinner på att låtsas dyngfotboll vara bra fotboll?

  SvaraRadera
 115. Detta larviga försvarande av JJ. Varför håller ni på med det? Vad gagnar det? Ser ni inte hur usel han är? Det finns några Blåvita supporters som ständigt försvarar allt som kritiseras. Måste man anse att alla som tar en plats bland de 11 är bra? Skulle man vara en sämre supporter om man kritiserar? Givetvis inte. Vem vinner på att låtsas dyngfotboll vara bra fotboll?

  SvaraRadera
 116. Vad fan är det för jävla rotvälska Frankie snackar? Är det Lindome-lingo eller vad?

  SvaraRadera
 117. spela inte över med göttebosckan då änna va. behöver ju inte låta så bara för att vi skall veta att du också är från Göteborg. 90 procent av dem skriver här är ju från Göteborg dem med änna. Tror inte dem låter så övedrivet allihop.

  SvaraRadera
 118. Hahahaha stor humor när folk tror att en som har tydlig dialekt "spelar över". Man upphör aldrig att häpna över hur mycket dårar som samlas i dessa kommentarstrådar.

  SvaraRadera
 119. 5/4/11 13:42

  Synd om de som är från lindome de åker alltid på skiten:(. Minns för några veckor sen när det snackades om lindome-höns.

  SvaraRadera
 120. Kan inte alla bara kräva Jonas Olsson AVGÅNG nästa match mot Helsingborg? nåt måste hända och det är snart!

  AVGÅ!!!!!!

  SvaraRadera
 121. Hörde ungdomar på bussen mot Torslanda, med positiv, helt osarkastisk ton: Vi kommer nog förlora de fyra första, kanske kan ta en poäng mot AIK. Tuffa lag att möta nu i början. Lite orolig för Dyrestams skada ... osv.

  Det är ju tragiskt att se hur föreningens usla självbild nu överförts till unga supportrar. Ser vi oss själva som Sveriges sjunde bästa lag?

  Kan man dra paralleller till Sossarna? Borde vi inte precis som de nu gör, byta ut hela ledningen?

  SvaraRadera
 122. Ludwig james2011-04-05 19:12

  Problemet med vårt sugiga spelsystem är att det inte finns spelare för det!!! Saknar helt en targetplayer ala wernmeister. Är det brist på fantasi eller inkompetens/idioti som gör att JO lever kvar i guldsäsongen 2007??? Det e ju för helvete över två år sedan wernbloom drog!

  Hysen är helt ensam på topp, kanterna faller för långt ner och har 60 meter att driva fram innan man kan komma till inlägg. Spelsystemet kräver hög press men den finns där inte! Man hade bara hysen som skulle pressa en hel fyrbackslinje. Helt sjukt.

  Dessutom är ju innemittfäktet med JJ och SEB helt ofarliga. Seb kan inte skjuta och JJ är värdelös i alla moment där han inte slår krossbollar i sidled eller avslutar inne i boxen. Då jonas tydligen vill ha honom som defensiv återstår just krossbollar i sidled...

  Om kanterna nån gång kommer loss finns ju ingen att spela i boxen för laget ligger så jääääääääävla långt ner.

  Det e fan katastrof. In med pärlan, Tomas Olsson och Björnen, förändra nuuuuuuu annars är säsongen körd redan efter 5 omgångar!


  PS glöm inte sparka JO.

  SvaraRadera
 123. seriöst göbbar, gör en banderoll om att JO ska bort!!!

  SvaraRadera
 124. Frankie du har tappat det

  SvaraRadera
 125. Man förstår Frankies frustration, men självklart är det domarn som avgör matchen. Där tycker jag att du är ute och cyklar, då Blåvitt hade grepp om ÖSK. Det var i sista tredjedelen som vi var för ineffektiva.

  Vad gjorde t.ex. Hysén under matchen, då han var alldeles för isolerad där uppe. Tobias Sana däremot, han visade mot ÖSK att han ska starta varje match, vilken lirare!

  Jag tycker också att vi ska spela ett 4-4-2 så snabbt som möjligt. Det var ju trots allt med ett 4-4-2 spel vi spelade förra säsongens bästa halvlek och då tänker jag såklart på sista matchen mot Gefle. Sana visade att han är perfekt som vänstermittfältare, där han kan bryta in för skott, dribbling eller passning. Söder och Hysén på topp.

  SvaraRadera
 126. herregud vad ni tjatar om att domaren var dålig. bra att frankie är klarsynt nog och reder ut saker o ting. en fotbollsmatch avgörs aldrig av domaren, det är spelarna på planen som gör det. var ifk:s spel bländade innan utvisningen? just det..
  ifk:s spelare är match efter match övertända, så vanns titlar på nittitalet men idag är motståndarna smartare och snabbare än så.. varenda närkamp måste vinnas till varje pris (som om det inte finns medspelare som täcker upp bakom..) det slits och rivs och glidtacklas nått bedrövligt, då åker man på gula och röda kort, enkel matematik. ifk har idag inget konstruktivt spel, det handlar bara om att kämpa till sig bollen, men sen då? innermittfältarna kan väl inte kallas fotbollsspelare??
  byt tränare om det ska bli några poäng i år..

  SvaraRadera
 127. Tycker det var rätt stor skillnad på spelet mot förra året. Märkte inte av några långbollar innan utvisningen och kan inte klaga på startelvan..
  Sen att vi inte lyckas skapa några målchanser i första halvlek är ju inte bra men man försökte spela fotboll. Tycker vi börjar betydligt bättre i andra men utvisningen ändrar matchbilden totalt.

  Men vill ha tre poäng mot Häcken på söndag!

  SvaraRadera
 128. Frankie:Exakt vilken förort pratar man med den dialekten? Obs, mest bara nyfiken faktiskt.

  SvaraRadera
 129. Jag tror det är nån slags finsk-baltisk dialekt som Markus lagt sig till med. Vad tror du?

  SvaraRadera
 130. Personligen tycker jag att Frankie tappar kontrollen helt. Att domarn inte avgjorde matchen, tycker jag var ett konstigt uttalande med tanke på att blåvitt hade grepp om matchen. Dock saknades fokusen i sista tredjedelen, speciellt när det gäller att sätta bollen i mål.

  Det är synd att Jakob får så mycket oförtjänt dålig kritik, då han är en jättetalang. Jonas Olsson använder inte bara Jakob, utan också Elmar och Söder på fel positioner och erbjuds då fel roller. Jakob är ingen utpräglad bollvinnare, Elmar och Söder är inga kantspringare. Det är Jakobs offensiva kvaliteter som imponerat på mig, kreativ, teknisk och bra spelsinne och passningspel. Kan Jakob få in lite mer tempo och speed i kroppen så kan det bli hur bra som helst.

  SvaraRadera
 131. Grabben, skojar dö mä maj? Är det du jacob?

  Kreativ? Teknisk!

  Herrejävlar.

  Luftslott.

  SvaraRadera
 132. Ärligt talat, förstår man inte att JJ är medioker fattar man ju nada av fotboll.

  SvaraRadera
 133. Klaga på att man har göteborgsdialekt när man är född i götet? Gå å lägg er, jävla tomtar!

  Ang. JJ så förstår jag inte folk som tycker att man är en idiot när man ifrågasätter hans närvaro i startelvan. Får man så många chanser som JJ fått så måste man få börja kritisera! För det är verkligen riktigt dåligt, det måste finnas bättre alternativ i vår egna trupp annars måste vi värva om han nu är den "bästa" på den positionen.

  Tålamod får man ha för unga talanger men har man följt blåvitt så har man sett hur Tobias Sana gång på gång petats och inte släppts fram medans JJ verkar få 1000 chanser att få sitt genombrott!

  Det är åt helvete! Nu måste vi börja säga ifrån!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.