2011/04/22

Individuella prestationer avgjorde u21-derbyt

JUNIORALLSVENSKAN. Det vore synd att inte nämna något om dagens derbybatalj mellan IFK Göteborg och Öis i j-allsvenskan. För här är nämligen en blåvit gäng som vinner sina matcher! Och som gör det genom att göra avgörande mål i sista minuten, istället för att släppa in detsamma.

Man tar ledningen efter bara nio minuter med 1-0 på en djupledsboll mot David Moberg-Karlsson som löper ifrån sin försvarare och mycket snyggt pangar upp bollen i målvaktens närmsta kryss med vänsterfoten. Ett för dagen väldigt stiligt vitklätt (det lite äldre stället dessutom, från 2008) IFK Göteborg släpper dock initiativet i matchen i samma ögonblick som Efe Yildrim skänker bort målet som ger 1-1 med en riktig Elanga-passning. Matchen står nu och väger och trots att det känns som att vi är det bättre laget spelare för spelare så ger öisarna inte upp utan visar synnerligen god karaktär och kämpar hårt.

Men vad hjälper det när Sam Larsson bjuder på årets delikatess så här långt. Med bollen vid fötterna nere på offensiv planhalva, precis inne i straffområdet, gör han en "Hasse-fint" (för er som inte vet vad det är, kolla här) som lurar stackars öisbacken all världens väg. Det är nu fri gata in i boxen och inspelet går till Moberg-Karlsson som enkelt kan göra sitt andra mål för dagen. Välförtjänt, åtminstone personligen för Moberg, som jag aldrig sett löpa så mycket och så frenetiskt någon match.

Arkivbild: David Moberg-Karlsson

Det är dock inte över där utan Öis kan komma tillbaka ännu en gång. Lite ironiskt är det på en kontring där IFK haft en jättechans som man gör kvitteringsmålet. Det hade kunnat bli 3-1, istället är det kvitterat tio sekunder senare.

När 2-2 görs är det 25 minuter kvar och nu faller våra blåvita vänner in i lite ängslighet, precis som a-laget, och det blir en del långa bollar istället för det vanligen varierande och konstruktiva spel vi brukar se från grabbarna. Men till skillnad från a-laget så ska det här sluta lyckligt.

Andreas Petersson får bollen på vänsterkanten, tar fart, gör ett par snabba dribblingar i en Messi-rusch och kommer till slut fram mot mål där han med lite tur får in bollen bakom målvakten. Med tre minuter kvar av matchen är det bara att spela av och ytterligare en seger är bärgad för ungdomarna.

Extra beröm idag på spelarfronten får Moberg-Karlsson, Sam Larsson, Azulay & Joel Allansson, som var stundtals outstanding i den första halvlek som var allt han spelade. Man tappade en del när han gick ut men lyckades trots allt knyta ihop säcken på ett vackert sätt. 20 grader och sol, mycket folk, tre väldigt vackra mål och ett sent avgörande mot rivalen Öis. Påskhelgen kunde knappast startat bättre för grabbarna. Dessutom verkar man ju få behålla sin tränare, åtminstone ett par dagar till.

4 kommentarer:

 1. Nice med lite postiva vibbar, och tusen tack för rapporten. Glad Påsk Kamrater !!

  SvaraRadera
 2. "Dessutom verkar man ju få behålla sin tränare, åtminstone ett par dagar till."

  EB till a-laget?

  SvaraRadera
 3. U-21 ????
  Detta var juniorallsvenskan !

  Var Joel Allansson med över huvudtaget ?

  SvaraRadera
 4. Ja de va han brossan

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.