2011/04/22

Olsson gör bara läget värre...

MATCHTANKAR. Tänk vad befriande det hade varit att ha en tränare som kunde erkänna när det går dåligt? Som kunde erkänna att laget inte visar tillräckligt mycket hjärta?

Istället har vi en tränare som efter sämsta starten på 58 år försvarar spelarna totalt, Olsson vet att han är den kanske mest pressade ledaren inom svensk fotboll just nu. Han vet att han håller på att tappa spelarnas förtroende totalt (trots att han hela tiden uttrycker motsatsen).

Att efter fyra omgångar ligga på noll poäng är dåligt, oavsett vilket lag du håller på, extra illa är det när du håller på IFK Göteborg, ett lag som tippades utmana om guldet i år utav väldigt många, trots en extremt svag fjolårssäsong.

Jag kommer inte gå ut och såga några spelare (väntar med det i några inlägg) men det är ganska uppenbart att Håkan Mild, Jonas Olsson och de övriga i den sportsliga ledningen har överskattat spelarnas kvalitéer rejält. Extra pinsamt är det när snackat om alla "karaktärsspelarna" som vi har börjar gå, vem i dagens trupp är egentligen en sådan spelare?

Wernbloom var det, Bjärsmyr var det, sedan dess har det egentligen inte funnits någon. De var två väldigt duktiga fotbollsspelare som var rejäla svin på plan och lyfte sina lagkamrater ett par snäpp, medspelarna vågade inte jobba hem efter att ha tappat bollen, de vågade inte gå in mesigt i en duell, de vågade inte slarva med en enkel 2-meters pass, de visste att Bjärsmyr eller Wernbloom skulle ge dem en rejäl utskällning.

Med den filosofi som Mild förespråkar (en filosofi som håller på att sjunka totalt) så har de misslyckats totalt uppe på Kamratgården, saknaden utav "karaktärsspelare" är total...

50 kommentarer:

 1. Skulle vilja påstå att Seb är en likadan typ som Boom-Boom och Bjärsa. Annars håller jag med dig till 100 proc.

  ...och Lagerbäck är precis likadan. Så hoppas det blir någon annan.

  SvaraRadera
 2. Tror att det inte är Jonas fel utan mild som e mannen som gjort flest fel beslut...även om mitt hjärta gråter för att jag skriver dessa ord...när ska man vakna ur den här mardrömen?

  SvaraRadera
 3. vad som helst utom Lagerbäck. t.o.m Henke Larsson är ett bättre alternativ, då skulle åtminstone frugan köpa årskort.

  SvaraRadera
 4. Dessa karaktärer........

  SvaraRadera
 5. Snälla Avgå Mild + dina Trollhättan polare + spelare

  SvaraRadera
 6. Det känns ganska tydligt att det var spelarna som gav JO resultat och inte tvärtom. JO har uppenbarligen inte förmågan att få spelare att höja sin prestation.
  Det är en rejäl felbedömning som JO och Mild har gjort vad gäller spelartruppen.
  Man har misslyckats med att ersätta PW, Bjärsmyr och Gurra och Kim C...hur är det möjligt?

  SvaraRadera
 7. Mild är problemet tyvärr :(

  SvaraRadera
 8. Tränarbytet skulle skett efter förra säsongen.
  Nu kommer man antagligen tvingas göra det mitt under säsong och det är en riktigt dålig lösning.
  Detta är Milds ansvar...

  SvaraRadera
 9. Jag tror absolut att en ny tränare kan få ordning på laget. Problemet är bara hur man ska hitta en bra lösning på tränarfrågan mitt i säsongen.

  Detta året är redan kört. Ge Rehn huvudansvaret resten av säsongen och gör ett ordentligt jobb med att hitta en ny tränare.

  SvaraRadera
 10. Varför är Kungen av seriespel ett dåligt val? jag tror lagerbäck är den bästa tränaren som finns tillgänglig där ute.


  /En av få som faktiskt hoppas på lagerbäck

  SvaraRadera
 11. äntligen någon som nämner att det är i spelartruppen problemet ligger. mourino hade fan inte gjort det bättre!

  SvaraRadera
 12. Allt är så jävla värdelöst.

  SvaraRadera
 13. Det stora problemet är att hela den filosofi som Mild och klubben jobbat med under flera år gällande spelidé och spelartrupp har totalhavererat.

  Detta kan ta tid att bygga upp igen...lång tid...

  SvaraRadera
 14. Det är inget fel på truppen däremot på spelsystemet och tränaren, vi löser det här lätt och slutar typ femma.

  / välkommen imorn Lagerbäck !

  SvaraRadera
 15. Vilken spelide tänker du på? , jag har nämligen bara sett lycka till bollar på Hysén.

  SvaraRadera
 16. Ni som säger att det är spelarmaterialet som är den största orsaken till årets förluster, Tänk om. Har ni ens tittat på de andra lagen?

  SvaraRadera
 17. Jag påpekade detta redan förra säsongen angående JO men det va ju ingen ide.

  NU står vi här med den sämsta starten på 58 år det är för jävligt.
  Inte ens spelarna tror på sig själva längre.

  Lagerskräck är inget alternativ lika defensiv som JO:

  Fram för någon som tar 4-3 -3
  Framåt !!!!

  SvaraRadera
 18. Jag skiter i vems felet är just nu, jag orkar inte leta syndabockar. Det känns bara för jävligt, så otroligt tungt, och jag vill bara att dom ska vinna en jävla match.

  Har inte haft en tanke på att man skulle behöva oroa sig för nedflyttning, men nu känns det som det kommer kunna bli verklighet i höst, att slåss i botten.. nej.. Fan, håller med vad som sagts, när ska man vakna ur mardrömmen....

  SvaraRadera
 19. Följde matchen på harru´s idag ! Nu är jag ledsen och gick på redbullen ! Nej !!! JJ det gick inget bra idag och JO snälla rannskaka dig själv !

  SvaraRadera
 20. Jag är ju bara en läktartränare, men jag vet hur man ska göra för att stoppa minst 75% av blåvitts anfall *host*Hysen*host*
  Vi är sönderlästa sen två säsonger - där har ni svaret, är så inte svårt att räkna ut. Och har man spelare som i genomsnitt slår 5 passningar innan man tappar/paniksparkar bort bollen till motståndarna/utanför plan så har man problem!
  Jag är inte en av de personer som börjar gapa efter tränarbyte så fort det börjar gå trögt - men nu har det gott för långt och JO måste bort! Mest pga av att det är lättare att byta en person en ett helt (junior)lag
  samt att spelarna behöver en ny röst och en ny tränare att visa upp sina "skills" för på kamratgården! Dags för en nystart!
  Men incest är aldrig bra - därför ska blåvitt inte leta efter en svensk tränare! Fuck incest! Om Lagerbäck (JO:s Jedi Master ) blir blåvitts nya tränare så bränner jag mitt årskort och dränker mig i ån!!!
  Personligen tycker jag att Mild ska leta efter en tränare i exempelvis Holland, Danmark lr liknande där man gillar att hålla bollen inom laget. För de som inte vet det, så är det faktiskt en fördel att ha bollen inom det egna laget (extremt tydligt fall är Barca, men nu ska jag inte dumförklara er ;)
  istället för att hela tiden paniksparka bort bollen till motståndarna!
  För tillfället spelar blåvitt som en slappkuk när de borde spela som en ståkuk! Fram med Viagran!!!

  SvaraRadera
 21. Lagerbäck är en perfekt ersättare! ni som säger "samma sak olika namn" är slut i huvudet, sorry men sant.
  Lagerbäck , om någon, kan hitta grunderna. Hitta ett bra mittlås samt defensivt jobb och sedan jobba därifrån. Blåvitt lyfter långt till Target player ELLER Hysén på djupled, detta med ett massivt försvar. VARFÖR VILL NI HADET ANNORLUNDA? Det tog oss nästan till GULD och detta har man spelat på i 20 år + . Så här blir det när ni som vill se samba fotboll från blåvitt. Jag är en ängel som letar resultat, inte samba fotboll. Ni som vill se denna samba, kan vända sig till större ligor. Lyfta långt med bra försvar = Framgångsrikt EFTERSOM det är det materialet Vi har. Så var det med det.

  SvaraRadera
 22. Svensk Press2011-04-22 03:48

  Lagerbäck är som en lagom mellanmjölk svennebanan och på något vis så är det rasistiskt och kränkande år 2011! Därför funkar det inte att ha Lagerbäck som tränare för Blåvitt. De som förespråkar honom är rasister, främlingsfientliga & terrorister!

  SvaraRadera
 23. Under de senaste två åren har stora felsatsningar gjorts inom klubben, som i stor utsträckning går tillbaka till beslut fattade av MIld!
  Vi värvar Per från GAIS, en mycket dyr värvning, som senare visar sig vara en katastrof.
  Efter att Kim lämnar fyller vi inte ut med en ny målvakt, utan låter en oerfaren Sandberg stå i mål, som i efterhand har visat sig vara en felaktig värvning.

  Mild låter Olsson vara kvar som tränare även om säsongen 2010 var en katastrof. Vilken nu i efterhand visar sig vara ett katastrofalt beslut.

  SÅ måna misstag gjorda av Mild. Ledsen att säga det efter allt han gjort för klubben, men han MÅSTE bort.

  Vi behöver främst en ny tränare, men efer säsongen även en ny sportchef. Okej, vi vann 2007 och kom tvåa 2009. Men 2010 var en katastrof och detta året ser ut att bli ännu värre. Mild och Olsson kan inte leva på gamla meriter, utan att det gäller att prestera IDAG.

  SvaraRadera
 24. Svensk Press:

  Bra där. Intelligent kommentar.

  SvaraRadera
 25. Carlos Andersson2011-04-22 06:41

  Många gånger när det går dåligt så ropar alla på att tränaren ska gå, det är ju spelarna som spelar fotboll. Därför tror jag inte på några snabba tränarbyten. Det är ganska många matcher kvar, se till att alla kraftsamlas på det sätt som Blåvitt ska spela fotboll på.

  SvaraRadera
 26. JO är bara en del av problemet.
  Föreningen genomsyras av gråsossar som håller varandra om ryggen.
  Ordföranden i valberedningen som söker samma stöpta
  tjänstemän i styrelsen.
  En svag ordförande utan karisma.
  En sportchef som talar om karaktärer istället för att
  hitta spelare med bollsinne.
  En tränare som inte inser fakta. (2 vinster Jönköping +Stenungsund). Satsar på sina favoritspelare JJ.
  Utan ett "steg" kan man inte spela boll.
  Av det som finns tillgängligt på tränarfronten är
  Lagerbäck, det klart bästa. Hans spelideér kanske inte är hundra, men han får folk att må bra, och han har en reckord.

  SvaraRadera
 27. Jag fattar egentligen inte denna övertro på den blåvita elvan i dagens läge.
  Vi är INTE bättre än så här. Sparka Olsson löser inga problem.
  Kompetensen i laget är på tok för låg.Det är den bistra sanningen. Det finns ett flertal exempel på spelare som inte ens borde platsa i Blåvitt idag.Vi har ett slätsruket,stukat lag och detta vänder inte i första taget!
  Mardrömmen kommer att fortsätta,var så säkra.

  SvaraRadera
 28. Spela i rosa ?? Ni har stora problem överallt verkar det som. Skulle nya sponsorpengar lösa alla problem ?

  SvaraRadera
 29. Styrelsen borde avgå!
  Mild och JO har gjort sitt!

  Hur kunde Mild o styrelsen ge JO nytt fortroende efter förra säsongen?

  Ni förstõr vår klubb AVGÅ!

  SvaraRadera
 30. Om vi bortser från JJ så har vi ett tillräckligt bra lag för att kunna kriga i toppen men JO är inte tillräckligt kompetent för att få ut de extra procent som behövs för att vinna matcher. Självklart saknas en kreativ mittfältare, och det är något som Mild måste ta på sig. JO, ta semester och Mild in med G Strömberg tillsammans med Rehn på tränarsidan. Sana skall in i start 11, plus Söder. Testa Sella som innermitt, han kan hålla boll och samtidigt slå riktigt bra passningar.

  SvaraRadera
 31. Tränarens fel att aik målvakten gör 2 kanonräddningar,tränarens fel att spelarna missar fullständigt i markering vid båda målen.Knappast.
  Vi har ett jävla oflyt vi som har 50+ på nacken vet hur det kan vara.
  Ja,det är kanske dax att byta ut Jonas för att få en ny röst inget annat.
  Varför pratas det inget om Roger G? Sveriges mest meriterade tränare som dessutom finns i de egna leden.
  Spelare som underpresterar just nu finns det flera ex :Sebban,Hysen,Kalle,Ragge,Markus,Drugge,. Just nu har vi faktiskt ingen riktig typ likt Wernblom tom Sella är tyst. Något är fel ,det enda vi kan göra är att stötta laget även om det inte är vår favorituppställning på plan.

  SvaraRadera
 32. De som säger att Mild är problemet kan väl utveckla det lite.

  Mild har gett JO de spelare han har pekat på, en process som startade redan när JO tog med sig JJ från FCT. Hur ska det sen då kunna vara Milds fel att JO inte kan få ut mer av spelarmaterialet?

  SvaraRadera
 33. Värsta jag såg igår på läktaren var att de filmade Mild, för att sekunden senare filma Lagerbäck... något dolt i detta?
  Man kan inte gå från en robot till en annan. Som många av er har sagt, byt tränare men ta in någon med passion. Det får oss att tro åtminstone att vi ska klara oss kvar i AS.

  + JJ såg så vilsen ut igår

  SvaraRadera
 34. Det är nära nu:

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article12920291.ab

  SvaraRadera
 35. Japp håller med till 110 procent finns ingen eller inga som bjärsa eller wernblom kvar. Sen vad har vi för målvakt? Gör aldrig någon poäng avgörande räddning som behövs ibland, han är inget för blåvitt

  SvaraRadera
 36. Bra krönika! Äntligen fler som inser att vår trupp är sjukt överskattad och att Mild tagit massor av avgörande felbeslut vad gäller såväl spelare som tränare.
  Varifrån kommer hatet mot Lagerbäck??? Fjanten som leder landslaget nu fjollar runt i media och torskar pinsamt i Holland men trots det får han ingen kritik.

  SvaraRadera
 37. Tror Jonas får hjälp av Roger Gustavsson. Eller så tar Stuart Baxter över men det är nog mindre troligt eftersom risken finns att Stuart inte drar jämt med Mild.

  SvaraRadera
 38. Vi har spelare som när man får ut max kan ta guld.. Men vi har också spelare som spelar med huvudet under armen, om det beror på JOs regler eller om spelarna inte gör som dom blir tillsagda skiter jag i.

  Sedan Gajsarn köptes har allt gått åt helvete

  Elmar är enligt mig Blåvitts bästa spelare.

  Vilken tränare som helst kan vända detta men INTE Jonas Olsson. Han är så jävla envis, så han ser det inte själv.

  SvaraRadera
 39. Hoppas på Roger.G.

  SvaraRadera
 40. Det pratas hit och dit om tränare. Va tror ni om ni ska TRO något? Är Lagos huvudtränare vid Lunch? Eller flyttar man om internt, Rehn huvudansvarig? Finns ens det alternativet?

  SvaraRadera
 41. Roger.G. eller ännu bättre Torbjörn.N. Problemet dock att knappast ngn är intresserad, inte minst Torbjörn. Men f-n vilket drag om han tog över.

  SvaraRadera
 42. Du har missuppfattat ordet karaktär.
  Betyder inte att man skäller ut andra efter noter.

  SvaraRadera
 43. Alla vill tycka och tänka kring blåvitt, ALLA, både i medgång och motgång, och det är helt normalt. För är man Sveriges störta klubb så blir man granskad av allt och alla varje dag. Alla är också medvetna om det inom blåvitt. Att inte bete sig politiskt korrekt i detta läge hade varit tjänstefel. Allt tidningar, radio, tv-kanaler, utlänska medier, folk på gator och torg vill veta vad som händer i Sveriges mäktigaste klubb. Det handlar om att skydda vårat varumärke som är det mäktigaste som skapats sedan 1904. Dem enda som kan återskapa det vi har åstakommit är vi själva och det vet alla, annars hade folk inte alla och alla brytt sig. Alla storklubbar rund om i världen har sina dåliga perioder, men skillnaden mellan oss och alla andra är att vi kommer alltid tillbaka och vet hur. Glöm alldrig mina kära bröder och systrar : VI ÄR BLÅVITT OCH ÄR OCH KOMMER ALLTID ATT VARA STÖRST OCH MÄKTIGAST

  SvaraRadera
 44. Ja jösses vilken soppa men den kommer tyvär att fortsätta ett tag till. Så fort vi får fram bra spelare som Wernblom m.m. så sticker de självklart, inget att göra åt, sluta lipa för det. Vi som sett blåvitt i många år ser att man nu försöker spela mer fotboll men det räcker inte, de får inte ut tillräckligt och mot AIK var de tillbaka i gamla meningslösa felpassningar men det måste bero på bristande karaktär och kanske till viss del tränare / klubbmentalitet. JO är hängiven men kanske för instängd och känner han sig alltför pressad så stig undan men jag tycker ändå att han förtjänar respekt och att han börjat bli bättre och ärligare sista året. Anspänningen är alldeles för hög, alltför många har sådan prestationsångest att minsta motgång gör dem till nästan dagisungar mentalt. Helt klart saknas ledargestalter som inte bara vill vara Mild till lags. Se sanningen, slappna av, bredda klubbmentaliteten med "lirarjargong" och riktiga karaktärer som klarar att stå emot när det blåser, nu luktar det panik men blåvitt kommer tillbaka, säkert som amen i kyrkan.

  SvaraRadera
 45. Svensk press -> Faktiskt ett av dem bättre inläggen i denna diskussion :)

  SvaraRadera
 46. Ragnar eller Sebban skulle kunna vara det men de har uppenbart inte klarat pressen trots att de normalt är mycket bra.

  Vill bara uppmana alla att visa lite jävla värdighet och hylla Jonas Olsson för allt han faktiskt har gjort under 2007-2009 om han nu avgår. Han har trots allt gett oss titlar och vi har spelat hyggligt i Europa. Att sista säsongen varit en katastrof ska inte få ta ifrån honom det. Han har ett stort blåvitt hjärta och lider säkert lika mycket som oss andra.

  Jag tror för övrigt på Lagerbäck. Det viktigaste nu är att vi tar poängen och försöker nå en Europaplats igen så att vi kan återfå något förtroende för klubben annars kommer vi få ännu svårare att få bra spelare och behålla våra bra spelare inför nästa säsong.

  SvaraRadera
 47. Men han avgår ju inte.

  SvaraRadera
 48. Hur tror ni att man kan vinna en enda match i rosa fjolltröjor? Det kommer aldrig att gå. Spelarna känner sig förödmjukade och nerpissade!

  SvaraRadera
 49. Fan vad du som skribent gör bort dig nu. Sigurdsson, Seb, Hysén?

  SvaraRadera
 50. "det är stimulerande att var sportchef i ifk vare sig det går dåligt eller bra" säger H Mild. Ja det säger seppo och kent också i sina fina villor. ni skiter hur det går för blåvitt. ni har eran feta lön och tänker att vi kritiska fans är omogna fast det är vi som ÄR BLÅVITT! Om ni menar allvar så avgå för ifk och våran framtids bästa. om ni menar allvar så prata med fansen om ni vågar..

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.