2011/04/23

Olsson har satt sig i en jobbig sits

TRÄNARFRÅGAN. Direkt efter matchen mot AIK så kom "citat" från Jonas Olsson att han skulle tänka över natten om sin framtid i IFK Göteborg, efter en natts sömn så kom Olsson fram till att han är en fighter och inte avgår, han kommer med andra ord om han inte vänder på trenden att få sparken.

Men vem ska sparka honom?

Håkan Mild har ett fortsatt väldigt stort förtroende för Jonas. Mild är inne på linjen att sparka en tränare inte förändrar så mycket och att det blir en försämring på sikt. Om man ska ha kontinuitet på tränarsidan så krävs det givetvis resultat. Det går att säga att vi var nära poäng mot Örebro och Helsingborg, det går att säga att vi borde avgjort matchen i första mot Häcken.

Jag kommer alltid att följa IFK Göteborg slaviskt och med stort intresse, men nu känner man sig nästan uppgiven. Det märks så tydligt när vi ligger under att spelarna tappar det lilla självförtroende de har. Det räckte att se Nisse Johansson nicka in 1-0 till AIK för att förstå att matchen var över. Det räckte att se Peter Larsson nicka in 1-1, det räckte att se Bjurström göra 1-1 på Rambergsvallen, efter samtliga av dessa mål så har spelarna börjat hänga med huvuden.

Både tränare, sportchef och spelare underpresterar just nu i IFK Göteborg. Ska alla avgå? Svaret blir att Jonas Olsson får ta smällen när hela klubben har underpresterat.
Olof Lundh skriver väldigt smart om IFK Göteborg och situationen just nu på sin blogg på Fotbollskanalen.

Om Mild lyckas behålla sin kompis Jonas Olsson till sommaren så måste sportchefen och klubben öppna upp plånboken och förstärka laget rejält. Om man ser till stommen som vi hade under 2007-2009 så var det i stort sätt spelare som redan fanns i klubben när Mild och Olsson anlände, efter det har spelarkvalitéen sjunkit betydligt i truppen.

Mina tre önskningar:
1: En ny stabil målvakt som sprider stabilitet i försvaret
2: En central mittfältare utav toppklass
3: En ledargestalt som vågar ta skiten (A la Hysén som nu vill träffa fansen för ett möte)

51 kommentarer:

 1. Lägger till det som borde varit din första önskning, 4-4-2.

  SvaraRadera
 2. Frågan är var IFK ska hitta en ny stabil målvakt och en mittfältare av hög klass? Drugge var ungefär en så bra värvning vi kan få och exemplet Pär Ericsson visar att det är svårt att få bra spelare även om man hostar upp många miljoner på bordet.

  Och vilken allsvensk målvakt vill gå till laget som har kris med stora K och ligger sist i serien? Vi får börja leta bland andramålisarna eller chansa och ta in någon utländsk målvakt för dyra pengar.

  Vilka mittfältare är rimligt att få? Elfsborg "stal" t.ex. Martin Ericsson framför näsan på oss men han har inte blivit någon succe trots att han är dyr.

  Det som bekymrar mig är två saker:

  1. Hur ska vi få nya talanger att vilja spela hos oss när de får chansen att spela hos MFF och HIF?
  2. Hur ska vi ens få våra nuvarande spelare att vilja stanna hos oss när mediokra danska, norska eller holländska klubbar lägger upp lite sedlar på bordet? William stack till ÖSK och det beror nog mycket på att vi bara har en anfallare - var ska Söder och Bärken få rum att utvecklas till sin fulla potential?

  Jag tycker att det är fel att panikvärva. Mild tittade på några sydamerikaner men valde att inte köpa dem eftersom de var dyra och sannolikt inte bättre än truppen över lag. Logi däremot var en fruktansvärt billig värvning och som sådan ganska ok. Sandberg tycker jag får oförtjänt mycket skit. Killen är en talang och bara 20 år. Våga tro på honom och stötta honom istället!

  Tänk långsiktigt och behåll en sund ekonomi men det viktigaste är att vi bygger upp vårt rykte igen innan det är för sent. Jag tror inte på 4-5-1 men vi måste fixa våra fasta situationer - det är farligt på varje motståndarhörna nu medan vi aldrig etablerar press framåt längre.

  SvaraRadera
 3. Släng in några negrer i laget som dom andra allsvenska klubbarna gör så att det kan bli lite bang bang Bangura i blåvitt också!

  SvaraRadera
 4. 11:54: man ska ha en rejäl portion tur för att få in en spelare som Wanderson eller Bangura i truppen. Spelare som Tetteh och Big Mama och andra dyra men ganska dåliga värvningar är väl anledningen till att IFK Göteborg efter år av uteblivna framgångar beslutade sig för att gå tillbaka till grunden. Jag tycker man gör helt rätt som satsar på de unga killarna och försöker bygga upp den fotbollskultur som gjorde oss till vinnare på 80- och 90-talen. Nu fungerar det förvisso inget vidare och det kan vara befogat att plocka in 1-2 spetsspelare OM man vet vilka man ska köpa men att panikvärva tror jag inte en sekund på.

  SvaraRadera
 5. Jag håller helt med om dina 3 önskningar.

  Något annat som jag önskar nu på måndag är publikens helhjärtade stöd i 90 minuter.
  Ett stort j-a ris till er som buade under matchen mof hif. Ni vet att spelarna kämpar med självförtroendet och så strör ni bara än mer salt i de öppna såren. Riktigt dåligt och något som absolut inte gagnar Blåvitt.

  I min värld förtjänar egna spelare bara att buas vid ett tillfälle och det är när de inte kämpar. Så var faktiskt inte fallet i förra hemmamatchen.

  Kom igen nu och kriga hem 3 poäng mot Kalmar!

  SvaraRadera
 6. baraben har visat sig att de inte klarar en motgång. Värre panikångest har man sällan sett! Panikvärva! Sparka folk! kasta bort pengar! Tycker att anonym kl11.50 skriver ganska bra om situationen. Vi har faktiskt inte blivit utspelade än. Tror mer på att pressen baraben ställer påverkar spelarna mer än att själva spelet skulle göra det. Det är många unga spelare i truppen som ej har förstått det negativa med sociala medier i motgång. Istället för att bara skita i vad okunniga skribenter skriver så påverkas dom. Skall bli kul och se vem som tar ansvar på baraben när det vänder?...

  SvaraRadera
 7. Håller med om att truppen har försämrats. PW, Bjärsa, Alex, Mackan,Gustav, Bengan(Kim) har ersatts med sämre spelare.
  När sedan JO går ut med att vi har bättre lag nu än guldåret 2007 då blir i alla fall jag rädd...Vilken värld lever han i?

  SvaraRadera
 8. 12:06, lugna dig lite nu. Spelarna är proffs och både kan och skall klara av press. Är dessutom rätt säker på att de ändå har högre press på sig själva än vad "vi" nu lägger på dom.

  SvaraRadera
 9. ni på baraben är ju proffs på å ge kritik o sparka på den som ligger ner... det är så sällan ni skriver något positivt om blåvitt... tråkigt är det, att ni måste trycka ner blåvitt och våra egna spelare/ledare osv för att framhäva er själva, skapa rukbriker och få läsare.

  SvaraRadera
 10. 12:27, ja så är det ju verkligen. Vi måste komma med krigsrubriker för att locka läsare så vi kan fortsätta dra in miljoner på annonser och bygga upp våra egon. Eller inte.

  Somliga av oss har bloggat och läst här ganska många år nu och jag tror de flesta vet att vi har åsikter som är åt alla olika håll. När det är positivt kan det bli för positivt nästan, om du inte tror på det kan du söka igenom några av de över 5500 artiklarna som är skrivna här.

  Tycker inte du att det bör finnas utrymme för kritik i vissa lägen, eller ska man alltid kamma medhårs?

  Alla bloggare skriver ideellt för att vi älskar blåvitt och vill det bästa för föreningen. Då måste man fan få säga ifrån också när det är något som inte står rätt till, som till exempel nu, när vi ligger sist(!) i allsvenskan med noll(!) poäng.

  SvaraRadera
 11. Erling: Problemet är väl som många andra tycker att Baraben bara dyngar skit just nu. Sånt påverkar garanterat spelarna. Säga vad man vill om vilken press de lägger på sig själva blir de knappast hjälpta av ytterligare negativa kommentar. Speciellt illa är det när de inriktar sig på enskilda spelare så som Jakob tidigare och Sandberg nu.

  Ja, de ska absolut kunna kritiseras men sådan hetsjakt som det nu blivit från vissa håll hjälper knappast.

  Att ni tar en roll att kritisk granska Blåvitt ur supporterögon är positivt. Men någonstans bör även ni känna att man inte kan skriva vad skit som helst för att vara en "alternativ och kritisk röst". Det blir bara löjligt och skapar en sanslöst negativ stämning runt hela föreningen.

  Och ja, noll poäng efter fyra omgångar är under all kritik, det är väl det enda folk kan enas om. Dock hade det kunnat vara ett par resor värre om de blivit utspelade i var match, vilket jag personligen inte anser hänt. Laget bör väl däremot komma till sjukdomsinsikt och börja agera just som ett lag, inte som griniga tre-åringar så fort de inte får som de vill (läs: släppt in ett mål).

  För övrigt anser jag att Råsunda bör förstöras.

  SvaraRadera
 12. 12:46: Jag skulle gärna vilja se några exempel på denna "häxjakt" mot våra egna spelare du nämner? När någon inte är tillräckligt bra måste han få kritik för att kunna bli bättre. Sedan kan jag hålla med i det att vissa spelare har fått mer skit än andra men det kanske också är berättigat. Vi ligger sist i allsvenkan på 0 poäng och då är det något som inte stämmer. De som inte är tillräckligt bra måste få veta det och sedan kan vi tillsammans stötta dessa för att de ska bli bättre.

  SvaraRadera
 13. Tycker mest att vi behöver MINST en snabb yttermitt samt en duktig anfallspelare som är huvudstark bredvid Hysén.

  SvaraRadera
 14. Är det något som är så irreterande som språkliga anmärkningar som görs av amatör-semantiker? Nej..! men jag känner att det är lite läge att Janelind slutar använda ordet "utav" när man bör använda "av"..

  Bland det första man lär sig i grundkursen i svenska språket är att utav är en form som i första hand tillhör det lediga talspråket och jag har sett att du är väldigt förtjust i att använda dig av talspråk... det rimmar lite illa när man försöker ha en journalistisk vinkel på rubriksättning osv.. men, men bloggar är kanske skrivet talspråk..

  Nog om det, förövrigt grymt och bra engagemang för blåvitt!

  SvaraRadera
 15. 13 segrar av 39 försök med JO som ensam tränare.

  SvaraRadera
 16. 12:53: De två som är mest på tapeten nämnde jag. Den shit-storm som kommit mot Jakob Johansson har ju varit utan motsvarighet. Bottennappet kom när han fick kritik efter Häcken-matchen, helt sanslöst. Däremot kommer hans innermittfältskollega Seb undan ganska lindrigt trots att han i mitt tycke underpresterat bra mycket värre än Jakob de senaste matcherna. På något sätt har det blivit (men framförallt varit) väldigt populärt att skälla och skylla motgångar på JJ.

  Senaste har det väl varit Sandberg. Nej, han är ingen rutinerad målvakt ala Kim, Bengan m.fl. Men det är inte heller han som skjuter bollen i stolpen och är anledning till att vi gjort totalt två mål på fyra matcher. Inte sagt att han inte kan lastas för några mål, men problemet är större än hans enskilda prestationer.

  Men fan vet, personligen känner jag bara en tung hopplöshet just nu och orkar knappt ta ställning till om det ska avgås, piskas, köpas eller bara fortsätta som det är nu..

  SvaraRadera
 17. Blir trött på folk. Det handlar inte om de första 4 matcherna. Hela förra säsongen och alla träningsmatcherna visar på dåliga vinnarskallar. JO har ingen karisma överhuvudtaget. Passar inte som huvudtränare. Vad kan han om offensiv fotboll.

  Nej sparka JO. In med rehn och jobba hårt på att hitta någon nytänkande tränare. Första val är Torbjörn för mig.

  Tål att upprepas:

  13 segrar av 39 försök med JO som ensam tränare.

  SvaraRadera
 18. Med all respekt för att Janlind börjat blogga här, så undrar jag:
  Var fan är BaraBens "tunga garde" med Frankie och feldgrau i spetsen? Oerhört tyst från dessa tidigare åsiktssprutor. Frankie fick ju en smärre psykos på Biljardpalatset senast och krävde huvuden på fat om Blåvitt inte skulle börja vinna. Varför följs inte detta upp även på bloggen???

  SvaraRadera
 19. Anonym 12:46/ Du har helt fel. Jag tycker Baraben (och speciellt den tidigare så skarpe kritikern Frankie) låter Blåvitt komma undan med vad som helst just nu utan att "ryta ifrån". Jag vill se skarp kritik av ett lag och en förening som inte funkar för fem öre just nu och jag vill se det nu!!!!!

  SvaraRadera
 20. Sanberg håller inte. Där har vi den stora skillnaden! Det märks tydligt att laget inte litar på honom.

  SvaraRadera
 21. På måndag, ett stöd 90 minuter + tillägg. Vi ska aldrig ge upp. Ifall det skiter sig, stå inte och bua. Vi gör som förra året, står kvar efter matchen och sjunger. Visar att vi stötar dem i medgång och i sorg. OAVSETT om folk vill se spelares och/eller Jonas huvud på ett fat.

  Denna säsongen har klacken sugit så in i helvete, hade sina toppar mot Helsingborg, men för det mesta så står det ett gäng fågelskådare i en stor klick MITT på H.

  Skärpning, sjunger i medgång och SORG

  SvaraRadera
 22. Word, Smör. Jag kommer inte ihåg exakt vilken match det var men någongång förra året vet jag att vi förlorade, men vi stod ändå kvar och hyllade vårat lag tills alla hade gått av planen. Detta vill jag vid en eventuell förlust se igen på måndag. Även om spelarna underpresterar så ska fan inte vi göra det?

  Kom igen allihopa, nu jävlar visar vi att vi är bäst i Sverige, om inte på planen så i alla fall på läktaren!

  SvaraRadera
 23. Visst fan har vi rätt att kritisera ledningen efter 13 vinster på 39 försök. Men lite nyans måste vi väl ändå ha? Att skrika och hata på nätet hjälper ju inte - organisera er och skicka Frankie, Janlid eller någon annan representant att framföra vår kritik till Hysén eller Mild på ett civiliserat sätt. Det enda vi verkar vara eniga om nu är att det är under all kritik att förlora fyra raka och att JO inte längre är rätt man att vara huvudtränare.

  @13:37: att Sandberg inte är lika bra som Kim, Bengan eller Ravelli vid 20 års ålder är alltså orsaken till att vi bara har presterat två mål framåt på 4 matcher?

  Jag skulle snarare säga att offensiven är det största problemet. Får vi den att fungera så får försvaret och Sandberg mer lugn och ro. Anfall är bästa försvar.

  SvaraRadera
 24. Glappkäften Frankie är ovanligt tyst nu för tiden! Väntar nu bara på att han ska leta upp något gammalt klipp på en AIK:are som har gjort bort sig. Allt för att den stora blåvita massan ska få något annat att tänka på, nu när superettan står runt hörnet för vårt "kära" IFK!

  SvaraRadera
 25. Alla till Gamla Ullevi på måndag! I medgång och motgång, kamrater, hur jävla jobbigt det än känns just nu. Sjung, skrik och klappa!

  SvaraRadera
 26. 23/4/11 16:53

  Jobba på din retorik, mannen. Den biter inte.

  SvaraRadera
 27. Rensa ut hela föreningen -> Börja om från noll -> Öppna alla jävla plånböcker som finns och köp in material till ett 4-3-3 -> Erövra europa.

  SvaraRadera
 28. Pröva Dahlin, skola om JJ till mittback, ,in med Joel och Bärkroth på mitten, och viktigast av allt..... Sana är en startman.

  Dahlin
  Lund-JJ-Ragge-Logi
  Sana-Joel-Seb-Elmar
  Bärkroth
  Hysen

  SvaraRadera
 29. Klockrent! Guldet kan vi tacka enskilda spetsspelare för, Wernbloom, Bengan, Hysén i täten. Mild, JO, SR, men framförallt Roger drog den felaktiga slutsatsen att guldet berodde på satsningar på unga egna spelare som aldrig tidigare presterat i allsvenskan.
  Vi har därför ett lag av medelmåttor som felaktigt framställs som spetsspelare när de i själva verket i bästa fall kan ses som utfyllnad.
  Mild och Roger MÅSTE gå.

  SvaraRadera
 30. Dom som håller bra allsvensk klass i dagens Blåvitt är:

  Ragge
  Adam
  Kalle
  Seb
  Elmar
  Hysén
  Söder
  Drugge

  Resten är av Superettan klass (eller lägre)

  SvaraRadera
 31. Jag är väldigt positivt inställd till satsningen på egna talanger och unga spelare, men när det kommer till målvakter är det helt enkelt inte rimligt att satsa på egna talanger. Målvakter blir "bra" långt mycket senare i livet än vad utespelare blir. Jag skulle helst se att vi i fortsättningen satsar på att skaffa målvakter i 25-30-års åldern.

  Att satsa på 20-åriga målvakter är fan ingen bra idé...

  SvaraRadera
 32. @19:53
  Ska ROGER gå? Då är du fan inte klok i huvet! För övrigt var väl Hysén rent ut sagt kass 2007 om jag inte kommer ihåg helt fel.

  SvaraRadera
 33. Köp röda damtrosor till laget också så kommer det säkert att gå ännu bättre!

  SvaraRadera
 34. VD har fullt ansvar! Fattar ni inte det?. Han har sagt att det inte finns några problem med laget,tränaren eller annat.
  Ja när herren gud talat är det väl så..han har yttersta ansvaret vet och kan allt. tjänar därefter på våra känslor. vi betalar hans lön.
  gör vad ni vill, men tänk efter före!

  SvaraRadera
 35. Kalmar kommer att slakta oss!

  SvaraRadera
 36. Bra skrivet, helt rätt önskelista också.
  Ni som försvarar Sandberg: 2 mål mot Häcken, 1 mot Helsingborg och 1 mot AIK hade en klassmålvakt (ex. Pär Hansson) tagit. Alltså minst 4 tappade poäng, plus den osäkerhet han sprider och det faktum att det är mycket tungt mentalt för laget att en målvakt släpper billiga bollar. Innan Sandberg fick rollen som förstemålvakt hade han inte gjort en enda pojk/juniorlandskamp. Om han vore en supertalang skulle han inte stå på noll i den kolumnen...

  SvaraRadera
 37. För det gick ju jävligt bra med Kim i mål 2010, eller nä.

  SvaraRadera
 38. Börja inte prata om bärken, den gubben har ju inte gjort något vettigt sen bp hemma när vi redan ledde med 2-0. Alvbåge kommer som bosman till nästa säsong!

  SvaraRadera
 39. Svarte Filip2011-04-24 09:21

  Med Kim i målet hade vi inte fyra raka förluster...

  SvaraRadera
 40. Svarte Filip2011-04-24 09:25

  VARFÖR skulle Alvbåge vilja gå till Blåvitt?

  SvaraRadera
 41. Jag försvarar Sandberg av samma enkla anledning som jag försvarar JJ. Återigen, de är inte lika bra idag som Wernbloom eller Kim men de är också bara 20 år och har potential.

  Det som är viktigt att komma ihåg är att DET ÄR INTE DERAS FEL att de får starta varje match! Det är Mild och JO som är ansvariga för det och vad ska JJ och Sandberg göra? Inte spela? De gör sitt bästa och gör det ok men det är väl självklart att två 20-åringar inte kan ersätta Wernbloom och Kim - i så fall vore de talanger i klass med Zlatan eller Brolin i deras ålder...

  Så ge fan i att kritisera Sandberg, JJ och de andra - stötta dem istället! Däremot tycker jag att det är rimligt att ifrågasätta vad i helvete Mild och hans scouter har gjort sedan i somras? Det är uppenbart att de, med undantag av Drugge som gjort det bra, har misslyckats med värvningarna!

  En anledning kan vara att man investerat en förmögenhet i nya Kamratgården - helt rätt tänkt - men inte varit ärliga nog med att kommunicera att man därför inte haft råd att köpa klasspelare för cirka 10 miljoner för att ersätta. Jag tycker dock att Mild varit ganska ärlig med hur marknaden ser ut och vad som är vettigt och kortsiktigt för IFK att göra.

  SvaraRadera
 42. @11:17
  Marcus"Jag-tar-bara-skott-jag-får-på-mig"Sandberg har ingen potential att bli ens en hyfsad målvakt, han är för dålig på allt helt enkelt. Reflexer, luftspel, positionsspel, att rädda skott mm

  SvaraRadera
 43. Hysén tar inte sitt ansvar genom att prata med fansen. Hysén tar sitt när han gör mål!

  SvaraRadera
 44. Truppen finns. Jag är dock tveksam på om den används på ett optimnalt sätt. Spelsystemet bör användas efter hur truppen ser ut och just nu har vi mer kreativa spelare än defensiva och då känns våran lösning på 4-5-1 med Sebban och Jacob på mitten tveksam. Jag hade hellre sätt ett 4-3-3 med söder hysén och Sana på topp eller eventuellt eventuellt ett 4-4-2 med Hysén och Drugge på topp i matcher där tungd eftertraktas. Nedan följer två olika uppställningar som jag tycker håller hög allsvensk klass:

  Sandberg

  Adam Johansson-Karl Svensson- Ragnar Sigurdsson-Mikael Dyrestam

  Stefan Selakovic-Sebastian Eriksson-Tobias Sana-Elmar Bjarnasson

  Tobias Hysén-Andreas Drugge

  eller:

  Sandberg

  Adama Johansson- Karl Svensson- Ragnar Sigurdsson-Mikael Dyrestam

  Sebastian Eriksson-Jacob Johansson-Elmar Bjarnasson

  Robin Söder-Tobias Hysén-Tobias Sana

  Tycker visserligen inte heller att Sandberg riktigt håller. Olle Söderberg har uttryckt att han skulle vilja spela i allsvenskan ett tag för att utvecklas. En utländsk målvakt som tar en bänkplats i premier League är definitivt värd att kollas upp,annars tycker jag aboslut att truppen håller. Tyvärr tycker jag att Olsson använder den på helt fel sätt.

  SvaraRadera
 45. Utlandängel2011-04-24 16:18

  Bengan ger svar på tal direkt ;)
  Kan man annat än älska attraktiva Bengan? http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article12927522.ab

  SvaraRadera
 46. Om detta fortsätter (dålig resultat + "Håkan Mild-hybris/Jag vet alltid bäst" så måste något förändras, och om Mild har styrelsens fulla förtroende och fortsätter stoppa huvudet i sanden så finns det bara ett sätt att påverka...ekonomiskt. Dvs att inte gå på matcherna.

  Jag vill lägga till att jag av hela mitt hjärta hoppas att det aldrig behöver gå så långt!

  SvaraRadera
 47. Helvetet är redan här, men noll pinnar imorn så har ni ett inferno att vänta er. Pissa aldrig på oss supportrar, de är vi som är klubben. Jag mår illa när jag har spelare och folk som jobba för blåvitt säga att man skiter i vad folk tycker och tänker. Glöm aldrig era överbetalda .... att utan oss är ni inte ett piss.

  SvaraRadera
 48. De räcker med en ny målvakt

  SvaraRadera
 49. @22:13: ny målvakt? Har du glömt hur det såg ut i våras trots att vi hade Kim? Visst, vi fick flera 0-0 matcher men jag skulle inte säga att en ny målvakt löser problemet...

  SvaraRadera
 50. Hur skall man hantera problemet att i stort sett alla spelare tappar självförtroende vid baklängesmål? Mot HIF spelade man bra i början av andra halvlek för att tappa spelet när HIF gjorde sitt mål.

  SvaraRadera
 51. anonym - 24/4/11 11:17

  du har några bra punkter men börja inte hylla mild för värvningen av drugge nu för tusan!

  Är ju direkt pinsamt och ett tvättäkta exempel på hur svågerpolitiken går före kompetens på kamratgården. Det var ingen scout eller liknande som tipsade om honom utan det var ju gubben Hysén & son som värvade sin svärson/svåger. Sjukt är ordet.

  Sen tycker jag inget ont om Drugge, han har skött sig helt ok, dock är själva värvningen ett praktexempel på dena vsaknad IFk har av en professionell organisation. När var senast man hittade ett guldkorn?

  Varför hittar AIK spelare som Banguras? Och Turina (helt ok panikvärvning som ersättning för finnen - yes mannen)

  Varifrån kommer Bedoya? El-kabir?

  Herregud, IFK har inte hämtat en klockren spelare från transfermarknaden sedan Ragnar och det är ju år sedan!??!?!?!?

  Jag HÄPNAR.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.