2011/04/04

Idag lägger jag undan alla tvivel

PREMIÄRTANKAR. På ett sätt har det varit enklare att gå in i den här säsongen än andra säsonger. Ett förra år som kantades av dåligt spel och en försäsong som sett i stort sett likadan ut. Vi går knappast in i den här säsongen som guldfavoriter direkt. Vad ska man tro om årets säsong egentligen?

Precis som alla andra antagligen har jag ifrågasatt en hel del den förra året och den senaste tiden. Framförallt har jag funderat över ledarskapets ideologi. Jag tror på ett positivt och offensivt ledarskap inom fotbollen. Lyckas man bygga en grupp där alla tror på en offensiv idé kan man komma hur långt som helst. Som det vi hade en gång i tiden, det vi såg i den fantastiska ”Fotbollens sista proletärer”.

"Men den gamla goda tiden, den kommer aldrig tillbaka."

Kanske inte det, men det kommer nya tider också. Av sex ”offensiva” spelare i den förmodade startelvan är fyra 22 år eller yngre. Lägg därtill Dyrestam och Sandberg så är mer än halva startelvan bestående av ”ungdomar”. Jag tror på det här nu för att jag vill göra det. Jag tror på JO, jag tror på att grabbarna kommer fixa det. Jag tror att vi kommer få se en offensiv lekstuga idag med Robin, Sana, Seb, Drugge & Tobbe i spetsen. Eller, jag tror det inte ens, jag vet det.

För när vi går in i säsongen idag så orkar jag inte tvivla längre. Orkar inte vara negativ, orkar inte tro att vi skall åka ur eller bli ett mittenlag. Jag tror på seger och guld i år, för att jag vill och måste göra det.

Kalla mig idiot, optimist, naiv eller vad som helst. Jag skiter i det. Idag lägger jag undan alla tvivel.

25 kommentarer:

 1. NU JÄVLAR KÖR VI BLÅVITT!

  SvaraRadera
 2. Vad som helst!

  SvaraRadera
 3. Lovar att inte säga ngt "Negativt" om J.O under dom 5 första omgångarna om han får laget att agera som ett lag med Blåvitta hjärtan, iår blir det Guld!

  SvaraRadera
 4. JAg håller med. NU bara kör jag. Jag släpper allt. Krossa ÖSK

  SvaraRadera
 5. Helt rätt inställning för om inte människor i och runt ifk göteborg är posetiva och tror på oss själv då kommer vi aldrig vinna nåt iår blir blåvitts år nu kör vi...snart skinner poseidon!

  SvaraRadera
 6. Hitta alla språkfel i Mackes inlägg och vinn ett årskort!

  Heja blåvitt!

  SvaraRadera
 7. Fint att du citerar från en bra låt...

  dock är artisten som skrev denna låt genomrutten Gajsare ;) inte så smidigt kanske

  SvaraRadera
 8. Jag signar upp mig på Idotlistan, mot SM-Guld 2011!

  SvaraRadera
 9. Jag är med en idiot.
  Vi vinner allt utom mot tff borta, för det går ju tydligen inte.

  SvaraRadera
 10. Passande Håkancitat, herr Hellström är en fin människa trots att han är gaisare! Ser honom som undantaget som bekräftar regeln, typ.

  SvaraRadera
 11. Kom igen nu Blåvitt!

  SvaraRadera
 12. Alla får vara medlem, därför är även jag en idiot! FRAMÅT!

  SvaraRadera
 13. Hitta fokusfelet i Anonym 16.05:s inlägg och vinn en analblekning. Macke kanske inte har en framtid i Akademien, men han har fan så rätt i det han skriver. Fortsätt skriva Macke - dina synpunkter behövs! Som Macke redan meddelat; NU KÖR VI!!!

  SvaraRadera
 14. Idiot? Jag? Självklart! Bra där Erling.

  SvaraRadera
 15. Börjar bli jobbigt nu. Alla känslorna innan match... Nu kör vi över det som står i vår väg mot guldet!

  SvaraRadera
 16. Alla örebroare:
  http://www.youtube.com/watch?v=GFw9AP5q0Pw

  SvaraRadera
 17. OCH SÅ hade vi en domare vid namn Stålhammar. Domarbasen lär ju vara nöjd i alla fall.

  SvaraRadera
 18. 6 offensiva spelare med instruktionerna att inte vara offensiva...............

  SvaraRadera
 19. Tar tillbaka allt. Jag är en idiot. Jag och domaren.

  SvaraRadera
 20. Att Kalle Svensson var totalt oduglig visste vi sen innan. Att fitt-Olsson väljer att satsa på honom visste vi också. Att domarna skulle var typiskt svenska, inkonsekventa och lättretliga - javisst fan visste vi även det?

  MEN ... att vi i 35 jävla minuter skulle spela ultra-defensivt boxplay utan minsta antydan till press eller ork i benen, hemma mot bonkelaget Örebro, det hade jag faktiskt inte en aning om.

  Jakob Johansson, Drugge och Söder är odugliga. Laget är inte redo för allsvenskan. Omställningen från Olssons slöa drömvärld under försäsongen blev för stor. Om det hade funnits en marknad för skiten så hade mitt jävla årskort varit sålt nu.

  SvaraRadera
 21. Skönt att du lagt undan alla tvivel. :D Superettan här kommer blåvitt.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.