2011/04/04

En positiv förlustmatch!

MATCHTANKAR. Någon gång under förra säsongen fick jag ett riktigt surt mejl i min inbox. Det var från någon lallare som tyckte att jag alltid skriver bittert, surt och negativt på BaraBen och undrade varför jag aldrig är positiv och varför jag alltid kritiserar. I kväll är helt klart en sån där kväll då jag kunde satt mig ner och sågat kvällens premiär rakt av. Men det gör jag inte.

I dag när jag satte mig ner på Gamla Ullevi hade jag inte sett en enda träningsmatch eller träning. Senast jag såg laget var alltså i sista matchen förra säsongen. Mina förväntningar har därför inte varit särskilt höga, och med facit i hand är jag trots en förlust rätt positivt överraskad. Utan att sätta några betyg a la "Baraben femmor" väljer jag att säga att Dyre var bäst på plan, trots att han inte ens var med i 90 minuter. Andra spelare som utmärkte sig var Sana och (som vanligt) Grimmereds stolthet Adam Johansson.

En annan "gubbe" som utmärkte sig var Daniel Stålhammar. I början av matchen tyckte jag att han lyckades döma matchen "okej". Men efter 90 minuter hade han gjort ett par fatala missar som visade sig kosta oss minst en, kanske tre, poäng.

- Första gula kortet på Kalle
I en situation där Kalle förvisso går in hårt så väljer domaren att plocka upp det gula kortet. Av de reprisbilder jag hann se tyckte jag att det var tveksamt om det ens var frågan om frispark. En frispark hade jag kunnat köpa, men knappast ett gult kort.

- Andra kortet på Kalle
När jag satt på läktaren tyckte jag faktiskt att situationen kändes rätt självklar, och att Kalle faktiskt skulle ha kortet. Men efter att ha sett reprisbilderna känns det som att det är en kombination av "otur" och "orutin" som gör att Kalle åker på det andra kortet. Han är först på bollen, men Örebrospelaren gör inget direkt fel när han går framåt, täcker och får med sig bollen. Att Kalle tappar balansen och faller i backen, och därmed råkar fälla är inget han kan göra något åt. Oturen är att domaren förmodligen står felplacerad, oskickligheten ligger givetvis dels i att inte vara uppmärksam men att även "missa" det oavsiktliga i fällningen. Det är enligt min mening varken frispark eller varning åt varken det ena eller andra hållet

- Sanas straff
Behöver knappast diskuteras. Sana skulle haft straff. Han har bollen under kontroll och blir nerknuffad. (Fast vi hade väl missat straffen om vi fått den ändå?)

I övrigt kan man väl nämna att IFK förutom tre gula kort fick större delen av frisparkarna emot sig. Det finns ingen möjlighet att vårar lag spelat så "fult" och att Örebros spelare spelat så fint, det var inte en sådan match jag såg i alla fall.

Nåväl, som tidigare nämnt är jag trots förlust och domarskandal positivt överraskad. Jag tyckte det fanns en spelglädje och en vilja ikväll som inte riktigt fanns förra säsongen. Jag lovade att inte vara negativ idag, men det finns en spelare som är Jonas Olssons lilla sweetheart, han platsar inte i startelvan, så enkelt är det bara. Gissa vem!

23 kommentarer:

 1. Gött att JO totalsågar domaren på officiella iaf!

  SvaraRadera
 2. första gula kalle får är för psykbrytet han får när dommaren blåser frispark. misstänker att så även var fallet vid sebbans gula...

  SvaraRadera
 3. Jakob Johansson! Fan! Men det är ju inte hans fel att J O sätter ner en skapligt dålig mf som mittback istället för att byta in... just det en mittback! grovt tjänstefel av J O och borde rendera i reprimand och löneavdrag.

  SvaraRadera
 4. Tycker JJ har imponerat under försäsongen men idag var han verkligen genom usel. Tyvärr så ser nog JO igenom detta...

  SvaraRadera
 5. http://www.youtube.com/watch?v=R3V9KmXSKNI Där har vi mycket av dem känslor som finns hos oss Blåvita.

  SvaraRadera
 6. inte en målchans skapade vi

  SvaraRadera
 7. JJ visade en sida som andra alternativ saknar. Möjligheten att gå ner och spela mittback. Det skulle inte seb. eller elmar kunnat göra lika väl. Så som matchen utspelade sig tycker jag JJ får bättre betyg än seb idag.

  Annars tycker jag blåvitt skapade en del i 2a, med tanke på situationen. Bra tryck i andra efter J.O.s för dagen bra byten och speländringar.
  Kan bli en bra säsong ändå :)

  SvaraRadera
 8. En som bryr sig.2011-04-04 23:40

  Det stora promblemet är ju att JJ inte platsar i något lag i högsta serien utom i Blåvitt, undrar varför JO inte kan inse det. Vill väl inte låta folk förstå hur jävla dålig tränare han är, eftersom han har tagit hit honom.

  SvaraRadera
 9. Sana skulle absolut inte haft någon straff, han lägger sig väääldigt lätt...

  (stod ett par meter ifrån situationen.)

  SvaraRadera
 10. TACK! sånt här vill vi läsa efter en match som den igår. frankie måste vart hög eller stupfull på matchen igår, för så dåliga var inte blåvitt... mer realistiska och sanningsenliga matchanalyser till folket!

  SvaraRadera
 11. Härligt att se att åtminstone en person på Baraben (FRANKIE) har insikt. Det här dravlet gör ju EXAKT det som han beskriver som idiotiskt - vilket det också är: att SKYLLA PÅ DOMAREN. Herregud. Väx upp.

  SvaraRadera
 12. J.J har inte i Startelvan att göra, så enkelt är det. Enligt väldigt många och egen hörsägen så börjar många spelare ifrågasätta "Bagdad Bob"....

  SvaraRadera
 13. Kalle missade en nick precis innan första gula, blev sur på sig själv och gick in helt oacceptabelt med dobbarna före.. dumt, andra gula solklar, fumlar med bollen och kapar örebroaren.. Inget snack om saken.. Är man dumk och dålig ja då blir det så.

  byt tränare byt taktik. herre gud folk skarattar åt oss alltså.
  långbollar på hysen , sånt hade funkat på 80 talet, men inte nu..

  avgå

  SvaraRadera
 14. Pratade inte domarna innan säsongen om att dom ska jobba mer på att inte ge hemmalaget favörer och inte vika för publiktrycket. Nu slog det ju över åt andra hållet istället!

  SvaraRadera
 15. @8:52: Gaisare!

  SvaraRadera
 16. Spelglädje ????? Var då ?? Det finns spelare som inte tar i och kämpar. Ta väck dom. Man orkar snart inte se JJ och hans seghet längre. Skyll inte på domare eller nåt annat som inte går att påverka. Get a play!

  SvaraRadera
 17. Spelglädje ????? Var då ?? Det finns spelare som inte tar i och kämpar. Ta väck dom. Man orkar snart inte se JJ och hans seghet längre. Skyll inte på domare eller nåt annat som inte går att påverka. Get a play!

  SvaraRadera
 18. Vad är det för gott i att JO sågar domaren? Vore väl bättre han såg vad vi alla (nästan) ser. Ett tafatt och idefattigt spel. JO verkar anse att spelet är bra nästan jämt.Just det kamrater, är inte bra. Vem lurar JO&co. med detta?

  SvaraRadera
 19. Vad är det för gott i att JO sågar domaren? Vore väl bättre han såg vad vi alla (nästan) ser. Ett tafatt och idefattigt spel. JO verkar anse att spelet är bra nästan jämt.Just det kamrater, är inte bra. Vem lurar JO&co. med detta?

  SvaraRadera
 20. Det var väl ändå Hysen som var sämst på planen igår? Han fick ju 2-3 drömpassningar som borde lett till frilägen men han kunde ju inte kontrollera bollen.

  SvaraRadera
 21. Tycker FAN att den JÄVLA domaren ska gå ut och be om ursäkt till alla blåvitts fans och spelare!!!!!

  SvaraRadera
 22. Hysse var sämst på plan, sen kommer JJ, som i vanlig ordning inte är intresserad av att delta i spelet. Han hyllas för sina "crossbollar", haha. Tjena, säger jag. Oattackerad, slå en boll på 20 meter, NOG svårt! FÖr övrigt är han helt fel ute, överallt på plan. Gjorde dock ett bra arbete som mittback. Kanske det passar bättre?
  JO är bara pinsam. Blåvit hade knappt några målchanser fram till utvisningen. Varför då skylla på domaren? Självrannsakan, någon?

  SvaraRadera
 23. Stor humor när bloggaren börjar snacka om att Kalles missade motlägg som blev till en fällning var oavsiktlig och därför inte skulle ge ett kort. Jag låg dubbelvikt men å andra sidan vet jag att ni göteborgare är goa göbbar med en stor portion humor.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.