2011/04/25

Visa mod, JO: Vinn eller avgå!

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag skriver signaturen "Gnister" en vädjan om att visa mod.

Det är dags att visa mod och inte vara rädd och gömma sig. Ibland dyker det upp situationer i ens liv då det gäller att visa att man har kraft, mod och lite jävlar anamma att klara av även tuffa tider. Den tiden har nu kommit för oss som har hjärtat på rätt plats då laget fortsatt behöver vårt stöd även i svåra tider, men också för Håkan Mild och Blåvitts styrelse, så är den dagen här.

Efter fyra raka förluster är det nu dags att visa av vilket skrot och korn man är gjord av, att visa att man i tuffa tider är handlingskraftig, vågar ta tuffa, svåra men nödvändiga beslut. Håkan Mild har sagt att han står bakom sin tränare och försöker på så sätt visa en beslutsamhet utåt. Till en viss punkt kan jag köpa ett sådant beteende, men ”enough is enough”. Till slut når man en gräns och till slut är sådant beteende inte ens längre dumdristig envishet, utan endast feghet och att sticka huvudet i sanden och att hoppas någon annan vågar stiga fram och ta ansvar.

Det är vid sådana här tillfällen det gäller att visa att man kan ta det ansvar som krävs om man representerar en klubb som IFK Göteborg. Att inte agera är bara bevis på att man inte vågar, inte klarar av och inte har kapacitet att ta nödvändiga beslut. Det är ett strutsbeteende, det är att gömma sig och det är framförallt ett beteende som inte värdigt vår klubb, dess historia och inte minst dess hängivna supportrar.

Det går inte att gömma sig bakom ord som ”vi spelade bra, men hade inte marginalerna med oss”, ”det är inte tränaren som ska sätta avsluten”, ”jag är stolt över killarna och de gjorde en bra första halvlek”, ”i dag gör vi en bra match men når inte riktigt ända fram”. När matcherna väl är färdigspelade är de avslutade kapitel och i det långa loppet är det endast resultatet som räknas. Punkt.

I dag är det dags för Håkan Mild och/eller vår styrelse att visa att vi inte är nöjda med resultaten, att vi har det som krävs för att våga agera och att vi har större ambitioner än vad som presterats i år och förra året. Visst kan det vara svårt för en ny tränare att vara på plats redan på måndag, men att inte agera nu visar bara på svaghet. Föreningen skulle mycket väl kunna använda sig av en temporär lösning där till exempel Teddy eller Eijlert tar ansvar under en eller ett par matcher innan en ny kraft är på plats.

Detta skulle ge en signal till spelarna att Blåvitt inte accepterar situationen som den är och att det är dags även för dem att ta sig i kragen och visa att de är bättre än det som åstadkommits hittills.

Vem som ska ta över finns det säkert många förslag på. Själv tycker jag att Lars Lagerbäck är ett mycket bra namn och som har bevisat att han kan prestera bra resultat under lång tid, på hög nivå. Tillsammans med exempelvis Eijlert anser jag att vi skulle få ett mycket starkt nytt team att föra föreningen framåt. Det finns säkert andra bra namn. I mina ögon är dock det viktigaste att vi får se att någon vågar ta ansvar. Har inte Mild eller vår styrelse mod, kraft och stake nog att agera skulle det vara en befrielse att se Jonas själv agera.

Det finns betydligt större män än Jonas som valt att avgå när de insett att de inte längre bidrar med något positivt utan istället nått en nivå där de skadar mer än gör gott. Tyvärr finns det även mindre män än honom som klamrat sig fast, gripit efter halmstrån som inte finns där, som inte vågat se sanningen i vitögat och som fortsatt som den destruktiva kraft de blivit. Därför, om inte Mild eller vår styrelse vågar agera, hoppas jag Jonas kan ta starkt ett beslut för klubben och ändå ge oss supportrar ett sista bra beslut från hans sida, att minnas.

//Gnister

38 kommentarer:

 1. Gnister din jävla gaisare! Vi har ju inte blivit utspelade än.

  SvaraRadera
 2. Kommer Lasse Lagerbäck någonsin att träna Blåvitt skall jag säga upp mitt årskort...

  Borde inte Drillo va aktuell då oxå?

  SvaraRadera
 3. Efter dagens match avgår han. Detta håller inte längre.....Det är väl bara hans morsa och Mild som tycker allt är ok. F-n, vi är på väg till superettan.

  SvaraRadera
 4. Lagerbäck, då Förlänger jag mitt Årskort 2012.

  SvaraRadera
 5. Det är tränaren som tar ut lag och sätter taktik - TÄNK PÅ DET!

  SvaraRadera
 6. Lagerbäck hade aldrig förlorat fyra raka oavsett motstånd. Sen förespråkar han väl inte den sambafotboll som många Barcelonafiler här inne förväntar sig men det är ju vi inte bortskämda med sedan tidigare direkt

  SvaraRadera
 7. Jävla Trollhättantaktik från helvetet2011-04-25 09:55

  Vinner inte Blåvitt i dag mot Kalmar, ett lag som vi haft jävligt lätt för i många år, då kräver jag att BÅDE Håkan Mild och Jonas Olsson avgår. Det blir resultatet av att Mild lierat sig med JO till den milda grad som han gjort. Han måste ta sitt ansvar som sportchef och SPARKA Jonas Olsson. Vi spelar med en icke fungerande taktik och kör bara på match efter match rätt ner mot avgrunden! VAD FAN SYSSLAR NI MED!?!?

  FEM RAKA SEGRAR ELLER AVGÅ!

  SvaraRadera
 8. Jonas Olsson måste avgå oavsett resultat i eftermiddagens match. Han spelar så jävla destruktiv fotboll att han skrämmer bort vår publik. Att taktiken dessutom inte har fungerat sedan Wernbloom lämnade har han inte någon som helst förståelse för utan har tyckt ner skallen i jorden och tror att allt löser sig med magi...

  SvaraRadera
 9. Oj oj. Det blir hett om öronen för JO om vi förlorar idag.

  SvaraRadera
 10. Vill också påminna att det är dags för spelarna att ta sitt ansvar, att lalla omkring ängsligt och förvänta sig att nån annan skall göra det.

  SvaraRadera
 11. Medlem sen 19692011-04-25 10:08

  JONAS OLSSON, DITT BETEENDE FÖRSTÖR FÖR IFK GÖTEBORG. DU HAR INTE FANSENS FÖRTROENDE UTAN DU HAR HÄRMED MEDDELATS ATT VI ANSER ATT DU ÄR TOTALT FÖRBRUKAD SOM CHEF FÖR DETTA LAG. FATTA DET TACK OCH SÄG UPP DIG I KVÄLL.

  SvaraRadera
 12. äsdnbväalvnädflkbndäflk2011-04-25 10:17

  Jag skulle vilja passa på att be alla dem som hyllar våra tränare efter att vi gör en katastrofsäsong 2010, en katastrofförsäsong 2011 och en katastrofinledning på allsvenskan 2011 att dra åt helvete. Det är ni som ständigt tokhyllar även när allt går åt helvete som gör så att Jonas Olsson med flera inte avgår.

  Sedan sitter de och säger "oh jag får så mycket stöd av fansen" till text-tv och andra medier. Katastrof!

  SvaraRadera
 13. 10:08: Insiktsfullt..

  SvaraRadera
 14. arne_erlandsen2011-04-25 10:32

  Vår trupp är iallafall duglig för mittenplacering men knappast mera än så. Snarare värvningsansvariga som skall gå före tränarna.
  Varför har man bara lutat sig tillbaka och försämrat laget så kraftigt?

  Enda kritiken som skall riktas emot Jonas är i sådan fall när han säger att han är nöjd med truppen.

  SvaraRadera
 15. AVGÅ FÖR HELVETE!

  SvaraRadera
 16. KLIV FRAM HÅKAN GÖM DEJ INTE!!!! TA DITT ANSVAR!!! GÖM DEJ INTE UNDER JONASOLLEN!!!!!

  SvaraRadera
 17. förra året var en katastrof och vi börja där vi avslutande den. Så varför i helvete ska det bli bättre i år. Man skyllde på gräset förra året, nu gnäller dem på alla annat. Lite självinsikt bör man ha. Att säga att vi spelar bra är så jävla mycket bullshit. Jag ser gärna pissfotboll och tre pinnar än "bra" fotboll och noll pinnar. BÖRJA SPELA FOTBOLL NU, BLÅVITT BLÅVITT !!

  SvaraRadera
 18. Jag tror på återuppståndelsen på annandagen. Vi ska inte ge upp hoppet än!

  Men du har rätt, Lasse Lagerbäck och Eijlert vore en bra lösning om vi förlorar idag också. MFF och GAIS blir två täta och tuffa matcher där vi måste ha 200% inställning för att ta poäng eftersom vi kan vänta oss att de garanterat har det. Då duger inga hängande huvuden.

  Återigen vill jag fråga varför aldrig Söder får en ärlig chans? Han är vår framtid och minst lika bra som Berg var. Han ska spela på topp och då behöver vi två anfallare! Man skulle kunna säga att Pärlan faktiskt inte heller har fått en riktigt rättvis chans eftersom han inte är en spetsforward i ett 4-5-1 spel.
  Problemet är väl att det inte bara är JO som vill köra 4-5-1 utan att hela föreningen har bestämt sig för det...

  SvaraRadera
 19. vill man att blåvitt anställer Lars Lagerbäck! så har man inte sett en svensk landskamp de sista 20 åren i allafall. Det är en skam att man ens tänker tanken. Nu vlir det som under arne erlandsens tid långbollar och hörnmål! fy fan!

  SvaraRadera
 20. "Vi spelar 2–4–4 när vi anfaller, med två mittbackar som driver upp bollen. Sedan har vi fyra mittfältare och fyra anfallare, men när vi försvarar spelar vi 4–2–3–1."

  De har rätt i det, jag har sett det fungera på ett underbart sätt i andra lag. Kaiserslauten spelar i sina bästa stunder t.ex. så.

  Problemet är väl lite att IFK Göteborg inte alls har fyra anfallare, man har Hysén och tre andra killar. Om Söder/Sana, Sella, Hysén och Drugge/Pärlan spelades in så att de blir TRYGGA i anfallsrollen kan det fungera men nu är man fyra man på offensiv planhalva, inte fyra anfallare i position att våga ta avslut var och en för sig - det är en himla skillnad. Oftare blir det en ensam Hysén som står offside och många duktiga spelare som springer och passar fel. Det är en god tanke men det fungerar inte just nu och det är tränarens ansvar att lösa så att det fungerar - annars får man överge spelidén.

  SvaraRadera
 21. Gnister din jävla pajas! Haha som att Lagerbäck är det vi behöver...

  SvaraRadera
 22. Mjaa, vad var det Atashkadeh sa nu då?

  SvaraRadera
 23. Jag gillar långbollar och hörnmål mycket mer än det planlösa skitspel vi sysslar med nu. Det ser ärligt talat för jävligt ut. Skämtspelare som Elmar hyllas i dagens Blåvitt.

  Minns ni Håkan Mild på planen? Han hade Elmars kvaliteter och så oändligt mycket mer ändå.

  SvaraRadera
 24. Snacket om mod kommer väl bort sig lite här tycker jag.

  Finns få tränare som hade stått upp så rakryggat som Jonas Olsson gjort under den här perioden.

  Sen att han kanske inte är rätt man att leda Blåvitt är en annan femma. Men han har fan stått med en rak jävla rygg under hela den här mörka perioden.

  SvaraRadera
 25. "Vi spelar 2–4–4 när vi anfaller, med två mittbackar som driver upp bollen.

  Allvarligt!! nu blir jag rädd på riktigt. Är det någon som någon gång sett att vi spelat så??

  Nä dags för 4-4-2 i alla fall ett tag, tills vi fått tillbaka tryggheten igen.

  SvaraRadera
 26. Vi hade iallafall tur med vädret

  SvaraRadera
 27. Eijlert har NOLLLLLLLLLLL respekt från hälften av spelarna. Ett skämt!!!

  SvaraRadera
 28. Vad grundar du det på 12:49?

  SvaraRadera
 29. 25/4/11 13:03
  Kenzas blogg

  SvaraRadera
 30. KOM IGEN NU BLÅVITT!!!

  SvaraRadera
 31. sluta sitt och håna JO, vi vann idag och det kommer att vända

  SvaraRadera
 32. Vi ska sparka in kuken på era jävla fjollor!

  Kalmar FF

  SvaraRadera
 33. Tack Tobbe :) en fråga bara vem har störst kuk i laget ?

  SvaraRadera
 34. "Sedan är det ju bara att konstatera - vilken grymt bra publik Blåvitt har. Det var verkligen full stöttning. Och det redan på uppvärmningen. Imponerande!"

  -Rydström på sin blogg efter matchen.

  SvaraRadera
 35. Eijlert är ju ett skämt!!, han lyckas ju aldrig coacha sina killar till seger när det verkligen gäller. Lagerbäck är ju också ett skämt, han kommer att spela 8-1-1, Allsvenskan handlar om att komma 1:a inte att bli bästa grupp 2:a......

  SvaraRadera
 36. Så länge spelare och ledning stöttar tränaren ska även supportrar göra det, gör man inte det är man en förrädare, och kan dra åt helvete.
  Så enkelt är det, så alla dessa nollor som ropar avgå hit avgå dit:
  NI KAN DRA ÅT H**VETE FÖRRÄDARJ**LAR!
  Mvh Årskortsinnehavare och supporter av IFK Göteborg

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.