tisdag 12 april 2011

Här når avgångskraven Blåvitts tränare

GT-Sporten sidan 2-3, tisdagen 12 april.

MEDIA/TRÄNARFRÅGAN. I dagens GT lyfts debatten om supportrarnas avgångskrav via Facebook. Kjell-Ove Andersson från GT-sporten träffade Blåvitts tränare Jonas Olsson efter U21-förlusten mot Häcken och följande är två direkta citat ur den intervjun.
"En Facebook-sida startades i söndags på temat "Avgå Jonas Olsson" – där snabbt närmare tusen personer ställde sig bakom uppropet?
– Oj, då Det visste jag inte. Jag väljer som sagt vad jag tar in för information. Jag är ganska bra på att sortera bort det negativa och fokusera på det som är positivt.
Som vad?
– Insatsen under första halvleken mot Häcken är ett bra exempel."
Läs hela intervjun i dagens GT. Men en sak är säker, de som trott att det går att gömma sig från en folkstorm på Facebook har nog sett tiden springa ifrån dem. I dag får till och med de som inte har något Facebook-konto stå till svars för vad som sker där. Ingen kan stå utanför eller borta från internetreaktionernas påverkan i dag.

Pressen på Jonas Olsson växer för varje dag som går.
Och jag avundas honom då inte.

48 kommentarer:

 1. Ju mer dessa krav kommer fram till honom via tex GT här ju mindre kan Jonas skärma av sig från kritiken, vilket är bra. Så länge det inte går till överdrift, alltså hot och sån skit för det sabbar bara för hela föreningen...

  SvaraRadera
 2. Bra att det uppmärksammas!

  SvaraRadera
 3. Starta istället en facebook-grupp om vem som ska ta över efter JO. En betydligt svårare fråga...

  SvaraRadera
 4. Har Jonas Olsson ett Facebook-konto? Om inte så är det faktiskt jävligt bra att GT-sporten drar fram den här debatten för då kan inte IFK Göteborg låtsas som det regnar när tusentals fans börjar känna att det måste till ett tränarbyte nu...

  SvaraRadera
 5. Torbjörn tar över?12/4/11 16:43

  anonym 16:42/ Det finns redan:
  http://www.facebook.com/#!/pages/Torbj%C3%B6rn-Nilsson-som-ny-tr%C3%A4nare-i-bl%C3%A5vitt/116737948405503

  SvaraRadera
 6. Inspektörn12/4/11 16:46

  Från Sportsday på webben:

  "Nu finns en Facebook-grupp med namnet "AVGÅ/Sparka Jonas Olsson", över tusen personer har gått med, och det är så pass starka ord och invektiv att man kan tala om näthat.

  - Jaså? Det har jag inte läst. Jag har inte Facebook, säger Mild."

  "- Det är tränarnas ansvar hur vi ska spela. Klart vi diskuterar i gruppen, men det är deras ansvar", säger Håkan Mild till Sportsday...

  Och Mild säger att Aftonbladet ljuger i sin rapportering om att Lagerbäck ska vara tillfrågad...

  SvaraRadera
 7. Antingen står vi bakom laget i motgång som medgång eller så slutar vi att sjunga och gå på matcherna. Jag, och många med mig, vägrar gå igenom vad vi gick igenom förra säsongen. Men med det sagt så menar jag inte att vi ska ge upp helt eller sluta ifrågasätta tränare/spelare/föreningsbeslut. Vad jag menar är att vi har också ett ansvar. Låt oss hålla kritiken på ett konstruktivt plan, som tidigare inlägg sa, inga hot, inga sparven-manifestationer utanför klubbhuset osv. Bua ut dem om de spelar dåligt, det kan de ta. Men jag vägrar vara del av en nollåttaklubb som lipar och gnäller utanför klubbhuset. Två matcher in, jag är förbannad och ledesen, men jag ger dem en chans. Nästa match vinner vi och sen kan vi se tillbaka på de första två som uppvärming. SM-Guld?

  SvaraRadera
 8. "Jag är ganska bra på att sortera bort det negativa och fokusera på det som är positivt" haha, darfor vi inte ser nagon forbattring, gor man som Jonas finns det ju inget att forbattra.

  SvaraRadera
 9. 12/4/11 16:47

  Äntligen någon som kan se bortom det uppenbara.

  SvaraRadera
 10. Vad är nästa steg? Supportrar kräver via Facebook och GT underrättar Olsson, Mild med flera om att det sker. Hur tar man det ett steg till utan att det ska bli rena AIK-pajasfasonerna?

  SvaraRadera
 11. Hur fan ska Olsson kunna prestera något med elva rosa fjollor!

  SvaraRadera
 12. Fy fan detta känns inte bra... Rena kaoset runt klubben nu!

  SvaraRadera
 13. Kan inte tänka mig något mindre slagkraftigt än en "folkstorm på facebook". Folk som är med i en sådan grupp är bara ett gäng personer som är för ointresserade för att framföra sina åsikter på ett ordentligt sätt.

  SvaraRadera
 14. Det spelar ingen roll om första halvlek var bra mot Häcken. Det blev ju ändå förlust!!!!!!!!

  SvaraRadera
 15. Anonym 12/4/11 17:27 @

  Och vad är enligt dig ett "ordentligt" sätt då? Gå upp med ett gäng till KG och ha ett kvartssamtal om Gnaget gör?

  Kan du inte berätta vad som är rätt sätt? Jag lyssnar!

  SvaraRadera
 16. Torbjörn tar över?12/4/11 17:52

  anonym 17:27/ Så vad menar du att dessa 1000 personer borde göra istället? Ställa sig på träningen och skrika på laget/tränarna? Nja, det känns väl knappast särskilt begåvat...

  SvaraRadera
 17. Anonym 17:24 Du måste vara samma 12åring som har skrivit i tidigare inlägg? Som har fått riktigt gött med stryk av sin otroligt "manlige" alkisfarsa och som resultat har du fått stora, stora problem! Slog han dig rosa eller varför detta ståhej om en den färgen?

  SvaraRadera
 18. Låga odds på att JJ och Faltsetas börjar från start mot HIF.

  SvaraRadera
 19. Jag är med i gruppen mot TO men har absolut inget emot JJ

  SvaraRadera
 20. Engagemang är ofta en bristvara. Våra supportrar vill mycket, och de har rätt att kräva det.
  Men de kommer inte få som de vill. I alla fall inte om vi får tro Mild.
  Du har fullt förtroende för Jonas?
  - Ja.
  Det krävs mer än två förluster för att sparka en tränare?
  - Ja.
  Kan man sätta en siffra på vad som krävs för att de ska bli aktuellt?
  - Nej, det kan man inte.

  http://sportsday.se/nyheter/fotboll/mild-backar-olsson-och-gillar-att-ifk-engagerar

  SvaraRadera
 21. vem fan har kommit på den briljanta idén att vi ska ha rosa fjolltröjor. Varenda jävla motståndarklack kommer håna oss, och själv får man skämmas för att se sitt lag i det här spektaklet. Jag kommer fan bojkotta Blåvitts matcher tills det rosa fjollstället är puts väck. Och ja, jag är inte politiskt korrekt, sug på den Baraben.com

  SvaraRadera
 22. Tycker det är väl tidigt att börja gapa om att kicka tränare efter 2 omg.
  Blåvitt spelade ut häcken under större delen av första halvlek.
  Om Blåvitt skulle haft ett annat spelschema och spelat mot 4 sketlag haft 12 poäng o sedan fått torsk mot Örebro o Häcken tror ja inte det hade varit samma cirkus.
  Både Häcken och Örebro kommer vara med däruppe o kriga iår.
  Ge JO arbetsro fram till sommaruppehållet, o jobba vidare på sin spelide som JAG tyckte mig kunna se. till skillnad ifrån förra året(gärna med JJ på bänken) så kan jag lova att Blåvitt e med och slåss om medaljerna till hösten.

  SvaraRadera
 23. Hur kan folk komma med agumentet "efter bara 2 omgångar" ?! har ni glömt hela förra säsongen, säsongen då VI skulle segra, guldet skulle hem till göteborg igen men det sket dem duktigt och tidigt på säsongen. Det är dags för förändring, det är över ett år av skit fotboll dem bjudit oss på!

  SvaraRadera
 24. Tycker rent ut sagt att ni som kräver JO's avgång är direkt efterblivna. På vilket sätt skulle en "panikvärvning" av en ny tränare när säsongen redan dragit i gång kunna utmynna i det bättre? Tror ni man spelar in ett nytt system över en helg? Första halvlek mot Häcken var precis sådant spel pöbeln befallde i höstas med korta passningar och extremt hög press.

  Nu höll det inte hela vägen ut, men det skulle jag snarare vilja kalla individuella "misstag" - läs en och annan stolpträff - än att det är Jonas fel

  SvaraRadera
 25. hållundan12/4/11 19:20

  @18:53, det där uttalandet är fan skrämmande retarderat. Du måste vara ett troll. Eller? Tröjfärg? Du tycker inte att vi har större issues just nu?

  Vidare är det fan dags för alla och en var att gaska upp sig. Ända från kidsen på YF, till familjeläktarfolket, till oss på ståplats, upp på LS och genom hela klubben. Det är fan dags att vända på den här skiten nu. Alla till GU på måndag.

  SvaraRadera
 26. anonym 17.27: Ja, för det var ju inte så som Apple backade på sin antigay-app iaf!

  Gå och lägg dig. Facebook-grupper kan ha större påverkan än man tror!

  SvaraRadera
 27. Jag utgår ifrån att den berömda gruppen på Facebook är öppen för alla att gå med i. Och självklart går andra med i gruppen för att öka pressen på Blåvitt! Sådana som aik:are mfl skapar konton för att få till den hets som rådde i den klubben förra året. Snälla supportrar stå upp för klubben istället för att hetsa sönder! Lite mer älska än hata tack!

  SvaraRadera
 28. Anonym 18:53

  Oj,oj,oj du är rädd för att hånad? Men guess what... Du är jävligt bra på och håna dig själv!

  SvaraRadera
 29. Men hur svårt kan det va? Barabens bloggare kan och vet precis allt om hur man skall coacha/leda och formera ett allsvenskt lag! Eller varför inte ta någon av alla rymdforskare som skriver kommentarer, hur svårt kan det va att hitta en ny tränare? Överflödets förbannelse? Seppo och co vet inte vem man skall välja...ta vilken som, men sluta skriva under signatur eller anonymt, så de kan ringa eller maila er med kontraktsförslag och nummer på bankkonto i Luxemburg!

  SvaraRadera
 30. anonym 19:50/ Vad menar du med detta då? Bloggaren i fråga som du kommenterar (Frankie) skriver ingenting om lagets uppställning eller liknande i det här inlägget, så vad menar du med din utläggning om att "Barabens bloggare kan och vet precis allt om hur man skall coacha/leda och formera ett allsvenskt lag"?? Vem eller vad är det du kommenterar?

  Sedan verkar du vara här och läsa för första gången för Frankie är knappast en okänd signatur utan han visar sig på videoklipp, banners och med sitt namn stup i kvarten. Men det kanske inte passade din lilla attack mot något okänt som du kokat ihop där i stugan?

  SvaraRadera
 31. Om vissa baraben-skribenter är positiva och försöker hitta guldkorn så får de skit för det. Om andra är negativa och tycker det ser mörkt ut får de skit för det. Om de bara förmedlar vad som händer (som i detta fall) får de skit för det. Vem är det egentligen som är gnälljävlarna som hänger här och lipar och bitchar om allt hela tiden? Kommentarstrådarna är ju fan helt otroliga ibland.

  SvaraRadera
 32. Nej, men det är så jädra kul att retas lite! Ni är så rädda att bli sämst i stan i år, så ni kissar i blöjan hela tiden just nu!

  SvaraRadera
 33. Att tjöta efter tränarens avgång efter två matcher är helt bedrövligt. Sånt brukar vara aktuellt efter typ 20 omgångar !

  SvaraRadera
 34. Ni som skriver att det är löjligt att tjöta om avgång efter 2 matcher - vara ni inte vakna alls under förra året?

  Det är inte 2 matcher - utan snarare 32 matcher.

  IFK gjorde bort sig i höstas när de inte bytte direkt.
  De har indirekt valt detta kaos.

  SvaraRadera
 35. tumppigo/ Enligt samma logik (räkna förra säsongen) så borde ju även 2007 och 2009 räknas med? Guld och andraplats har han ju även från förut, men så funkar det ju inte, man brukar ju inte välja ut lite matcher här och där från åren när tabellen räknas utan ÅRETS TABELL. Jisses.

  SvaraRadera
 36. Laphroaig BaraBen12/4/11 21:03

  anonym 20:41/ Jag vet att det här är svårt för dig som Gaisare att förstå, men Blåvitt spelar inte för att bli "bäst i stan". Det är helt irrellevant för IFK Göteborg. Ni får mer än gärna bli bäst i stan om vi ska ha en fiaskosäsong, det är helt jävla irrellevant. Blåvitt spelar för att ta GULD och det är inget du begriper dig på käre gaisarvän. Bäst i stan? Sicket skämt.

  SvaraRadera
 37. Nej, jag skrev "sämst i stan". Ni tar inte guld och blir sämst i stan. Joseru, så blir det:-)

  SvaraRadera
 38. Hoppas ni sketungar är nöjda, näthatet lär ju troligen bidra till harmoni och bättre spel på kamratgården.

  SvaraRadera
 39. N E E E E J, inte Is-Daniel igen. Han är fan sämre än Jakob.

  SvaraRadera
 40. rosa fjolltröjor

  SvaraRadera
 41. 12/4/11 21:08

  Du är ju helt tappad. Det börjar bli dags för er småbröder att förstå att guld är det enda som betyder något för oss.

  Ska Lillebror GAIS någonsin fokusera på att ta guld? Ni firar derbysegrar (Wow, en på.. Hur många år är det nu?) som SM-GULD. Fy fan för att hålla på ett så meningslöst lag som GAIS.

  SvaraRadera
 42. Ergonomi: Både 2007 och 2009 var spelet USELT. Att det gick såpass bra är nästan synd. Det är det som gjort att JO har fått fortsätta över vintern.

  Allsvenskan är mogen för ett modernare spel - se Malmö t.ex. IFK borde vara med där i fronten, inte hänga kvar i den dynga som vi har visat.

  SvaraRadera
 43. Alla dessa avgå JO-anhängare är inget annat än förrädare till IFK.
  Ni kan börja hålla på gnaget eller nåt som passar er bättre. Försvinn från IFK, förrädarjävlar.

  SvaraRadera
 44. Ang. "fjolltröjorna" så får man nog välja sina kritiker. Blir man hånad av motståndarfans à la "Anonym 18:53" så kvittar det för min del. Stade Francais Paris har alltid spelat i rosa tröjor och har tack vare det dragit i hur mycket pengar som helst på sina profilprodukter. http://www.stade.fr/

  SvaraRadera
 45. Bara för att fjolliga fransoser har lirat i rosa fjanttröjor innebär inte att stolta IFK måste förnedra sig på samma sätt! Fy fan!

  SvaraRadera
 46. 11:43 >>

  Men vad har de rosa tröjorna med denna artikel att göra? Tröjorna är klockrena, och det kan väl bara vara killar som är osäkra i sin manlighet som har problem med dem.
  Kom igen och slut upp mot Helsingborg nu!

  SvaraRadera
 47. Anonym 18:53: Gaisare! Om inte, så tycker jag synd om dig så går och mår dåligt över det. Ta dig i kragen för fan.

  SvaraRadera
 48. AVGÅ jonas olsson för allas trevande och för klubbens bästa ut med jonas olsson och in med någon ny

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.