2010/01/08

2010 års absolut argaste Gaisare

SILLY SEASON. Pär gick till Blåvitt, Wanderson måste säljas för att hålla ekonomin uppe och nu lämnar även Mattias Lindström till Helsingborg. Denna massflykt från Gais innebär att de grönsvarta supportrarna är förbannade. Rejält, till och med.
"Ni lever våra drömmar, spelarkräk!
Ni gör det roligaste som finns och tjänar grymma pengar på det, riktigt bra i vissa fall. Vi betalar era löner med våra årskort och vårt intresse. Vad livet ännu inte lärt er är vad lojalitet, respekt. moral och etik är för något!
Och ni utnyttjar det fullt ut.

Genom att utnyttja oss som bryr oss om fotboll som de fotbollsfnask ni är pissar ni på era kunder, hugger knivar i våra hjärtan och förstör allt vad fotbollen heter.

Mattias, du sätter hela GAIS i skiten något så djävulskt när du sviker vår förening efter bara ett år. Att du kan med efter att vi grävt upp dig ur någon alpgrav och satt dig på en fotbollsplan igen. Fy fan!
"
I sak kan man väl egentligen bara hålla med. Många fotbollsspelare i dag talar om hjärta och klubbkänsla, men det är enbart ett fåtal som faktiskt står upp för de orden med sina handlingar. Samtidigt kan man ju undra vad för koppling Mattias Lindström skulle ha till Gais som gör att han skulle nobba en dubbel lön i gamla klubben HIF framför att harva kvar i ett mediokert grönsvart på nedre halvan av tabellen?

Det är svårt som fan att inse sina begränsningar, jag vet. Precis på samma sätt som vi blåvita tvingats inse att vi inte är ett lag för Champions League som vi en gång var så måste Gaisarna bittert inse att de inte är ett lag för seriesegrar och guldstrider, som de faktiskt var en gång i tiden. För länge, länge sedan.

31 kommentarer:

  1. Väntar på första kommentaren där vi blåvita är radhusnissar i filttoffler och Schytts i steron...

    Fuck off gais

    SvaraRadera
  2. Är detta en Gaisblogg? Snälla Baraben, kan vi inte bara skita i den jävla luffar föreningen?

    Uppmana istället folk att skänka pengar till eran träningslägerbevakning.

    SvaraRadera
  3. hahahahaha ska en spelare nobba dubbel betalning i sin gamla klubb för att stanna i Gais på emotionell grund? inte speciellt klyftigt.

    SvaraRadera
  4. Anonym 14:00/ Vi på BaraBen.com ser över, reagerar och reflekterar på hela fotbollssfären, inte enbart Blåvitt. Det har vi alltid gjort, det kommer vi alltid att göra. Det är inskränkt och marginaliserande att enbart fokusera på sig själv och inte på den omgivning som formar en.

    SvaraRadera
  5. GAIS överlägset bäst av de allsvenska klubbarna på att sälja spelare: 22 miljoner på ett par veckor. Marknaden iskall för "stjärnor" som Hysén, G Svensson och Obolo.

    SvaraRadera
  6. Fan mycket bra skrivet för att vara gaisare.

    SvaraRadera
  7. re: anonym 14:37

    Att vara bäst på att sälja spelare och få in pengar istället för att ha kvar ex Hysen? Varför skulle det avra bättre?

    Sedan är ju faktiskt Obolo på väg bort

    SvaraRadera
  8. Varför ska fotbollsspelare vara lojala mot ett lag livet ut?
    Om en bilbyggare byter från SAAB till Volvo elelr en ICA anställd byter till Hemköp ska då det stå en folkhop utanför dennes hem och skandera "svikare", "arbetshora" etc??

    Väx upp och inse att fotbolls spelare på elitnivå är ett heltidsjobb och inte ett fritidsintresse som på farfars tid!

    SvaraRadera
  9. Den blåvita revisionismen tar sig till nya höjder/djup. "...då de plockat X antal spelare från Blåvitt under 00-talet".
    Om vi hade plockat spelare, så hade valet ibland sett helt annorlunda ut, det kan jag lova dig.
    När det handlar om bra spelare som byter klubb, så har det i modern tid alltid varit spelare som har lämnat Grönsvart för lillebrodern (minns du Magnus G och Järelöv?). Och det är förstås alltid känsligare.
    Grät ni stora floder när vi "plockade" Hvenfeldt, Olof M, Rosen, Hasse B, Sandklef? (Med all respekt för vad dessa herrar uträttade för oss. De gjorde det till och med riktigt bra.)

    Varför kan Pängar inte bara erkänna vad det handlar om? Stålar, förstås. Om summorna du skriver stämmer (de låter som om de skulle kunna vara riktiga), så tror jag nog att värmlänningen har ganska lätt att flytta genom skogen. Minns bara när vi snodde honom strax innan han stämplade in hos rödblått förra året. Det handlar om stålar, mer än om högre nivåer och utveckling.
    Fan, för ett drygt år sedan spelade Pängar i division 1 och 2. I GAIS utvecklades han till U21-landslagsman. Är han missnöjd med det sportsliga? Eller är han en första klassens Moderna fotbollens-prostitute? Jag tenderar att tro det senare.
    "Han är blåvit". Men kom igen nu. Born and raised together, I assume?
    Lindström skall ha en liten eloge för att han faktiskt säger att det ekonomiska spelar in nu när han välder Hbg. Även om han lägger till att också det sportsliga är bättre, bara för att inte framstå som alltför pengakåt.
    I Pängars uttalanden har aldrig det ekonomiska nämnts, överhuvud taget. Varför kan han inte vara ärlig?

    Jag hoppas att Spong skickar Pängar av banan hårt och brutalt, i första derbyt i vår. Det vore så skönt.

    "...och gör sedan drömbytet". Ursäkta mig, men jag spyr på blåvitas jävla självgodhet och -förhärligande. Vad fan tror ni att ni är?

    SvaraRadera
  10. Frågorna som man skall ställa sig är:
    Vill vi sälja Gurra och Hysén?
    Måste vi sälja dem för att överleva som förening?
    Flyger Håkan Mild jorden runt för att hitta ett division 3 lag på Malta som har någon pokermiljardär i ryggen för att kränga vår bästa spelare?

    SvaraRadera
  11. 14:59: Blåvitt erbjuder väl mer än pengar? Till exempel faciliteter i världsklass, Sveriges bästa talangförvaltare och ett europeiskt kontaktnät (både aktivt och passivt) som ger helt andra karriärsmöjligheter om ett par år.

    Men helt ärligt, handen på hjärtat och så vidare, så erbjuder Blåvitt något som verkligen spelar roll hos en ung fotbollsfantast: spel hos Sveriges mesta mästare, hela Sveriges Blåvitt.

    SvaraRadera
  12. Lite småkul att ordet inskränkt kommer från Holger.

    SvaraRadera
  13. Helt ärligt alla GAISare vad hade ni gjort. Vi ser det omvända, ni är födda till GAISare får chansen i blåvitt att bli bra fotbollspelare tar den chansen och utvecklas bra där och nästa år får ett bra bud ifrån GIAS som är laget ni har hållit på sen ni föddes. HADE INTE NI TAGIT DEN CHANSEN?!?

    SvaraRadera
  14. faciliteter i världsklass ????


    Varför vill Mild riva Kamratgården o bygga nytt
    Vi har inte ens en fullplans inomhus hall i gbg !

    Det finns mängder av sådana hallar i andra småbyar i vårt land

    SvaraRadera
  15. Faciliteterna och tränasteamets storlek och kompetens är åtminstone bra mycket bättre än övriga Göterborgslag.
    Dock inte världsklass direkt.

    SvaraRadera
  16. "Faciliteter i världsklass". Dagens mest inskränkta!

    SvaraRadera
  17. Sista anonym. Blåvitt HAR iaf en inomhushall, det är mer än man kan säga om GAIS som vill men ändå inte vill låna vår hall. "Nae vi vill inte gå in i fiendeland, bättre att vi skippar träning med fotboll" Det resonemanget leder direkt ner till undre halvan, utan att passera IFK.

    Till anonym 14.59. Kan du skriva lite mer skit eller? Du postade exakt samma grej på sportsday.se två gånger. Vad vill du? Gais är en B-klubb i Sverige, IFK är en A-klubb. Klart som fan alla spelare som får chansen att byta upp sig gör det. Sluta grina på att vi snor era spelare och satsa på att bli bra så ni någongång kan få dom bästa spelarna att gå till er.

    SvaraRadera
  18. Otroligt snett om klubbarna ska kunna kräva sån lojalitet av spelare utan att spelarna kan kräva nåt tillbaka. När hände det senast att gais betalade en gammal uttjänt spelare lön bara för att vara snälla? Nej, "lojalitet" gäller bara en väg: spelarna ska lojalt strunta i löneökningar och långsiktig trygghet men platsar de inte så åker de ut asap. Hur tog gais hand om ungdomsspelarna de kickade trots att de ville stanna kvar? Gaislojalitet? Skitsnack.

    SvaraRadera
  19. Fattar inte riktigt vad gaisarna är ute efter? De flesta verkar väl vara något sådär överens om att klubbkänsla etc etc, är något väldigt sällsynt i dagens elitfotboll.

    Men i Lindströms fall tyder det mesta på en kille med väldigt stark klubbkänsla, om än inte för Gais. Fostrad i HIF och krävde en klausul i kontraktet att kunna gå till HIF för en låg summa. Hur många såna spelare finns det i dagens elitfotboll (spontant kommer jag bara tänka på Fredrik Risp)?

    Gaisarna blir rasande över spelare som spelat en (!) säsong för Gais, för att sedan återvända till sin "moderklubb". Man spyr samtidigt galla över spelare som lämnar klubben, för att svika alla supportar, och att uppföra sig som horor. I samma veva vill man givetvis värva "spännande spelare" (dom spelarna kommer gissningvis från en klubb vars supportar möjligtvis också blir lite gramse).

    Hur jag än vrider och vänder på detta, så löser jag inte den ekvationen. Är det detta som kallas för att "lära sig räkna med Gais"?

    SvaraRadera
  20. Gais vill ha in alla i sekten, men man får inte lämna.

    Tro fan att inga spelare vill spela där till slut.

    SvaraRadera
  21. man kan inte förvänat sig att en spelare ska få ett hjärta för en klubb efter bara ett år... däremot om han hade spelat i gais hela karriären o inte haft nån anknytning till hif så hade jag förstått att de hade blivit jävligt sura

    SvaraRadera
  22. 14.37 Du har redan glömt av att vi sålde Wernbloom för 30 miljoner i höstas? Och han är många klasser sämre än vad Wanderson är.

    SvaraRadera
  23. 14.37

    Dessutom, 15 miljoner för Wanderson när han är värd 50 miljoner enligt Axen? Och ni som ville ha minst 30 miljoner för Wanderson i början.

    Jag kommer nog aldrig förstå mig på denna gaismatte.. menmen, sålänge ni är nöjda så. Haha.

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/gais/article5813568.ab

    http://www.fotbollskanalen.se/1.1323067/2009/11/09/wanderson_jag_vill_till_chelsea

    SvaraRadera
  24. marknaden e stendöd.

    hysen vill ju oxå säkra sin ekonomiska framtid men inga bud.

    Inte på några andra AS spelare heller

    SvaraRadera
  25. Andledningen till att vi GAISare blir rasande på Mattias lindström är att GAIS har hjälpt den killen så mycket genom att köpt han från någon "jävla alpklubb" någonstans i Europa. Men vad får GAIS för det?
    Inte ens mer pengar än vad man köpte honom för. Jävla dåligt klausul jag vet. men man måste trots allt visa lite respekt åt klubben som sjutsade upp killen på marknaden igen. Han hade aldrig varit välkommen hem till HIF om han inte hade spelat i GAIS en säsong först.

    SvaraRadera
  26. Likafullt...

    Om Gais accepterade klausulen i Lindströms kontrakt kan man knappast tycka illa nu. Det var förutsättningen för att han skulle komma till Gais och alla inblandade visste det. Ett kontrakt är ett kontrakt, och man kan knappast vänta sig att en anställd ska tacka nej till ett bättre jobb, speciellt i en bransch där en kort svacka eller oväntat chefs(tränar-)byte kan leda till petning och sportslig utfrysning.

    Ni fick under ett år använda en bättre spelare än ni egentligen hade resurser till, och nu gör verkligheten sig påmind. Tråkigt, men fullkomligt naturligt.

    SvaraRadera
  27. 18:11: Gais är en klubb sunkiga föredettingar går till för att, ironiskt nog, kunna gå på avgiftning, innan man hamnar där man vill, i det här fallet Helsingborg. Får Gaisarna inte lite självinsikt om klubbens status kommer de aldrig bli lyckliga.

    Hur många gånger nämndes inte Blåvitt som "lokalkonkurrent" i depaklet med Pär Ericsson? KONKURRENT? Ha :D

    SvaraRadera
  28. Indonesien har fan inte speciellt hårda lagar. Du är dum i hela huvudet, håll dig till Phuket, nolla.

    SvaraRadera
  29. @ Anonym 18:11

    Ger ni Dime nytt kontrakt då för att han hjälpt er så mycket tidigare? För ni är väl lojala klubben?

    SvaraRadera
  30. Magnus G, vi får väl hoppas att Pär klarar sig bättre än så...
    Fattade inte riktigt vad den anonyme GAIS ville säga. Men blev bara förvånad över att han tog upp Järelöv och gaisarn i fall där blåvitt köpt över bra spelare, ok för att Järelöv gjorde det bra när han spelade men jag minns honom mest som skadad... Magnus gaisarn minns jag mest för killen som lyckades missa när ingen annan gjorde det...

    SvaraRadera
  31. Jag kan bara hålla med om att lojalitet inte finns längre i dagens proffs fotboll. Hade jag varit gaisare så hade jag med varit besviken om en spelare lämnar för värsta rivalen! jag minns när Sol Campbell lämnade Spurs för arsenal, fy fan vad jag hatar den gubben! Vi Blåvita lever i lyxen att vi är sveriges bästa lag så då går ofta inte en spelare från oss till våra värsta rivaler. Det finns absolut tillfällen då spelare gått till rivaler men då kommer dom tillbaks från proffs utomlands! Det enda exemplet jag kommer på är Långås! Men på allvar så va han ingen förlust.

    summa sumarum Jag förstår gaisarnas vrede!
    Heja Blåvitt!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.