2010/01/03

"Det finns inget som släcker törsten..."

OFF SEASON. Vi är nu några dagar in i Januari och ett nytt år, det är tre månader sen sista matchen för Allsvenskan 2009 spelades och det är nästan tre månader kvar tills första matchen i Allsvenskan 2010 spelas. Jag stod och väntade på bussen för någon kväll sedan, som förövrigt vägrade att komma. Det kändes som ett hån från busschauffören, att han visste hur äckligt kallt det var och med avsikt gjorde så att jag skulle få stå där och vänta tills jag dog. Jag var inte ensam på väg mot himmelen utan två äldre män stod vid min sida. Dom två äldre männen stod och diskuterade väldigt intensivt om något, jag försökte lyssna med förstod inte riktigt vad dom pratade om, jag spetsade mina öron och förstod efter en lång stund att det var hockey. Då slutade jag tjuvlyssna och började drömma mig bort från kylan istället.

Allsvenskan känns så fruktansvärt långt bort just nu, så fort man går ut blir näsan rödare än den fullaste alkoholisten. Tänderna skakar så mycket att jag är rädd att dom ska gå sönder. Dom isiga vindarna går genom ben och märg oavsett hur mycket kläder och underhudsfett man har. Och sen den där jävla snön, eller bristen på den. Pissvinter! Försvinn!

Vad ska man egentligen göra såhär på vintern i väntan på mars? Ansluta sig till scandinavium för att försöka skaffa ett intresse för hockey? Nej. I ett tappert försök spelade man en hockeymatch på stora Ullevi med en mindre framgång, men nej, det finns inget som släcker törsten i en Fotbollsfanatikers kropp som fotbollen gör. Men kanske mysa framför en vedeldad brasa med en varm kopp kaffe? Nej, jag har ingen eldplats och jag hatar kaffe. Det blir att sitta apatisk i soffan och repetera texterna till alla klackens ramsor, uppdatera IFK Göteborgs hemsida två gånger i minuten för att se om det har hänt något nytt och ligga och krama årskortet.

Nu kanske vissa av er tycker att jag kan vända mig ut i Europa för att njuta av fotbollen som spelas där, ja i och för sig, Barcelona bjuder ju upp på riktigt sevärda matcher nu och jag hejar väl som mest på Liverpool efter blåvitt men det blir aldrig samma kärlek, aldrig samma känsla.

Ingenting kan mäta sig med en matchdag, promenaden ner till Ullevi, förväntansfull och stissig. När man strålar samman med diverse blåvitt folk och möter deras blickar, fokus, eld och framgång. Vissa ögon har inte sett mycket, andra har varit med sedan berlinmuren byggdes. Man går i ett tåg likt en vallfärd mot något som betyder något mer, mot grindarna som vi måste passera för att komma in i vårt andra hem, in till våra platser. När jag sätter mig hör jag klacken, det dånar av trumman och alla stämmor som smälter samman till en oövervinnerlig röst, ser hur grabbarna på planen värmer upp och känner på boll, jag känner doften av blött gräs. Spelarna går in i sina omklädningsrum och kommentatorn börjar presentera sig och välkommnar publiken. Sen smäller det, man hör musiken, vi ställer oss alla upp och sjunger, nu är det match.



ÅT HELVETE MED VINTERN!

15 kommentarer:

  1. Vintern är inte problemet. Håkkyn är helvetet.

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med dig fullt ut!
    Jobbigaste tiden på året när det är uppehåll och man inte får se på sitt käre blåvitt.

    SvaraRadera
  3. Gubben i vänsterkant ser helt svältfödd ut.. haha.

    SvaraRadera
  4. det två månaderna sen sista matchen har varit jäkliga ,kan det inte bara dra igång nu så vi får visa vilka som är BÄST 2010!!

    SvaraRadera
  5. det har bara gått två månader... TVÅ!

    SvaraRadera
  6. hey, jag undrar bara vad det är 33 dagar kvar till? Räknade idag att det är iaf 69 dagar kvar till den 13 mars, längtar så jag håller på att dö. (:
    2010 är året då 18 ska bli 19! <3

    SvaraRadera
  7. 33 dagar kvar till första träningsmatchen på hemmaplan.

    SvaraRadera
  8. Håller med fullständigt. Jag tittar mer på fotboll under vintern än någonsin annars, med Premier League och La Liga och allt vad det är, men det är ju en helt annan avdelning av hjärnan som aktiveras. Längtan efter Allsvenskan och att få se Blåvitt lira är just nu riktigt, riktigt stor. Alla till Valhalla.

    SvaraRadera
  9. Anonym sa...
    "det har bara gått två månader... TVÅ!"

    En mening börjar alltid med stor bokstav, så de så...

    Instämmer med dig Ida M...

    /J.A

    SvaraRadera
  10. om det var 3 månader sen sista matchen var, borde det ju bara vara 2 månader kvar. Februari redan.

    SvaraRadera
  11. BB/ Första träningsmatchen!

    SvaraRadera
  12. Gillar inte IFK, tål inte Alexandersson och jag tycker stolpskottet Hysén är ett skämt...

    Måste ändå säga att det här var bra skrivet, och hymnen är bäst i världen. :)

    SvaraRadera
  13. Bra poäng - men tyvärr måste jag säga att jag tkr du skriver riktigt uselt. Klyschigt och lame...

    VAR E OLOF?

    SvaraRadera
  14. Det är bara barn och gravida som inte dricker kaffe.

    SvaraRadera
  15. Försökte dämpa abstinensen med att installera FM2010 och dra igång säsongen med Blåvitt. Visserligen gick resultaten min väg men jag ledsnade ändå rätt fort så jag la ner. Mitt nyårslöfte till mig själv är att se fler hemmamatcher på plats. Bor inte i GBG

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.