2010/01/24

Blåvitt har Sveriges bästa supporterjournalistik

TRÄNINGSLÄGER. På måndag reser IFK Göteborg för sitt första av två träningsläger nere på den tidigare romerska provinsen Cypern. BaraBen tog för ett par veckor sedan initiativ till en överenskommelse med Alltid Blåvitt (på Svenskafans) om att dela upp vår bevakning av årets två IFK-läger. Detta för att öka graden av supporterjournalistik och den rapportering som sker kring laget nerifrån Medelhavet - som reaktion på hur två team bevakade ett och samma läger under 2009.

Så från och med måndag kommer Alltid Blåvitt att leverera färska rapporter från det första Cypernlägret här medan vi från BaraBens sida ansvarar för bevakningen av läger två, i slutet av februari.

Basen för det första lägret blir Larnaca, där Blåvitt tränar och spelar en match under perioden 25 januari - 2 februari. Sedan en dryg vecka har förre backhjälten Fredrik Risp tränat med den blåvita truppen som del av hans uppladdning i de senaste försöket att hitta en ny utländsk klubbadress. Ironiskt nog spelas även en av matcherna nere i Larnaca mot just FC Moskva (31/1), det lag som Rispen härnäst bokat in provspel med...

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Läger två går av stapeln i östra delen av Cypern, där blir IFK Göteborgs bas den på sommaren så karaktäristiska partystaden Ayia Napa. På vintern är "Napa" dock lite av en kåkstad, vilket även förklarar deras nysatsning på internationella fotbollsturneringar och träningsfaciliteter i toppklass. De försöker generera en ny fotbollsturism under månaderna som de galna engelska, schweiziska och norska ungdomarna inte hittar dit...

Till läger två är inte matchschemat ännu inte spikat, men en sak är i varje fall säker - det blir inget svenskt motstånd på cypriotisk mark:
– Under både lägren är tanken att vi ska spela två matcher mot internationellt motstånd, säger Teddy Olausson till officiella.
IFK spelar dessutom en träningsmatch mot Ljungskile SK på avresedagen (Valhalla, 21/2 klockan 13:00) till Ayia Napa-lägret, vilket naturligtvis indikerar att de två matcher som ska spelas på Cypern blir senare under veckan. BaraBens team planerar naturligtvis att vara på plats för bägge matcherna som blir IFK:s generalrepetition inför Allsvenskan 2010.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Bortsett från ett varmare klimat än det i vinterfrostiga Sverige så kommer IFK Göteborg ner till ett nytt och fortfarande växande sportcenter strax norr om Ayia Napas centrum.

I Agia Napa Municipality Centres officiella presentation av sina anläggningar - som skickas till nordiska fotbollslag - presenteras anläggningen på följande sätt:
"The Athletic Centre features a multi-activity hall "Palais de Sport", an outdoor amphitheatre, shooting-range, tennis courts, football pitch, ancillary football pitches, basketball courts, volleyball courts, mini-golf, park, moufflon park, children's playground, indoor handball, riding centre, swimming pools, etc.

Sixteen football grounds are operating (se bild), fully equipped with the most advanced facilities. Various football tournaments are organised during late January and early April. Already a number of football teams from various European countries come to train in Ayia Napa during the winter months."
Så här kommer IFK Göteborg inte bara ha möjligheten att nyttja hela sexton fotbollsplaner, varav en är Agia Napa FC:s hemmaarena, utan även ha tillgång till allt från tennisbanor till ett ridhus. Dock framgår det inte om Susanne Haby är den som driver ridhuset.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Då Svenskafans.com nu för tiden ägs och förvaltas av Stampen-gruppen så skickas Alltid Blåvitts team ner till Larnaca-lägret på "Hjörnes bekostnad". Utöver detta pågår som bekant även BaraBen.com:s supporterinsamling för att få iväg vårt team till Ayia Napa-lägret i slutet av nästa månad. Två läger, två olika team och bägge dessa utan finansiering eller direkt koppling till själva moderföreningen IFK Göteborg.

Det är vad som kallas supportermakt.

Redan innan vi fått se resultatet av bevakningen från Cypern-lägren så har själva organisationen och passionen visat hur blåvita supportrar vid ännu ett tillfälle haft en förmåga att engagera sig och delta i gemensamma projekt i den kamratanda som visat stryka i allt från LM4, SKÄ, Supporterunionen, Levande Sittplats. Sammanslutningar - där människor med olika bakgrunder rört sig åt ett gemensamt håll tack vare den gemensamma nämnaren - passionen för IFK Göteborg.

Därför vill vi i dag skänka ett stort tack till namnen på den här listan, namnen och pseudonymerna som hittills skänkt sina surt förvärvade slantar till insamlingen för att få iväg ett team till Cypern. Nu har vi passerat halva vägen för att täcka de basutgifter som krävs för bevakningen av Ayia Napa-lägret och hoppas kunna stå för i varje fall hela resan och login för vårt team.

Skänk ditt bidrag till Plusgiro:
438346-9 och få bevakning från Cypern!

14 kommentarer:

  1. tag med videokameran ner

    SvaraRadera
  2. Japp, den åker med. Ryktas om att det blir väldigt mycket rörlig bild från lägret just i år...

    SvaraRadera
  3. Borde det inte vara i Blåvitts intresse att ta med en mediagubbe från egna leden till sina träningsläger som kan filma och skriva om Blåvitts träningsläger. Så har ert ständiga hatobjekt AIK gjort. Blackbeat har haft jättebra reportage från AIK:s läger i Singapore. Tänk på att ni har den bästa sportbloggen i Sverige och det borde Blåvitt också fundera på och boka en biljett till...

    SvaraRadera
  4. Läste på fotbollskanalen för ett tag sedan att blåvitt spelar en match första lägret och tre andra lägret. På officiella är veckoprogrammet uppe nu och där står träning alla dgr + en match

    SvaraRadera
  5. Håkan Mild måste vara världens sexigaste man alltså. Jävlar va het han e den mannen! // Mattias.

    SvaraRadera
  6. Några supportrar som vill dra igång en cypern-invasions-resa?

    Hade varit coolt att chatra ett plan eller nåt

    SvaraRadera
  7. Mattias/ Det är skönt att ni IFK:are visar öppet den homosexualitet som är er grej.

    SvaraRadera
  8. @ Grönsvart:
    Det kanske hade varit fler grönsvarta homosexuella om Christer Wallin bara hade varit lite hetare. Eller ganska mycket hetare. Väldigt mycket hetare.

    Men vad är det för fel på att vara homosexuell? De har oftast jobb och ett lyckligt liv, till skillnad mot alla alkisar som sitter i Gais-keps utanför olika Systembolag runt omkring i stan. Och detta är dagens sanning i det ironiska samhället.

    //Johan

    SvaraRadera
  9. Jag skulle lätt skilja mig från min fru om jag fick vara med Håkan Mild. //Mattias

    SvaraRadera
  10. Det här var märkligt, värsta pushen för Alltid Blåvitt när det verkar vartt rena kriget mellan Baraben och de inatt...

    SvaraRadera
  11. @ anonym 13.31
    Kanske just därför? Bara onödigt att bråka i de egna leden. Drar ner på stämningen nåt för jävligt när "ledande" supportrar hetsar mot varandra. Sköt sån skit inofficiellt istället och ha en enad front utåt.

    SvaraRadera
  12. anonym 13:31/ Det är väl asgött att Frankie går mot strömmen och visar att man inte behöver bråka med varann bara för att man inte tillhör samma gruppering?

    SvaraRadera
  13. Anonym 13:31/ Det var en diskussion på ett forum, inte ett "krig". Diskussioner på internetforum är inte jordens undergång eller något speciellt allvarligt. Fler borde sluta ta sig själva på så stort allvar och slappna av lite...

    SvaraRadera
  14. alltid blåvitt suger getpung

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.