2010/01/21

Vi är bäst och vi vet det

BLOGG-GALAN. Förra året vid den här tidpunkten skulle jag och feldgrau åka upp till kungliga hufvudstaden och bara hämta hem vårt pris för bästa sportblogg för 2008. Det blev inte riktigt så. Marcus Birro sopade hem det och när man fick se hur få röster som skilde så kändes det rätt surt ändå. Speciellt med tanke på att det var just Birro som vann.

Senaste tiden har jag nämligen börjat störa mig än mer på herr Birro än vad jag trodde var möjligt. Visst, han skriver vackert och fint och poetiskt på ett sätt som jag kanske aldrig kommer kunna göra. Han kan beskriva platser och saker med fina liknelser och så. Jättefint. Men allvarligt talat, hur kul är det att läsa hans texter som hela tiden handlar om samma saker, om och om och om igen? Han skriver om hur fin och vacker den italienska ligan är och hur mycket han tycker om den när alla vet att det är ungefär lika kul att titta på den som att titta på en slaskig, grå, nedpissad vante. Alla vet att den suger hästdongel numera om man jämför med de andra "bättre" ligorna ute i Europa. Avblåsningar, filmningar, gåfotboll, löparbanor, öststatsproduktion och så vidare. ”Åh, nej, buhu, kanal nio har lagt ner Serie A!” Det är för få som tittar. Tro fan det.

Eller att han är nykter nu efter att ha druckit några öl för mycket i sin ungdom. Hallå eller, vem fan har inte gjort det? Och italien som är så vackert bla bla bla… Ja det är det väl säkert men vafan har det med fotboll att göra? Eller hur ”fint” det är att hålla på Öis och att alla som håller på Blåvitt minsann är mainstream och inte lika vackra som dom som håller på Öis. Eller hur.

Och så håller det liksom på. Den ena tarvliga jävla skittexten efter den andra. Tro nu inte att läser skiten regelbundet, men när jag var tvungen att uppdatera mig inför att skriva den här texten såg naturligtvis allt ut som vanligt.

Jo, vi träffade ju Birro också, det var verkligen en upplevelse. Jag och feldgrau gick fram och hälsade på Birro och hans sällskap för kvällen David Fjäll. Och det skall sägas direkt att Fjäll var verkligen hur trevlig som helst, lätt att prata med och skojade och höll på. Det var inte Birro. Han stod i en svart hoodtröja med mobilen i högsta hugg och skrev sms. Först tog han knappt notis om oss, eller något annat för den del, innan han till slut kunde lyfta blicken och sträcka ut handen efter att Fjäll typ fått trycka till honom i sidan. Efter det försökte jag prata ett par fraser med honom, jag brukar ändå ha rätt lätt för att prata med folk. Icke den här gången. Han stod där i sitt mörker och var extremt nonchalant och inne sig själv. Som att prata med en svart filt.

Nu är ju visserligen inte Birro nominerad i år så då är det bara att släppa ämnet på en gång. Ovanstående text är egentligen bara något jag burit inom mig ett bra tag, och som nu var tvunget att komma ut.

Hur som helst angående den här galan som återigen är på tapeten så tycker jag faktiskt att vi har varit bäst i år. Förra året var vi förvisso nästan lika bra, men då var allt nytt och man tänkte väl lite annorlunda kanske. Vem som skrev bäst och så där. Men det vi har som de andra saknar är bredden och nyfikenheten på att ständigt leverera nytt. Visst, alla skriver om sport – och framförallt fotboll – på olika sätt, men när de andra har i stort sett bara text, länkar och kanske nån bild i sina inlägg bjuder vi på följande: Web-tv, web-radio, egenproducerade videoklipp, andra klipp, listor, nostalgi, egna matchrapporter, bildreportage, direktbevakning, bevakning utomlands, supporterkultur, spelarblogg, humor, hån, GP-kritik, internationellt, egen klädaffär, kritiska artiklar, hyllande artiklar, frågande artiklar, avslöjanden, skandaler, Glenn, arrangemang som samlar hundratals, resor, bojkotter, egna krönikor, gästkrönikor, feldgraus femma, chat och debatt och en jävla massa annat till det. Egentligen var det där bara ett urval som jag kom på just nu.

Fast egentligen, om vi inte skulle vinna skulle det knappast vara en katastrof ändå. För vad är det vi tävlar i egentligen? En pajasgala som är arrangerad av en pajastidning. Aftonbladet som varvar sin Kalle Anka-journalistik (eller kanske Anna Anka) med sina patetiska försök att rädda världen emellanåt. Som plåster på såren liksom för att de vet att de är en skitttidning. Aftonbladet fördummar tamigfan svenska folket och folk vet om det men ändå fortsätter vi läsa skiten. Precis som vissa fortsätter läsa Birro. Ni andra som läser det här har istället gjort ett mycket klokare val, ni har just läst Sveriges bästa sportblogg. Förra året, i år och alla andra år.

Vi är bäst helt enkelt och vi vet om det.

18 kommentarer:

  1. Birro är väl emot allt, det är väl hans pryl. Ta nåt litet gör det till mitt och hylla det, hur svårt kan det vara?
    Han var tröttsam för länge sen, att bara sitta och vara bitter är den feges utväg..

    SvaraRadera
  2. Hahahahahaha. Oj, oj, oj. Det var ord och inga visor det.

    SvaraRadera
  3. Hej clown, kom hit så vi får titta på dej2010-01-21 19:25

    Birro har alltid varit en idiot. Allt jävla snack om vad som är äkta och viktigt och att han minsann är POET osv, fast han i själva verket bara är en vanlig mediahora. Let's dance, din nolla.

    SvaraRadera
  4. Haha, fantastiskt! Birro är ju bara en tamare kopia på Ranelid när det gäller ordbajseri. Hans tjat om sitt jävla Roma är så sanslöst tröttsamt att hälften borde varit nog för kollektivt självmord bland hans återkommande åhörare.

    Bra sänkning av aftonblaskan också, att skiten toppar mest besöka site gång på gång är ta mig fan ett under som heter duga. Sporten kan duga i krig, men deras chockavslöjanden, hjältereportage, snyft-historier och dygnet runt bevakning på Linda Rosing för knappast det här landet framåt :)

    SvaraRadera
  5. Haha, skönt att sänka tävlingen innan man förlorat(?) :D

    Riktigt bra inlägg, lyckades inte bara i mening sammanfatta Baraben utan även i känsla.

    SvaraRadera
  6. Inget skryt, bara sanningar.

    SvaraRadera
  7. Härligt! BaraBen är bäst!

    SvaraRadera
  8. Oj vad bittert. Birro är en skön snubbe även om ligan han håller på är av sämre kvalitet. Skönt att du äntligen fick ventilera lite :D

    Hoppas ni vinner i år. Jag har läst er för mycket för att ni ska halka på målsnöret. Fortsätt med ert grymma arbete.

    sm-guld 2010

    /Patrik

    ps. Ja aftonbladet kanske inte är den seriösaste av tidningar men det är nog inte heller deras mål. Och med 5 miljoner (!) läsare på nätet håller nog inte alla med dig. Sportbladet är bra och det ska dem ha credd för.

    SvaraRadera
  9. Patrik: Du får det att låta som om kvalitét och publicitet per automatik har en samband.

    SvaraRadera
  10. Ja du Erling, inte riktigt alla som tycker att serie A är sanslöst tråkig. För mig är den underhållande. Men smaken är ju som baken...

    SvaraRadera
  11. Tycker faktiskt om Birro, på något vis. Han är för det mesta jävligt skön i Euro Talk och han skriver många bra och läsvärda texter , även om jag kan hålla med attman ofta får känslan "har-jag-inte-läst-detta-förut?". Kanske bör tillägga att jag inte alls tycker om att ni fratinerar med Gnagare(Fjäll) på galorna ni är på. Ta avstånd för fan!

    Kan också tilläga att David Fjälls sällskap på Gamla den 1/11 var ingen mindra än Glenn Strömberg. Försöker Fjäll att nästla sig in i den blåvita supporterskaran månne?

    SvaraRadera
  12. Jag må säga att du spikade den här texten till 100% Erling. Keep up the good work!

    SvaraRadera
  13. Fantastiskt bra skrivet. Underbar sågning av pajasen Birro och ännu vidrigare aftonbladet. Heja!

    SvaraRadera
  14. Birro är en löjd det har han alltid varit. Bra jobbat BB.

    SvaraRadera
  15. Tyvärr Erling, men numera är du och Feldgrau de enda som förtjänar några pris på denna blogg. Min röst gick till Bank/Niva.

    SvaraRadera
  16. erling är så jävla självgod att hälften kunde räcka.

    SvaraRadera
  17. Aftonbladet? Vad är det för skillnad på den å Hankins skvallerblaska?

    SvaraRadera
  18. Curling är ju din grej, Erling

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.