2010/01/19

Kim: "Jag kan vänta till i augusti med mitt beslut"

KÖPENHAMN/GÖTEBORG. Kim Chistensens nuvarande kontrakt löper ut vid årsskiftet, och Blåvitt har redan uppmanat målvakten till samtal om en förlängning av samarbetet, men dansken har valt att avvakta.
- Det är bra nog för mig att de vill förhandla, för det är ett tecken på att IFK är nöjda med mig, men jag tror kanske att det fortfarande är alltför lång tid kvar innan mitt nuvarande avtal löper ut. Så jag är öppen för allt, säger Kim Christensen.


Tänker du dig att om du kommer med i VM-truppen, så förändras din vardag på ett ögonblick?
- Jag tror att det kommer till att spela in, samtidigt kan jag komma med i VM-truppen som tredemålvakt. Men det skulle vara en bekräftelse för mig som målvakt att komma med till ett så viktigt slutspel att det fick mig att öka i värde och även ge mig fler alternativ framöver, säger Kim Chistensen till Ekstra Bladet.

Skulle du kunna tänkta dig att chansa och sedan dra ut på det hela till augusti innan du bestämmer dig?
- Jag kunde kanske skulle kunna göra det, men jag har haft en kanonsamarbete med Göteborg, så jag kommer definitivt inte göra dem sura och lämna varandra som fiender.
- De tog en liten chans, när de hämtade mig. Klubben hade ju haft en målvakt som hade en fast plats mellan stolparna i IFK i 10-12 år, och så de tog lite oprövad målvakt från Danmark.
- Jag har behandlats väl och vill också behandla dem väl, säger Kim Christensen till den danska tidningen från det danska landslagets bas i Thailand.

31 kommentarer:

  1. Ring Ravelli...

    SvaraRadera
  2. Kim du aer en dejlig dreng...vi elsker dej...

    SvaraRadera
  3. Bara det inte blir en fånig svekdebatt igen a´la Bjärsa. Kim är proffs och vill tjäna så mycket pengarsom möjligt. Inget konstigt i det. Det är bara för Blåvitt att gilla läget och scouta en ny målvakt, det är ju gott om tid. Han lär stanna säsongen ut.

    SvaraRadera
  4. Bonke, håller helt med dig, blir så trött på alla som inte inser den verklighet vi lever. Spelare är precis som vilka människor som helst dvs man vill tjäna så bra som möjligt. Låt oss hoppas att han stannar så länge det går, det är en kanon kille och målvakt.

    SvaraRadera
  5. I augusti kan han skriva bosman-kontrakt med en annan klubb/förening va?

    SvaraRadera
  6. Frys jäveln om han inte skriver på innan juni. Han har gjort en kanonjobb i IFK och verkar vara en trevlig spelare mot massmedierna och säkert privat. Men det är dags för oss att tuffa till oss. Skriv på eller nöt bänk, dansk. Så funkar det här i IFK. Det är signalerna vi måste skicka ut. IFK kan inte satsa på spelare som inte vill fortsätta för klubben. Sök aktivt efter en ny målvakt redan nu och spela in honom successivt under säsongen. Till Kim sålts (för småpengar för IFKs del, eftersom han inte vill skriva på nytt kontrakt) eller tills han får gå. Hårt sönderfrysen på bänken.

    /Tobbe

    SvaraRadera
  7. snälla stanna kim!

    SvaraRadera
  8. Nu är väl rubriken lite missvisande på den här artikeln?

    SvaraRadera
  9. Tobbe:

    Tack för dit klargörande om hur det inte ska gå till.

    SvaraRadera
  10. anonym 12:39/ Ja, det är en väldigt konstig rubrik att ha med tanke på att Kim svarar ja på frågan:

    Fråga: "Skulle du kunna tänkta dig att chansa och sedan dra ut på det hela till augusti innan du bestämmer dig?"
    Kim: "Jag kunde kanske skulle kunna göra det, men jag har haft en kanonsamarbete med Göteborg, så jag kommer definitivt inte göra dem sura och lämna varandra som fiender."

    Helt sanslös rubrik att säga att han kan vänta till augusti med sitt besked. Med tanke på att han säger att han kan vänta till augusti med sitt besked.

    SvaraRadera
  11. Mattias: Hur ska det gå till?

    /Tobbe

    SvaraRadera
  12. Håller med Baraben i sak här men tycker det är fel att skirva det som ett citat när det egentligen inte är det. Dock inget att uppröras över i detta fallet, då man inte som kvällstidningarnas fall vinklar det hela fel.

    SvaraRadera
  13. nyckelordet som baraben har med är ju KAN, han kan tänka sig att vänta till augusti. inget är klart än så länge och han vill ju uppenbarligen få chansen i VM och därefter bättra på sitt läge, förhandlingsläge mot blåvitt eller läge att byta klubb. det märks ju rätt tydligt i och med hans resonemang...

    SvaraRadera
  14. Vad fan är problemet? Om man är en duktig fotbollsspelare kan man la för fan skriva på ett långt kontrakt med sin nuvarande klubb. Är det sedan en utländsk klubb som vill ha honom, borde dem ju vara villiga att betala för hans tjänster. Så länge Kim gör bra ifrån sig tror jag att det finns klubbar som är berädda att öppna plånboken. Kim, skriv på nu! Gör oss rika.

    SvaraRadera
  15. Bra talat Tobbe! Visst måste man förstå att spelarna vill tjäna pengar, men de måste även förstå klubben.

    Risk för svekdebatt finns inte. Kim är tydlig med vad han vill. Han har dessutom ambitionen att inte lämna klubben i "bad standing" så att säga. Det är allt man kan begära av en kille som har spelet som jobb och inte är fostrad i klubben.

    SvaraRadera
  16. anonym 14:16/ Ja men det förutsätter ju att hans lojalitet till IFK är större än hans ambition att tjäna pengar i ett lag med större lönebudget...

    Tror du att det är så? På allvar? Efter allt "IFK-snack" om legosoldater i AIK så kanske vi borde rannsaka oss själva lite. Inköpta utlänningar har sällan en sådan kontakt med föreningen att de faktiskt ger tillbaka något ordentligt, inte ens Bjärsa hade det ju...

    SvaraRadera
  17. Vill Kim tjäna ihop till pensionen ska han få göra det.

    SvaraRadera
  18. "Jag kunde kanske skulle kunna göra det" ;D

    SvaraRadera
  19. Tobbe, skulle du vilja jobba för en arbetsgivare som betedde sig så fittigt?

    Det skulle vara en stor nackdel i konkurrensen om talanger om man började bete sig så.

    SvaraRadera
  20. Rubriken är ju helt fel...

    SvaraRadera
  21. Google translate igen?

    SvaraRadera
  22. anonym 18:37/ Jasså, har du hittat några fiktiva stavfel som bara finns i din hjärna nu igen?

    SvaraRadera
  23. Vi älskar Kim, om han skulle försvinna så är det ett stort tomrum att fylla, men är det något IFK har lyckats med genom alla år. Så är det att fixa en högklassig målvakt.

    Tror förresten han stannar, om inte Hysén blir såld efter den säsong han gjort så är det tveksamt om Kim blir det!

    SvaraRadera
  24. Smör/ Såld? Han kan gå som BOSMAN efter säsongen, ett kontrakt han kan skriva på i sommar. Därav, "han väntar till sommaren" osv...

    SvaraRadera
  25. Ge er nu Baraben! Överallt på flera olika sidor klagas det över rubriken. Kan ni inte bara acceptera att många tycker rubriken är dålig?

    För det första är det inte ett citat ni har i rubriken därför ska det inte vara ett citattecken. Dessutom svarar Kim i stort sätt bara att det inte är säkert att han skrivit på ett kontrakt till sommaren, men att han helst inte vill lämna klubben under sådana omständigheter.

    fråga: "Skulle du kunna tänkta dig att chansa och sedan dra ut på det hela till augusti innan du bestämmer dig?"
    Kim: "Jag kunde kanske skulle kunna göra det, men jag har haft en kanonsamarbete med Göteborg, så jag kommer definitivt inte göra dem sura och lämna varandra som fiender."

    Han svara alltså på en direkt fråga om han kan tänka sig att vänta med att skriva på kontraktet och han säger "jag kunde kanske skulle kunna göra det". Det betyder absolut ingenting. Han har inte skrivit på ett kontrakt och kan således inte säga att han garanterat skriver på ett kontrakt innan sommaren.

    SvaraRadera
  26. anonym 21:30/ Är du full? Haha, här diskuterar vi sportsdays rubrik, inte något annat...

    SvaraRadera
  27. ge dig nu anonym2010-01-19 21:44

    anonym 21:30- "han säger "jag kunde kanske skulle kunna göra det". Det betyder absolut ingenting."

    jo, det betyder att han skulle tänka sig det. kan du inte svenska?

    SvaraRadera
  28. 21.42:

    Nej det gör vi inte alls...

    SvaraRadera
  29. anonym diskuterar med anonym och anonym håller inte med anonym, nästa anonym vet inte vad det snackas om. kanske dags för folk att undeteckna debatten, idioter.

    SvaraRadera
  30. Jag hoppas att IFK klargör för Kim att om han inte skriver under så tar IFK sig friheten att leta och eventuellt värva en ny keeper och att den målvakten då kommer att konkurrera på lite andra villkor eftersom han har längre kontrakt.

    Inget fel i det som jag ser det. Kim vill se om sitt eget hus och den rätten bör även IFK ta sig.

    SvaraRadera
  31. Givetvis finns det en risk att man skrämmer bort unga talanger om man fryser för många spelare. Men så länge vi fortsätter sälja bra spelare utomlands för bra pengar är vi på rätt väg. Det är nämligen också en förutsättning för att spelaren i sig ska få speltid och på så sätt ha större chans att lyckas. Fortsätter vi så kommer många spelare se att man faktiskt kan bli såld även om man är knuten till ett långt kontrakt för en klubb. Jag tror att alla svenska klubbar måste tuffa till sig. IFK ska inte stå i sommar med en ny oprövad målvakt. Kim får bestämma sig. Och jag hoppas han tar pennan i sin hand, för han är grym! Men jag säger som en a-lagare på bondegatan i Stockholm idag. Han "är ingen Torbjörn Nilsson, inte ens en Maradona". Med andra ord: Han är ersättningsbar.

    /Tobbe

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.