2010/01/08

En resa genom Sverige mot guld.

OFFSEASON-HETS. Någonstans i Danmark ska det tydligen spelas matcher, att danska lag ens spelar i Allsvenskan är för mig ett frågetecken. De ställer inte heller upp med bara ett lag och inte med tre som förra året utan nu med hela fyra lag! Men det står väl ganska solklart att SM-Guldet inte kommer att hamna i famnen på någon alkoholiserad pölse-påg.

Om vi sedan jobbar oss uppåt mot Sverige så träffar vi ganska snart på ett gäng halvdanska wannabe göteborgare. I en stad där Per Gessle har sitt hem (Per Gessle är känd från popgruppen ’Roxette’ med låtar som ’Listen to your heart’ och ’The look’ ). Nej kära Halmstad det enda guld ni får kommer genom musiken, håll er till sånt ni kan.

På ungefär samma breddgrad fast på helt fel sida av vårt vackra land finner vi en stad som nog inte har uppdaterats ens lite efter det att Kung Magnus Ladulås gick i stöpet. Kalmar är Sveriges 35:e största stad och smålands tredje största tätort. Grattis(?). Men här lämnas inget guld i år.

Om vi klättrar vidare på fel sida av Sverige så kommer vi så småningom till vad som på papper kallas för Huvudstaden och i folkmun för Sveriges baksida. Där har de i år kunnat trolla fram tre lag, ett från söder, ett från Bromma och knappt ett från kloakerna. Djurparken lär väl knappast plocka hem något guld efter att nyss ha kämpat för sitt liv att ens få spela i Sveriges högsta division. Brommapojkarna spelar mest för att det är kul, och de 300 i publiken kommer till matcherna ibland för att titta på kändisar som Tobias Hysén, Anders Svensson och Henrik Larsson. Sedan till skadedjuren, det är som att låna ut leksaker till yngre syskon, de hade sönder pokalen 2009, och de kommer aldrig få låna den igen.

På baksidan får vi vänta en stund, tågen är som alltid försenade. Men sen åker vi upp mot Norrland. Såja framme i Sundsvall, fan! Vi åkte för långt, måste vända och DÄR ja DÄR har vi ju faktiskt Gävle! Gefle har aldrig vunnit SM-guld och lär väl aldrig göra det heller. Men de har en fin bock.

Och i en by nära Kumlaanstalten
hittar vi ett lag
till, Örebro SK. I Örebro gnäller man när man pratar, kan bero på att man aldrig har guldfest och dom flesta Örebroarna har därför svikit sin stad och hejar istället på andra lag. I Örebro hittar vi alltså Sveriges svar på medvindssupportrar.

Nu drar vi oss tillbaka mot framsidan igen...

Vänta jag glömde något
, just det. Åtvidaberg. Kära kära kära Åtvidaberg. Äh, jag har ingen aning om vad det här är för stad, by eller kanske socken och har därför inget att säga om den. Två guld har dom om jag inte minns fel, hur det kan stämma vet jag inte men i år blir det inget.

Nu så, Bästkusten. Vi börjar med farmarlaget BK Gothia Cup. Alla sitter vi som på nålar och väntar när ni ska satsa. Hobbyverksamhet?

In mot staden, Lillebror grön, lillebror grön av avund. Det såg ju faktiskt till en början av 2009 bra ut för er, men sen kom omgång två. Inget guld till lillebror i år heller.

Förorten, bönderna från landet, IF Ellos. Borås är som ett stort Legoland. Regnigaste staden i Sverige. Hejdå.

Eftersom att alla andra lag blir utan Guld i år
så återstår ju bara ett, IFK Göteborg. Vackra, underbara blåvita änglar. Från staden vars hjärta slår för fotbollen, på Sveriges framsida hittar vi den underbara staden som glittrar gudomligt vid havet. Sveriges mesta mästare, och 2010 bättrar vi på den titeln, gör oss än mer onårbara och bygger broar ut i Europa. Vi ska ut i världen, i år smäller det. Nu börjar redan mot SM-guld 2010. Snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar.


21 kommentarer:

  1. Ganska fyndigt skrivet. Dock en del grammatiska fel som inger en liten känsla av "osnuten högstadieelev - själutnämnd som klassens ljus".

    Skit samma, texten om Ellos var rolig.

    SvaraRadera
  2. Bra text! Får en dock inte att längta mindre till våren/sommaren. Fy fan för vintern..

    SvaraRadera
  3. IFK har bara 1 sm-guld sedan 1997...tybärr.

    När lira vi i chamspl sist ? Vi på ståplats e för ungaoch vi var inte med på den goa tiden tidigt 90-tal när vi föddes

    SvaraRadera
  4. När jag började läsa texten trodde jag först att den handlade om någon träningsturnering just nu i Danmark. Tog en halvminut innan jag fattade att texten handlade om kommande Allsvenska. Men.. annars är detta det bästa du skrivit Ida.

    SvaraRadera
  5. Håller med första, tramsigt att fortsätta danmarkshetsen.

    SvaraRadera
  6. Lär dig geografin för fan. Skåne e danskt, men inte Blekinge där Mjällby är ifrån. Så fortfarande tre danska lag i allsvenskan..

    SvaraRadera
  7. --> Anonym 14:02
    Dialekten är lika oförståbar och landskapet tillhörde Danmark. Samma samma.

    --> Ida Bra bra!

    SvaraRadera
  8. Bra och rolig text :)

    SvaraRadera
  9. Anonym 13:29

    GAISARE

    SvaraRadera
  10. Den blåvita revisionismen tar sig till nya höjder/djup. "...då de plockat X antal spelare från Blåvitt under 00-talet".
    Om vi hade plockat spelare, så hade valet ibland sett helt annorlunda ut, det kan jag lova dig.
    När det handlar om bra spelare som byter klubb, så har det i modern tid alltid varit spelare som har lämnat Grönsvart för lillebrodern (minns du Magnus G och Järelöv?). Och det är förstås alltid känsligare.
    Grät ni stora floder när vi "plockade" Hvenfeldt, Olof M, Rosen, Hasse B, Sandklef? (Med all respekt för vad dessa herrar uträttade för oss. De gjorde det till och med riktigt bra.)

    Varför kan Pängar inte bara erkänna vad det handlar om? Stålar, förstås. Om summorna du skriver stämmer (de låter som om de skulle kunna vara riktiga), så tror jag nog att värmlänningen har ganska lätt att flytta genom skogen. Minns bara när vi snodde honom strax innan han stämplade in hos rödblått förra året. Det handlar om stålar, mer än om högre nivåer och utveckling.
    Fan, för ett drygt år sedan spelade Pängar i division 1 och 2. I GAIS utvecklades han till U21-landslagsman. Är han missnöjd med det sportsliga? Eller är han en första klassens Moderna fotbollens-prostitute? Jag tenderar att tro det senare.
    "Han är blåvit". Men kom igen nu. Born and raised together, I assume?
    Lindström skall ha en liten eloge för att han faktiskt säger att det ekonomiska spelar in nu när han välder Hbg. Även om han lägger till att också det sportsliga är bättre, bara för att inte framstå som alltför pengakåt.
    I Pängars uttalanden har aldrig det ekonomiska nämnts, överhuvud taget. Varför kan han inte vara ärlig?

    Jag hoppas att Spong skickar Pängar av banan hårt och brutalt, i första derbyt i vår. Det vore så skönt.

    "...och gör sedan drömbytet". Ursäkta mig, men jag spyr på blåvitas jävla självgodhet och -förhärligande. Vad fan tror ni att ni är?

    SvaraRadera
  11. Att Gaisare som skribenten ovanför inte fattar att det inte finns några Blåvita spelare som har valt bort Blåvitt för att istället spela i Gais.
    Spelare som Rosen, Olof M, Sankan, Hasse B osv har hamnat i Gais av en enda anledning. De platsade inte i Blåvitt, som ville bli av med dem. Att de då, istället för att flytta till en ny stad väljer att stanna kvar i Gbg, borde istället ses som ett bra tecken.

    Ni är inte så lite bittra över att vi hämtar spelare från er när vi känner för det. Men så är det bara. Gilla läget!

    Om du själv får välja mellan att spela guldfinaler och spela i Europa inför 17000 vrålande fans. Eller att istället plågas runt kvalstrecket samtidigt som fansen diskuterar den senaste modellen av skinnvästar, träskor, folköl samt har omröstningar om "Bästa busskur när det är kallt". 4-5000 på läktarna, varav hälften är gratisbiljetter utgivna av en inkompetent styrelse som medvetet för sina supportrar bakom ljuset.
    Vad hade du själv valt?

    Snacket om stil och klass, som ni på något mycket märkligt sätt verkar identifiera er med, är bara löjligt.
    Det är inte stiligt att bära skinnväst, och det är inte klass att sitta och supa i busskuren.
    Men är det ett fritt val. Jag är glad att det endast är några få tusen som valt flaskan och skinnvästen. Hade det varit fler, så hade man varit tvungen att se över psykvården i detta land. Det är ett sundhetstecken att ni inte är fler än vad ni är idag.

    Stackars krakar....

    /Slang

    SvaraRadera
  12. Haha. Bra skrivet. Alltid lika kul och se texter som gör andra lags supportrar förbannade. För att vara motståndarsupportrar så gör de inte särskilt mycket motstånd. :D

    Mot SM-guld 2010.

    SvaraRadera
  13. Förjävla tråkig text. Denna Danmark-skiten är så jävla urvattnad. Kom med något nytt.

    SvaraRadera
  14. ÖSK har la ganska bra snitt med tanke på folkmängd?

    SvaraRadera
  15. För helvete... det är inte för inte som ni kallas Halmstad Norra.

    SvaraRadera
  16. Jag har aldrig begripit mig på hetsen mot skånska lag och Danmark. Det är helt obegripligt eftersom det är 1) gammalt 2) tramsigt 3) något som ingen tar åt sig av i Skåne eftersom det anses vara en komplimang.

    SvaraRadera
  17. Bara en massa Landsförrädare som kommenterar här! De har uååenbarligen ihop det med dansken och försöker att maskera de som sydlänningar! Till galgen med de! Låt vår värsta bödel - Dulee sköta galgningen!

    SvaraRadera
  18. väldigt fint skrivet. "staden som glittrar vid havet". det får mig att längta till den underbara sommaren

    SvaraRadera
  19. "Om vi klättrar vidare på fel sida av Sverige så kommer vi så småningom till vad som på papper kallas för Huvudstaden och i folkmun för Sveriges baksida. Där har de i år kunnat trolla fram tre lag, ett från söder, ett från Bromma och knappt ett från kloakerna."

    Jag som trodde att laget från "söder" höll till i Superettan 2010. Fast det är klart att det inte är lätt för Göteborgare att förstå var Stadion ligger eftersom det aldrig är några från västkusten som vågar sig dit. Annars var ju texten görfräck eller nåt.

    / Torben Grut

    SvaraRadera
  20. Jadu historielösa slyngel.. Du kan ju gå ner på IFK-gården och fråga var er klubbdirektör kommer ifrån.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.