2010/01/21

Landslaget? Om Blåvitt är med!

KRÖNIKA. Till skillnad från handbollslandslaget som är övertaget av skåningar, så finns det tack och lov några göteborgare i fotbollslandslaget. Blåvitts bidrag till januariturnén, Erik Lund och Sebastian Eriksson, landslagsdebuterade i går mot Oman.
Visst, duon är visserligen från Bohuslän och Dalsland, säger den geografikunnige.
Okej, de får väl benämnas som ”IFK-göteborgare” då.
Men vore bara gôbbarna ”Tobbe” och ”Gurra” friska så hade även de varit i öknen i stället för i isladan.

Landslaget är i sådana här lägen så mycket mer intressant att följa – känslan är densamma som med Adam Johansson och Gustav Svensson för exakt ett år. Skillnaden är bara att det nu var Erik Lunds och Sebastian Erikssons närvaro som gjorde att jag och många änglar slog på tv:n under onsdagseftermiddagen.
Motståndet är ju otvivelaktigt eoner ifrån att locka till tittning.

Den egna upplevelsen blir så mycket större när man känner någon slags identitet med några av spelarna. I Premier League spelades nyligen en match där båda startelvorna var fria ifrån engelsmän. Sverige är gudskelov en bit ifrån det, men tänk er den svenska och mindre versionen; att Blåvitt spelar utan en enda göteborgare.
Inte lika kul, va?

Inga storspelare på plats, men matchen lyfter tack vare änglarna i truppen ändå över ”tråknivån” som en vanlig träningslandskamp annars innebär.
För hur ofta spelar Sverige intressanta eller roliga träningsmatcher?
I morgon är det dags igen.
Pass på, för en stjärna föds bara en gång.

1 kommentar:

  1. Ah men Seb e ju skadad nu o kommer inte kunna spela mot Syrien...

    försvann ju 50% av det intressanta me matchen..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.