2009/10/25

"The Queen förvandlades till en blodig krigszon"

GÄSTKRÖNIKA. Gais huligangruppering Gärningsmännen gav sig i fredags på cirka 75 gäster på puben "The Queen" på Viktoriagatan. Enligt uppgifter till BaraBen.com från personal och gäster skall hälften av dessa varit vanliga blåvita fans och den andra hälften förfestande ungdomar - varav majoriteten unga tjejer. Det här är en gästkrönika som sticker ut, då det är en vittnesskildring från en vanlig blåvit supporter - som fastnade mitt i Göteborgs omotiverade fotbollsvåld .

The Queen, Viktoriagatan, 2009-10-23. Det var matchdag i Göteborg i dubbel bemärkelse. Gais mötte Malmö i en viktig match på Gamla Ullevi medan Blåvitt skulle promenera hem segern mot Brommapojkarna i Stockholm. Själv satt jag på krogen The Queen i centrala Göteborg i egenskap av blåvit och följde matchen.

Vi slog Brommapojkarna med 3-0. När Niclas Alexandersson punkterade matchen med sitt 2-0 mål så visste jublet inga gränser. Euforin var oerhört stark och nostalgin gick att ta på. Återigen skulle guldet hem till Göteborg. Bara någon kilometer i från mig så hade Gais spelat 1-1 mot Malmö.

Runt omkring 23:00 och cirka två timmar efter matchernas slut så befinner jag mig fortfarande på The Queen men nu på uteserveringen och dricker öl med ett gäng polare. Ironiskt nog sitter vi djupt insatta i en diskussion gällande fotbollsvåldet och dess påverkan på idrotten när jag plötsligt ser hur de båda vakterna på The Queen tar upp sina batonger och vrålar någonting mot en av sidogatorna. Sedan går allting fort. Jag hinner uppfatta det typiska huliganvrålet och sliter in resten av människorna på uteserveringen genom dörren. Jag lyckas få en skymt av vad som sker på sidogatan bredvid.

En lång korridor av människor förflyttar sig snabbt mot The Queen. De är säkert femtio till hundra stycken. Att uppskatta folkmassans storlek är inte direkt det första som slår dig när du i adrenalinets impuls bara vill komma ur vägen. Därför kan jag bara svara uppskattningsvis, de kan ha varit färre eller fler. Jag trycker mig in genom dörren och vrålar till folk att ta det lugnt. Trots att vi är under sjuttiotalet personer därinne så drar jag en löjlig och i stort sett patetisk
parallell, Heysel.
"Fan också, jag vill inte dö härinne."
Folk stannar upp och lugnar ner sig, någon garvar. Han sätter snabbt skrattet i halsen när en cykel helt plötsligt finner sin väg genom en av de stora glasrutorna som täcker The Queen. Plötsligt bryter helvetet lös, Queen förvandlas till en krigszon. Fotbollsvåldet har flyttat in i vardagen och in på min favoritkrog.

Samtliga rutor på The Queen krossas inom loppet av några sekunder och platserna där det nyss fanns fönster gapar nu tomma. Folkmassan på utsidan ser sin chans till ytterligare förstörelse och det regnar in stolar, bord och vägskyltar. Jag hinner uppfatta hur ett och annat glas flyger in genom rutorna och krossas mot bardiskarna. En kille bredvid mig vrålar att vi måste ut, jag försöker lugna honom. Plötsligt träffas han av en projektil från utsidan rakt i ansiktet. Han segnar ihop men reser sig. När jag stirrar på hans ansikte så är han blodig. Jag misstänker att ena ögonbrynet spruckit.

Runt omkring mig har människor försökt gömma sig för att placera sig utom räckhåll för huliganernas anstormning. Men de lediga ytorna räcker inte till. Ännu en cykel kastas in genom fönstret och denna gången träffar den sitt mål. En Blåvittsupporter vid bardisken får den i ryggen. Jag ser hur det bildas en liten blodpöl på baksidan av hans skjorta.

I en blandning av glassplitter och diverse projektiler står jag och försöker jag mana till lugn. Tjejerna som är i stor majoritet på krogen skriker, personalen har intagit bilkrock-ställning bakom bardiskarna, vakterna försvarar ingången med sina batonger mot ett gäng med huliganer som försöker komma in genom entrédörren. Jag själv står bara där och lapar på min öl.

Situationen är surrealistisk.

Händelseförloppet utspelar sig under ett fåtal minuter innan polisen är där vilket får reaktionen att huliganerna sprider sig och försvinner. Vad de lämnar bakom sig är ett inferno av glas, en liten mängd blod och en hel del inredning som förpassats sig till en plats där den absolut inte hör hemma.

Vi sticker från The Queen. När vi kommer tillbaks tre timmar senare så har krogen öppnat igen. Rutorna är lagade, glaset har sopats upp och det enda som finns kvar som påminner mig om vad som nyss har hänt är cykeln som står utanför entrén. Det slår mig att fotbollsvåldet inte inhämtat någon seger idag heller. Scenariot som utspelade sig för några timmar sen är redan bortglömt. Vakterna har återgått till sin trevliga och lediga stil. Allt är som vanligt igen.

När jag går hem senare på kvällen så upptäcker jag blodfläckarna på min skjorta. Det enda beviset på vilket inferno jag egentligen befann mig i. Händelsen rapporteras som en liten notis i en av våra dagstidningar.
"En liten grupp problemsupportrar krossade tre rutor på krogen "The Queen" i
centrala Göteborg".
Det är inte sant som tidningarna skriver. Att fotbollsvåldet ökat lavinartat, det finns inga belägg för det. Men det hör fan inte hemma på en krog bland oskyldiga människor. Ska en tonårstjej behöva lida för att hennes bänkgranne tillhör GU? Den frågan är retorisk, fotbollsvåldet hör fan inte hemma bland oss. Bland de som älskar Blåvitt och aldrig hatat.

Nästa gång jag hör en hatramsa på en match så skall jag fan låta bli att sjunga med. För jag är så trött på hatet som föder våldet. Jag sparar hellre min röst till att sjunga om kärleken till Sveriges bästa fotbollsklubb.

Forza Änglarna. Mot guldet!
/ Ernst Andersson.

99 kommentarer:

  1. Mycket bra skrivet. Bra avslutning

    /?

    SvaraRadera
  2. Konrad Haifa2009-10-25 23:59

    Klart att GP vill sopa det under mattan när det är fina mysiga Gais som startar...hade det omvända gällt hade vi fått hela uppslag i tidningen med krigsrubriker plus en personlig förklaring från Håkan.

    Jag sa upp prenumerationen på Blåvitt-hatar-GP för flera år sedan, har du gjort det än...?

    En helt annan sak, jag kom inte in på Dulees hemsida igår, et gott omen kanske...?

    SvaraRadera
  3. Samtidigt på Biljardpalatset: Ett tiotal BaraBen-killar och kanske 50 Wisemen plus kanske 150 ytterligare blåvita ser matchen och festar. Inga kravaller, inget stök, inga bråk...

    SvaraRadera
  4. Inte så jävla konstigt att dem gaisarna inte vågade sig till biljardpalatset utan tog sig till ett ställe där vanliga blåvitt supportrar satt och kollade på matchen. Lite synd att dem ska förstöra för dem vanliga supportrar som skiter fullständigt i om firmorna slår ihjäl varandra bara de inte drabbar dem. Lite konstigt och luddig kommentar men hey kl är mycket och jag är trött

    SvaraRadera
  5. Poängen (oavsett det faktum att jag själv inte är organiserad eller bryr mig om firmorna) med den senare tidens sätt att styra firmornars sammandrabbningar utanför matchsammanhang är väl att inga oskyldiga ska drabbas samtidigt som firmorna inte hindras av (den uppenbarligen korrumperade) ordningsmakten!?

    Gärningsmännen!!!??? Vad är det som är svårt att fatta era jävvla luffare?? Ring ett samtal och styr en match istället, är ganska säker på att ni har ett nummer...

    ...lämna oskyldiga ifred era as!

    SvaraRadera
  6. Det var väl en del blåvita ligister som hängde där under matchen? Inte för att det försvarar det fega tilltaget, men det var väl nåt som lockade packet dit?

    Grabbar, se till att hålla oss bananer utanför, tack!

    Att GP inte vill redvisa fakta, dvs att Gais har en mycket större andel idioter i sina led, är knappast något nytt. De vill gärna göda gaismyten och odla myten om huligan-Blåvitt.

    Finns det någon kommentar från förövarna? Tyckte de att de uppnådde något?

    PACK!

    SvaraRadera
  7. Det sista är det bästa som har sagts på länge, jag deltar inte heller i hatramsor vare sig det är mot Gefle, GAIS eller för den delen AIK.
    "Man kan få en 12:e man på plan genom att heja, men man kan inte fixa så att andra laget får 10 man på plan genom att hata." Det sa en man bredvid mig på läktaren i somras.

    SvaraRadera
  8. Älska Blåvitt!

    SvaraRadera
  9. Naturligtvis inget jag stöder. Får bara påpeka att det är precis samma sak som blåvita såkallade firma människor gjort vid i alla fall två tillfällen jag kan minnas. Gamleport tror jag det var.
    En mindre grupp "huliganer" på plats motiverar att attackera stället och sätta alla i fara.
    Samma sorts människor på båda sidor. Den blåvita varianten är varken bättre eller sämre.

    SvaraRadera
  10. mycket bra skrivet, detta beteende har inget med fotboll att göra.

    SvaraRadera
  11. Bra sista kommentar skämdes som en hund över att vara blåvit när Wiseman attackerade Gaisare på Gamle Port. Lika illa när det sker genom dom som "grönsvarta ligister".

    Hat föder inget förutom några få personer som kickar till då. Men mest avgörande måste väl spelarnas uppfattning vara och de vill ha stöd!! inte hat!

    SvaraRadera
  12. Angel from Gothenburg2009-10-26 00:33

    Bla bla

    Utan klacken inget lag
    Kollar under arbetet hos "sk firman"
    Och vilket arbete en del lägger ner för sina lag *underbart*

    Tycker man ska komma ihåg det oxå
    Slåss gör många och ska väl inte försvaras , men låt dom göra det med sina egna regler

    rötägg finns det överallt på jobbet på bussen på gatan
    Men man ska inte dra alla över en kam
    Att Gais är efterblivna vet väl alla
    Sen är det svårt o hålla sitt temprament i styr om man hör o ser massa skitprat ...

    Men vaddå jag hatar både GAIS och AIK och det står jag för
    Snacka om tidnings trakasseringar och hets
    Spela barbamamma o säga ja men sporsligt hit o dit , det går inte ihop med att älska sitt lag
    Vill inte se o höra gnagarpacket eller retarded gaisare
    Jag sjunger med i hata .... i så fall

    Och japp jag är kvinna inte man
    Sug på den karamellen

    SvaraRadera
  13. Till: Angel from Gothenburg

    Och påtänd?

    SvaraRadera
  14. Nu tycker jag att du brer på lite i artikeln faktiskt... du kanske upplevde det såhär, men ordbruket känns överdrivet. Visst satt det några kat-c där, men de var få vid tillfället eftersom de flesta hade dragit vidare.

    Problemet är att gais är ett gäng efterblivna idioter som inte kollar upp stället innan de attackerar det. De kunde ha ringt oss istället. Fegisarna i gais besudlar scenen.

    Jag hoppas att signaturen "dab" från änglarnas forum var där och fick ett glas i ansiktet. Bara för att du visste om att GU skulle sitta där behöver du inte skriva det på änglarnas forum. Det var kanske det som fick gaisarna att attackera queen. Praktmongo!

    SvaraRadera
  15. Angel Gothenburg2009-10-26 00:41

    Nej har du dilerium?

    SvaraRadera
  16. Jag är personligen en hata/älska-supporter... min kärlek till det ena föder hat för det andra och tvärtom - lite antingen-eller-personlighhet kanske man kan säga.

    Ändå blir jag obekväm varje gång hatramsorna dyker upp på GU, känns inte gött helt enkelt. Jag tänker direkt: "fan jag skäms hoppas inte spelarna gör det också...". Men det har vart grym stämning på GU så här långt och har älskat varje sekund.

    Mot de onämnbara är det bara älska-blåvitt-sånger hela tiden! Råttasen älskar att bli hatade... det är deras kultur. Spelare, supportar och ledningen finner sin näringen i det hatet som riktas mot dom.

    På samma sätt blir dom rädda, osäkra och ängsliga när dom möter ett lag som har supportrar med en kärlekskultur kring sitt lag.

    Framåt kamrater!

    SvaraRadera
  17. Alla hatar Gajs i Göteborg...

    SvaraRadera
  18. Om det är sant att folk på Änglarnas forum faktiskt spridit information som eventuellt varit med och bidragit till den här idiotiska vansinnesattacken så är det dags för Supporterklubben Änglarna att skärpa till sig och det REJÄLT.

    SvaraRadera
  19. Känns jävligt mycket the hooligans över det hela...

    SvaraRadera
  20. Tappa inte fokus nu. Två matcher kvar så tar vi internt käbbel efter att guldpytten mättat!

    SvaraRadera
  21. Ojdå, så fotbollsvåld i samhället existerar alltså på riktigt. Det enda fotbollsvåldet jag upplevt i samhället / under matchdag dom senaste två åren är när polisen spöat på folk.

    SvaraRadera
  22. Kanske vakter skulle ha lite kraftigare vapen än batonger? Nåt som får alla Heman-wannabes att tänka efter om det är värt det att leka orch inne i stan.

    SvaraRadera
  23. Var även på Queen och tyckte det var en riktig fegattack av gaisarna. Glad att ingen kom till skada.

    Däremot undrar ja varför man skriver en krönika om situationen när mycket av det som är skrivet är lite väl kryddat och tiden som anges stämmer inte för fem öre. ja ja...

    Tillsammans kamrater för Blåvitt

    SvaraRadera
  24. anonym 02:08/ Kryddat? Det är ju HANS upplevelse av det som hände, att du inte tycker likadant gör det väl inte att han har "kryddat" sin story...

    SvaraRadera
  25. Ger i övrigt inte mycket för The Queen då stålarna rinner ner i ett välkänt moppegängs ficka.

    SvaraRadera
  26. Vilka är GU?

    SvaraRadera
  27. Typiskt gajsare att ta en krog med mestadels tjejer. Då vågar de....

    SvaraRadera
  28. Angel from Gothenburg, är du på riktigt eller häller du bara vatten på krönikörens kvarn?! Jag skäms i min blåvita halsduk när jag tvingas dela kärlek till samma lag som du.

    Enormt tråkigt att höra, jag har själv kollat på många bortamatcher på the Queen denna säsongen. Det har alltid varit bra stämning.

    I fredags flög vi tur-och-retur till Bromma. Detta på grund av att "problemsupportarna" fått matchen flyttad från lördagen. Vi missade tom de två sista målen för att hinna planet hem. Sen möts man av nyheten att nötterna här hemma fortsätter att förstöra sporten man älskar. Det börjar bli grymt frusterande.

    Krossa HBK imorgon och sen sjunger vi BLÅVITT till SM-Guld på söndag.

    SvaraRadera
  29. mycket bra skrivet!!
    håller absolut med dig!

    SvaraRadera
  30. Whalley Range2009-10-26 08:55

    Kuba: Matchen flyttades pga tv-intressen, och inget annat. Det fanns inte tillräckligt många lediga ppv-kanaler på lördagen pga hockeyn.

    SvaraRadera
  31. Våld är alltid bajs vare sig det är gärningsmän, firmor, vise män eller någras yngre grabbar.

    Jag är så less på att den här våldsdebatten (som tyvärr är befogad) skall ta så mycket fokus från det som är gött med fotbollen.

    SvaraRadera
  32. Angel from Gothenburg: Ryktet säger att du ligger bra till för titeln årets rikspucko. Grattis.

    "Men man ska inte dra alla över en kam. Att Gais är efterblivna vet väl alla"

    Sedär, säger emot sig själv i efterföljande meningar.

    SvaraRadera
  33. Väl talat!
    Skulle för min egen del aldrig sjunga med i någon hata-ramsa. Tycker att det är alldeles för låg nivå. Däremot stöttar jag mer än gärna mitt älskade Blåvitt.
    Tycker även att det är sanslöst tråkigt när man läser på diverse forum hur många sprider ut sitt hat mot andra lag, var kommer det primitiva behovet ifrån?

    SvaraRadera
  34. Vad gäller hatramsor så undrar man ju vad poängen är. Särskilt mot ett lag som AIK är det ju verkligen att sporra de andra och sänka de egna. Kan inte tänka mig att någon blåvit spelare blir tänd av att höra hatramsor, det finns liksom ingen logik i det. Däremot lär AIK:s supportrar och ev. även vrickade spelartrupp bli det.

    Sedan kan man ju vara en älska/hata-supporter och verkligen hata motståndarna. Be that as it may, men rent konkret: vad är poängen? Tittar man på vårat hemmasnitt så har publiken viss del i hur bra det gått. Detta blir än mer tydligt när man ser vilket tamt och lojt bortaspel vi producerat. Vår publik tänder vårt lag och får dem att prestera på topp. Varför grumla det med hatramsor? Verkar ju heldumt.

    SvaraRadera
  35. Hell yeah!!! Heja Blåvitt!!!!

    SvaraRadera
  36. Vet att detta inte riktigt hör till artikeln men ändå.
    Vore det inte mäktigt om Joel Alme kom och körde live igen innan a*k matchen? Tycker att det vore den perfekta inramningen innan den antagligen största matchen som vi kommer att spela på många herrans år. Kan inte baraben dra lite i trådarna?
    /Andreas

    SvaraRadera
  37. En i klacken2009-10-26 10:14

    Jag hade gärna varit med någonstans och sett matchen i stan, men eftersom jag inte är aktiv i någon grupp eller i klubben har jag ingen aning om vilka ställen som är aktuella.
    Så läser jag här att någon som yppat på något forum vart supportrar ska samlas får skit för det för att våldsverkare tar det som ett tips om vart man ska bege sig för att få lite box.

    Man tror ju inte att det är sant! Kanske lika bra att jag blir kvar hemma i fortsättningen också?

    SvaraRadera
  38. Gaisarna var i farten redan vid femtiden när de sprang igenom centralen i jakt på malmösupportrar. inte så trevligt det heller, även om inget bråk verkar ha kommit upp där.

    SvaraRadera
  39. Wisemen, GU, gärningsmännen, vad fan är det för jävla trams?! Väx upp och bete er som folk för fan!

    SvaraRadera
  40. Alla vet ju att det förklädda blåvitare som bråkar i Gais namn. Gaisare slåss inte, de älskar fotboll.

    SvaraRadera
  41. Konstig krönika må jag säga, inte ett ord alls om det som hände på avenyn (Diamond Dogs) efter GAIS-AIK. När ifks yngre eller va dom heter attackerad tejer och turister på uteserveringen. Och då hade inte IFK match den dagen. Så om ni skall skriva, så ta även upp era övertramp med och skyll inte bara på GAIS. Snacka om kasta sten i glashus.

    PS Vet att detta gäller dom flesta lags sk firmor.

    SvaraRadera
  42. 10:47: Som jag ser det är krönikan en personlig återberättelse av en upplevelse. Att det handlar om Gais-folk är bara en tillfällighet och inget krönikan lägger någon särskild vikt vid.

    Det faktum att du tar åt dig är kanske en hint om att du har egna problem du borde ta itu med..?

    SvaraRadera
  43. Står la fan inget om att krönikören fördömer varken gais eller ifk. Han konstaterar ju bara att all form av fotbollsrelaterat våld inte hör hemma bland oskyldiga människor.

    Sen undrar jag hur fan han ska skriva om en händelse han antagligen inte upplevt. Han berättar ju bara hur han upplevde situationen i fredags. Bra skrivet btw.

    SvaraRadera
  44. Ingen stormade Sjömagasinet där vi satt och kollade på matchen...
    Det var väl ingen som vågade komma när dem hörde att vårt gäng satt där! Hade de kommit så hade deras självförtroende försämras radikalt då dem hade sett våra sköna helrör på bordet... hehe

    Heja Blåvitt!

    Skål på er!

    SvaraRadera
  45. Vart går gränsen till hatramsa?
    Häcklingar hör ju till tycker jag!

    SvaraRadera
  46. Kristen ängel2009-10-26 11:16

    Otroligt bra skrivet. Är så himla trött på allt hatande av andra supportrar. Jag tror att älska sitt lag och ge dom allt ist för att hata dom andra. Jag själv som är lite av en vän med många olika suppotrar runt om vårt land skulle ha svårt att hata en vän. Nej dags att växa upp blåvita bröder! In Love we will win. Jesus för Sverige!

    SvaraRadera
  47. Man får säga vad man vill om WM men dom skyddar faktiskt också laget på många sätt..
    Tex.. Nu när ifk skulle upp och möta BP så ringde WM direkt till Kamratgården och berättade att grabbar från Firman skulle möta upp spelarbussen på vägen.. Men både stenar och försöka övermanna bussen och misshandla vissa spelare.

    WM ringde och berättade detta..
    IFK tog då en annan väg med bussen.. dom bytte ställe som dom skulle äta på osv.. Så där var WM tll stor hjälp.. Så om något händer mot IFK så kan jag lova att WM är ett gäng som skyddar IFK. Jag skulle faktiskt kalla dom LIVVAKTER i vissa fall...

    Sen det våld dom står för tycker jag är lika sjukt som er.
    Jag har ingen som helst förknippning till WM och jag tycker det dom gör förstör för klubben och försör ryktet..

    Men samtidigt hjälper dom blåvit i många lägen!

    SvaraRadera
  48. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  49. 11:04: Inte så svårt. "Bajbaj bajen" är roligt, fyndigt och helt ok. "Hata Djurgårdens IF, hata AIK, hata bajen från Södern men älska IFK" är bara hat och inte ok. Det samma gäller "GGGAAAIIISSS Hata Gais", Solnatattare etc.

    Varför inte ok? För att man sänker stämningen för stora delar av klacken och jag antar att man sänker stämningen även på plan. Som spelare vill man nog att klacken är där för att stötta en i ryggen, inte för att fokusera på motståndet.

    För mig är det en fråga om vad som är bäst för laget och vad som ger oss flest poäng i tabellen, inget annat. Jag tror att hatramsor sänker modet hos spelare medan det om något sporrar motståndet. Allt annat, inkl. häckel, är bara positivt.

    SvaraRadera
  50. AntoNnN

    Kryp tillbaks under stenen och dra nåt gammalt över dig

    SvaraRadera
  51. Det värsta är att dessa "människor" (No pain, No brain) anser att de gör något viktigt för sitt lag. Inget kan väl vara längre från sanningen.

    De får gärna slåss (så länge dom sköter om sina egna sår och inte blandar in skattebetalarna pengar, blöder dom ordentligt så får dom helt enkelt sy själva eller dö!)men blanda för fan inte in den underbara sporten fotboll i det hela. Det är bara löjligt. Precis som att dessa människor behöver en ursäkt för vad de gör. De skiter fullständigt i människor rumt omkring dem så länge de får sin kick! Får de inte sin kick så är det lika troligt att de spöar en spelare i sitt "eget" lag som någon annan!!!

    Gäller alla oavsett vilket lag man håller på!

    SvaraRadera
  52. Övertramp håller alla lag på med. Finns det bara legitima mål i en samling med oskyldiga så finns det ingen firma i det här landet som inte går till attack. Tråkigt men sant för de flesta verkar ju ändå bara vilja slå på andra casuals. Men de skiter nog blankt i om oskyldiga hamnar i kläm.

    SvaraRadera
  53. Alltid ball med pubstormingar men storma en pub där det inte existerar kat c? Hallååååå

    SvaraRadera
  54. Våld föder våld och vem ska få äta upp det här? GAIS!
    /mer förbannad än tidigare

    SvaraRadera
  55. FotbollsLasse2009-10-26 13:36

    Mycket bra skrivet påminner lite om simon bank

    SvaraRadera
  56. Gothenburg ANgel2009-10-26 13:38

    "Jag delar inte din åsikt men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den"

    SvaraRadera
  57. Det sjuka i detta är ju att Göteborgare hoppar på Göteborgare. Så stor är inte vår stad att risken - när man kastar in en cykel genom en ruta - är obefintlig att den träffar ens arbetskompis, granne eller farmor.

    SvaraRadera
  58. Sångfågeln2009-10-26 13:53

    AntonNnN:
    "Vet din mamma, vet din mamma, vet din mamma var du är?"

    SvaraRadera
  59. Benny Guldfot2009-10-26 14:03

    Tror nog att väldigt många gärna skulle ha en grupp WM jämte sig, om det kom en annan liga mot sig. Fatta att det inte kommer försvinna våld i samband med matcher. Dessutom är det alltid bättre stämning på matcher med hets/hat.

    SvaraRadera
  60. Gothenburg Angel2009-10-26 14:14

    Kuba sa...
    Åsiktsfrihet kallas det i detta landet, hört talas om det eller
    Personliga påhopp är föbjudet dessvärre

    Men med tanke på din rubrik så förstår jag mer
    Och tycker helt enkelt synd om dig

    SvaraRadera
  61. För det första är det ju patetiskt att blåvita hänger på Queens som är som det värsta skabbiga gaisar-stället. För det andra kan jag bara skratta när jag tänke på alla dessa små uppstissade småtjejer som aldrig varit i närheten av något bråk. Sikket trauma när det kommer en 10-15 gaisare och klirrar lite rutor och kastar skit. Som någon sa, VÄL kryddad historia :)

    SvaraRadera
  62. Nä fan jag bråkar inte med nån men jag hatar fan AIK och kommer minsann berätta det för dom på GU.
    Känner mig inte ett dugg som en uppviglare.

    SvaraRadera
  63. Vadå menar du att HATA är lika med att man är huligan!?!? Sluta med texter som hela tiden antyder att man inte får hata andra lag utan bara ska stå och skrika älska. Fatta att hatet på våran läktare skapar passionen för sporten o läktar kulturen som många brinner för ( iaf enligt min mening).. Jag kan väl tillägga, så att det inte blir ngt missförstånd - Jag är starkt kritiskt mot dom so´m bråkar i fotbollens namn.

    HATA AIK

    SvaraRadera
  64. Kan man hoppas på att Gais ligister kommer till The Queen idag efter match med?
    HATA GAIS!

    SvaraRadera
  65. Hur starka är Halmstad imorgon tror ni?

    SvaraRadera
  66. Hoppa Higab Hopp2009-10-26 15:05

    Det som hade varit skit roligt, även om det är en utopi är om vi alla (inkl. ajk) festade hand i hand i Götet den 1/11.
    Men detta kommer inte att hända tyvärr.

    Hade varit skit kul att ta öl både innan och efter matchen med min polare från Stockholm som jag vet kommer hit.

    Vi har redan sagt det nu att vi skiter i varandra denna dag då idioterna kommer att få överhanden.
    Våga vägra våld och hata alla som slåss.
    Oavsett färger eller töntiga namn!!!

    SvaraRadera
  67. Vill bara säga att hatramsor på blåvita läktare förekommer i mycket mindre utsträckning än tidigare. Det var mer förr, och jag tycker att utvecklingen ser ut som så att det sjungs mer för det egna laget. Jag tycker att folk skall sluta gnälla att det före- kommer hatramsor, lite hata och hets hör änna till va. Så länge inte hatet går ut över kärleken till det egna laget.

    Heja BLÅVITT

    SvaraRadera
  68. vafan gjorde inte ycg/wm på que pasa i februari?! e sj blåvittare men ni ska ha klart för er att blåvitt har det äckligaste patrasket!

    SvaraRadera
  69. Fan, var det så många cyklar som kastades in? Har hört allt från småtjejer, småpojkar, kvinnor och vuxna män. Kanske var en väldigt stor cykel..

    SvaraRadera
  70. anonym 16:24/ Kul att du avslöjar dig själv med att va Gaisare genom att kalla dig för "e sj blåvittare".

    Vad nu en blåvittare är. Vi är blåvita och håller på Blåvitt, men endast de som snackar blowitare skulle med att kalla sig för något så idiotiskt och grammatiskt felaktigt som blåvittare...

    SvaraRadera
  71. Att säga att en firma skyddar de vanliga supportrarna är ju bara löjligt.
    Inte fan är det något bråk när BP,Häcken, Halmstad, Gefle osv möter IFK.
    Det beror på att det inte är någon idé då det inte finns någon från andra sidan som vill bråka.
    Våld föder våld.

    I övrigt tycker jag att det är jävligt fegt att dra på oskyldiga.

    SvaraRadera
  72. Försår inte riktigt varför alla klagar på mig? :)

    Jag säger inte att det WM gör är bra på något sett.. Jag avskyr att dom slåss och låter civila drabbas osv..

    Det jag sa var att vissa saker som WM gör, gör dom för att skydda laget..

    Som i detta fallet som jag sa .. AIK supportar skulle attakera spelarbussen! Alltså tungt kriminella personer!

    Det enda WM gjorde var att ringa till KG och sa att det fanns hot..

    Nu tog spelarbussen en annan väg till bromma för att detta inte skulle hända och vad jag vet så har ingen blivit attackerad eller skadad ur spelar truppen?

    Ni kanske inte minns vad som hände när vi mötte AIK för några år sedan..

    När det kom in gatu stenar när laget satt och åt...
    Detta skulle kunna hända igen om inte WM som bara ringde ett samtal till KM och förvanade..

    Men att dom slåss tycker jag är skit..
    Men fortsätt att klaga på mig ni :)

    Sen så vet förmodligen min morsa inte vart jag är då hon vart död i 25 år :)

    Ha de gött

    SvaraRadera
  73. Men, det finns ju inget "fotbollsvåld" det var ju bara en tidningsanka från GP.
    Eller var det möjligen inte så?

    Jag tvivlar inte en sekund på att "våra egna" ärthjärnor i WM agerar precis lika slemmigt, pöbel och patraskmässigt.

    Vi är blåvitt, vi skall stå långt över huliganism. Låt oss nu rensa framför egen dörr och kasta ut patrasket dit de hör hemma. Typ Solna.

    SvaraRadera
  74. jag är nomalt ingen bråkstake men kommer det en gnagare eller en gärningsman i min väg som spelar allan ballan på söndag så smäller det..hårt! gäller även om jag ser en gnagare på min sektion PÅ GU

    SvaraRadera
  75. Frågan som vi alla bör ställa oss är: Är detta okej?
    Om inte, vad ska vi då göra åt det?
    Gå tillbaka till dig själv o tänk vad du kan göra?
    Dom flesta som sjunger hata ramsor hatar naturligtvis inte det andra laget. Men tyvärr finns det människor utan den självinsikten... Speciellt har unga lätt att följa med i trenden och där har vi äldre ett ansvar.
    Hata Gais är ett ganska nytt påfund. Det fanns även på 80 talet men har nu blivit ganska utbrett.

    Sluta hata älska Blåvitt!

    SvaraRadera
  76. Monty Python2009-10-26 20:10

    Jag tycker det hade varit riktigt Kålle&Ada-Göteborgs-lustigt om vi istället för”Hata AIK” ramsan, kör ”Älska, älska, älska AIK”. Råttklacken hade blivit så förvånad och ställd, att de satt den pissiga Åbro ölen i halsen och slutat att försöka demolera sönder GU:s grå betong i någon minut.

    SvaraRadera
  77. Tänk om du hade varit född i Stockholm då hade du kanske stått på Råsunda o skanderat hata Blåvitt?
    Lär dig fatta att det hela är en lek!

    Distans!

    SvaraRadera
  78. Inse att din sång om hat föder våld!
    Om du inte tycker våld är ok, sluta sjung hatramsor!

    SvaraRadera
  79. hata gajs

    SvaraRadera
  80. Gais e bra men Blåvitt är bäst

    SvaraRadera
  81. hehe ..gajs
    vilka förlorare

    ps
    hata gajs

    SvaraRadera
  82. du som skrev hata gajs, gillar du våld eller?

    SvaraRadera
  83. När jag var 10 år gammal sprang jag runt o ropade: Gajs e bajs...
    När jag var 15 hade jag vuxit ifrån det...

    Vad är det för fel på er?

    SvaraRadera
  84. Vilken jävla värdelös diskussion! Varje gång de blir diskussion om huliganer hit dit så är de samma jävla moraltanter här och grinar. Var ni i Israel? Nej antagligen inte, de var däremot ett antal WM. Så sluta kasta skit på dem som stödjer Blåvitt minst lika mycket som ni gör om inte mer. En för alla, alla för Blåvitt!

    SvaraRadera
  85. Men Bizz... moraltanten här...

    E det okej med våldet?

    SvaraRadera
  86. du som kallar dig gärningsman..vad gör du här inne?? skulle inte förvåna mig om jag känner dig..känner några av er ni är inte så tuffa som ni tror.haha

    SvaraRadera
  87. Fanatstiskt bra skriven text, hoppas att alla tänker på detta då du antingen finns på Ullev eller ute på stan. Visa all kärlek till Blåvitt. Vi behöver inte hävda oss genom att slåss, vi är mesta mästarna och INGEN kan ta ifrån oss det! Njut av Blåvitt allesammans!

    SvaraRadera
  88. Jag älskar GAIS. För att visa vårt stöd för GAIS ska jag och mina kollegor på härberget ta med var sin systembolaget-kasse och senaste numret av FAKTUM till nästa hemma-match. Stöd GAIS - köp FAKTUM!

    SvaraRadera
  89. Bra artikel!

    Till alla som vill kalla sig "fotbollsfans" - lägg av med ordet "hata"! Det måste vara det fulaste ordet i svenska språket.
    (Bojan är inget svenskt ord. (egen anm.))

    Peppa egna laget istället för att "hata" motståndaren vad den än heter.

    Så till er som vill ta ut glädjen i förskott. Lägg undan alla tankar på planstormning på söndag om vi förhoppningsvis skulle vinna. Ni som var med och stormade planen för två år sedan minns kanske att ni förstörde festen för alla oss andra som ville fira med laget - men därav blev det intet.

    För djävligt. Eller består alla Blåvita fans bara av omogna fjortonåringar.

    SvaraRadera
  90. Var inte mitt ögonbryn som sprack, men ont gjorde det.

    SvaraRadera
  91. Snicka snack!2009-10-27 08:39

    Anonym 23:22= Sveriges största moral kärring ska vi sluta sjunga på matcherna med eller?


    Mot den moderna fotbollen!

    SvaraRadera
  92. Glenn Glennsson2009-10-27 10:00

    Över hälften som säger att dom inte sjunger med på hat ramsorna ljuger.
    Sjung inte med då för fan om det är så jävla hemskt med Hata Aik osv osv. Stå och håll käften när vi andra sjunger. Jag hatar när nästan alla sjunger "stå upp som Håkan Mild" när någon ligger ner i motståndarlaget. Jävligt töntig sång. Men jag håller käften under den sången och sjunger vidare på andra.
    Jag ska hata som bara fan mot Aik, även om mina grannar jämte mig på läktaren vill eller inte.

    SvaraRadera
  93. Länka gärna en baraben artikeln efter förstörelsen vid Gamle Port för några år sedan.

    SvaraRadera
  94. Vad är det ni inte förstår?

    Är ni emot våld? Är det ok att angripa barer?

    Om inte... jobba för att stoppa våldet!

    Hur: Bland annat genom att sluta sjunga hatramsor.

    Kalla mig gärna moralkärring. Men jag vill ha slut på våldet!

    SvaraRadera
  95. Forza VIP-boysen!

    SvaraRadera
  96. ÄLSKA AIK istället för att hata de stackrarna! Krama dom istället för att boxas på dom! Pussa en råtta när dom kommer hit!

    fesken

    SvaraRadera
  97. Bra skrivet! G-P ska man för övrigt inte prenumerera på. Har sagt upp min prenumeration - för gott.

    SvaraRadera
  98. hat är det enda denna blogg handlar om

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.