2009/10/01

Administrativa problem på Gaisgården

ARBETSTILLSTÅND. Gais har hamnat i blåsväder inför derbyt på måndag. Enligt Aftonbladet har man missat att Wandersons arbetstillstånd gick ut i somras vilket lett till att grönsvarts brasse spelat nio matcher utan att ha rätt att verka yrkesmässigt i Sverige.

Gör SvFF bedömningen att Gais skall bestraffas för den administrativa missen kan det innebära att samtliga resultat i berörda matcher omvandlas till 3-0-förluster för Gais. I såna fall skulle Elfsborg tilldelas två poäng ytterligare till den pinne de fick i det oavgjorda hemmamötet mot grönsvart. Därmed skulle Elfsborg gå förbi IFK Göteborg i tabellen och Blåvitt skulle inte längre ha avgörandet i guldstriden i egna händer. Gais däremot skulle hamna sist i tabellen, sju poäng efter nästjumbon Öis.

Samtidigt så avstod Örgryte att i allsvenska premiären nyttja australiske målvakten Nathan Coes tjänster av samma anledning mot just Gais och tvingades ställa en oerfaren junior mellan stolparna, vilket starkt bidrog till att rödblått fick en mardrömsstart av säsongen.

2004 begick Malmö FF samma misstag med Afonso Alves. Då valde SvFF att låta missen passera obeivrat. Nåt liknande får de gärna göra även denna gång men med den avvikelsen att Wanderson blir avstängd på måndag. Det vore bäst för Blåvitt.

Uppdaterat: Tusen och en turer på en dag. Alla har olika teorier om vad som blir konsekvensen av Gaisgårdens fadäs. Många rykten och inget bekräftat. Det florerar rykten om allt mellan Nobelpriset och omstart i Korpen. Typ.

Visst är det härligt att SvFF har tydliga regler om vad som gäller?

======================================

Idag kommer domen för Kim Christensen i målstolpsparodin. Det blir intressant att bevaka följdutvecklingen om han nu skulle bli avstängd. En sådan markering från SvFF borde innebära att centimeterfusk i alla dess former kommer rendera i avstängningar. Vågar SvFF öppna den pandoraasken?

Uppdaterat: SvFF har bestämt sig men vill/vågar inte berätta vad de har bestämt. De vill vänta till kl 15.00 imorgon innan besked ges.

54 kommentarer:

  1. Intressant...

    SvaraRadera
  2. Skall bli intressant hur dom beslutar i denna sak !!!

    SvaraRadera
  3. Fy fan... där förlorade vi vårat guld =(

    Hoppas gajs klarar sig med böter

    SvaraRadera
  4. Å andra sidan. Utan Wankerson så hade inte gajs tagit poäng på bo**s arena.

    SvaraRadera
  5. Utan wankerson hade inte gais tat nån poäng alls!

    Faaan också!

    SvaraRadera
  6. Sicken j-a pajasförening. Påverkar hela allsvenskan med sitt j-a klanteri. Kan man hoppas på enbart saftiga böter?

    SvaraRadera
  7. Oj, detta ska bli riktigt intressant. Dels för vad Solna bestämmer och sen också vad böterna från "staten" blir. Inget att leka med, i England tex så kostar det 16.000 pund om man låter någon utan tillstånd arbeta...

    SvaraRadera
  8. Bara det inte blir så att bajen / dif skall klara sig kvar pga detta !!! det vore katastrof !!

    SvaraRadera
  9. Supportrar från IFK skall vara väldigt försiktiga med att anklaga andra för fusk och administrativa misstag. Men... det blir böter för GAIS och ingen avstängning.

    SvaraRadera
  10. Vem anmäler? Hammarby?

    Det måste vara ett lag som påverkats och vem är mest sugen på poäng som de inte kunnat spela ihop till?

    SvaraRadera
  11. Har vi otur bestämmer sig SvFF för att statuera ett exempel här eftersom det slarvats med det några säsonger nu.

    SvaraRadera
  12. Klart han ska bli avstängd på Måndag. kan inte tänka mig något annat / Lars-Åke Lagrell

    SvaraRadera
  13. Dom måste väll få böter och sen att han inte får spela kommande matcher till han fixat arbetstillstånd? / Bosse Hansson

    SvaraRadera
  14. Poängavdrag för Gais och avstängning på Wanderson. Sedan så kommer AJK kryssa mot Ellos och i sista omgången så slår Hellsingbörg Ellos och vi krossar galjarna. 19:e pokallyftningen för Blåvitt och vi kan fira på Götaplatsen.
    Så blir det!

    SvaraRadera
  15. Han har ju giltigt arbetstillstånd nu tydligen. Det hade de fixat nu i September

    SvaraRadera
  16. GAIS får nog ta en kurs hos granngården (den där man längtar efter pytt) hur man sköter skatteplanering och hur målburens bredd kan justeras innan match.

    SvaraRadera
  17. Jävligt intressant! Drömscenario måste väl vara Wandersson avstängd på måndag, poängavdrag, oavgjort mellan Ellos och Aik och vinst för Blåvitt i sista matchen!

    Gais åker ur och vi slipper allt tjöt ang. biljettpriser hit och dit..

    SvaraRadera
  18. UR SVFF:S TÄVLINGSBESTÄMMELSER
    24.4 Icke EU/ EES-medborgare
    Innan speltillstånd utfärdas krävs att SvFF erhållit ITC från spelarens senastenationsförbund. Därutöver måste spelaren, såvida inte Migrationsverkets bestämmelser säger annat, uppvisa ett av Migrationsverket utfärdat uppehållstillstånd och/eller när så erfordras arbetstillstånd.

    (...)

    Om spelaren inte har rätt att vistas i landet är spelaren att betrakta som okvalificerad.

    SvaraRadera
  19. Har hans ansökan om förlängt arbetstillstånd hunnit bli behandlat till på måndag?

    Migrationsverket får gärna ta LÅÅÅÅÅNG tid på sig i detta fallet. Det finns förhopnningsvis andra mycket mer brådskande fall att prioritera.

    SvaraRadera
  20. Precis, migrationsverket är inte driekt kända för sina korta handläggningstider.
    Svårt att tro att Wanderson spelar på måndag. :)

    SvaraRadera
  21. Det är klantigt gjort, man borde ju vetat sedan öis fallet med deras målvakt i våras. Vore ju faktiskt ganska skönt om han blev avstängd mot oss på måndag. Men tror inte på något straff då Afonso klarade sig 2004.

    SvaraRadera
  22. Oj, läste slarvigt, han har ju tydligen fixat papprena redan.
    Men en retroaktiv avstängning resten av säsongen (eller iaf måndag;) )borde ju vara minimum-straff ändå... Samt lite böter kanske...

    SvaraRadera
  23. Dock skärpte/förtydligade dom reglerna EFTER Afonso-fallet, så mågot straff blir det nog allt...

    SvaraRadera
  24. Om de bara skulle ta å stryka alla Wandersons mål, så vinner iaf Tobbe skytteligan...

    SvaraRadera
  25. Detta skall inte vara någon fara på isen... Tiden har som jag tolkar det runnit ut då Wanderson ansökt om ett nytt tillstånd 17/9. Det är IDAG exakt 14 dagar sedan den 17/9 då Gais spelade och vann men då hade han ju som sagt ansökt om förnyat tillstånd.
    I matchen innan spelade de mot Ellos, men sedan denna dag har det gått mer än 14 dagar. Under perioden då han räknats som okvalificerad dvs från den 27/7 tom 16/9 har ingen berörd förening inkommit med protest senast 5 dagar efter spelad match och tiden har som sagt runnit ut för SvFF att själva ta upp ärendet.

    Referenser till min tolkning finner jag i tävlingsbestämmelserna:

    Kap 3 § 11.1 (sid 22)
    Kap 4 § 24.4 (sid 42)
    Kap 10 § 2.1 (sid 56)

    SvaraRadera
  26. Klanteri skiljs ganska enkelt från Uppenbart Fusk!

    Glöm inte det IFK Stolp-/Skatte-fusk!

    SvaraRadera
  27. Att påstå att det bara är klantigt och inte medvetet fusk håller inte.
    Ansökan till migrationsverket skickades enligt GT in den 17 sep. ALLTSÅ måste han ha spelat matcherna from. det datumet (GIF, HIF, ÖSK) trots att GAIS vetat om att han inte haft arbetstillstånd.
    Eller tolkar jag något fel?

    SvaraRadera
  28. Så underbart (!) att vara blåvit! När nu det uppdagas att annan klubb haft oegentligheter för sig gastar resten av fotbollssverige åt vårt hål "å ni ska hålla käften. Ni fuskar med stolpar och skatter och säger elaka saker och stjäl alla juniorer och luktar illa och tjuvåker på bussen och..."

    15 år efter vår senaste storhetstid är alla fortfarande plågsamt avundsjuka och måste vända allt som händer till en tirad mot blåvitt. Det är så himla skönt att veta att ni inte är annat än avundsjuka bönder som är sur på den "populäre killen i klassen" för att han har lyckats bättre.

    Vad gäller gais...
    Böter räcker väl. Vad är det med SvFF och deras vilja att justera tabellen genom beslut i nämnder? Låt oss spela om det.

    Vad gäller Kim...
    Ska bli jättekul att se alla avstängningar för de spelare som flyttar fram inkast och frisparkar i fortsättningen. Har vi några icke-avstängda spelare kvar i serien 1 november?

    SvaraRadera
  29. Ge Wanderson ett straff där han måste spela alla återstående matcher utan fotbollsskor och benskydd:) Trodde aldrig jag skulle lida lite lite lite med gais fansen. Något straff lär det bli, tror dock inte på poängavdrag Nu lär väl bajen och skansen göra allt för att rädda sin desperata situation med påtryckningar mm och göra sig själv till offer. Något de redan är bra på.

    SvaraRadera
  30. 11:21: Om han nu får arbetstillstånd är det inte omöjligt att det gäller retroaktivt. Migrationspolitiken äro outgrundlig...

    SvaraRadera
  31. Det finns INGEN i Allsvenskan som kan anklaga ngn annan för fusk utan att kasta sten i glashus. Därmed inte sagt att det inte ska beivras när det händer saker, och då menar jag även flyttande av stolpar.

    SvaraRadera
  32. Men om vi förlorar går ju guldet till ajk. Hellre att elfsborg tar guld än ajk. Men vi ska ta det!

    SvaraRadera
  33. Tycker faktiskt lite synd om gais idag. Tänk om urusla bajen och ännu sämre djurgården klarar sig pga detta. Kvällstidningarna och all media i sthlm lär väl i så fall jubla.

    SvaraRadera
  34. Håller med AndersE, nog fan känns det konstigt att detta upptäcktes
    Här har ni ett härligt citat från de inavlade kusinerna från landet, Elfsborg, och deras forum. Citatet behandlar Blåvitt.

    "PRECIS innan derbyt i götlaborg. Det börjar bli lite väl mycket kring den föreningen nu för att det skall kännas riktigt bra. Ekonomiska oegentligheter som leder till fällande domar i rätten. En arena som inte håller. En sportchef som blir av med körkortet på grund av hastigheten. Fusk med målstolpar."

    SvaraRadera
  35. Faktum är att reglerna är ändrade sedan 2004, vilket gör att straffet kommer bli större än det so mutgick för MFF 2004.

    SvaraRadera
  36. FC GOTHIA cha-la-la-la-la. FC GOTHIA cha-la-la-la...

    SvaraRadera
  37. Hade AIK legat på nedflyttningsplats hade det blivit poängavdrag direkt!

    SvaraRadera
  38. Om Ellos kryssar i en match och vi vinner våra resterande är väl guldet vårt? Ellos behöver inte förlora mot H-borg i sista matchen.

    SvaraRadera
  39. GAIS KAN MAX FÖRLORA 9 poäng, från de tre senaste matcherna!! så ellos kommer inte passera oss, däremot kommer bajen att passera gajs (22 - 21 p)

    SvaraRadera
  40. Mest synd tycker jag tyvärr om ÖIS som förlorar poäng i bottenstriden därför att Sthlms lagen får gratispoäng de inte ska ha =/


    Ps. Kalla inte Kims fusk för cm fusk, det var rätt rejält överdrivet förflyttande av de där stolparna, och minst lika korkat som Erikssons utvisning.

    SvaraRadera
  41. Vet inte om jag tycker det är så allvarligt. De har ju följt alla idrottsliga regler, värre vore om de t.ex. inte hade haft spelarlicens för honom. Och så länge det inte är fråga om ett medvetet agerande utan bara varit otroligt klantiga, så kan jag leva med att de går sportsligt ostraffade.

    SvaraRadera
  42. Kantor Eriksson2009-10-01 13:11

    Vilka jävla nötter!


    Men så går det när man lägger för mycket tid på att polera skinnvästen istället för att sköta sitt jobb.

    Men jag lider med supportrarna!

    SvaraRadera
  43. 13:04: Jag tycker nog att om man trycker till stolparna på det där sättet som Kim gjorde med den avsikten att göra målet mindre så fuskar man i någon mån. Jag anser också att man fuskar om man medvetet försöker stå närmare bollen vid frisparkar eller tjuvar några meter vid inkast.

    Frågan är hur man beivrar det. Vilka konsekvenser hade det inneburit för Kim om domaren hade valt att bestraffa honom på plan. Hade Kim åkt ut eller hade han bara fått gult kort eller kanske bara en tillsägelse?

    Om man kommer fram till att man Kim hade fått rött kort direkt så skall man ge honom en avstängning annars får man hitta på något annat sätt att beivra hans fusk om det nu skall göras.

    MEN om man väljer att beivra Kims centimeterfusk så måste man i konsekvensens namn beivra alla andra centimeteröverträdelser med samma kraft. Det kan vara centimeter som skiljer ifall en frispark skall kunna skruvas över muren eller ej. Det kan vara centimeter som skiljer huruvida ett inkast skall nå fram eller ej.

    Och det kan vara centimeter som avgör ifall ett skott skall gå in via stolpen eller bara i stolpen.

    Bestraffar man Kim Christensen så får man vara konsekvent. Frågan är om SvFF är beredda att vara konsekventa vad gäller centimeterfusk?

    SvaraRadera
  44. http://fotboll.expressen.se/Allsvenskan/1.1727409/efter-kaoset-gais-kan-bli-helt-friade

    Inga poängavdrag, verkar glasklart enligt mig. :)

    SvaraRadera
  45. I HELVETTE OM VI FÖRLORAR GULDET PGA ÄV ÄCKEL GAIS!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  46. En viktig fråga är väl huruvuda han hinner få arbetstillstånd innan matchen på måndag?

    Kanske får han lova att spela utan arbetstillstånd!?

    SvaraRadera
  47. lär dig reglerna, det är bara de 3 senaste matcherna som de blir straffade på inte allihop.

    SvaraRadera
  48. 16:14: Det där har kommit fram under dagen och var inte allmänt känt kl 9 i morse då bloggposten skrevs. Jag slår vad om att du inte heller hade koll på just den detaljen av regeln då.

    mvh

    SvaraRadera
  49. GAIS kan inte straffas eftersom Wanderson idag fick förnyat arbetstillstånd. Detta gäller retroaktivt från den dagen han ansökte (17:e sep). Detta är exakt 14 dagar sedan vilket medför att han i de tre matcher GAIS kunde bli av med poäng har Wanderson spelat med arbetstillstånd. Däremot inte i de övriga 6, men dessa ligger ju för långt bak i tiden för bestraffning.

    SvaraRadera
  50. De verkar klara sig nu iallafall:
    http://www.fotbollskanalen.se/1.1243978/2009/10/01/extra_wanderson_har_fatt_tillstand_poangavdrag_allt_mindre_troligt

    SvaraRadera
  51. 3 matcher för kim blev det.

    http://fotboll.expressen.se/Allsvenskan/

    SvaraRadera
  52. Anonym 1/10/09 17:46:

    För bra för att vara sant!

    SvaraRadera
  53. Änglarnas sekreterare Toremar, tillika anställd på migrationsverket.......

    SvaraRadera
  54. Om nu det vore så att den aktuelle killen som jobbar på den aktuella myndigheten samt är skreterare på den aktuella supporterföreningen tipsat Ab reporter eller någon annan, är det väl inte hela världen. Tro fan att gråvitt gör allt för att skapa oro hos GAIS, dom har en uppåtgående trend. Sen kan man tycka vad man vill, men så länge spelare beter sig som svin, så är det väl inte så konstigt att supportrar beter sig likandant.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.