2009/10/31

Tro på Blåvitt!

GULDTANKAR. Mindre än sjutton timmar kvar till avspark. Ju närmare vi kommer desto mer spänd blir jag. Jag försökte sova några timmar när jag kom hem från Kanal Glenn Studio-inspelningen. Men det gick bara inte, det går bara inte, att sova! Kroppen är i total spinn. Ena sekunden föreställer jag mig årets bästa match, jag föreställer mig Tobbe lägga både 1,2 och kanske till och med 3-0. Jag vaggar in mig själv i en känsla av att "det är lugnt, vi tar den här matchen lätt"!

Nästa stund kommer de mörka tankarna. Jag föreställer sig Obolo eller Flávio lägga ett mål, springa fram och håna vår klack. Jag föreställer sig våra spelare med sänka huvuden när matchen blåses av och den otroliga besvikelse-känsla detta hade givit. Helt plötsligt, på bara någon minut har något slagit en volt i huvudet på en och plötsligt känns morgondagens match inte alls lika given längre!

Frågan är hur man lyckas hålla kvar den första känslan i kroppen, och hur man undviker att tänka på matchen alls. Alla blåvita vänner jag har försöker sysselsätta sig på något sätt ikväll. Någon ska gå på bio, någon ska spela tv-spel med polarna, någon ska hem på familjemiddag hos flickvännen och jag har till och med en polare som ringde sin arbetsplats och bad om att få jobba kvälls-skift, allt för att tiden ska gå och för att förskingra tankarna. Ändå kommer det nervösa SMS med jämna mellanrum.

Det spelar helt enkelt ingen roll vad man gör, det är oundvikligt att tänka på morgondagen. Det är bara att acceptera tankarna som rör sig och sinnestillståndet man är i. Och våga TRO.

TRO på vinst.
TRO på SM-guld
TRO PÅ BLÅVITT!

12 kommentarer:

  1. Så är vi då framme vid dagen före dagen.

    Det handlar inte om en vanling match.

    För egen del handlar det om en 30-årig återblick.

    Från 80-talets stapplande springande tonårsben med dubbelt så gamla råttor i hälarna, till motsatta förhållanden på 90-talet. De billiga poäng de plockade fick de tillbaka när vi växte till oss.

    Man har tagit och givit , blivit arresterad och kommit undan. Oavsett utgång så har alltid matcherna mot gnaget betytt något extra.

    Imorgon känns det som cirkeln sluts. Numer som "family supporter" , men känslor som kärlek och hat måste ut.

    Att vi 40+ lämnar barnen hemma imorgon känns en smula tragiskt men samtidigt inte. För imorgon handlar det inte om en vanlig fotbollsmatch. Imorgon handlar det inte om en vanlig dag. Imorgon handlar ingenting om det som de flesta kallar vanligt.

    Imorgon gäller det, oavsett om du är gammal eller ung, VIS MAN eller dum.

    Detta är IFK Göteborg - Solna AIK den 1 november 2009.

    This is it! THIS IS FUCKING IT!

    SvaraRadera
  2. Senaste anonym:
    Man måste per definition vara just DUM för att vara VIS MAN. Det är ingen mer än Wisemen själva som vill ha deras "beskydd". vi klarar oss bra utan!

    SvaraRadera
  3. Nån som vet varför änglarna.se ligger nere?

    SvaraRadera
  4. Blir fylld av lycka när jag läser den här känslofyllda krönikan, men det är nästan så att allt går i kras när jag går in och läser kommentarerna. Hur kan man ladda för slagsmål när vi har ett SM-guld att spela hem. PÅ PLANEN!

    SvaraRadera
  5. jag spelar inte tv-spel, eller äter middag.. jag bokar in mig på Scandic hotell i mölndal, ihop med lite E.

    SvaraRadera
  6. Fy va omoget det blir i kommentarsfältet. TRÖTTSAMT med alla idioter till våldsromantiker..

    SvaraRadera
  7. Dom har fått som dom ville, nu ligger de flesta fiskarnas adresser uppe. Smarta killar att just denna match börja tjata om tutor. Fan jag vill ha en folkfest, hoppas att det ändå blir fallet nu.

    SvaraRadera
  8. I morgon är den största matchen sedan Trelleborg 07 och jag vill ha en folkfest och ett minne som varar länge. Vi i blåvitt skall vara ett lag man ser på med stor respekt och det gäller även oss supportrar. Nu är jag förvisso nyss fyllda 29 ( fortfarande ung :) ), men det våldsromantiska som vissa vill framhäva känns bara så tråkigt. Man får hoppas att det skrivs av gymnasieelever. Hur som helst alla blåvitta - stå upp för blåvitt i morgon och sjung så att halsen är förstörd på måndag. Vi ses i morgon!

    SvaraRadera
  9. nu håller vi alla händer och sjunger "we shall overcome"..

    SvaraRadera
  10. Efter att ha hört Tobbe's kommentarer direkt efter Halmstads har jag hamnat i ett totalt lugn.

    IFK kommer att vinna det här.

    Spelar ingen roll vad resultatet blir. IFK kommer att vinna det här.

    SvaraRadera
  11. Svik inte IFK: kärlek före hat, fira före hån; GULD före silver. Du gör skillnaden.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.