2009/10/21

Det händer mycket i fotbollen just nu

FOTBOLLSTANKAR. Efter 90 riktigt svettiga minuter i Malmö stog vi där med 1-0, och man har knappt lyckats smälta det innan det är dags för en ny match. Redan om två dagar ska vi alltså spela mot BP borta. Även om jag vill räkna hem den matchen som en seger, så känner jag på mig att det kan bli en minst lika svår match som den nyss spelade. BP borta kan mycket väl bli ett lika resultat. Man ska väl egentligen inte resonera såhär, men det är tur att vi har "råd" att spela en lika. För mot Halmstad och AIK ska vi bara vinna! That's it, så är det bara!

Samtidigt som man nervöst tänker på de kvarvarande matcherna i Allsvenskan är det svårt att inte ägna lite koncentration på landslaget, eller rättare sagt valet av ny förbundskapten. Jag tillhör en av de människor som faktiskt tycker att Lagerbäck gjort ett jävligt bra jobb. Man ska spela utifrån det material som finns, och i mina ögon har Sverige har inte haft material att spela någon champagne-fotboll. Man får nog rannsaka sig själv och välja vad som är viktigt. Att ta sig till så många slutspel som möjligt, eller spela en offensiv rolig fotboll och kanske komma vidare till ett. För mig är valet enkelt.

Däremot tyckte även jag att det var dags för en ny förbundskapten. Någon som vågar satsa lite på yngre spelare och en ny spelidé är aldrig dumt. Svennis hade förvisso varit ett trevligt val, men samtidigt är jag glad att han tackade nej. Att använda en förbundskapten som verkar ha samma taktiska upplägg som Lagerbäck känns visserligen inte fel, men det känns inte helt hundra heller.

Nu när inte Svennis "kan" ta jobbet verkar det som att det står mellan Hasse Backe och Erik Hamrén. Personligen skulle jag nog hellre vilja se Hasse Backe. Han har en bred erfarenhet och verkar våga satsa på yngre förmågor, trots att han verkar förespråka en traditionell 4-4-2. Att han sedan även är jävligt media-tränad efter många timmar som kommentator och i studio kan ju kännas som en frisk fläkt efter en mediaskygg lagerbäck.

Oavsett vem det blir, så går Svenska landslaget en intressant tid tillmötes, det är en sak som är säker!

11 kommentarer:

  1. Vadå lannslaget? Skêcka Blåvitt!

    SvaraRadera
  2. gääääääääääääsp.

    SvaraRadera
  3. ännu mera gäääääääääsp!

    SvaraRadera
  4. Mmm, kul få Ekwall och Lundh som assisterande.
    Gör om gör rätt - ALLT utan Backe köper jag.

    SvaraRadera
  5. Sorry PeeMan, du kan bättre.

    Men! Kan någon analysera repporten från Bengt Askmar?? Är egenfrekvensen 2Hz?? Måste vara sämsta tänkbara, eller?? Det är ju väldigt bra "hoppfrekvens"... Risk för att skiten rasar? Kom igen nu någon byggingenjör/arkitekt, ge oss analysen, please....

    SvaraRadera
  6. oj vad tråkigt, inte för att klanka ner på baraben men vissa skribenter borde lära sig att skriva innan de bloggar................

    SvaraRadera
  7. Fan va folk yrar i kommentarerna här. Bra skrivet Peeman. Skönt att få tänka på något annat än BP borta i fem minuter!

    SvaraRadera
  8. ärligt talat- vem fan bryr sig om lagerbäck när vi är mitt i våld guldstrid? vad är det för idioter som ni låter skriva här ibland??

    SvaraRadera
  9. Om man inte gillar en text är ett förslag att komma med produktiva tankar kring den, exempelvis: "Jag hade gärna sett en analys om landslagscoachen någon annan gång än mitt i den blåvita guldstriden".

    Bara ett tips på ett sätt att förändra eller påverka utan att skrika "fan vilken skit", vem vet, det kanske fungerar lite bättre...

    SvaraRadera
  10. stod stod stod stod stod stod. INTE "stog". stod! STOD!

    SvaraRadera
  11. skecka blåvett

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.