2009/10/06

Matchrapport: IFK Göteborg - Örgryte IS (U21)

MATCHRAPPORT. Hoppet om ett avancemang i U21-slutspelet stod i dels en storvinst mot Öis, dels en förlust för Ängelholms FF mot Malmö FF. Det blev visserligen förlust för Ängelholm men också för IFK Göteborg med 1-2. Därmed är det slutspelat för i år för Teddys mannar. Mathias Etéus gjorde Blåvitts mål på straff i början av andra halvlek efter att Kalle Svensson gjorts ner i tumultet kring en hörna. Öis vände sen matchen med två snabba mål strax därefter.

IFK Göteborg - Örgryte IS : 1-2
1-0: Mathias Etéus
1-1: Seif Kadhim
1-2: Nicolas Sandberg





IFK Göteborg ställde upp med följande lag:

MV. Markus Sandberg

HB. David Johansson
MB. Kalle Svensson (K)
MB. Tuomo Turunen
VB. Mikael Andersson

HM. William Atashkade
IM. Niclas Martinsson
IM. Johan Lundgren
VM. Tobias Sana

Off.M. Elmar Bjarnason
AF. Mathias Etéus

Bänken: Markus Bengtsson (MV), Niklas Andersén, Robin Alnäs, Patrik Hansson, Efe Yildrem

Matchen igenom hade Blåvitt bollen mest. När man hade bollen trillades det boll lite smånätt, främst genom Tobias Sana och Elmar Bjarnason, men man hade märkbart svårt att komma till avslut inom farligt avstånd. De avslut man mäktade med att få till kom från längre håll. Öis däremot satsade mest på kontringar vilket inte är fel taktik när man har ett sådant yrväder som Nicolas Sandberg på plan.

En relativt händelsefattig första halvlek slutar 0-0. Enda riktiga möjligheten är ett skott från Sana från strax utanför straffområdet som Peter Abrahamsson i öismålet lyckas få undan till hörna.

I halvtid roterar man lite i Blåvitts elva där William Atashkade flyttas upp på topp och Mathias Etéus ner ett steg. Elmar Bjarnason fyller hålet på högerkanten som Atashkade lämnar efter sig. (Tror jag. Bjarnason råkar vara lite överallt på planen.) Förmodligen vill man nyttja Williams hastighet i djupled i större grad än vad man fått ut när man haft honom på kanten. Om det har nån verkan är oklart men hursomhelst tar IFK Göteborg ganska omgående ledningen i andra halvlek. I samband med en hörna rivs Kalle Svensson ner av Yasin Belouati och domaren pekar på straffpunkten. Mathias Etéus begår inga misstag utan placerar bollen högt upp till vänster utom räckhåll för Abrahamsson.

Några minuter senare bjuds publiken på dagens snyggaste prestation när Seif Kadhim i Öis från långt håll får kalasträff med vristen och bollen dyker över en chanslös Markus Sandberg i målet. Kort därefter rinner snabbe Nicolas Sandberg igenom Blåvitts mittförsvar och fastställer slutresultatet 1-2. Mycket mer av dignitet händer inte i andra halvlek. IFK Göteborg fortsätter att dutta boll runt Öis straffområde men skapar inte mer än några distansskott eller hörnor.

Summa summarum är det inte mycket till match att se på. Visst är det rätt så tufft spel emellanåt, vilket kan vara underhållande, och Tuomo Turunen skall nog skatta sig lycklig över att han inte åker ut efter en synnerligen tuff tvåfotstackling, förvisso från stillastående men ändå. Men det bestående intrycket från matchen är att IFK Göteborg spelar runt och runt och runt Öis straffområde utan att hitta nyckeln in. Till slut tvingas man slå en alldeles för svår instickare och tappar boll eller också avslutar man från distans.

I och med förlusten går Malmö FF och Ängelholms FF vidare i slutspelet. För IFK Göteborg och Örgryte IS är det över för i år. Nu får man hitta andra alternativ att ge Kalle Svensson, Tuomo Turunen och de övriga matchträning.

Till sist: Det mest intressanta var Tobias Sanas nya frisyr och vad han har rakat in i nacken. Är det en planta, en bläckfisk eller rentav en karta över Sydamerika? Vad tycker du?


=====================

Här är några bilder från matchen.

Fler bilder från matchen hittar den nyfikne här.

23 kommentarer:

  1. Sanas Frisyr e ju mäktig!

    Men annars hur sköte sig Sana i matchen annars? vore kul o se han i den offensiva mittfältsrollen från start nån gång....

    SvaraRadera
  2. Nästa år kommer Sana äga, tror verkligen på den killen! :D

    SvaraRadera
  3. Sana försöker efterlikna Balotelli... Bara han inte blir lika puckad som han!

    SvaraRadera
  4. Indiana Jones2009-10-07 07:48

    Är det inte en lagerkrans han har i frisyren? Som Julius Ceasar?

    SvaraRadera
  5. Sana är den som försöker hitta på luriga lösningar mest av de som är på plan. Varje gång han får bollen försöker han göra nåt konstruktivt med den.

    Men i hans iver att hela tiden hitta "foppa-passningar" att slå så håller han i bollen lite väl länge rätt ofta. Han trampar ideligen på bollen eller försöker dribbla av sina motståndare för att få läge att slå den briljanta passningen.

    Tyvärr är hans medspelare sällan med på noterna så de briljanta passningarna rinner ofta iväg i tomma intet.

    Men han är en riktigt frisk fläkt och det händer alltid något när han får bollen. Lär han sig att värdera lägena lite bättre så kommer han bli riktigt riktigt bra.

    SvaraRadera
  6. Sana var kanske den enda som visade att han vill spela i allsvenskan.
    Tycker att Bjarnarsson emellanåt glänser till men dessvärre (oengagerad?) ibland. Tuomo, ja han döljer sina talanger väl.
    Kalle är långt från A-laget (tyvärr) då jag alltid gillat honom.

    Men för en som inte ser mer än 2-3 U21 matcher om året så konstaterar man att det finns många fina talanger som är på "G".

    Matchen igår hade vunnits om IFK låtit laget vara intakt i flera matcher men så fungerar det ju inte riktigt i "vårt" U21 lag,speciellt inte iår.

    SvaraRadera
  7. Tack för rapporten!

    För mig som bor 40 mil från GBG numera är det det här den enda chansen att få reda på vad som händer med U-21. Tack!

    SvaraRadera
  8. Big Mama och Little Sana

    SvaraRadera
  9. Vad är det som har hänt med Kalle?
    Handlar det om självförtroende eller vad? Så fruktansvärt bra som han har varit.

    SvaraRadera
  10. Tycker tyvärr att Sana springer för mycket med boll och letar alldeles för svåra lägen. Gör det enkelt och rulla boll så blir motståndarna efter, att försöka dribbla fungerar inte på den nivån.

    SvaraRadera
  11. På pappret har vi ett jävla bra b-lag!

    Men tror tyvärr att Sana är en man för superettan. Han håller inte riktigt allsvenskt tempo eller allsvensk styrka, byt honom mot Sjölund.

    SvaraRadera
  12. Hur såg Eteus ut? Är han värd en chans i A-laget?

    Tycker att han verkar vara riktigt intressant men tränarna verkar inte hålla med mig och de har ju bättre koll så vad är det jag missar?

    SvaraRadera
  13. Sanas frisyr är ju töntig! Jävla förortsideér.

    SvaraRadera
  14. Hur är egentligen Teddy som tränare? Har väldigt dålig koll på honom. Och hur är det med Alex, har han klarat av hela tränarutbildningen? Kan han komma att gå in som assisterande för kidsen till att börja med? Det skulle ju verkligen vara guld att få in hans rutin och kunnande redan där!

    SvaraRadera
  15. Erra var ju assisterande för juniorerna förra året. I år har jag inte sett till honom nånting så jag antar att han har slutat, alternativt fått andra arbetsuppgifter.

    Alex som assisterande juniortränare hade definitivt smällt högre. Erra i all ära men riktigt så rutinerad som Alex är han inte.

    Teddys egenskaper som dirigent längs sidlinjen är svåra att specificera men jag har aldrig reflekterat över att det skett några knepiga byten eller så och det får väl anses vara ett OK betyg då.

    Junioransvarige Eilert Björkman är för övrigt assisterande under U21-matcherna. Han känner ju juniorerna innan och utan och kan säkert vara Teddy till hjälp på just den biten.

    SvaraRadera
  16. Vad har hant med kalle??? han var ju kung innan och nu har inte inte fatt spela alls...

    SvaraRadera
  17. kalle har kvalitet och, sedan tidigare, massor av erfarenhet. jag satsar på att det är mental ohälsa som drar ner honom. så synd då han förra sejouren i blåvitt var dominant. han tom klev upp från central backplats och nickade in sköna mål. uppenbart är att han inte har ngn fysisk skada varför det är svårt att gissa någon annan anledning till att han inte är med i allsvenskan. struntar i om vi betalat för honom, jag önskar honom bara lycka till och hoppas han kommer tillbaka.

    SvaraRadera
  18. Tack! Bra rapport! Varför inte börja u-matchrapporten med resultatet och en kort sammanfattning! Tar skitlång tid att se hur det gick...

    SvaraRadera
  19. 11:50: Tackar! Jag vet inte om du efterlyser en förändring men jag inleder rapporten så här:

    "Hoppet om ett avancemang i U21-slutspelet stod i dels en storvinst mot Öis, dels en förlust för Ängelholms FF mot Malmö FF. Det blev visserligen förlust för Ängelholm men också för IFK Göteborg med 1-2. Därmed är det slutspelat för i år för Teddys mannar. Mathias Etéus gjorde Blåvitts mål på straff i början av andra halvlek efter att Kalle Svensson gjorts ner i tumultet kring en hörna. Öis vände sen matchen med två snabba mål strax därefter."

    Men visst. Man kan lyfta fram resultatet än mer.

    SvaraRadera
  20. Måste flika här angående Kalle. Jag tycker han var riktigt bra igår. Framförallt första halvlek. Inte något misstag i stort sett och fantastiska crossbollar med rätt adress varje gång. Helt annat än Hjalles tjongande utan adress.

    SvaraRadera
  21. Helt fantastiskt att få se sådana här fina bilder från en U21 match!

    Härligt och stort tack!

    SvaraRadera
  22. en fråga...U21. Får vem som helst spela i det laget även om man är äldre än 21? eller hur funkar det?

    SvaraRadera
  23. Man får ha fyra spelare som är över 21 i laget.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.