2009/10/24

Två steg kvar till det löjliga guldet

GULDHETS/KRÖNIKA. Efter sju sorger och åtta bedrövelser fungerar nu Itickets biljettsystem igen. Vi på BaraBen har tidvis inte varit nådiga i kritiken mot den rent av usla servicen som norrmännen har tillhandahållit under året. I flera viktiga lägen har biljettsystemet legat nere, och när det väl fungerat har det varit en hel del problem lik förbannat. Det kanske är tur att det bara är en match kvar att sälja biljetter till, så vi slipper fler problem den närmsta tiden. IFK Göteborg bör hus som helst verkligen se över samarbetet till nästa år, se vad som blivit fel och vad man kan få för garantier att det blir bättre. Annars finns bara en sak att göra och det är att byta leverantör illa kvickt.

Försäljningen av biljetter är hur som helst igång igen och tur är väl det. För med segern från igår i bagaget lär trycket på biljetter till matchen mot Halmstad nu på tisdag vara stort de närmsta dagarna.

På ett sätt är det som att tala inför de redan frälsta när man skriver här på BaraBen och skriker "köp biljett, köp, köp, köp!". De flesta av er som läser den här bloggen är trots allt Blåvita, och en övervägande majoritet av er har naturligtvis årskort eller redan införskaffad biljett. Kanske är det några av er som inte är lika extrema och väntat in resultaten från Malmö- och BP-matcherna och som nu ser klartecken att handla. För er kommer en redovisning av biljettläget lite längre ner.

För oss som då redan har årskort eller biljett gäller en annan uppgift nu. Och det är att påtala för våra vänner och bekanta som kanske inte är så intresserade, men ändå går ett par matcher per år, hur viktig den här matchen är, och hur viktig den kan bli - oavsett resultat i Stockholmsderbyt imorgon. Lek med tanken att *** förlorar mor Bajen. Då kan matchen mot Halmstad bli en ren Guldmatch. Vinner vi den så tvingar vi *** att vinna sin hemmamatch mot Örebro dagen efter, i annat fall blir vi mästare i kavaj, som det så fint heter. Då kan Bojan och gänget ta med sig bucklan i bussen ner bäst dom vill, enbart för att lämna över den till oss INNAN matchstart. Det hade smakat mumma... Lek med en annan tanke, att *** vinner mot Bajen. Då måste vi ha minst en poäng mot HBK för att inte *** ska komma ner hit och vara klara mästare, (om de vinner mot ÖSK). Då behöver grabbarna allt stöd de kan få. Ni fattar.

Egentligen är det löjligt att leka med tankar hit och dit, egentligen är det löjligt att räkna med annat än att *** kommer ta fullpoäng. Egentligen är det löjligt att tänka något annat än att det är VI som skall vinna våra två återstående matcher för att vinna guldet, annars förtjänar vi det inte ändå. Egentligen är hela den här texten löjlig. Egentligen är allt löjligt just nu. Allt utom den där löjliga pokalen och det där löjliga guldet...

*********************************************

Biljettläget mot Halmstad just nu:

Sittplatser kvar: ca 150
Klackplatser kvar: ca 450
Ståplatser kvar: ca 1670
Bortaståplatser sålda: 7 (!)

Här bör det naturligtvis finnas en öppning, att om det skulle bli enormt tryck på biljetterna närmsta dagarna, men bortaklacken inte säljer många till, att öppna upp den för hemmafans och sätta den sju man starka HBK-klacken på sittplats. Detta är dock inget bekräftat.

*********************************************

Till sist så hoppas vi alla att gräsmattan håller åtminstone duglig klass till våra sista två matcher. En bra grej inför nästa år är i alla fall att arenachefen nu äntligen fått upp ögonen för Grassmaster. En lösning jag och många med mig tror skulle vara exemplarisk för just Gamla Ullevi. Grattis Georgsson, bara TRE ÅR efter att jag skrev om det har det nu uppmärsksammats...

19 kommentarer:

  1. kämpa kämpa för kämpa för sm guld.
    blåvitt <3

    SvaraRadera
  2. bara jag som inte kan köpa biljett fortfarande? går "felfritt" fram till jag ska betala... när jag väljer antingen visa eller mastercard så kommer "sidan kan inte visas"

    SvaraRadera
  3. Nej anonym 12:17. Jag försökte för en minut sen och det är precis likadant för mig.

    SvaraRadera
  4. INFORMATION TILL ER SOM HAR PROBLEM MED ATT KÖPA BILJETTER: http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,70295&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=8204264

    SvaraRadera
  5. Va menar du med det då att vi ska kolla på reklam eller????? va inte mycket till hjälp

    SvaraRadera
  6. Kul att GP kallade Grassmaster-övervägandet för KONSTGRÄS med chockrubrik... Stenkoll.

    SvaraRadera
  7. Jag kan inte heller köpa någon biljett, FAAAAN!

    SvaraRadera
  8. fy fan va dåligt biljettsystem. skandal

    SvaraRadera
  9. Tekniska problem göra att vissa kunder inte kan boka biljetter här på hemsidan.
    ITicket undersöker felet och för dem som är drabbade finns Scandinaviums biljettkassa tillgänglig på telefon 031-81 10 20.
    Det går självklart också bra att köpa biljett direkt över disk på Scandinaviums biljettkassa, Blåvittshopen Gamla Ullevi och Pusterviksbiljetter.

    SvaraRadera
  10. Jo Anonym 13:17 och Anonym 14:50, vi andra kan också läsa den texten på hemsidan. Men ringer man det nummret möts man av en telefonsvarare, som talar om öppettiderna. Gamla Ullevis biljettkassa stänger i detta nu jag skriver det. Scandinavium är stängt. Så även i morgon. Så vad göra?

    SvaraRadera
  11. Man väntar tills de öppnar, såklart. Dagens ungdom alltså... :D

    SvaraRadera
  12. Kära Anonym, jag är 43, men jag tackar dig för komplimangen

    SvaraRadera
  13. erling, vet du vad grasmaster är för något? om de inte är någon som vet detta ska jag förklara det för de framgick inte via sportsdays artikel!
    GRASMASTER är k o n s t g r ä s mina Damer o Herrar, det som varken blåvitt ÖIS GAIS ELLER KIM vill spela på i matcherna.
    om man byter till grasmaster som de så vackert heter, så kommer detta innebära att KIM kommer få spela i sitt straffområde på konstgräs, KONSTGRÄS, K O N S T G R Ä S!

    varför ska en spelare men inte de andra 10 stycken bli drabbade!?


    SKANDAL

    SvaraRadera
  14. Tack 17.02, ja jag vet vad det är för något. Det är en förstärkning av gräset, så kallat armerat gräs med 2-10% konstgräs. Med andra ord kan man knappast kalla det konstgräs i den bemärkelsen som tex Borås Arena som är 100% konstgräs.

    Sen har jag också hört det dåraktiga som Georgsson och gänget hittat på, att man bara isf skulle förstärka i tex straffområderna. Detta är naturligtvis helt befängt, installerar man GM så gör man det över hela planen.

    Och ja, jag är fortfarande för att man skall prova med detta nästa år. Fungerar det inte så får man hitta på annat. Tycker spelarna att det suger att spela får man hitta på annat. Men att ha det kvar som en leråker/sandbunker som det varit i år, det håller inte.

    SvaraRadera
  15. @Micke Skicka ett mail till IFK och beskriv situationen så att de inser allvaret och byter biljettleverantör till nästa säsong. Annars kan du nog inte göra så mycket än att vänta. Tyvärr.

    SvaraRadera
  16. samma person som innan (24/10/09 17:02)

    erling, jag kan inte säga att jag i är´lighetens namn vet vad armerat gräs är för något men en en sak kan ja säga, o de låter skrämmande likt konstgräs. jag vill inte ha någon konstgjord fotboll där man ska ha målkameror som i hokeyn lr vara tvungna att kolla på repriser i efterhand ... (ja, jag vet att man ändrar domslut efter amtcher ibland) men detta är inget som jag förespråkar på ngt sätt !

    jag hoppas att du förstår att det är inte konstgräset/armeratgräs som ja är rädd för, det är förändringen av det som en gång kallades fotboll!


    tack för kaffet!

    SvaraRadera
  17. Duger det på wemley så duger det nog på gamla och att kolla det konstgräs e ju helt befängt då dom stråna med "konstgräs" mestadels e där för att det riktiga gräset ska förankra sig i det och därmed bli mer hållbar!

    SvaraRadera
  18. Gräsklipparmannen2009-10-25 00:58

    Jag kan hålla med om att det SKA vara riktigt gräs under dobbarna. Men om det är så jämrans svårt att få tag i personal som har kompetens att sköta om gräset kanske det är lika så gott att ta en närmare koll på alternativen?

    Här kan klippet där Anna Anka läser lusen av sin trädgårdsmästare komma väl till pass.

    Skärpning framför gnäll!

    Och så klart vi ses allihop på GU på tisdag, det ska bli en upplevelse att vara en del av en så gigantisk skara supporters!

    SvaraRadera
  19. Då var biljettsidan nere...IGEN...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.