2009/10/20

Gästkrönika: Vi har redan vunnit

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er supportrar. Ibland ett okänt namn, ibland en blåvit profil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material. I dag uppmanar signaturen "K Duker" till en mäktig sång - oavsett resultat - den 1 november.

Det finns många ord att beskriva lycka med. Genom åren har synonym efter synonym lagts på listan för ord som kan beskriva känslan som infann sig den 28 Oktober 2007. Glädje, endorfinrus, eurofi, salighet eller välbefinnande är bara några av många. Men hur många ord som än läggs på listan kan de aldrig på riktigt beskriva hur jag mådde, där i ösregnet på Ullevis gräsplan den där dagen.

Jag var inte bara lycklig den där dagen, jag var stolt också. Jag var så in i helvete jävla stolt över hur ni lyckades kämpa ända in i slutet. Hur ni till slut tog saken i era egna händer för att senare kunna höja bucklan i nyss nämnda. Den stolthet jag kände för Blåvitt den där regniga oktoberkvällen för drygt två år sedan trodde jag skulle vara svår att överträffa. Så fel jag hade.
När slutsignalen löd i derbyt mot Gais genomträngdes varenda cell i min kropp av lycka. En tsunami av lycka och stolthet sköljde över mig samtidigt som jag sprang runt, runt i idiotiska cirklar och lät mina stämband få veta att de levde. Jag är så förbannat stolt över er alla, såväl på bänken som på plan.

Ni har tappat viktiga pusselbitar under året men alltid haft kreativitet och vilja till att finna nya som passar in i pusslet. Ni har tagit originalbilden på framsidan och förvandlat den till något om möjligt ännu vackrare. Det är något som förtjänar stående ovationer. Och visst, hade ett guld suttit fint. Och visst längtar jag efter att återigen få springa ut på Ullevis gräsplan och må så där obeskrivligt bra. Och visst längtar jag efter att återigen få byta text och få möjligheten att sjunga ”Vi har nitton SM-guld” Men, det vårat Blåvitt har lyckats med hitintills i år, är nästan mer oslagbart och ovärderligt än ett guld i sig. Även om pusslet hade blivit fulländat med en guldig pusselbit, är det vackert som det är idag. Så in i helvetes jävla vackert.

Så om den första november kommer och det står råttjävlar överallt och skriker av lycka, är det en gång för alla dags att bräcka dem. Om slutsignalen lyder och siffrorna på storbildsskärmen visar allt annat än vad vi vill se, är det en gång för alla dags att öppna ögonen och i stället skåda pusslet vårat Blåvitt har lagt i år. Och när vår älskade melodi för sista gången i år basuneras ut från Gamla Ullevis högtalare är det dags att sjunga med, mer från hjärtat än någonsin tidigare.
”Vi såg hur du haltade, vi såg hur du sprang. Med tårar på kinden och hjärtat i brand.
Med längtan i bröstet du stod där och sa, snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar.”
Så, om den första november kommer och våra älskade spelare inte lyckats att fullända de vackra pusslet de så frenetiskt kämpat med att lägga i år, så låt oss fira ändå. Låt den första november bli en glädjens dag. För det finns så otroligt mycket att fira i år, det finns så otroligt mycket gott att minnas. Det finns så mycket som kommer värma våra kalla hjärtan när abstinensen efter allsvenskan gör sig svårhanterlig i vinter. Och den röda tråden i alla dessa minnen kommer stavas s t o l t h e t.

För även om det kan hända att vi den första november inte får springa ut på Ullevis gräsplan och skrika i kör. Så finns det ingen som kan ta i från oss möjligheten eller viljan att stå på Gamlas läktare och skrika av stolthet. Spelarna förtjänar vårt stöd, mer än någonsin. Och det även efter slutsignalen i årets sista allsvenska drabbning har gått.

Låt hela jävla världen få veta, att vi kommer fira Blåvitt den första november. Oavsett vad.
Man brukar säga att man förlorar ett guld och inte vinner ett silver, i år kan det ordspråket få en ny betydelse. I år kan det hända att vi vinner ett silver. Det finns ingenting i våran värld som kallas att förlora ett guld. Vi har redan vunnit.

/K Duker.

45 kommentarer:

  1. Väldigt bra skrivet. Jag har sagt att jag inte kommer kunna bli arg på Blåvitt om vi inte vinner guld. Besviken kan jag bli, men inte arg, för de har fan gjort allt de kan

    SvaraRadera
  2. fyfan va bra artikel, efter alla skador och att wernbloom och bjärsa sticker det är fan sjukt egentligen. jag har följt ifk från klacken i snart 10 år på gamla ullevi och vem kan inte minnas tifon och matcherna mot öis på nya ? men har inte varit med allt för länge, jag var med i sthlm 06 när dom torska mot ajk med 4-0 men det jag vill få sagt är att jag minns när vi en gång fick kvala oss kvar i allsvenskan, och som supporter då se att vi får ett avbräck följt av det andra i en hel säsong och fortfarande kunna slåss om ett guld .. gör mig också otroligt jävla stolt

    tack för alla minnen blåvitt

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet, men vi ska inte behöva komma två i år.

    Blåvitt har slagit två formtoppade lag i två tuffa matcher. Nu är det Blåvitt som ska föra följande tre tillställningar.

    BP borta en fredag kväll...hmmm

    Hur tar man sig dit och hem snabbast? Flyg + taxi kanske.

    Annars verkar man få ta ledigt en halv dag, minst. Kan ingen ringa förbundet och fixa så att vi kan göra en Solnavariant, dvs lägga en bortamatch på hemmaplan. Det hade varit enklare för mig då.

    SvaraRadera
  4. HÅLLER MED !
    Känner en oerhörd STOLTHET över klubben, lagledning, spelare och vår klack. Inget gnäll, en klack som är helt otroligt bra på att vara SUPPORTERS. Spelare som trots skador fortsätter prestera och gör med glädje och verkligen tar i. Vilket härligt lag med fantastiska supporters. OCh jag får vara med i detta otroliga. Tack alla kamrater!

    SvaraRadera
  5. Får man gråta nu? Så sjukt vackert!

    SvaraRadera
  6. Mot 19 GULD2009-10-20 12:51

    Kommer aldrig att fira om blåvitt missar guldet. Det var som Tobias sa till kidsen som blev sura föratt spelarna som inte gjorde vågen efter BKH-matchen.

    "Vi gör bara vågen om vi vinner

    Tänk att stå på gamla ullevi om råttorna vinner guld.. nej, det finns inte. Jag kommer gå hem i halvtid om är kört. Spelarna vet att vi tycker dom jobbat bra och gjort en bra säsong, utan att vi står och försöker vara glada.

    SvaraRadera
  7. Tror knappast någon kommer att sjunga om blåvitt förlorar. Personligen lär jag vara helt apatisk...

    Varför ens skriva en krönika nu om att blåvitt kanske förlorar???

    Lite dålig taktkänsla tycker jag. Prata istället om allt bra som gjorts och få motståndarna i gungning. Inget stoppar blåvitt!

    Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  8. Grymt skrivet, hoppas många läser och tar till sig det. Låt inte råttjävlarna stå och glädjas mitt i ansiktet på oss utan att vi gör nåt om resultatet inte blir som vi vill... Sjung en sista gång för blåvitt i år å va ändå stolt!

    SvaraRadera
  9. Artikeln var bra men den kommer 3 omgångar för tidigt! (Ga&is mentalitet på det.)

    Innan 1 November finns det inget "kanske inte vinner"!

    SvaraRadera
  10. Tack för denna krönika !
    Mycket bra skrivet !

    En sann och trogen supporter stöttar både i med- och motvind.
    "Mot 19 guld" som skrev här ovanför har helt fel inställning. Spelare och ledare har visat en otrolig lagmoral de senaste månaderna. Det blåvitt har gjort i år är unikt och DET SKA FIRAS & HYLLAS oavsett slutresultatet mot AIK den 1 nov. Vår hyllning till blåvitt ska vara precis så mäktig som "K Duker" skriver. Vi ska visa vår STOLTHET & RESPEKT för hur Blåvitt har genomfört denna säsong, men glöm inte att vi har två matcher kvar innan AIK-matchen. Kan killarna bara behålla fokuseringen på sin inställning och de egna uppgifter på planen, så blir 1 nov 2009 en minnesvärd dag.
    TÄNK PÅ ATT MATCHEN SPELAS UNDER "ALLA HELGONS HELGEN" !!
    DETTA ÄR ÄNGLARNAS DAG !!

    / Figo

    SvaraRadera
  11. Det jag tycker är det viktiga är att oavsett vad som händer så ska alla som var på Gamla Ullevi den 1:a november minnas hur vi hyllade änglarna efter slutsignalen.

    Om vi vinner guld så ska det firas ordentligt. Om råttorna vinner (mot all förmodan) så ska deras patetiska och infatila glädje dränkas i vår hyllningskör för mesta mästarna.

    Oavsett vad som händer ska Bojan stå där på planen och höra att vi är blåvitt, bäst i sverige.

    SvaraRadera
  12. Sketkrönika. Fira om man missar guldet?
    Vad är det för jävla gais-mentalitet!

    SvaraRadera
  13. Kan vi sluta skriva om 1 november? Det är två matcher dit. Gulder kan vara borta, guldet kan vara säkrat.

    Sluta nu för helvete jinxa detta.

    SvaraRadera
  14. Bra skrivet... men ingen skall springa ut på gräsmattan! låt oss vinna med stil!

    SvaraRadera
  15. Att kalla det jag för "fira" är väl det som stör mig i krönikan. Däremot kommer jag att visa oerhörd respekt och vördnad inför vad laget presterat i år oavsett hur det slutar.
    Att bara ta sitt pick o pack och dra i halvtid är ju jävla medgångskaraktär. Visst kommer jag att bli så jävla besviken att ord saknas. Men nån slags hyllning är de värda och nog faen är vi också värda att få spelares respekt och vördnad för vad vi på läktaren har presterat i år. För när vi nu kommer att få skiljas fäör att gå i vinteride skall det vara med värme i hjärtat och inte med vrede.

    SvaraRadera
  16. Vinner Aik guldet går jag hem och gråter.

    SvaraRadera
  17. Bra skrivet! Det förändrar inte att vi har en otroligt tuff avslutning, men vi kan inte begära mer än så här. Vi har fortfarande chansen att få spela en direkt avgörande guldmatch hemma på gu. Hur det går vet ingen, bollen är rund osvosv, men hollywood hade fan inte kunnat regissera ett bättre upplägg. Jag tycker det är ett rimligt slutkrav att vi måste slå aik hemma för att ta guld. Och jag VET att inget de gör eller säger kan ta ifrån mig min stolthet över att få ha varit med och uppleva denna säsongen.

    SvaraRadera
  18. Jag blir tårögd. Precis så känner jag med. En oerhörd stolthet över klubben och dekillar som i år är vårt representationslag. Om, säger om, vi tvingas se råttorna ta guld så skall vi dränka dem i Poseidonsång. Inget gais med det. Bara en hyllning de i så fall skulla vara så jävla värda.

    SvaraRadera
  19. bragdguldet borde fan gå till blåvitt iår





    laktos

    SvaraRadera
  20. Visst är dom värdas att firas! Det dom gjort i år är grymt! Ingen kan komma att säga att man har gjort ett dåligt arbete om man gett sitt allt! Och det e xakt vad dom gjort i år! Tack som ägget för allt

    SvaraRadera
  21. felgradus femma, vart är du?

    SvaraRadera
  22. nu fyller vi grimstas läktare också, måste säga att de va sjukt bra uppslutning i malmö.

    låt inte detta förfalla un mot BP!

    SvaraRadera
  23. Det är rätt osannolikt att ett lag som på grund av skador och spelarförsäljningar tappat 5-6 ja till och med ibland 7-8 ordinarie spelare, ändå slåss om ett SM-Guld.
    Jag håller med krönikören att vad som än händer kan vi Blåvita supportrar vara STOLTA över den här säsongen. Om vi inte vinner guld vill jag citera en bok skriven av en före detta minister "Jag är stolt men inte nöjd"

    SvaraRadera
  24. oldie but góldie2009-10-20 14:36

    om vi inte har någon chans på guld sista matchen stannar jag hemma, om vi vinner skall jag in på plan...svårare är det inte...

    SvaraRadera
  25. Snälla!!! Om vi skulle vinna guldet så ge fan i att springa in på planen!! Låt laget lyfta polkalen så att alla på läktaren ser det.

    Om man läser fotbollsförbundets regelverk noggrant så står det faktiskt att laget vars supportrar stormar planen förlorar matchen med 0-3 om domaren på något sätt känner sig hotad. Det hade väl varit jävligt tråkigt om det hade blivit så pga. att vissa idioter springer in på planen och AIK därigenom vinner guldet!!

    Dock så håller jag med många andra skribenter här, sluta skriv om den 1 november, det är inte ens säkert att det blir någon guldfinal, vi kan ju faktiskt redan ha tappat det då, eller i bästa fall, ha säkrat det vid den tidpunkten! Men lägg ner och koncentrera er på fredagens match istället.

    SvaraRadera
  26. Kanonbra krönika och signaturen "pihlbaoge" understryker på ett strålande sätt att det inte bara handlar om att hylla vårat lag utan även att

    INTE LÅTA RÅTTORNA FIRA ETT (Gud förbjöd) SM-guld I VÅRT HEM.

    SvaraRadera
  27. Mot 19 GULD2009-10-20 15:09

    Tror inte mina ögon när jag läser..

    Menar ni att ni på fullaste allvar kommer fira efter slutsignalen ljudit oavsett hur matchen mot aik slutar??? Sjukaste jag läst!.

    Jag åter hellre upp till kamratgården dagen efter "med bullar och varm choklad och väntar på att göra high-fives med alla spelarna."

    SvaraRadera
  28. riktigt dåligt skrivit. vem tror du att du är egentligen. Farsan till laget?

    SvaraRadera
  29. "Om man läser fotbollsförbundets regelverk "noggrant så står det faktiskt att laget vars supportrar stormar planen förlorar matchen med 0-3 om domaren på något sätt känner sig hotad. Det hade väl varit jävligt tråkigt om det hade blivit så pga. att vissa idioter springer in på planen och AIK därigenom vinner guldet!!"

    Är du dum i huvudet på riktigt?
    Det är ingen som springer in innan slutsignalen ljudit, och då är matchen redan slut! Man undrar ju om du varit med någon gång då guldet tagits.

    SvaraRadera
  30. Jag tycker att det verkar som att alla tycker olika. En del tycker si och andra tycker så. Men så är det väl med oss människor; vi är olika. Man kan säga att på baraben representeras alla sorter.

    SvaraRadera
  31. Väldigt fint skrivet. Jag kan inget annat än att hålla med.

    SvaraRadera
  32. Klart att det ligger något i det du skriver, men ärligt talat. Om vi står inför en avgörande match på hemmaplan mot våra värsta motståndare och spelar om guldet, tro fan att man blir besviken om man inte tar det då. Att tänka som du gör kan vara farligt tror ja, bättre att denna krönika kommit efter 1 november. För när vi nu är så nära ska vi fan vinna också! FRAMÅT ÄNGLAR!!

    SvaraRadera
  33. Stolt men inte nöjd kan man väll sammanfatta de. E stolt om blåvitt kommer tvåa iår. Men är fan inte nöjd, och det ska ingen vara. Åtminstonne inte förän det är över. Det är en farlig känsla, framförallt inom laget!

    SvaraRadera
  34. Jag tror inte krönikören menar att resultatet i matchen den 1 november skulle vara obetydelsefullt. Och må hända att han/hon har valt fel ordval när hon beskrivit det som att "fira". Men jag håller med till 100 %, OM det inte blir ett guld ska de sista Blåvittspelarna hör på Gamla Ullevi i år INTE vara råttornas glädjefirande. Det ska vara vår stolthet. Ni som väljer att skippa matchen eller gå i halvtid skrämmer mig,vad är det för stil?

    SvaraRadera
  35. Jag skulle vilja se ett riktigt fett galgtifo den 1 nov.
    Kanske litet väl elakt kanske men ... något typ: FylleDrulle + Fruns näsben = kross eller så...

    SvaraRadera
  36. Vill jag meddela min uppskattning för säsongen gör jag det efter cup-finalen. FÖRST DÅ är säsongen slut och spelarna kan få min uppskattning.

    Ni som vill fira efter slutsignalen på råttorna, visa lite respekt till spelarna för helvete. Det är som att pissa på dom (och oss) efter en evetuellt (och visserligen osannolikt) nederlag mot värsta antagonisten.

    SvaraRadera
  37. @ Anonym 20/10/09 18:24

    Nej, det är att _inte_ hylla våra hjältar - även efter en förlust som är att pissa på dem.
    Och som att pissa på sig och låtsas att man tycker om det....

    SvaraRadera
  38. Guldbollen till Jakob Johansson2009-10-20 20:51

    Va? Vad hände? Jag blir totalt jävla rasande om vi inte tar guldet. Kan nån förresten förklara VARFÖR Wallerstedt såldes? För att Bärkroth är en sån briljant targetplayer eller vad?

    SvaraRadera
  39. WTF! Vaddå silver?!!

    GULDET SKA HEM TILL GÖTEBOOOORG!!!

    SvaraRadera
  40. Håller inte med.
    Stolthet ska man känna men vi har inte vunnit ännu.

    SvaraRadera
  41. Till Anonym 20/10/09 15:57

    Du verkar dock ännu dummare i ditt lilla huvud!

    Regeln gäller före, under och EFTER matchen. Alltså är all form av planbeträdelse förbjuden av personer utan tillstånd. Men jag förstår att du har svårt att förstå svenska fotbollsförbundets regelverk då det i stora drag är skrivet i klassiska juridiktermer och inte som en Fantomen blaska!

    Idiot jävel!

    Som en annan klok person skrev i forumet, om Blåvitt vinner guldet, låt oss då fira det med stil!

    Skål på er era jävla tattare! hahaha

    //The boys on the VIP-lounge!

    SvaraRadera
  42. Det skulle aldrig någonsin kunna bli en glädjes dag för mig om AIK tar guldet, våran segersvit bryts - av just AIK, efter en helvetes lång säsong och kämpainsats så kommer vi "bara" 2a... Och vi blir snuvade på guldet mitt framför ögonen på hela Sverige från ett gäng jävla råttor..

    Nej - det kan inte bli glädjens dag om blåvitt förlorar, det blir den värsta dagen i hela mitt liv.

    SvaraRadera
  43. Håller med, det vore det värsta som kunde hända att gnaget vinner guld på gamla... Det finns inte, blir tokig bara jag tänker på det!
    Blir dock lika underbart att få sno guldet från tattarna! Vore precis lika underbart! Det enda som kommer komma ut från mig om vi skulle förlora är väl HATA HATA HATA AIK! Så visst låt mig vara patetisk kalla det vad ni vill. Vågar knappt tänka på det, nu blir det nervöst fram tills efter matchen!
    Vip-boysen, första året med blåvitt? Eller med fotboll överhuvudtaget? Maxstraff för plansstorming efter guldmatch, tillåt mig små le...

    FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  44. Till "En som vet"

    Nej, det är första veckan med Blåvitt!

    SvaraRadera
  45. sista med kanske.....din lilla entreprenör

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.