2009/10/16

Gais kan fylla Ullevi - om det är gratis

SMÅTT & GÔTT. GP:s förstasida i dag: ”Publiken sviker den nya arenan. Gamla Ullevis underskott kan ge dyrare matchbiljetter”. I artikeln kan man läsa följande statistik:

IFK Göteborgs snitt: 13 329
Örgrytes snitt: 5 041
Gais snitt: 5 450

Vi läser vidare: ”en av de poster som stuckit iväg är kostnaderna för säkerhetsarbetet”.

Så vilka är det som borde betala de dyrare matchbiljetterna? Jo, de få åskådarna på Öis och Gais matcher samt problemsupportrarna, det är vad jag tycker låter logiskt.

Längre in i tidningen läser man att Gais gratis-match mot Malmö nu är utsåld. Eller utskänkt kanske man ska säga. Det visar att det faktiskt finns Gais-supportrar, fast de är för snåla för att betala. Eller så är deras pengar i vanliga fall slut efter besöket på Systembolaget.

Faktum är att även Gais kan fylla GU om det är gratis att gå. Detta borde vara en väckarklocka för Blåvitts marknadsföringsavdelning. Varför inte sänka priserna på de sektioner som vanligtvis gapar tomma på IFK´s matcher mot lagen som normalt drar runt 10 000 åskådare (d.v.s. södra kortsidan samt tre av de fyra kurvorna). Ett biljettpris runt 50 spänn på de nämnda sektionerna i dessa matcher och det borde vara näst intill fullt även mot lag som t.ex. Gefle, Örebro, Mjällby och Brommapojkarna.

Det snackas om fyra namn till förbundskaptensposten: Svennis, Hamrén, Lennartsson och Backe. Vad har alla utom Backe gemensamt? Jo, de tränade Göteborgslag när de slog igenom på allvar. Svennis tränade IFK som sista anhalt innan Benfica, Hamrén var ÖIS’are innan han tog Ålborg till toppen och Lennartsson tog upp Häcken till Allsvenskan innan han började jobba med U21-landslaget. Länge leve Göteborg! Det enda Göteborgslaget som inte lyckats producera en topptränare är alltså Gais. Rolle Nilsson har trots lysande förutsättningar inte varit i närheten av att vinna något med Iff Iff och Magnus Pehrson har dragit ner Ålborg i det danska mittenträsket.

Hasse Borg har just lämnat in sin avskedsansökan. Vem ska nu köpa in en massa kända spelare som inte fungerar tillsammans till Real Malmö?

27 kommentarer:

  1. IFK har inga meriter

    ingen publik

    ingen klack

    SvaraRadera
  2. roligt att du använder dig av ordet "faktum" i detta inlägget.

    med tanke på att det är väl just "faktum" gaisarna försöker sälja för att få råd med sina biljetter?

    SvaraRadera
  3. Gays gais:

    ...och dom spelar inte i blåvita kläder, och dom kallas inte för änglarna och...

    Det är visst inte bara gratis biljetter dom delar ut, gajs. Vad röker du egentligen?

    För din skull kommer en kort lektion här:

    IFK är ENDA klubben i gbg som har:
    Meriter
    Publik
    Klack

    SvaraRadera
  4. Ni har ingen publik,isåfall var är den nånstans? För på matcherna är den inte..

    Meriter? Eh va?

    Klack? Blåvitt? Skratt.

    SvaraRadera
  5. Egen arena nu!2009-10-16 22:29

    Det är ju rent löjligt.
    Det är dags för en egen arena nu! Annars kommer vi aldrig att kunna bli stora igen. Vi kan inte hålla på och försörja småbröderna mer, helt otroligt alltså.

    SvaraRadera
  6. Blir förbannad bara jag tänker på det. Fy fan för ÖIS och GAIS.. Dags för eget snart eller?

    SvaraRadera
  7. "Faktum är att även Gais kan fylla GU om det är gratis att gå. Detta borde vara en väckarklocka för Blåvitts marknadsföringsavdelning."

    Och du bygger detta påstående på att gais delat ut alla biljetterna till matchen. Du kanske skulle vänta tills det faktiskt är fullsatt innan du drar slutsatser.

    SvaraRadera
  8. @andreas.
    Precis.
    Biljetterna dom delat ut är väl att betrakta som nån reklamflyer för nån ointressant produkt eller nåt från scientologerna.
    Vi får se hur många som dyker upp.

    SvaraRadera
  9. GAIS - störst i Götet! Blä_-vitt bara medgångare!

    SvaraRadera
  10. Att Gais har de dyraste biljettprisena av allianslagen är ett så stort feltänk att man blir generad å västarnas vägnar. Atbetarklubb? Pytt pitbull..

    SvaraRadera
  11. om jag minns rätt var det skattesmitarnas supportrar som inte hade råd att betala biljettpriser i vårderbyt, inte gaissupportrarna.

    SvaraRadera
  12. Alla gajsare är så jävla barnsliga, men de flesta gajsare på nätet verkar vara under 14 år oxå!
    Nu sjunker jag till gajs-fjortis-nivå: "Gajs e bajs!"
    *Gajs-båttutor-tut* Tuut, tuuuut!

    SvaraRadera
  13. Aldrig att vi skall sänka priserna på GU. Vårat snitt på över 13 tusen är helt ok med tanke på all negativ skit som GP bland annat har kastat på oss.

    Är fullt övertygad om att med tanke på dom folkfesterna vi har haft dom sista matcherna med all rolig tifo, resultat och tryck där inne så kommer vi dra mer och mer folk.
    Känner ett flertal människor som i princip hade slutat gå på fotboll på nya ullevi's tid som nu sakta men säkert börjar återvända och alla som har varit där är helt i extas hur djävla kul det är.

    Jag personligen köpte aldrig säsongskort detta året då jag inte trodde det skulle behövas...det misstaget gör jag inte om nästa år.

    Fy fan för å missa en match nu...

    //D-Day

    SvaraRadera
  14. "Anonym sa...

    om jag minns rätt var det skattesmitarnas supportrar som inte hade råd att betala biljettpriser i vårderbyt, inte gaissupportrarna.

    17/10/09 00:20"

    Efterblivet resonemang som vanligt när det gäller Gaissupportrar, vårderbyt hade definitivt inget att göra med om man hade råd eller inte. Hört talas om solidaritet? Se saker i ett större perspektiv, herregud!

    SvaraRadera
  15. Håller med ovanstående, vi skall inte dumpa några biljettpriser på kortsidorna. Arenaeffekten uteblev delvis i våras, även för oss, men vi har under säsongen gradvis breddat publikunderlaget och ligger nu på en lägstanivå som är helt acceptabel och med en tredjedel av matcherna utsålda. Vi har dessutom en jävla stämning och bra arrangemang - det är prisvärt att gå på Blåvitt.

    Det som gais håller på med nu med att skänka bort biljetter kommer att slå tillbaka nästa år då de urholkat värdet av att köpa årskort, samt att folk förväntar sig fler liknande kampanjer. Dessutom kommer inte arenan att bli full på deras gratismatch, det är skillnad på att skicka ett mail och be om ett gäng gratisbiljetter och att faktiskt släpa sig och kompisarna/knattelaget dit en fredagskväll. Mitt tips är att det kommer ca 10 000.

    SvaraRadera
  16. snälla kan vi inte vara lite ödmjuka inför malmö. det brukar alltid gå åt helvete när ni hetsar för mycket.

    SvaraRadera
  17. gais skänker bort biljetter till knattelag, skolklasser m.m. jag är övertygad om att det inte kommer bli fullsatt under den matchen! och som sagt gais skjuter sig själva i foten när det gäller nästa års försäljning av årskort.

    SvaraRadera
  18. Hur har gajs lyckats fitta till biljetterna två gånger på en enda säsong? Först då vi bojkottade och sen det här. Och om inte årskortsinnehavarna hade klagat så hade de väl inte behövt kompensera dem med två (2!) biljetter var?

    gajs marknadsavdelning har ingen kontakt med folket!

    SvaraRadera
  19. Ha, utskänkta! Har Gais verkligen utskänkningstillstånd på Gamla Ullevi?

    SvaraRadera
  20. Att Gais kanske drar runt 15000 mot MFF är ju kul för dom men frågan är hur kul det blir för Göteborgsregionens tusentals pojk och flicklagsspelare som ska behöva se hur grönsvart blir kissade på i hemmaborgen...
    Blekblått kanske kan få endel nya supportrar i sitt hatade Göteborg..

    SvaraRadera
  21. ÖIS - Överklassens lag
    Blåvitt - Folkets lag
    GAIS - Lodisarnas lag

    Stöd GAIS - köp FAKTUM!

    SvaraRadera
  22. Folkets lag som i Ett Land- Ett Folk?

    SvaraRadera
  23. Hur kan baraben hänga upp sig så mycket och skriva 2 "artiklar" om att GAIS testar nya sätt att locka publik. Blåvitt fick mycket positivt utav sin bojkott mot GAIS i våras. GAIS har tagit åt sig av kritiken dom fick och gör faktsikt en smart grej nu genom att bjuda på matchen eftersom den hade Svff hade bytt speldatum på den och lagt den på en fredag.

    SvaraRadera
  24. ÖIS - luffarnas lag
    Blåvitt - fjollornas lag
    GAIS - hardcores lag

    SvaraRadera
  25. Drygt 13000 i snitt när ni jagar guld? Pinsamt...

    SvaraRadera
  26. Gothenburg Angel2009-10-18 16:13

    *skrattar*
    Mjo luften är ju gratis som tur är

    SvaraRadera
  27. Gotehenburg Angel2009-10-18 16:14

    Gays gais
    Kommenterar dig här


    Va du medlem i mensa?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.